Rusky Makarovová s Vesninovou v Paříži vybojovaly první grandslamový titul

9. 6. 2013, 13:51
Aktuality 4
Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová ve finále Roland Garros porazily 7-5 6-2 obhájkyně titulu a světové jedničky Saru Erraniovou s Robertou Vinciovou a bez ztráty setu si dokráčely pro první grandslamový titul ze čtyřhry žen.
Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová

Sara Erraniová s Robertou Vinciovou od začátku loňské sezony vyhrály tři z pěti grandslamů a nyní na French Open se popáté z šesti pokusů dostaly do finále. V něm favorizovný italský pár vyzval Rusky Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou, které porazil ve všech čtyřech vzájemných duelech - včetně loňského Roland Garros a letošního semifinále Australian Open. 

Dnes na pařížské antuce však italské obhájkyně titulu udržely jen tři z 10 gamů na servisu a na úspěch pomýšlet nemohly. Makarovová s Vesninovou. které v semifinále vyřadily české šampionky z roku 2011 Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou, získávaly důležité fiftýny a za 99 minut zvítězily 7-5 6-2.

Ruské tenistky tak turnajem prošly bez ztráty setu a i díky dvěma výhrám nad vítězkami French Open z posledních dvou let si dokráčely pro první grandslamový titul ve čtyřhře žen. 

Šestadvacetiletá Vesninová tak dnes prolomila finálové prokletí, neboť předtím ve boji o titul neuspěla po boku Viktorie Azarenkové (French Open 2009), Věry Zvonarevové (Wimbledon 2010) ani Saniy Mirzaové (French Open 2011). Navíc prohrála i všechny tři finále ve smíšené čtyřhře.

To o rok mladší Makarovová proměnila ve vítězství hned své první finále, loni navíc s Brazilcem Brunem Soares vyhrála mix na US Open..

- FRENCH OPEN 2013 ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 21.017.000 eur)
nedělní výsledky (09. 06. 2013)

Čtyřhra - finále:
Makarovová/Vesninová (4-Rus.) - Erraniová/Vinciová (1-It.) 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Heather_Fedex
ekaterina i elena maji take v singlu letos celkem dobrou formu, je o nich slyset...
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151516785624811&set=a.430409554810.233348.332617124810&type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace vítězkám, hlavně Vesna byla moc dobrá, asi dneska nejlepší hráčkou na kurtu. Já to přál spíše Italkám, ale ty dnes byly nějaké povadlé....Ale zase je to první titul Rusek, takže jim ho přeju.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace Eleně a Ekaterině k jejich prvnímu grandslamu! :) Přál jsem jim to hlavně kvůli Eleně, která je mi sympatická a taky je na finále trochu smolařka... Navíc je to jedna z nejpohlednějších tenistek. :) Její řeč po finále byla moc hezká a líbilo se mi, jak i přes vítězství řekla Saře a Robertě, že jsou nejlepším párem současnosti a že se jim za dnešek omlouvá. :) Sara a Roberta si určitě taky zaslouží gratulaci. Dneska sice našly přemožitelky, ale jinak se porážejí opravdu velmi těžko.

Zápas jsem sledoval spíš tak jedním okem. Z prvního setu jsem viděl docela hodně, ze druhého už tolik ne. Konec jsem neviděl, až potom to vyhlašování... V prvním setu to byl opravdu boj o každý fiftýn, ve druhém už měly ruské holky větší převahu.

Co je zajímavé: Elena a Ekaterina dneska vyhrály úplně stejným výsledkem jako Katka a Bára ve finále čtyřhry juniorek. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist