Rosol vyhrál čtvrtý tříseťák v řadě a je v semifinále

28. 8. 2020, 16:20
Aktuality 2
CHALLENGER PRAHA - Lukáš Rosol na challengeru na TJ Spoje Praha zdolal i svého čtvrtého soupeře po třísetovém boji. Dnes porazil 6-3 5-7 7-5 Rakušana Sebastiana Ofnera a poprvé od listopadu 2018, kdy si v Bratislavě zahrál své poslední finále, vyhrál čtyři zápasy po sobě. V Praze si o něj zahraje s Nizozemcem Griekspoorem.
(© Pavel Lebeda / sportpics.cz)

Lukáš Rosol se po koronavirové pauze vrátil do turnajového kolotoče minulý týden na štvanickém challengeru, ale skončil hned v prvním kole na raketě Rusa Romana Saffiulina. 

Na dalším challengeru v Praze se však už zkušenému daviscupovému reprezentantovi daří. Na antuce v areálu TJ Spoje vyhrál už čtyři třísetové zápasy, z toho tři proti nasazeným soupeřům. Po německém mladíkovi Rudolfu Möllekerovi, Slováku Filipu Horanském a Francouzi Pierru-Huguesi Herbertovi si poradil i s turnajovou devítkou Sebastianem Ofnerem z Rakouska. 

První set získal 35letý Rosol díky dvěma brejkům, v dalším průběhu už však byli oba tenisté na podání téměř neomylní. Ve druhém a třetím setu se český tenista dostal k jedinému brejkbolu, který v rozhodující sadě za stavu 5-5 proměnil a vzápětí duel ukončil čistou hrou. Po 2 hodinách a 10 minutách zvítězil 6-3 5-7 7-5.

Vyhrát čtyři zápasy po sobě dokázal aktuálně 181. hráč světa Rosol poprvé od listopadu 2018, kdy si na challengeru v Bratislavě zahrál své dosud poslední finále.

V Praze si o finále zahraje v sobotu proti Tallonu Griekspoorovi z Nizozemska (h2h 1-0), který dnes vyřadil nasazeného krajana Robina Haaseho.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Dmitrij Popko z Kazachstánu a finalista štvanického challengeru Alan Karacev. Ruský tenista postoupil mezi nejlepší čtyři bez boje poté, co jeho přemožitel z minulého týdne a největší hvězda Stan Wawrinka ze Švýcarska ve čtvrtek večer odstoupil z turnaje kvůli zranění stehenního svalu.

Čeští pořadatelé výrazně přispívají k restartu tenisové sezony, neboť dostali na starost uspořádat čtyři challengery během čtyř týdnů. Po dvou akcích v Praze se bude hrát ještě v Ostravě a Prostějově.

• CHALLENGER PRAHA / TJ SPOJE •
Česko, antuka, 137.560 dolarů
páteční výsledky (28. 08. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Rosol (ČR) - Ofner (9-Rak.) 6-3 5-7 7-5
Karacev (Rus.) - Wawrinka (1-Švýc.) bez boje
Popko (16-Ukr.) - Rinderknech (7-Fr.) 0-6 7-6(1) 6-3
Griekspoor (Niz.) - Haase (13-Niz.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
LordMutademus
Sabine Lisicki bude v Praze! smilesmilesmile
Reagovat
RF46
S touhle formou by si Rafa zase neskrt smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist