Ruské tenistky hrají se Srbkami v semifinále Fed Cupu 1-1

21. 4. 2012, 15:25
Aktuality 13
Stav semifinále Fed Cupu mezi tenistkami Ruska a Srbska je po prvním dnu nerozhodný 1:1. Hostující tým dnes v Moskvě poslala do vedení bývalá světová jednička Jelena Jankovičová, loňské finalistky poté vyrovnaly díky Světlaně Kuzněcovové.
Jelena Jankovičová

Jankovičová si v úvodní dvouhře poradila s Anastasjou Pavljučenkovovou po setech 6:4 a 6:3. Její spoluhráčka a další někdejší první tenistka žebříčku Ana Ivanovičová pak ale podlehla Kuzněcovové 2:6, 6:2 a 4:6.

"Na začátku jsem byla docela nervózní, ale nakonec jsem důležitý zápas vyhrála," řekla Jankovičová. "Moje podání dneska bylo hrozné, doslova noční můra," uvedla Pavljučenkovová. 

O vyrovnání se postarala Kuzněcovová. "Ana je pro mě vždycky těžký soupeř. Ale myslím, že povrch mi tady sedí lépe než jí. Jsem ráda, že jsem nás udržela ve hře, protože tým na mě spoléhá," dodala.

V neděli by si měly tenistky soupeřky prohodit, do závěrečné čtyřhry jsou pak nahlášené Maria Kirilenková s Jelenou Vesninovou a Bojana Jovanovská s Aleksandrou Kruničovou.

Srbsko hraje semifinále Fed Cupu poprvé v historii, naopak Rusky můžou soutěž vyhrát už popáté. Postupující tým se v listopadovém finále utká s vítězem zápasu Česká republika - Itálie, ve kterém domácí obhájkyně titulu dělí v Ostravě po sobotních dvouhrách od postupu jediné vítězství.

Fed Cup: Rusko - Srbsko
Moskva - Megasport Arena, antuka:

Sobota (13:00):
Pavljučenkovová - Jankovičová 4-6 3-6
Kuzněcovová - Ivanovičová 6-2 2-6 6-4

Neděle (12:00):
Pavljučenkovová - Ivanovičová
Kuzněcovová - Jankovičová
Kirilenková/Vesninová - Jovanovská/Kruničová
Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Viděl jsem jenom první dva sety. V prvním setu se Aně od stavu 2:2 vůbec nedařilo a ve druhém to bylo přesně naopak, zejména servis Any byl vynikající. Tenis to byl pěkný. Bylo vidět na obou holkách, jak to prožívají. Je mi líto Any, ale snad se jí zítra zadaří lépe. Světlana hrála opravdu dobře a myslím si, že ve Fed Cupu je lepší hráčka než v jiných zápasech.
Reagovat
tommr
to by už Srbky měly velkou šanci na postup. Jako soupeřky našich ve finále by byly Srbky určitě schůdnější a přitom zároven i atraktivnější soupeř ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkej dvakrát. Rusko a Srbsko mají hodně vyrovnané kádry, podle mě to bude zítra hodně zajímavé. Jediná nevýhoda Srbek je, že nemají specialistky na debla, což může rozhodnout... Zase by bylo o něčem jiném, kdyby za Rusko hrála Masha. Ale to je jenom kdyby.
Reagovat
tommr
já vycházím z toho, že Sharapovová za Rusko skoro nehraje, takže je vysoce pravděpodobný, že by nepřijela ani do Prahy na finále. Srbky by naopak skoro určitě přijely v nejsilnější sestavě tzn. i s Ivanovicovou a Jankovicovou. Jednoznačně proto fandím Srbkám ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Což o to, já fandím taky Srbkám. Jenom k tomu nemám takové důvody jako ty... Můj důvod se jmenuje Ana Ivanovic. :)
Reagovat
dadaft
teď hraje Ana se Světou. ty její bílé šaty... - jen jsem tiše vydechl: ách.
Reagovat
dadaft
a nový sestřih Kuznetsové, to je taky něco!
je to kluk jak buk. ))
Reagovat
gigin
je pěkně vytuněná !! :-)) Jenom to dotáhnou k oltářu a rychle říct ANO !! :-)))
Reagovat
dadaft
v Rusku se hraje skvělý tenis!
Reagovat
gigin
Anu dotáhnout k oltářu .. samořejmě :-))))))))))))))
Reagovat
dadaft
tak Světlana zabojovala a v přenádherném zápase porazila Anu.
Antuka asi pro Rusky dobrá volba.
Rusko - Srbsko 1 : 1.
P.S. Světlana proměnila mečbol a šla se chystat na příjem. vůbec nevěděla, která bije. ))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz uz dneska jen trousim gratulace.... takze tohle je dalsi pro Svetu! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče tvého hodnocení módy a účesu, tak naprosto souhlasím. :) Ana je v bílých šatech moc krásná a Světlana bude za chvíli asi na pankáče. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist