Rubljov je pátým nakaženým účastníkem exhibice v Abú Zabí

27. 12. 2021, 11:58
Aktuality 13
Světová pětka Andrej Rubljov je pátým účastníkem předvánoční exhibice v Abú Zabí, jenž měl následně pozitivní test na koronavirus. Ruský tenista tak nejspíš bude muset vynechat minimálně ATP Cup v Sydney, kterým v sobotu odstartuje mužská část sezony.
Profily hráčů
Andrej Rubljov (© AFP)

Po miniturnaji v Abú Zabí měli pozitivní výsledek testu na covid-19 Španěl Rafael Nadal, Kanaďan Denis Shapovalov, švýcarská olympijská vítězka Belinda Bencicová a Tunisanka Ons Džabúrová. Senzační šampionka US Open Emma Raducanuová se nakazila už před cestou do SAE a akce se nezúčastnila. Pozitivní test měl také Nadalův kouč Carlos Moya.

Čtyřiadvacetiletý Rubljov ve finále World Tennis Championship 18. prosince porazil Andyho Murrayho a nyní na Twitteru uvedl, že je s drobnými příznaky v izolaci v Barceloně. "Jak víte, jsem plně očkovaný a připravoval jsem se na turnaje - ATP Cup a Australian Open. Nyní se musím zotavit a odcestuju do Melbourne až poté, co to bude pro všechny bezpečné," napsal.

Úvodní grandslam sezony začne v Melbourne Parku 17. ledna. Rubljov je společně s Daniilem Medveděvem oporou ruského týmu, jenž letos ovládl obě týmové soutěže ATP Cup a Davis Cup. Členem ruského výběru měl být moskevský rodák i na blížícím se třetím ročníku ATP Cupu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Teo
Přepokládám, že všichni naprosto bezpříznakový a kdyby nebylo testu, tak se to nikdo nikdy nedozví smile
Reagovat
Pavol
Organizátori majú kladivo na čarodejnice.
Otestujú nariadia karanténu a zmaria šance nádejnému účastníkovi turnaja.

Ak tam Djokovič príde tak si to odskúša na vlastnej koži. Dúfam že im tú radosť neurobí.
Reagovat
Teo
Tohle je kaladivo uplně na všechny, nejen na čarodejnice. A dokud se neskončí s testováním, který je v době vakcín naprosto zbytečný a který slouží hlavně a především k mediálnímu nátlaku a strašení (+ korupce), nezmění se nic.
Reagovat
Teo
- nejen na sportovce samozřejmě, pardon
Reagovat
Nola
6 tenistov pozitnych vdaka exho a v tlaci, hlavne tej anglosaskej ziadne posmesne clanky o organizatorovi, chamtivych tenistoch.... viem, vsetci boli zaockovani, ale asi nedodrziavali odstupy, nenosili masky.... zaujimavostou je, ze zbytni, ktori covid prekonali zatial pozitivitu nehlasia, naopak Andy si dal dalsiu 3.davku...

kam tento svet speje sa nejdem zamyslat, ale tenis ako sport smeruje niekam do totalnych s.aciek
Reagovat
SwissMaestro
Tak to by nebyl Andy...ten bude chodit pravidelně pro porce
Reagovat
Mantra
jakože by mu do toho něco mixnuli? :-D
Reagovat
PetaM
To máte z toho grupáče tam. :D
Reagovat
vergus
No než s Žabkou do grupy, tak to bych musel být dost zoufalý smile
Reagovat
PetaM
Ta na to jen dohlížela. Jen bohužel nedodržela odstup.
Reagovat
majkl005
vybíral vstupné? smile nj, zimní přestávka dlouhá, potřeba brigádky
Reagovat
PetaM
Nevím, jestli vstupné. :D Třeba jí ostatní platili proto, aby se nepřidala. :D
Reagovat
vergus
Nebo ukazovala Rafovi práci s připínákem :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist