Rozhodčí Steiner poskytl rozhovor bez autorizace ATP a dostal výpověď

28. 8. 2019, 12:52
Aktuality 24
Rozhodčí Damian Steiner, který letos řídil mužské finále dvouhry ve Wimbledonu, dostal výpověď od vedení ATP za poskytnutí neautorizovaných rozhovorů do médií ve své zemi Argentině. Podle Asociace tenisových profesionálů se Steiner provinil proti zásadám ATP také tím, že se vyjadřoval k pravidlům. Navrhl například omezení používání ručníků hráči, zrušení pravidla o "prasátku" při podání či povolení koučinku během zápasů.
Damian Steiner

"Poskytl několika médiím interview bez ohledu na povinnou autorizaci supervizora ATP. Navíc ve většině rozhovorů porušil standardní protokol, který nařizuje v zájmu zachování nestrannosti zdržet se komentářů ke konkrétním situacím či utkáním, k jednotlivým hráčům, dalším rozhodčím či pravidlům," zdůvodnila ATP rozvázání spolupráce s argentinským sudím.

Čtyřiačtyřicetiletý Steiner rozhodoval červencové finále travnatého grandslamu mezi Novakem Djokovičem a Rogerem Fedederem, které srbský tenista vyhrál po dramatickém průběhu 7:6, 1:6, 7:6, 4:6 a 13:12. Jako tenisový rozhodčí působil od roku 1994.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Teď by měl samozřejmě následovat logický krok - anulovat to wimbledonské finále, protože jej řídil zjevně nezpůsobilý rozhodčí, tudíž bylo neregulérní.

Titul rozdělit napůl, Roger tedy bude mít 20,5 GS titulů a Nole 15,5.
Reagovat
a.magerova
;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja by som suhlasil asi tiez,pretoze ak by sa opakovalo,Novak by taketo stastie uz mat nemusel:)
Reagovat
Krisboy
A pohár si taky rozdělí? Nebo ho budou mít doma na střídačku...třeba po týdnu?
Reagovat
smazaný uživatel
neverim,zeby nemali pripraveny ziadny na sklade,azda nevyrabaju kazdy rok novy,poslu do ciny objednavku aspon na desat a maju na roky klud,navyse dotanu aj mnozstevnu zlavu
Reagovat
a.magerova
Rozřezat a BASTA, žádná polovičatá provizorní řečení, ať je i po letech jasno, jak TO tehdá v roce 2019 bylo... ;-)
Reagovat
spaniel
Ac se nam to nelibi, ATP je soukroma spolecnost, je jen na nich jaka nastavi pravidla. Zadne firme by se nelibilo, kdyby do tisku kecal nekdo jiny nez mluvci. Jiste to nekde podepsal a mel se tim ridit.
Reagovat
Vlk-v-trave
Otazka je, jestli by stejnym zpusobem odstrelili trebas empajroveho pochazejiciho z USA...ktery by (s prominutim) byl jeste cerny jako bota.:) Podle mne bez sance...s takovym vyrazit takovym zpusobem dvere...

Ale trebas se Damianovi ulevi, ono sedet na empajru v dnesni dobe, kdy si pomalu kazdy hrac na nem ulevi, bo je sfrustrovany, ze mu neco nejde...

Omezeni rucniku je rozhodne parani napad:) Trebas za ten napad lobboval, a dost tim stval ATP...nakonec si ulevil doma v Argentine, nejen v tomhle tematu a stal se nezmestnanym... kdo vi, co tam vsechno za tim bylo...coz se asi nedovime, nebot urcite podepsal neco o lojalite, mlceni atd. i potom, co skonci jako zamstnanec, kdo vi na kolik let to je,,,za mesic uz to nebude nikoho zajimat, krom dotycneho a jeho okoli. Mozna napise nejaky Bestseller:) Muj zivot z empajru:)

Jinak s ideou souhlasim, firma ma sve pravidla, a zamestnanec se proste nimi ridi...pokud ne, tak to ma sve nasledky...
...pak jen zalezi jakym zpusobem to ta firma uziva v praxi... tohle byl dost rychly radikalni rez, takze bud uz tam neco historicky bylo, a nebo to ATP jako firma uplne nezvladla nejlepe s timhle chlapkem... ale asi tezko to z nasi strany posuzovat.
Reagovat
ipoeta
V tom ATP musí být sebranka. Skutečné problémy neřeší..
Reagovat
Nola
? pekny nick, basnici este nevymreli...... dnes je prirodzene, ze ta vyrazia, ak st.s proti vetru, za mna smiesny dovod na vyhadzov, za tym bude toho ovela, ovela viac a myslim, ze za tym nebude iba ATP
Reagovat
smazaný uživatel
Mo Lahyani daval Kyrgiosovi pet talk pocas zapasu, prehovaral mu do duse, aby zacal hrat, pritom take nieco si nemoze absolutne dovolit a umpiruje si dalej. :)
Reagovat
George_Renel
Jak hovořil o omezení nadužívání ručníků, je jasné odkud vítr fouká. .-)
Reagovat
Nola
:D
predpokladam, ze si dochodca, aspon tak usudzujem, podla niektorych reakcii... ver mi, ze mna toto info nejak osobne nezasiahlo, iba rozmyslam nad tym, ako su niektori uzivatelia naivni....
Reagovat
George_Renel
Musíš to brát vše s humorem.
Já když vidím ty blby jak se s číslíčky hádají kdo je ten nej, tak se fakt bavím. Jen by se to více hodilo do rubriky diskuse.
Reagovat
Nola
diskusie o kozlovi idu mimo mna.... myslim, ze zeny tato tema az tak nezaujima, .. alebo sa aspon nevyjadruju, pani si potrebuju viac- menej hon.t svoje ego, najkomickejsie na tom je, ze ten ich idol ani nevie, ze existuju, a to plati rovnomerne pre vsetky fans tabory, aj na ten moj :D

mam pocit, ze niektori nesleduju okrem ich idolu ziadne zapasy, co je na skodu, lebo tenis nezacina a nepada na ich KOZLOVI :D niekedy su tie zapasy mimo B3 daleko putavejsie, ale to oceni iba nezaujaty tenisovy fanusik
Reagovat
panzer.dragon
to má za ten výsledek Wimblu.. měl si rozmyslet komu nakonec řekne "GSM"
Reagovat
Krisboy
Jako že ho vyhodil Federer?:DDD
Reagovat
panzer.dragon
:-) to asi ne no
Reagovat
panzer.dragon
spíš Karma si na něm smlsla..
Reagovat
Patik
Šokantné..na rozhodcu takej veľkosti..ale zaujímali by ma názory jednotlivých rozhodcov na aktuálny tenis a hráčov..ako to celé vnímajú..BIG 4 hlavne.
Reagovat
blixa
Že by ATP horší Berbra ? :D :D
Reagovat
SwissMaestro
No kYrgios s tou zkorumpovanou ATP měl nakonec pravdu :D D:
Reagovat
jirkaS
to je ta správná demokracie, kdo se nám nelíbí
toho vyrazíme, kdo zlobí (gyros) tomu
dáme doživotní zákaz
Reagovat
turista
No jo to je holt ten Kermode.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist