Rosola trápila zima. Zahrál jsem špatně, uznal

30. 5. 2013, 22:25
Aktuality 16
Po špatném výkonu a v nepříjemných chladných a deštivých podmínkách se Lukáš Rosol rozloučil s Roland Garros. Druhý grandslam sezony pro českou dvojku po prohře 2-6 6-7 6-2 1-6 s Italem Fabiem Fogninim skončil ve druhém kole.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

"Tohle není nejlepší pro moji hru. Potřeboval jsem trochu víc stupňů, ale podmínky byly pro oba stejné. A on mě přehrál," řekl Rosol českým novinářům po prohře se sedmadvacátým nasazeným hráčem v utkání přerušeném deštěm. 

Rosol udělal 51 nevynucených chyb, skoro o 20 více než soupeř. Navíc si hned čtyřikrát prohrál podání. "Zahrál jsem špatně. Věřím, že příště mu to vrátím," řekl zklamaně Rosol. "Chtěl jsem dát do zápasu vše. Dva sety jsem zahrál jakžtakž, ve třetím se trošku rozehrál, ale ve čtvrtém mě trochu přejel," popsal průběh. 

Chladno a déšť hrálo podle Rosola do karet Italovi. "Nebudu se vymlouvat. Já jsem to prostě nezvládl jako on, asi je zkušenější," uvažoval tenista. Přitom cítil šanci na postup. "To ano, ale čekal jsem, že předvedu víc," litoval Rosol. 

Prohrou Rosol přišel o možnost zahrát si ve třetím kole nejspíše s Rafaelem Nadalem. Znovu by se tak střetl se Španělem, kterého loni nečekaně vyřadil ve druhém kole Wimbledonu. "Já se na další kolo vůbec nedíval," řekl. 

Rosol byl posledním českým zástupcem ve dvouhře mužů, už v prvním kole skončili Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem a Jiřím Veselým, ve druhém Jan Hájek.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Berny
Tak je dost pravdepodobne ze Rogera ted ceka 4 zapasovy blok proti 4 nejlepsim francouzum a pak finale proti Nadalovi/Djokovicovi.

Bennetau-Simon-Tsona-Monfils
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas se mi nelíbil.
Reagovat
smazaný uživatel
zimička, rýmička...vrať se na challengery, tam je lepší zázemí. Rolland Garros přeci ti nestojí za to.
Reagovat
Mayo
škoda Rosola...aspoň by tie reči nepokračovali dalších 88 mesiacov
Reagovat
Stan_Borowitz
Ber to z té lepší stránky, Lukáši. Alespoň se Nadal poprvé od rozlosování Roland Garros v klidu vyspí...
Reagovat
spaniel
Zajímalo by mě, jestli na to Rafa myslel...La vendetta :)

Jinak byl jsem na spoustě zápasů a musím říct, že Lukáš na mě udělal velký dojem. Proti Ribovi zahrál skvěle, servis a forehand má neskutečné, podobné pecky měl jen snad Janowicz a blížil se mu Tomáš a Brands. Navíc mu šel i backhand a kraťasy. Kdyby zahrál stejně, určitě by měl proti Fogovi šanci.
Reagovat
Heather_Fedex
a proc si ma z toho luky vzit pozitivni to, ze se rafael v klidu vyspi? ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Přece dobrý skutek... každý, kdo trpí nespavostí z nervozity a nejistoty, jistě pochopí, co mám na mysli.

Proč si myslíš, že se Rafa tak trápil s Brandsem? Zkoušela jsi někdy po několika nocích, kdy jsi se až do rána převalovala a nemohla usnout, nastoupik zápasu?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, ale problém nastane, když mu někdo posílá míčky zpět taky rychle - pak se nestihne dobře připravit k úderu a je v pytli. Proto taky mohl uspět s Nadalem ve WB - je dost vysoký a je ranař, navíc Nadalovy topspiny dávají relativně dost času připravit si úder, a když si umíš poradit s odskokem, tak máš šanci. Ten den mu navíc skvěle šel servis. A Merkur byl v konjukci se Saturnem, to byl klíčový faktor úspěchu.
Reagovat
a.magerova
Jj už dýt pozoruju, že i Ty máš ledacos společného s konjunkcí výše jmenovaného :-))))
http://www.romanhynek.cz/astrologie/aspekty/141.htm

Musím bez mučení přiznat, že nemám velmi silnou vůli a proto jsem podlehla :-/
Reagovat
Heather_Fedex
tim se take vysvetluje, proc po svem zivotnim zapase ve wimbl hned nasledujici zapas luky nezvladl....neklidni spanek a vycitky svedomi, ze si lukas vubec dovolil nahanet rafu po kurtu z 1. strany na 2. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jo, určitě Rafa má v hlavě jenom Rosola, to si jen můžete myslet vy tajtrdlíci přeceňující Aspikovo vítězství nad zraněným Rafou.
Reagovat
Roger_Federer
Rafa byl zraneny jo?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ó, to mi převelice lichotíš... zato ti oplátkou slibuji, že tobě nikdy nebudu nabízet falešnou zlatou cihlu ani neexistující ropný vrt. Vše, co ti kdy případně budu nabízet, bude vždy hmatatelné, funkční a pevně uchopitelné...
Reagovat
a.magerova
Už se těším :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist