Rosol ve Vídni dohrál, nestačil na Troického

16. 10. 2014, 13:56
Aktuality 16
Lukáš Rosol ve Vídni neobhájí loňské semifinále. Český tenista ve druhém kole nenavázal na včerejší výhru nad Lukášem Lackem a se Srbem Troickým prohrál hladce 3-6 2-6.
Lukáš Rosol

Devětadvacetiletý Lukáš Rosol sice středečním vítězstvím nad Lackem ukončil sérii šesti porážek, hned v dalším kole se ale s turnajem ve Vídni loučí. Postaral se o to srbský kvalifikant Viktor Troicki, který dnes srovnal vzájemnou bilanci na 3:3.

Rosol mohl hned v úvodu zápasu jít do vedení, neproměnil ale ani jeden ze svých dvou brejkbolů a za stavu 1-2 poté sám přišel o servis. Troicki českému tenistovi při svém podání už žádnou šanci nenabídl a první set vyhrál 6-3.

Suverénně podával srbský tenista i v následující sadě, v níž ve třetí hře znovu dostal do vedení. Svůj náskok potvrdil dalším brejkem za stavu 5-2 a utkání poté za necelou hodinu bez problémů doservíroval.

Rosol se ve Vídni i nadále drží alespoň ve čtyřhře. S Mexičanem Santiagem Gonzálezem dnes zdolali 7-6 6-4 španělsko-rakouský pár García-López/Oswald a postoupili do semifinále.

Úspěšně do turnaje ve Vídni vstoupili oba nejvýše nasazení hráči a konkurenti v boji o Turnaj mistrů. Jednička David Ferrer porazil bez ztráty podání 7-5 6-1 Němce Tobiase Kamkeho, Brit Andy Murray přehrál dvakrát 6-4 Kanaďana Vaska Pospisila.

"První set byl obtížný. Až když jsem ten set vyhrál, jsem začal hrát lépe - důsledněji a konzistentněji," řekl Ferrer, který ve Vídni potřebuje postoupit minimálně do finále, aby přidal nějaké body v boji o Turnaj mistrů, na kterém v posledních čtyřech sezonách nechyběl. Ve čtvrtfinále ho čeká Chorvat Ivo Karlovič.

Murray, který v boji o Londýn ztrácí na Ferrera už jen 35 bodů, ve Vídni hraje poprvé. "Na začátek turnaje to bylo obtížné utkání. Vasek je těžký soupeř, má skvělý servis. Bylo to hodně vyrovnané, rozhodlo jen pár míčků. Klidně to mohlo skončit opačně," komentoval sedmadvacetiletý Skot.

"Tohle je můj první halový turnaj po sedmi nebo osmi měsících a mě vždy chvilku trvá, než si na halové podmínky zvyknu. Ale už jsem tu pár dní a snažil jsem se na tento kurt zvyknout co nejvíce," dodal Murray, jenž si o postup do semifinále zahraje s Němcem Janem-Lennardem Struffem.

Výsledky - Vídeň (tvrdý povrch, dotace 593.705 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Troicki (Srb.) - Rosol (5-ČR) 6-3 6-2
Ferrer (1-Šp.) - Kamke (Něm.) 7-5 6-1
Murray (2-Brit.) - Pospisil (Kan.) 6-4 6-4
Bellucci (Braz.) - F. López (3-Šp.) 6-7(9) 6-1 6-4
Becker (Něm.) - Haase (Niz.) 6-3 6-3
Struff (Něm.) - Stachovskij (Ukr.) 7-6(6) 2-6 7-6(3)



Čtyřhra - čtvrtfinále:
González/Rosol (4-Mex./ČR) - García-López/Oswald (Šp./Rak.) 7-6(4) 6-4
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

16
Přidat komentář
Frick
Vypadl na pouhym 50.000 challengeru už v prvním kole... :-(
Reagovat
Frick
teda ve druhym
Reagovat
Fandina
alespoň, že ve druhém ... úsměv. Ale vážně, už by se mohl chytit. Ta šňura proher v druhých kolech na challengerech už by mohla skončit.
Reagovat
slacker
A snura tvych prispevku na TP by taky uz mohla skoncit :-))
Reagovat
Cico93
;)
Reagovat
Fandina
čekej dál ...
Reagovat
Patri.k
Podle mě už to 31 místo je překvapivě dobré na Rosola a že dosáhl svého vrcholu.
Reagovat
kada.tom
hmm, Milos nechce do Londýna nebo jak? :-)
Reagovat
George_Renel
Hrál jak posledně v Číně. Bez zájmu, nepřesně. Alespoň můj dojem z 2. setu co jsem viděl.
Reagovat
pockerface
no tohle brzké vypadnutí ho bude možná stát TM.Na druhou stranu tam asi stejně pojede a to v roli náhradníka.
Reagovat
tommr
to je obrovská šance pro Tomáše zajistit si ve Stockholmu s předstihem TM - doufám, že to zase nějak nepokoní ... :)
Reagovat
babolat.cz
supééér Victor!!! Ať žije Serbia!!! Moje druhá vlast!
Reagovat
raron
..to je tam,kde to spadá pod tu velkou Albánii?
Reagovat
Chrenda
Jo jo, to je vlastně napůl Osmanská říše a Velká Albánie. Ale jsou to bratři Slovani, tak bychom jim měli nechat aspoň ten Bělehrad ne?
Reagovat
blixa
Jo, na Bělehrad !!!! ;-)
Reagovat
babolat.cz
ty možná spadáš pod albánii, cigoši.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist