Ruska Petrovová získala svůj první titul na trávě

23. 6. 2012, 19:00
Aktuality 2
Osmá nasazená hráčka Naďa Petrovová vyhrála turnaj v Hertogenboschi. Zkušená Ruska porazila svou polskou soupeřku Urszulu Radwaňskou ve dvou setech 6-4 a 6-3.
Naďa Petrovová

Ruska sice ztratila hned své první podání, ale záhy předvedla, proč na turnaji neprohrála ani jeden set. Petrovové servis fungoval a ve zbytku setu soupeřce už příliš šancí nedala. První sada skončila vítězstvím favorizované Rusky 6-4.

Druhý set začal totožně. Petrovová na úvod prohrála své podání, ale také tentokrát ztrátu dotáhla a i druhý set otočila ve svůj prospěch. Po vítězství Petrovová neskrývala radost: "Bylo to skvělé finále, obě jsme hrály velmi dobře. Jsem ráda, že jsem zde vyhrála. Je to můj první titul na trávě a je dobře, že právě před Wimbledonem."

Třicetiletá Petrovová má po dnešku padesátiprocentní úspěšnost v zápasech o titul stejně jako mužský vítěz Ferrer. Ve svém 22. finále moskevská rodačka vyhrála jedenáctý turnaj, nicméně první na trávě. Bývalá třetí hráčka světa byla na zeleném povrchu ve finále před čtyřmi lety v Eastbourne, kde podlehla shodou okolností právě úspěšnější sestře své dnešní soupeřky.

Mladší sestra světové trojky Agnieszky Radwaňské hrála své první finále na okruhu WTA. "Tento týden jsem si užívala. Byl to skvělý turnaj se super atomsférou, doufám, že se zde podívám příští rok. Prohrála jsem finále, ale Naďa byla úžasná, moc ji gratuluji," uzavřela Polka.

Naďa Petrovová mohla po triumfu v singlu získat titul také ve čtyřhře. Se spoluhářkou Kirilenkovou ale nestačily na první nasazený pár Erraniová/Vinciová. Italky zvítězily 6-4 3-6 11-9.

- WTA INTERNATIONAL HERTOGENBOSCH -
(Holandsko, tráva, 220.000 dolarů)
páteční výsledky (22. 06. 2012)

Dvouhra - finále:
Petrovová (8-Rus.) - U. Radwaňská (Pol.) 6:4, 6:3

Čtyřhra - finále:
Erraniová, Vinciová (1-It.) - Kirilenková, Petrovová (2-Rus.) 6:4, 3:6, 11:9

Komentáře

2
Přidat komentář
Heather_Fedex
od te doby, co jsem ji poprve videla hrat zapas proti bartoli, tak zebrickem stoupa nahoru...
Reagovat
dadaft
Big Gratulace Naďo. ))
taky Ule k prvnímu finále WTA v kariéře. co jsem mladší Radwanskou v poslední době viděl hrát, tak se mi líbila - takže stoupej stoupej žebříčkem, ať je více možností Tě uvidět... ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist