Rosol v Rotterdamu dohrál za necelou hodinu, nestačil na Bolelliho

9. 2. 2015, 13:29
Aktuality 64
ATP ROTTERDAM - Lukáš Rosol se ani při svém třetím startu na turnaji v Rotterdamu nedočkal vítězství. Český tenista vypadl stejně jako v letech 2012 a 2014 v prvním kole, ve kterém dnes podlehl Italu Bolellimu hladce 3-6 1-6.
Lukáš Rosol

Devětadvacetiletému Lukáši Rosolovi se už v minulé sezoně v halovém prostředí nedařilo, když pod střechou dokázal vyhrát jediný zápas. Svou sérii neúspěchů neukončil ani dnes v Rotterdamu, kde Simone Bolellimu, vítězi čtyřhry na letošním Australian Open, vzdoroval pouhých 52 minut.

Českého tenistu nepodrželo podání, o které v zápase přišel hned pětkrát. Rosol měl pouze 57% úspěšnost prvního servisu a udělal sedm dvojchyb. Letos tak má na kontě stále pouze jediné vítězství na ATP Tour z Melbourne, kde v prvním kole vyřadil Francouze De Scheppera.



Rosol, kterému se před měsícem narodil syn André, si v Rotterdamu zahraje ještě čtyřhru společně s rakouským mladíkem Dominikem Thiemem. V dalších dvou týdnech ho čekají turnaje v Marseille a v Dubaji. Pak už budou následovat březnové podniky série Masters 1000 v Indian Wells a v Miami, které by mohl proložit účastí na challengeru v Irvingu, kde loni triumfoval.

V Rotterdamu bude obhajovat loňský triumf Tomáš Berdych. V prvním kole se měl utkat s Polákem Jerzym Janowiczem, ten ale v neděli kvůli nemoci vzdal finále v Montpellier proti Richardu Gasquetovi a dnes se odhlásil. Berdychovým soupeřem tak bude "lucky loser" z kvalifikace Tobias Kamke.

Namále měl dnes pátý nasazený Grigor Dimitrov. Francouze Paula-Henriho Mathieua, s nímž předchozí souboj v Basileji 2012 prohrál, zdolal 4-6 7-6 6-2 až poté, co v druhém setu za stavu 4-5 odvrátil dva mečboly při podání soupeře. První zlikvidoval vítězným forhendem po lajně a druhý parádním křižným bekhendem.

Druhým zlomovým bodem utkání byl začátek tie-breaku, kdy Mathieu neudržel nervy na uzdě. Rozhodčí totiž nechal opakovat výměnu a zkušený Francouz se do něj pustil. "Rozumíš vůbec tenisu, nebo ne?" křičel na umpireového sudího. Od té chvíle Mathieu ztratil koncentraci a zcela vypadl z role. Po utkání si s Bulharem celou situaci ještě jednou připomněl.



"S ním (Mathieuem) jsou to vždy velmi těžké zápasy. V minulosti jsem s ním několikrát trénoval a věděl jsem, že mě tu nečeká nic jednoduchého," řekl jedenáctý hráč světa Dimitrov. "V zápase jsem dnes překonal několik překážek, bylo to trochu vydřené vítězství. Ale je to dobrý pocit, když utkání otočíte. V dallším zápase se musím rozhodně zlepšit," dodal svěřenec Rogera Rasheeda.

Právě v Rotterdamu na sebe bývalý nejlepší junior světa Dimitrov upozornil poprvé. V roce 2009 ve svých sedmnácti letech překvapil výhrou nad Berdychem a následně potrápil ve třech setech i Rafaela Nadala. Předloni si v Nizozemsku zahrál v semifinále.

Letos ho ve druhém kole čeká souboj s Gillesem Müllerem. Lucemburčan ve večerním utkání prvního kola zdolal 7-6 6-7 6-3 Belgičana Davida Goffina, který utrpěl už čtvrtou porážku ve svém sedmém utkání sezony.

Podruhé během půl roku na sebe narazili dobří přátelé Dominic Thiem a Ernests Gulbis a stejně jako loni na US Open se z výhry radoval rakouský mladík. Zatímco v New Yorku otočil vývoj z 0-2 na sety, dnes v Nizozemsku Thiem vyhrál nad šestým nasazeným Lotyšem hladce 6-4 6-2.

"Velmi dobře jsem returnoval. V tom jsem se myslím od minulé sezony hodně zlepšil. A celkově jsem dnes podal dobrý výkon, moc jsem toho nezkazil," pochvaloval si jednadvacetiletý Thiem svou první výhru v sezoně, zatímco světová třináctka Gulbis letos prohrál i ve třetím utkání.

"Tenhle kurt a stadion se mi moc líbí. Některé kurty a stadiony jsou opravdu zvláštní, cítíte se na nich jako doma. Ani nevíte proč. Ale tady to tak je," užívá si Thiem svou druhou návštěvu Rotterdamu. Loni skončil ve druhém kole, letos v něm vyzve Stachovského, nebo Granollerse.

Výsledky - Rotterdam (tvrdý povrch, dotace 1.600.855 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Bolelli (It.) - Rosol (ČR) 6:3, 6:1
Dimitrov (5-Bulh.) - Mathieu (Fr.) 4:6, 7:6(2), 6:2
Thiem (Rak.) - Gulbis (6-Lot.) 6:4, 6:2
Bautista (7-Šp.) - A. Zverev (Něm.) 6:4, 6:1
Müller (Luc.) - Goffin (Belg.) 7:6(5), 6:7(6), 6:3
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

64
Přidat komentář
gigin
Škoda... ale to přijde :)
Reagovat
tommr
Raonicův tenis mě vážně nebaví ... :(
Reagovat
slacker
me nebavi i jeho patka a rukav
Reagovat
smazaný uživatel
No koukám na higlighty a zdá se, že Grigor zase změnil raketu.. Myslím, že včera hrál s Head..
Reagovat
gigin
Jestli si nevzal omylem Mařenin bag.
Reagovat
gigin
http://tennisnerds.com/tag/grigor-dimitrov-new-racquet/
Reagovat
darek.vrana
Bohužel v klíčových chvílích Jiří nejhorší tenis, zatímco Cuevas nejlepší. Nevím nevím, jestli se to zlepší, takhle je to u něj vždycky, když má dopodávat zápas.
Reagovat
PH94
O tom bych moc nepochyboval, že se to časem zlepší :) Hold ještě Jirka nemá takové sebevědomí ve srovnání třeba s Kyrgiosem, ale důležitější je předvedená hra a ta byla velice dobrá :) Postupem času začne i ty vypjaté situace zvládat lépe a lépe :)
Reagovat
darek.vrana
Já doufám taky, ale trochu mám strach, že ta nátura se nezmění. Velké hráče dělá to, že se v kritických chvílích nepodělají. Jinak hrál Jirka výborně, je to fakt škoda.
Reagovat
PH94
Tak Jirka bohužel prohrál, ale za svůj výkon se rozhodně stydět nemusí ba naopak :) Od 2. setu to byl nádhernej antukovej tenis z obou stran :)
Reagovat
EllNino
jo, ale zase ho zradila hlava 5:4 30:15, pak dvojchyba, bože ...taková škoda, jinak dobrý výkon, ale něco tomu stále chybí
Reagovat
smazaný uživatel
no, za hru se stydět nemusí.. ale ten konec byl přeci jenom takový nepovedený :-))
Fakt blbý..
Reagovat
EllNino
No to snad ne -_- ...
Reagovat
smazaný uživatel
ajaj, škoda Veselko.
Reagovat
EllNino
to je vul fakt ...
Reagovat
smazaný uživatel
nj, nervičky. A je hotovo :-)
Reagovat
EllNino
Jirka ůodává na výhru ! :)
Reagovat
PH94
Škoda škoda :/
Reagovat
Roger_Federer
mel breik?
Reagovat
EllNino
jj 5:4 a servis
Reagovat
Roger_Federer
Boze to je hnup..Zamrzl chlapec.
Reagovat
smazaný uživatel
Grigora mam rad, ale ze mel takovou lehkou praci v TB vdeci hlavne rozhodcimu. Mathieu si toto vazne nezaslouzil. Tedkon se slozil a karty se hnedka obratily. Nedivil bych se, kdyby Mathieu ani po zapase rozhodcimu nepodal ruku, protoze ten taky nemel pomalu ani vlastni nazor na sponou situaci a pockal az si to hraci vyridi u site. Muj nazor jednoznacny, mel byt bod pro frantika...
Reagovat
Cico93
jj mal to byť hneď na úvod minibrejk.
Reagovat
Cico93
asi je hotovo
zápas dosť podobný tomu z min. týždňa Janowicz - Brown.
Reagovat
jb007
Letos zřejmě cenu fair play Grigor nezíská. Pokud tvrdil, že čárového verdikt ho vyrušil při halfvoleji, pak to musel být nejrychlejší výkřik historie. Tyto situace by vyřešila spolehlivě challenge se zvukem.
Reagovat
Hypertac
Za mně souhlas.
Reagovat
PH94
Nooo tak 2. set to už bylo od Jirky z jiného soudku :) Opravdu skvělej tenis :)
Reagovat
PH94
Ve 2. setu už hraje Jirka o poznání lépe, ale bude to složité. Cuevas je na tý antuce opravdu výbornej
Reagovat
PH94
A je tam break! Jirka 4-2
Reagovat
Cico93
Už ani neviem čo si mám myslieť o tom Dimitrovovi.
Raz to vyzerá, že ma na tu špičku a potom pozriete zápas ako dnes a hrôza des.
Reagovat
Cico93
a teraz som zvedavý.-)
Reagovat
PH94
Přemýšlím, že bych vsadil na obrat
Reagovat
Cico93
Keď už tak trebalo tak učinitť pri MB PHM.
Reagovat
Cico93
Zaujímavý incident hneď na úvod tb.
Reagovat
Cico93
Dimitrov utiekol hrobárovi z lopaty...zatiaľ, uvidíme či to dotiahne.
Reagovat
PH94
4-6 :/ Veselka zatím bohužel pokračuje v hodně průměrných výkonech na antuce...přitom právě antuku považuje za svůj nejoblíbenější povrch
Reagovat
SwissMaestro
Dimitrov se v Rotterdamu bude taky rychle balit domů :D
Reagovat
PH94
Jojo sleduju to po očku, ale tohle mně na rozdíl od Veselky docela těší :D
Reagovat
George_Renel
Nikde mi to nic nenabízí.
Reagovat
gigin
http://live.drakulastream.eu/players/free-live-video-streaming-cuevas-vesely-atp-sao-paulo-tennis-atp-4287.html
Reagovat
George_Renel
Díky. Už mi to naběhlo :-).
Reagovat
gigin
Fajn :)
Reagovat
tommr
kterej na turnaji nahradil nemocnýho Janowicze. Je ovšem otázka jestli to je pro Tomáše opravdu tak dobrá zpráva jak by se na první pohled mohlo zdát. Kamke je sice v žebříčku mnohem níž než Janowicz, ale s Tomášem má vyrovnanou bilanci 1:1 (v roce 2013 ho dokázal porazit v Dubaji) zatímco Janowicze dokázal Tomáš zatím vždycky přehrát ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě,že pro Berdycha je lepší Kamke. To, že ho jednou porazil nehraje žádnou roli.
Reagovat
tommr
to že ho Kamke už jednou porazil znamená, že Tomáš má s jeho hrou problémy. Jsem ale přesto rád, že se spolu utkají - aspoň mu Tomáš tu porážku může vrátit ... :)
Reagovat
George_Renel
Gulbise pokračuje. Křídla trénuje při každém forhendu. Nakonec s těmi vyváženými pohyby pažemi bude moci v pohodě dělat regulovčíka při navádění tatínkova jetu. :-)))
Reagovat
Marduch
Jestli něco neuhraje na FO, tak to bude fakt špatný.
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis :))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
@5tka - aktualizace fantasy race na KGS (top10)
-------------------------------------------------------
1 1 BooOoo 5227
2 2 PetaM 4941
3 3 Lunej (d) 4067
4 4 paddy_cz 3258
5 5 Mutademus 3183
6 6 pingwin 2961
7 7 a.magerova (d) 2940
8 8 Haitik 2922
9 9 Empe (d) 2899
10 10 Jam 2848
------------------------------------------------------
Jak je videt v top10 se nic nezmenilo;) Pochopitelne behem minuleho tydne tolik hracu nebylo ve hre. A tak bodovali pouze 3 nasi borci...;)

Freedom se Seppim, Rocketeer s Juznym, a Tito s Coricem...
Diky tomu si Freedom polepsil z 26. na 23. pozici...
Takze nas jasny skokan tydne;D)

Tito se o jeden plac posunul k top10, Coric s pouhymi 10 body posunul Tita na 13.plac...;) ...A tak ho chtel menit:))

Rocketeer si polepsil o dve pozice, a uz se vysplhal na 34.plac;) a preskocil i Vlka...takze si to budu muset s Raketakem nejak jeste vysvetlit...tohle by jako neslo...

Je jasne, ze pozice posledniho GS sampiona jeste dlouho zustane neotresena;)

Aby PetaM zautocil na trun, musela by K.Pliskova zaznamenat neskutecne vysledky, a zaroven Agnieszka jit dost dolu... jejich ATP kun je ten sam, takze tady se ohrozit navzajem vubec nemohou;)

Zbytek najdete na strance fantasy a v nasi tab. s prubeznymi vysledky;)
*****

Behem tydne zkusime ohlasit pozvanku na (Masters)Indian Wells, kdy by se mohlo hrat, ale resime s Janekdou jeste par detailu;D))) treba system vzajemnych souboju.;))) a tak nejak system obecne, aby to fungovalo dobre;)))

Od pristiho tydne to zkusim davat vzdy nekde pod clanek s rankingem....
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem třetí? To je dobrý, já ani nevím, že už pětka jede, no klasika :D
Reagovat
George_Renel
že dnes už náš žádný tenista(ka) nepůjde na kurt.
Reagovat
tommr
dneska by měl ještě hrát Jirka Veselý proti Cuevasovi v Sao Paulo. Cuevas bude jako pátej nasazenej favoritem ...
Reagovat
George_Renel
To se tedy ani moc netěším....
Reagovat
panzer.dragon
tak štěstíčko by na úvod turnaje bylo..
Reagovat
smazaný uživatel
Jack Socktento týden v Memphisu svůj první turnaj v sezoně neodehraje. Dvaadvacetiletý tenista musel odložit svůj plánovaný návrat na kurty, na který se nestihl připravit po lednové operaci kyčle. Kvůli ní přišel o účast na Hopman Cupu i o Australian Open.
Reagovat
EllNino
achjoooo :/ už mě sere, že nehraje tak dlouho :) Navíc mi včera prohrála i Jarka, takže sem smuten :)
Reagovat
gigin
Ježiš, Génius jak do toho pere :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
;D)))
Reagovat
gigin
Ovšem ten Domův úbor je katastrofální.
Reagovat
smazaný uživatel
Proc? :)
Skvele to vypada, takove letni pyzamko...
...no, ale hlavne ma brejk k dobru...
Mozna by bylo dobry hodit Hemingwejovi hlasku, kde jsou lajny;) a jak vysoko je natazena sit;)
Reagovat
smazaný uživatel
No rekl bych, ze je po zapase...
Reagovat
gigin
jo
Reagovat
smazaný uživatel
tak ted uz je to slusny sesup...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zase nechal Dominika vyhrat, a konecne si muze pripsat prvni letosni vitezstvi;)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist