Rozprášila Šarapovovou! Azarenková slaví první grandslam i post jedničky

28. 1. 2012, 11:05
Aktuality 109
AUSTRALIAN OPEN ženy - Viktoria Azarenková vyhrála 100. ročník Australian Open a získala premiérový grandslamový titul. Dvaadvacetiletá Běloruska ve svém prvním finále smetla nervozitu i trojnásobnou grandslamovou šampionku Marii Šarapovovou a bude novou světovou jedničkou.
Viktoria Azarenková

Do letošního finále Australian Open se dostaly zaslouženě tenistky s aktuálně nejlepší formou. Viktoria Azarenková v semifinále vyřadila obhájkyni titulu Kim Clijstersovou, Marii Šarapovové se povedla odveta za wimbledonské finále proti druhé hráčce světa Petře Kvitové.

Zatímco dvaadvacetiletá Běloruska postoupila do svého vůbec prvního grandslamového finále, o dva roky starší Ruska se do něj dostala již pošesté v kariéře a potřetí v Melbourne, kde před čtyřmi lety získala svůj dosud poslední ze tří titulů.

Viktoria AzarenkováVzájemnou bilanci měly hráčky s nejhlučnějším projevem na okruhu vyrovnanou 3-3, oba finálové duely (Stanford 2010 a Miami 2011) ale vyhrála jednoznačně Azarenková.

Do dnešního zápasu, který byl zároveň přímým soubojem o post světové jedničky, ale Azarenková vstoupila nervózně. Přeci jen stále poprvé ve finále grandslamového turnaje a atmosféra byla elektrizující. Ruka jí ztuhla, nohy neposlouchaly a zkušenější Šarapovová nad ustrašenou soupeřkou získala úvodní dvě hry zápasu. Jenže Běloruska dokázala hodně rychle setřást nervozitu ze své rakety a rázem utkání ovládla. Ztracený servis si vzala zpět, otočila na 3-2 a čekala se tuhá bitva plná agresivních úderů.

Ovšem Šarapovová už dokázala pouze vyrovnat na 3-3. Od té chvíle Azarenková rodačku ze Sibiře přehrávala, přetlačila ji především hrou od základní čáry a chybující Ruska, jež zahrála 30 nevynucených chyb (Azarenková 12) už neuhrála ani game. Běloruska zápas po 82 minutách vyhrála drtivě 6-3 6-0.

Maria Šarapovová a Viktoria Azarenková

Azarenková tak slaví premiérový grandslamový titul jako první Běloruska v historii. Zároveň se posune do čela světového žebříčku, kde vystřídá Caroline Wozniackou. Na druhou Petru Kvitovou bude mít náskok 895 bodů. Šarapovová se posune na třetí příčku se ztrátou 130 bodů na českou tenistku. Čtvrtá Wozniacká bude ztrácet dalších sedm set bodů.

Viktoria Azarenková a Maria ŠarapovováStříbrnou trofej převzala Azarenková z rukou Švýcarky Martiny Hingisové, vítězky turnaje z let 1997 až 1999. "Už se nemůžu dočkat, až se sem vrátím," řekla a ve své mateřštině vzkázala domů: "Babičko, miluji tě!"

Šarapovová výkon své přemožitelky ocenila. "Dnes jsi byla lepší. Užívej si to co nejdéle," prohlásila směrem k vítězce, která ji poslouchala se slzami v očích.

Azarenková za titul, který byl jejím jubilejním 10. na okruhu WTA, získala 2,3 milionu australských dolarů (přes 47 milionů korun). Jako třetí v historii dokázala v Melbourne vyhrát juniorku (2005) i dvouhru žen. Před ní to dokázaly pouze Evonne Goolagongová-Cawleyová a Chris O'Neilová.

Stejně jasný průběh mělo ženské finále také v roce 2009, kdy Serena Williamsová z USA uštědřila "kanára" a pak povolila tři hry Rusce Dinaře Safinové.

Šarapovová, trojnásobná grandslamová vítězka, která Australian Open ovládla v roce 2008, prohrála druhé velké finále v krátké době. Loni ji Kvitová porazila v duelu o titul ve Wimbledonu.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
sobotní výsledky žen (28. 01. 2012)

Dvouhra - finále:
Azarenková (3-Běl.) - Šarapovová (4-Rus..) 6-3 6-0
esa: 0-1
dvojchyby: 4-3
vítězné údery: 14-14
nevynucené chyby: 12-30
využité brejkboly: 5/7 - 1/4
čas: 82 minut

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

109
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj všem! I když ted' nemám čas, něco ještě napíšu. Nechci se stále opakovat, ale kdyby byla Petra v pohodě, neházela by stále o zem s raketou. To by hráčka č.2 dělat neměla. A není to ani slušné. To o její psych. pohodě nesvědčí, stejně jako nevyrovnanost. Porovnávám s jinými předními hráčkami. A okamžitě odvolávat trenéra nikdo nechce a navíc je to pouze kompetence Petry. Ale zamýšlet se o odbornosti jejího týmu ,na tom není nic špatného. A podávat takové otázky taky ne. Psaní básní na to, jak ,,je Kotyza geniální" a bezmezná servilita taky ničemu nepomůže. Já osobně nic proti Kotyzovi nemám, SF je úspěch, ale otázky,co bude dál, jsou legitimní.
Reagovat
Fandina
no to je hezké....... ale co tím básník chtěl říci?
Reagovat
smazaný uživatel
Že i neservilní příspěvky mají své opodstatnění.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Karle, stále se opakuješ, zkus jinou písničku.
Reagovat
smazaný uživatel
Emo, co třeba tuto. Byla jednou jedna skromná a moc hodná holka, měla ráda tenis. Byla ohromně snaživá, pracovitá a zarputilá, dokázala snášet a překonávat i chvíle, kdy se jí nedařilo a neházela o zem s raketou. Proto se stala královnou a zaslouženě. To je jeden příběh, druhý je, že byl jeden soudruh(bez legitimace)žil si jak lord, pracoval v PÚ AV. V roce 1989 překabátil,spolu se svými pochopy vyplenil a rozkradl zemi, spoustu lidí ožebračil, a za tyto své ,,zásluhy" se stal králem ,sedí na Hradě a nezaslouženě.
Reagovat
Fandina
Tak to je v pořádku. Pochopitelně, že kdyby se Petře dařilo, raketou nehodí. Takže je potřeba jí popřát aby hrála tak, aby už s ní nemusela házet a to samé popřát kaučům aby vymysleli způsoby metody jak dovést Petru k dalším úspěchům. A také jí pochválit za to jak dosud postoupila do špičky. To není servilita. To je rada a přání úspěchu.
Reagovat
Fandina
příspěvek Emě, který jste napsal odmítám komentovat ...... spíš se zamýšlím, jestli pan karel-p nemá problém ........ úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Má,ostatně jako většina lidí v této zemi, co nekradou.
Reagovat
Fandina
tak to jsme dva. Rozkrádání musí vadit každému. Vy jste ale flustrován i z nepostupu Petry výš a to už mě tedy jako problém připadá. Vyhrát může jen jeden. Takový člověk, který pořád vyhrává se ještě nenarodil.
Reagovat
smazaný uživatel
dekuji za upozorneni, souvislost mezi Hradem a Petrou Kvitovou je naprosto zrejma, presto me opravdu, ale opravdu nikdy nenapadla. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
A z čehopak usuzujete, že jsem frustrován? Ano,jsem zklamán, to je pravda, ale opravdu, čestné slovo, mě ani tak neštve to, že prohrála, ale to její opakované házení raketou. Jinak SF je určitě úspěch. Jinak se Vám omlouvám, musím odejít, mám ted' nějakou práci. Takže se mějte pěkně a přeji Vám vše dobré.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je jen zástupný problém, Karla trápí něco jiného.. a tak plete dohromady věci, které spolu nesouvisí.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím,tou zaslouženou královnou jsem myslel Viku, které si vážím a tím nezaslouženým králem jednoho nejmenovaného politika, kterým pohrdám.
Reagovat
smazaný uživatel
pisnicky prece zacaly tou "O Petre".... :-( Take uz se musim rozloucit, mam rovnez nejakou praci. Navic jsem si vzpomnela na citat J. B. Shawa: "Hovoril jsem chvilku s jednim idi.tem a zda se mi, jako bych ponekud zhloupl."
Reagovat
smazaný uživatel
.....ano, ano, ten citát se na hradního pána hodí. Pěkně jste to trefila. Ahoj.
Reagovat
gigin
se poch..m smíchy !!! :-D
Reagovat
Fandina
co k tomu dodat ........ úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, Soječko, nechme těchto pseudodiskusí a raději něco ,,státotvorného". V letošním roce má prý dojít ke změnám ohledně bodování ve FED Cupu, kdy by už měly tenistky za utkání dostávat body. Je to pravda a pokud ano, od jakého termínu? Pokud máte o tom informace, řekněte. Dík!
Reagovat
Stan_Borowitz
Vůbec vám život v té vaší vypleněné a rozkradené zemi nezávidím. Ještě, že já žiju v úplně jiné. Ale je od vás opravdu hezké, že máte rád tenis a naší hráčce Petře Kvitové tak fandíte.
Reagovat
smazaný uživatel
Smím se zeptat? V jaké zemi žijete?
Reagovat
Stan_Borowitz
Evidentně v jiné než vy.
Reagovat
smazaný uživatel
WOW, tomu říkám diskuse, dokonce ani sprostá slova a nadávky jsem nenašel ...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Nestíhám se divit, kolik je tu "tenisových odborníků" :)))))
Nechápu co tady řešíte, byl to první z větších turnajů v roce, a vy z toho máte hned jasno jaká bude celá sezona :))))
Kdyby nedejbože vyhrála Serena, všichni ji budete vynášet bo nebe, že je pořád nejlepší - totéž v případě Kim. Dopadlo to jak to dopadlo. Petra prostě nemá formu a Viki ji má.... Dopředu se dá těžko tipovat jak dopadne CELÁ sezona, a to je na tom to pěkné.
Přeji nám všem mnoho pěkných zážitků, a ať vaše favoritky vyhrávají !!
Reagovat
Fandina
dodávám pod dojmem výhry Radka v čtyřhře.
Vika má moc dobrou formu a Petra ne. To co bude dál je otázkou. Proto se ten tenis hraje a proto se musí i projevovat hračky. Jinak by to nemělo smysl... úsměv
Reagovat
VlS
Já bych si ani nedovolil říct, že Petra nemá formu. Prostě se asi úplně nedokázala zbavit tlaku z toho, že by už měla být jednička a to ji trochu limitovalo. Kolik už jsem viděl zápasů, kde favoritka prohrála. Možná bychom opravdu mohli začít propírat Serenu, co je za labilku, že se vyházela s Ekaterinou. Ale to nikoho ani nenapadne.
Špička je vyrovnaná, o vítězství nebo prohře rozhoduje momentální drobná dispozice, indispozice, šťastnej nebo smolnej míč, zkrátka něco, co v rozhodující chvíli sebedůvěru dodá, nebo naopak nalomí. Nechme to vyvíjet.
Reagovat
petrulinka
Říct, že Petra nemá formu, když se dostala až do semifinále, může říct jen naprostý kretén. Taková Sam Stosur vypadla v prvním kole. Tomu říkám nemít formu. Ještě před rokem bychom slintali, kdyby se do toho semifinále dostala a najednou to některým nestačí a hned nemá formu. Někteří byste si asi měli vzpamatovat. Asi se musíme smířit s tím, že nebude pokaždé vyhrávat, jelikož není stroj.
Reagovat
Fandina
vyjádření že Petra nemá formu znamená že nebyla schopna dotáhnout třetí set v SF do vítězného konce. Nemyslím si, že nechtěla, ale prostě jí odešlo podání a i jinak udělala několik zbytečných chyb. Jistě že na ní byl psychický tlak. Ale zdálo se mi, že ty chyby nebyly psychikou ale technikou. Možná to vidím špatně, ale zdálo se mi že si dost věřila, že Marii dá, ale prostě ty údery jí nešly. Proto to mé zjednodušné nemá formu.
Reagovat
Fandina
o formě píšu viz výše vis ......... a pokud se týká že Petra nemůže vyhrávat pořád je jasné ....... ale určitě bych jí to přála ... velký úsměv
Reagovat
VlS
A tak na nadávání jsou zde jiní experti, to ti Petrulinko nesluší. Já Fandině rozumím a vím, že to nemyslí zle, ale jinej názor se dá vyjádřit i bez nadávek.
Reagovat
freeteepek
Ty chyby pramenily z psychického tlaku a taky z tréninkového výpadku daného zraněním paty a vůbec z toho, že jako světová dvojka má mnohem víc povinností okolo, než sv.10. Míň klidu a času na trénink.
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Petra na AO deset dní vůbec netrénovala kvůli patě ... tak není divu, že se to někde objevilo. Jinak pochopitelně velký úspěch SF. A taky hodně zdraví, bez toho to ........ určitě nepůjde.
Reagovat
gigin
Štěpéééééc, to má !!
Reagovat
petrulinka
Super zápas, dívala jsem se, jen je škoda, že to ti pitomci na Eurosportu nevysílali.
Reagovat
smazaný uživatel
Ženský tenis.
Reagovat
poutnik
???
Reagovat
Karolko2
ježiš,co to píšete za kraviny,vždyť hrála Petra semifinále...špička je tak vyrovnaná a vy už tu někteří tenisoví odborníci a jistě trenéři světové úrovně,říkáte,že hraje blbě a že Kotyza ji nemá co dát...
Chtěla bych se dočkat jednou debaty,kde se budou vyzdvihovat přednosti jednotlivých hráček a hráčů a nebo výborné okamžiky v zápasech,ale tahle věčná kritika všeho a všech,děs,radši si jdu číst knihu než ty moudra některých z vás
Reagovat
petrulinka
Souhlasím, ještě něco málo před rokem byla na nějakém 70 místě, teď je druhá, a když nehraje finále, tak někteří z toho dělají neskutečné drama. Máš pravdu, raději si jdu taky číst, než ty kecy některých tady.
Reagovat
smazaný uživatel
Co říct... Byl jsem po celý zápas rozpolcený, takže mám dva pohledy. :) Jsem šťastný za Viku a smutný za Mashu. Ale ať už to dneska dopadlo jakkoliv, obě holky si zaslouží velkou gratulaci za skvělý turnaj!

Masha dneska neměla den, to se prostě stává. Je mi líto, že prohrála druhé finále grandslamu v krátké době (i když ve Wimbledonu mě to samozřejmě mrzelo mnohem víc). Výsledek druhého setu je podle mě příliš krutý... Ale nedá se nic dělat. Je to třeba brát z té lepší stránky. Masha před AO neodehrála žádný turnaj a upřímně řečeno jsem od ní nečekal finále ani ve snu. Sama před turnajem řekla: "Kdybych tady vyhrála se zraněním, co mám, asi by to bylo opravdové terno." No vidíte, nakonec chyběl jeden zápas... Masha je velká bojovnice a nic ji nesrazí. Zažila v kariéře mnohem horší věci než jakýkoliv prohraný zápas. Bylo vidět, že ji to dneska moc mrzí, ale vzala prohru s obrovskou grácií sobě vlastní. Jako její fanoušek jsem na ni pyšný a věřím, že ten happy end v podobě vyhraného grandslamu po těžkém zranění ramena jednou přijde. :)

Vika, k ní asi nemusím nic dodávat... Dělá mi obrovskou radost, je prostě skvělá! :) Dneska jí snad kromě začátku zápasu vyšlo úplně všechno. Vždycky jsem Vice věřil a grandslam i pozice jedničky je pro mě odměna za důvěru. :) Nerad se plácám v minulosti, ale tentokrát jsem prostě musel zapátrat v archivu...

Po loňském Turnaji mistryň (30. 10. 2011, 19:21): "Jestli bude hrát Vika další takové finále, tak věřím, že ho vyhraje."

V reakci na Adama (2. 1. 2012, 23:42): "Pak mám tušení, že Vika vyhraje v letošním roce něco velkého."

A teď úplně nejstarší kousek, on-line rozhovor s Mandlíkovou:
Moje otázka (25. 6. 2009, krátce po 12:00): "Dobrý den. Co říkáte na letošní výkony běloruské tenistky Victorie Azarenky? Podle mě je to budoucí číslo jedna, jak to vidíte vy?"

Co dodat... Snad jen: DÍKY, VIKO!!! :)
Její babička jí dala opravdu správné jméno: VICTORIA = VÍTĚZSTVÍ
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsi viděl to 20min. video tennisogrphy, kde to bylo s tím jménem? :) Nádherné video, mám ho stáhnuté naštěstí, na YT už totiž není.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. :) Máš pravdu, z Youtube to zmizelo docela rychle.
Reagovat
smazaný uživatel
můj profesor na VŠ si myslí, že jsem hodně pozitivní člověk, furt vysmátej atd., ale asi mu představím tebe, já jsem proti tobě nula:-)

každopádně by sis měl pustit tuhle písničku: http://www.youtube.com/watch?v=wBpQPAlKA1k

a jaké že jsou ty tvoje 4 nejoblíbenější hráčky? Caro, Vika, Masha a? Aga to není ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Tu písničku jsem tady dával ve čtvrtek, ale asi nějak zanikla v diskusi. :D Já nevím, taky nejsem vždycky pozitivní... U chlapského sportu občas nadávám, ale u holek se to prostě nehodí. Řeknu si: Jsou to citlivá stvoření, potřebujou hlavně povzbudit. :) Ale nebyl jsem takový vždycky, to musím přiznat. Člověk musí ke svým názorům dojít postupem času, aspoň si to teda myslím... Jinak ses netrefil jenom o jedno písmeno, je to Ana. :)
Reagovat
kejv2
Citliva stvoreni nervou pri kazdem uderu...
To mi pripomnelo navstevu jedne vystavy, kde si clovek mohl zmerit jak dobre slysi, vidi atd. A taky tam byl merak hladiny intenzity zvuku. Prisla k nemu tak sestileta holcicka, zaricela a display ukazal neuveritelnych 130dB!!! Pritom prah bolesti je asi 120dB.
Reagovat
poutnik
Ty je opradu obě nekriticky miluješ :-)
Reagovat
poutnik
Ty je opradu obě nekriticky miluješ :-)
Reagovat
Fandina
nemiluje jen ty dvě ale všechny, které se mu líbí. Na druhou stranu, pořád lepší takovýto účastník diskuse než některé příspěvky s neslušnými slovy a kritikou pro kritiku.... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
tak aspoň k té Aně máme stejné sympatie:-) jinak proti dalším třem holkám vůbec nic nemám, dle mě sympatický holky, Viky tenis se mi líbí, Caroliny tenis nemám moc rád, k Marušky tenisu jsem nezaujatý, z čehož vyplyne, že když si mám z nich vybrat, tak si pokaždý vyberu Anu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nechápu, proč se někdo naváží do psychiky Petry, ta je v pořádku, vždyť kolik vyhrála vypjatých zápasů, za všechny (např 0-3 s Kuzněckou prohrávala ve třetím setu , pak vyhrála ve Fed cupu ), a bylo jich vloni hodně. To je zkrátka hra a jednou se to povede a podruhé ne, Petra je naopak velká lvice a nervy má silné jako lana!!!! Mentál je ten, kdo pořád píše,že je mentálně slabá!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak.
A už tu zase lítají úvahy o změně trenérů. Tohle mě fakt vytáčí. Jako bych to viděl po tom loňském nezdaru na US Open. A to byl opravdu nezdar, semi na AO je úplně něco jiného. A co se tady tenkrát dělo, kolik tady bylo expertů, kteří ne že tak trochu uvažovali o výměně trenéra, ale rovnou tady pana Kotyzu málem odvolávali z funkce a Petře málem předpovídali konec kariéry... Co přišlo potom na podzim, viděli jsme všichni.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, mluvis mi z duse. Usmevne je, ze pred rokem bylo QF uspech a dnes uz je SF neuspech a odvolavaj se treneri a predpovida se Petrin totalni kolaps a je nevim co. Proste hovadiny. Ja kdyz si promitnuty nektery Petriny neuveritelny mace a udery z rise snu, tak jsem klidnej, je to megatalent, ona na Viku ma, to v Istanbulu byla jasna ukazka, jak s ni zatocit. Petra ziska vic zkusenosti a budeme tu mit neco jako Fedex vs. Rafa, kdo bude kdo, uz zalezi jen na Petre a bohuzel i na jejim astma.
Reagovat
smazaný uživatel
Ajajaj, tohle přirovnání Fedex a Rafa bych nevolil, protože v tom případě dle stylu hry, Petra=Fedex , Vika=Rafa. A víme co to znamená. S tímhle opatrněěěě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jasne, ale nic prihodnejsiho me nenapadlo :-)
Reagovat
VlS
těch trnérů, jedinej kdo by o tom mohl rozhodovat je Petra sama. Naštěstí do toho nemůže kecat žádnej svaz nebo podobný instituce bes zodpovědnosti, ale jen hráč sám. V budoucnu může přijít doba, kdy to bude aktuální, ale nemyslím že teď. Petra jde pořád nahoru, tak v čem je problém?
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to má její kamarád Lukašenko jistě radost...
Reagovat
smazaný uživatel
Při brejkbolech, setbolu i mečbolu bylo obecenstvo velice statické, tohle finále bylo absolutně bez atmosféry!Připomnělo mi to jedno finále Wimbledonu, kde hrály sestry, prostě nebylo komu fandit.Ač veliký fanda Rogera, zítra budu fandit a titul moc přát Rafovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně dobrý názor a komentář, radši Rafa než djokovič! Díky :D
Reagovat
smazaný uživatel
moje řeč! Rafáči dej mu! Utahej ho dokud nezačne mít problém s čočkou nebo kolenem nebo ramenem a čímkoliv novým!
Azarence velká gratulace hrou je to zasloužené...
Reagovat
Pe3k
Gratz.
Reagovat
smazaný uživatel
No, kazdej zapas je jinej a tvrzeni, ze by to Petra urcite projela, nelze jaksi nijak prokazat, je to irelevantni tvrzeni. Lze jen rict, ze pokud by pokracovala v mentalne nevyrovnanych vykonech, co predvedla na AO, tak by to asi projela. Sarapka byla dneska hodne slaba, to je taky jeden faktor, takovej cajicek jsem od ni jeste teda nevidel. Chyb jak maku. Nicmene, je jasne, ze aby mohla Petra tehle strojove, presne hre od bejzlajny, musi jeste hodne na sobe zapracovat, predevsim na psychice, to je krucialni zalezitost.
Reagovat
smazaný uživatel
...aby mohla Petra vzdorovat...
Reagovat
freeteepek
Proti té strojově přesné hře platí útočná hra na síti, kterou hraje Petra. Bohužel tam často zbytečně chybuje. Šarapka dovolila Vice dnes dostat se do rytmu. Ona nemá hru, aby ji z něho dostala. Potom Vika hraje tak ,jak hraje. Ve finále v Istambulu Petra v prvním setu parádně předvedla, co na ni platí. Tvrdý přesný servis, náběh na síť případně kraťas. Když ji soupeřka nechá takle se rozhrát, je má to s ní potom těžký.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jo, mas naprostou pravdu. Kdyz Petra zlepsi chozeni a orientaci na siti, tak Viku opet dostane. Ted jsem mrknul, kdy zase na sebe muzou narazit a bude to v Indiana Wells (nebo se mylim?), tam predpokladam, ze to Petre moc nepujde, ale na antuce... kdo vi...
Reagovat
baggik
Velká gratulace Victorii! Ona si ten grandslam zasloužila! Konečně dokázala prodat to co umí na jednom z největších turnajů. Mám z toho velkou radost, je to hezká skromná holka a bylo vidět jak je šťastná. Vicka a Peťa můžou vládnout ženskému tenisu několik let a bavit nás vzájemnými souboji, oboum dvoum to hrozně přeju. Klobouk dolu před výkony které letos Victorie předvádí.
Reagovat
mac.hall
Konečný výsledek je pro Marii až příliš krutý, průběh hry nebyl zase až tak jednoznačný ale opět se potvrdila stará známá pravda. V tenise rozhodují chyby a těch opět Viky dnes udělala mnohem méně.Plně naplnila můj odhad ,v němž jsem jí před zápasem dával 80 % šancí na vítězství. Dnes si ho plně zasloužila , i když Maša měla také dobré okamžiky , často hrála tvrdě a přesně ale Viky ji většinou přetlačila. V rychlosti jsem prolétl další příspěvky k zápasu a myslím , že ti , co mluví o tom , že by Petra v případě postupu do finále sehrála lepší zápas než Maša , neví co mluví. Jsem přesvědčený , že pokud by hrála stejným způsobem , jako většinu zápasů na AO , odešla by ještě s větším výpraskem , než Maša. Tak to prostě je. v semifinále prohrála naprosto zaslouženě a žádné kdyby neplatí. Na AO prostě neměla formu a kdo to nevidí, tak asi nerozumí tenisu nebo se nechává příliš ovlivnit svými emocemi. Ještě krátce k Viky. Pokud si udrží fazonu , kterou prokazuje od počátku letošního roku , může dosáhnout ještě lepších výsledků , než Petra vloni. Pro ni a hlavně její trenéry platí zásadní premisa. Něco udělat se značnou nevyrovnaností úrovně hry. Pokud na ní nezapracují, může se stát , že Wimbledon byl posledním velkým turnajem , na kterém zvítězila
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra chlape, ta Tvoje poslední věta, proč musíš furt malovat čerty na zeď? :-(((
Taky si myslím, že by Petra s Vikou ve finále prohrála, i když by mohla sehrát určitou psychologickou roli jednoznačná bilance z posledních dvou let ve prospěch Petry.
S čím ale nesouhlasím, je to, že Petra byla v semi jasně horší, to nebyla, zvorala začátek, pak byla lepší i po většinu 3.setu, ale nedokázala proměnit spoustu šancí, které si vypracovala a to mělo za následek pak krátký a rychlý kolaps na konci.
Ale výsledek dnešního mače jednoznačně odpovídá průběhu hry, Maša absolutně neměla na Viku co hrát... To si piš, že Petra by pro Viku byla tvrdší ořech.
Ale souhlas, to jsou jen kdyby...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Herní nevyrovnanost a psychická nepohoda, jsou věcí trenérů. Možná na tom dokáže zapracovat její současný trenérský tým v čele s Kotyzou. Pokud se výsledky nedostaví, měla by se Petra zabývat otázkou výměny trenéra a týmu. Profesionální tenis není o kamarádství a o tom, že ,,někdo někomu na turnaji nahrazuje rodinu",ale o profesionalitě. O tom, že je Petra velký talent a skvělá hráčka, nepochybuji, ale o vysoké odbornosti jejích souč.trenérů,mám pochyby. Vždyt' ted' už není třicátou třetí hráčkou, která raketově vyjela až na druhé místo. Soupeřky už mají přečtenu její hru i její chyby, kterých se na hráčku světové desítky, dopouští mnoha(určitě víc,než ostatní hráčky sv. desítky). A nesouhlasím s těmi,kteří říkají,že Kotyza je génius,když Petru dostal tam,kde je. Je totiž otázka, zda jí má ještě co nabídnout. A tady si jistý nejsem, když konkrétně mluvíme o AO, tady Petra nehrála v psychické pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně si myslím, že bych neměli předbíhat, koneckonců i s tou její psychickou nepohodou udělala semifinále, což bychom neměli zapomínat je velký úspěch... navíc Petra není jediná hráčka, která by nebyla psychicky OK, ženský s tím mají často problémy, nedělal bych z jednoho turnaje, kde navíc i přesto udělala skvělý výsledek, velkou vědu... samozřejmě pokud by se výkony nelepšily dlouhodobě a stagnovala by, pak by změna realizačního týmu byla na místě, zatím dle mého názoru není důvod o nějaké změna přemýšlet...
Reagovat
smazaný uživatel
Teda sorry, ale tvrdit, ze Petra byla v zapase se Sarapkou jednoznacne horsi, je fakt kravina, to jsme videli oba jinej zapas. Bylo to o nepromenenjch sancich. Tady je statistika brejkbolu: Petra 3/14, Sarapka 5/5, proste vyhrala zkusenejsi a stastnejsi. Petra potebuje jeste ziskat zkusenosti a otrkat se, ziskat vetsi sebevedomi a klid, tot vse.

Jinak, tady si malokdo uvedomuje, jak spatne dnes hrala Sarapka, tudle slabotu jsem od ni jeste nevidel. To ovsem nic nemeni na tom, ze Vika ma opravdu velkou formu, je jak stroj.
Reagovat
smazaný uživatel
Maša dneska vůbec neměla co hrát, pestrost a variabilita její hry = 0.
Asi by měla změnit trenéra a možná taky celý tým a možná i Sašu ... :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Netvrdil jsem, že by měla okamžitě uvažovat o změně trenéra. A taky si myslím, že na to,aby téměř na každém turnaji, GS nevyjímaje, udělala čtvrtfinále, nebo semifinále a pohybovala se bud' přímo v desítce, nebo v její blízkosti,má i její souč. tren. tým. Hlavně ale Petra sama. Pokud ale pomýšlíme na to, že by měla být v naprosté špičce, nebo dokonce jedničkou(tomu já věřím), pak si tou vysokou odborností jejích trenérů nejsem až tak jistý. Souhlasím ale s Tebou, že aktuálně trenérská změna není na pořadu dne.
Reagovat
mac.hall
V mnohém máš pravdu , ale nemůžeme mít na vše stejný názor.Pokud jde o semi Petry s Mašou, tak se musím opakovat, a už jsem to i napsal, že si ho prohrála sama svými chybami, které ji psychicky musely srážet do kolen. Bylo jich opravdu takové množství, že snad ani vyhrát nešlo. Souhlasím s tebou , že 3. set byl hodně navážkách ale Petra neproměnila žádnou z mnoha nabízených šancí a tak zákonitě prohrála.A opět musím říci , že důvodem nebyly nějaké zázračné údery Maši , ale banální chyby Petry.Pokud jde o teoretickou účast Petry ve finále s Vikou a odhad jeho výsledku, i tady máš částečně pravdu. Mohla by hrát důstojnější roli , než Maša , mohla by dokonce i vyhrát( i když na psychologii předešlých vítězných zápasů příliš nevěřím) ale já jsem napsal jen to , v případě , že by výrazně nesnížila počet svých nevynucených chyb, a o tom skutečně nejsem přesvědčen , že by to dokázala, pak by z kurtu odcházela možná ještě s horším výsledkem , než Maša.
Reagovat
smazaný uživatel
Z textu soudím, že to je na mě.
My v podstatě nejsme v žádném zásadním rozporu, i když v některých konkrétních názorech se lišíme, např. na příčiny Petřiny prohry v semi. Já pořád tvrdím, a je to skoro neuvěřitelné, že i přes ten obrovský počet UE tohle semi mohla vyhrát a byla blizoučko a neprohrála ho v konečném důsledku díky nim.
Jenom ten Tvůj neustálý pesimismus mě přivádí do kolen :-)
Reagovat
smazaný uživatel
otázkou samozřejmě je, zda-li ji současný realizační tým dokáže udržet na té pomyslné špici, což by Top 10 jako měřítko mělo být... osobně si myslím, že Petra je zaslouženě hráčkou Top 10 a momentálně druhou nejlepší na světě, osobně si myslím, že Kotyza a spol. ji tam udrží a samozřejmě hlavně Petra musí sama chtít... samozřejmě ale to je věc názoru a ukáže jen čas, jestli jim ta společná práce něco dalšího přinese, zatím se ukazuje víc než dobrá, kdo ještě před rokem věřil tomu, že Petra bude tam, kde je, ale musí to samozřejmě potvrdit v dlouhodobém horizontu... přeci jenom Petra daleko od postu světové jedničky nebyla, matematicky hodně blízko, ale jak říká sama Petra, je to jen číslo, ale to číslo má i dost výhod, osobně by pro mě nemusela být deset let světovou jedničkou, klidně by se jí mohla stát jen třeba na měsíc, bohatě by to stačilo a pak hurá vyhrávat grandslamy, které jsou dle mě přednější než být první na světě dlouhodobě a nemít dle mě vyhraný žádný grandslam a tím nenarážím jen na Wozniacki... každý chce být první na světě, ale s tím většinou souvisí i vyhrávání grandslamů, hlavně v mužském tenise to je pravidlem... osobně budu radši, když Petra bude vyhrávat grandslamy, než že bude první...
Reagovat
Karolko2
ježiš,co to píšete za kraviny,vždyť hrála Petra semifinále...špička je tak vyrovnaná a vy už tu někteří tenisoví odborníci a jistě trenéři světové úrovně,říkáte,že hraje blbě a že Kotyza ji nemá co dát...
Chtěla bych se dočkat jednou debaty,kde se budou vyzdvihovat přednosti jednotlivých hráček a hráčů a nebo výborné okamžiky v zápasech,ale tahle věčná kritika všeho a všech,děs,radši si jdu číst knihu než ty moudra některých z vás!
Reagovat
VlS
Rozdíl winners - UE byl u Petry i Maši naprosto stejný - minus 12, v celkovém počtu bodů byl rozdíl 2. (86:84), tedy na tříseťák prakticky nic. Bylo to vysloveně o štěstí.
Rozebíráš psychiku Petry trochu moc odtrženě od kontextu ženského tenisu. Podívej se jen letos na kolapsy jiných:
Vika (když už jsme u té odolnosti)TB prvního setu 0:7, následoval naštěstí pro ní hned kolaps Agy, kanár ve druhém setu.
Na-Li - zahozené utkání s KIM (a to tak, že vysloveně zahozené).
Serena - odevsdané osmifinále - také totálně zazděné hlavou.
Ale pořád řešíte jen chudáka Petru.
Reagovat
smazaný uživatel
trošku nervózní vstup do utkání od Viky, ale to se dalo čekat, ale sebrala se a Marii nedala šanci, slušně jí smetla, takhle si představuji hru světové jedničky.. navíc v závěru byla neuvěřitelně klidná, jakoby si řikala, jdu míček po míčku, každý míček má stejnou hodnotu a tak to má být... zasloužené vítězství a i post no. 1 in the world.... je s podivem, že dvě holky (Petra a Vika) se dostanou obě poprvé do finále a vyhrají ho a někdo chudák může být přes rok světovou jedničkou a ten grandslam neurve... gratulace Vice!
Reagovat
smazaný uživatel
jak blbě hrala petra kvitová proti sharapové ta ji totalne vydrtila kdyby slečna petra kvitova nebyla mr. erroooooooooooooooooorrrrrrrrrr tak by ve finále byla ona ale takove stupidní chyby nemá význam komentovat gratuluji azarenkové
Reagovat
freeteepek
Nejsi ty nějakej moc chytrej a namyšlenej? Chtěl bych vidět tebe na jejím místě. To by pak nebylo Nagano, ale Waterloo!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zklamaný, ale konečně má tenis pravou královnu s grandslamovým titulem !
Reagovat
VlS
No, hlavně se stylem hry hodným No.1
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem stejně dojat jako samotná Vika. Nádhera! Celé dva týdny, a to nepočítám Sydney, soupeřky řezala, až Kim ji pořádně potrápila, ale její psychická mentalita nabrala letos úplně jiný level!
Zasloužená nová světová jednička!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vika nastoupila do utkání trošku nervo'zní, rychle prohrávala 0:2, pak do toho ale ,,praštila", soupeřku zcela jadnoznačně převálcovala a ve druhém setu dokonce Máši nadělila kanára. Až nečekaně jednoznačný zápas! Vika vyhrála AO naprosto zaslouženě, byla nejlepší a ohrožena byla pouze v utkání s Kim, kde ji soupeřka ve druhém setu začala ve výměnách přehrávat. Ale ve třetím setu Kim zkolabovala na servisu, a to Vice pomohlo. Přesto vyhrála zaslouženě. Ženský tenis má novou královnu a je to královna, jak má být! Je aktuálně nejlepší, bojovná, zarputilá. Dokáže unést tíhu okamžiku i pasáže, kdy se jí nedaří a nehází raketou o zem. Navíc je to moc hodná a pracovitá holka. Sesadit tuto novou královnu z trůnu bude těžké a největší šanci má podle mojeho mínění Petra, ale bude záležet jen na ní,zda se jí podaří odstranit některé herní nedostatky a též i nalézt psychickou pohodu, kterou na AO neměla.
Reagovat
Jan
Souhlasím zcela. Petra bohužel nebyla stoprocentní.
Reagovat
freeteepek
Ta nepohoda vzešla, jak z psychického tlaku a dotěrných otázek na zisk sv.1, tak z tréninkového manka zaviněného zraněním paty a také vším tím humbukem okolo sv.2 a povinnostmi s tím spojenými. Nyní se jí malinko uleví. Zatímco Azarenka se dostala do palby reflektorů. Uvidíme, jak ona to ustojí a zda nevypadne i ona v prvním kole French Open. V její prospěch hovoří fakt, že její vzestup byl pozvolný, zatímco vzestup Petry byl raketový. Petra se pomalu zžívá s rolí favoritky. Jsem si jístý, že jí ten tlak nesedí a nepřídává na náladě. I s tím se však bude muset vyrovnat, jestli chce být královnou. Hraje svůj nejlepší tenis, je druhá na světě. Samotný vrchol je blízko a je třeba teď chytit příležitost za pačesy. Může přijít zranění,jako se to stalo Šarapovové a to by byl průšvih. Maria se z toho dodnes plně nezotavila (dvojchyby). Také Vika byla loni mockrát zraněná a nepochybně i letos se jí něco nemílého může stát. Možná by měla omezit tu čtyřhru, aby nebyla v takovém zápřahu.
Reagovat
petrulinka
Jo a samozřejmě gratulace Vice ke skvělému výkonu.
Reagovat
petrulinka
Souhlasím s podobnými názory tady i s názorem komentátora. Pokud by místo Marie stála Petra, tak by to takto jednoznačné nebylo. Netvrdím, že by Petra vyhrála, ale zcela jistě by nedostala takový výprask. Bylo by to určitě důstojnější finále.
Reagovat
freeteepek
Pokud srovnám Mášu, Viku a Petru, tak mají hodně podobnou hru. Ze všech tří ale Vika v těch posledních zápasech předvedla největší přehled na síti. Hrála smeč, když měla a mířila vždy do volné části kurtu nikoliv tam, kde stojí soupeřka, jako se to podařilo už tolikrát Petře v důležité chvíli a Máše dnes taky. Možná je to tím, že Azarenka hraje i čtyřhru. Petra přitom na síť chodí nejvíc. Ale kolik těch útočných míčů tam zkazí? Pokud se v tomhle ohledu zlepší a ukočíruje svojí hlavu, dostane se na vrchol ona a nebude mít konkurenci.
Reagovat
mac.hall
S tvým názorem nesouhlasím. Jak jsem již napsal , v případě , že by Petra hrála stejný tenis , jako po většinu zápasů na AO , odešla by ještě s větším debaklem , než Maša. Porazila by se sama a Viky by se ani nemusela příliš snažit.
Reagovat
petrulinka
vždycky tady píšeš nesmysly a dnes jsi opět nezklamal
Reagovat
mac.hall
Petrulinko tvé názory ti samozřejmě neberu, jen vážně pochybuji , že tenisu alespoň trochu rozumíš. Myslím , že nemá cenu se tady trumfovat , kdo je větší expert na tenis. Mé hodnocení se zakládá jen na tom , co vidím , nikoliv na faktu jestli je mi někdo sympatický a já mu fandím. Kdo jen trochu tenisu rozumí , musel nutně vidět , že Petra se na letošním AO se svou špičkovou formou nepotkala ( měla k ní dost daleko) a výsledkem je , že turnaj nevyhrála.I tak je SEMI skvělý výsledek a Petra se nemá za co stydět. Nemusí všechny turnaje jen vyhrávat. Jen jsem se snažil poukázat na skutečnost , že její hra má ještě výrazné slabiny a pokud s nimi nic neudělá , bude se muset v budoucnu smířit s tím , že nejlepší hráčky porážet nebude. To je asi tak všechno. A pokud jsi názoru , že s tenisem , který Petra na AO předváděla má šanci na posty nejvyšší, pak skutečně nevíš o čem tenis je.
Reagovat
mac.hall
Petrulinko tvé názory ti samozřejmě neberu, jen vážně pochybuji , že tenisu alespoň trochu rozumíš. Myslím , že nemá cenu se tady trumfovat , kdo je větší expert na tenis. Mé hodnocení se zakládá jen na tom , co vidím , nikoliv na faktu jestli je mi někdo sympatický a já mu fandím. Kdo jen trochu tenisu rozumí , musel nutně vidět , že Petra se na letošním AO se svou špičkovou formou nepotkala ( měla k ní dost daleko) a výsledkem je , že turnaj nevyhrála.I tak je SEMI skvělý výsledek a Petra se nemá za co stydět. Nemusí všechny turnaje jen vyhrávat. Jen jsem se snažil poukázat na skutečnost , že její hra má ještě výrazné slabiny a pokud s nimi nic neudělá , bude se muset v budoucnu smířit s tím , že nejlepší hráčky porážet nebude. To je asi tak všechno. A pokud jsi názoru , že s tenisem , který Petra na AO předváděla má šanci na posty nejvyšší, pak skutečně nevíš o čem tenis je.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Vice, naprosto zasloužené, není co dodat.
Po delší době má světový tenis zase důstojnou No.1.
Stejně jako byla Petra nejlepší hráčkou konce roku 2011, je Vika nejlepší hráčkou začátku roku 2012.
No a já dále fandím a držím palce Peťce, sezona teprve začala.
Reagovat
Heather_Fedex
aza hrala opravdu dobre ale od masi jsem cekala vic. tak skoda. ted jen doufat, ze nole napodobi viku a vyhraje. ale tak jednoducha prace to nebude
Reagovat
smazaný uživatel
Sharapovka se dostala do finále omylem, měla lehké soupeřky a Peťka neměla svůj den a i tak s ní hrála vyrovnanou hru, kdyby byla Petra fit, tak Ruskou heknu smetla, to tak je. Azarenka teď hraje hodně dobře a tohle se dalo čekat, škoda jen té Peťky, z ní má Aza respekt a měla by to ve finále těžší. Aza teď bude mít slušnej náskok a taky nic moc neobhajuje únor-březen, tak se v čele asi udrží déle.
Reagovat
freeteepek
A v Americe na velkých turnajích se jí daří, zatímco Petra tam ne náhodou nikdy nic neuhrála. Špatně se jí tam dýchá. To neznamená, že letos nemůže dojít daleko, ale proti soupeřkám, jako je Azarenková, bude v nevýhodě.
Reagovat
smazaný uživatel
To teda bylo maso. Vika zcela zaslouzene. No, skoda, ze nepostoupila Petra, myslim, ze by to takhle jednoznacne nebylo. Uvidime, co ukaze cely rok, rek bych, ze se pomalu, ale jiste rysuej dvojka rivalu Vika/Petra. Petre chybi jen ta herni pohoda a klid, kterej na letosnim AO ve velke mire predvedla Vika.
Reagovat
Frick
No, Petruško nebude to prdel.

BTW: Pokud bude Petra věčně druhá, tak víte z jakýho důvodu?
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak ona Petra psychicky taky dozraje, toho se nebojim. A pak uz bude jen zajimave sledovat, jak se s Vikou pretahujou. Ocekavam, ze Vika bude vyhravat na betonech, Petra na trave, v hale a nejakou tu antuku taky da. Vseho do casu.
Reagovat
Fandina
Petra vyhrála Wim, TM a fed v jedném roce. To ji už nikdo nevezme. A udělala svým fanouškům hodně radosti. Tak pokud bude na všech dalších turnajích v semifinále jako dosud není důvod se na ní zlobit. Pochopitelně člověk fandí proto, aby vyhrála všechno. To ale záleží jen a jen na ní.
Reagovat
smazaný uživatel
hrála líp. Škoda ze proti ní nestála Petra. :-)i tak gratuluji k 1.GS a No.1.
Reagovat
Frick
A měla by proti ní šanci? S těma svejma nervíkama?
Reagovat
smazaný uživatel
Měla. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra by so uhrála akorát víc gamů dle mího, jinak naprostou favoritkou by byla Vika
Reagovat
Fandina
to si nemyslím. Bylo by to otevřené, jako všechno. Kdyby Petra vyhrála semifinále nebyl by důvod jí odepisovat.
Reagovat
Frick
Půjde k Lukašenkovi?
Reagovat
freeteepek
Sice jsem si vsadil před turnajem, že buď Petra nebo Vika vyhraje, ale dnes před zápasem jsem věřil víc Máše. Je neuvěřitelný, jak Vika Mášu nakonec přejela. Po nervózním začátku úplně bez nervů!
Reagovat
smazaný uživatel
Ou, to byla demolice, naprosto zasloužené vítězství, po celý turnaj hrála ve skvělé formě, výborná defenziva, ofenziva, délak úderů, vyrovnané údery z obou stran.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist