Rusová ve 32 letech slaví premiérový titul. V Hamburku zvládla finále debutantek proti Nohaové Akugueové

29. 7. 2023, 15:42
Aktuality 4
WTA HAMBURK - Souboj debutantek ve finále turnaje WTA vyhrála zkušenost. Nizozemka Arantxa Rusová (32) v německém Hamburku porazila 6:0, 7:6 domácí teenagerku Nomu Nohaovou Akugueovou (19) a slaví svůj nejcennější úspěch v kariéře.
Arantxa Rusová (© Profimedia)

Arantxa Rusová má ve sbírce více než tři desítky trofejí z turnajů ITF, tři z nich slavila letos. K nim během července přidala další dvě nejhodnotnější, když před dvěma týdny triumfovala na podniku WTA 125k ve francouzském Contrexeville a nyní v Hamburku si dokráčela i pro premiérový triumf na hlavním okruhu WTA.

Sedmá nasazená Nizozemka v přístavním městě na severu Evropy využila slabšího obsazení turnaje i brzkých zaváhání papírových favoritek. Sama nemusela čelit nasazené soupeřce, ve svém premiérovém finále si poradila s nezkušenou Němkou Nomou Nohou Akugueovou.

Úvod duelu finálových debutantek poznamenala nervozita devatenáctileté Němky nigerijského původu. V prvních čtyřech gamech uhrála jen pět míčků a nakonec dostala kanára. Do druhé sady vstoupila brejkem, ale nepotvrdila ho a za stavu 4:5 čelila mečbolům. I když je dokázala odvrátit a v další hře měla brejkbol, třetí dějství si vynutit nedokázala a prohrála 0:6, 6:7.

"Byl to dlouhý den, protože jsem byla celý den hodně nervózní. Teď jsem šťastná, že jsem dokázala hrát dobrý tenis a byloto od nás obou skvělé finále se skvělou atmosférou. Jsem na sebe pyšná, že jsem i v tomto věku dookázala získat první titul," radovala se Rusová.

Díky vítězství se v žebříčku posune o 18. míst na životní 42. příčku. Nohaová Akugueová si polepší z třetí stovky na 142. pozici.

Kolodziejová neuspěla ve finále čtyřhry

Česká tenistka Miriam Kolodziejová deblový titul v Hamburku nezískala. S Američankou Angelou Kulikovovou ve finále dvou nejvýše nasazených dvojic podlehly 4:6, 2:6 rusko-kazašskému páru Alexandře Panovové s Annou Danilinovou, turnajovým jedničkám.

Šestadvacetiletá Kolodziejová dnes hrála finále ve čtyřhře na okruhu WTA podruhé, loni v říjnu v Parmě po boku krajanky Anastasie Detiuc uspěla. Detiuc čeká o víkendu souboj o deblovou trofej v Lausanne, kde je její spoluhráčkou Amina Anšbaová.

• WTA 250 HAMBURK •
Německo, antuka, 259.303 dolarů
sobotní výsledky (29. 07. 2023)
• Dvouhra - finále •
Rusová (7-Niz.) - Nohaová Akugueová (Něm.) 6:0, 7:6 (7:3)
• Čtyřhra - finále •
Panovová/Danilinová (1-Rus./Kaz.) - Kolodziejová/Kulikovová (2-ČR/USA) 6:4, 6:2

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
makro99
Jj, hlava rozhodla, při debutu na WTA hned získat titul, to už bylo na Němku dle očekávání příliš velké sousto... Arantxe titul přeju, teď by mohla slavně ukončit kariéru jako šampiónka z Hamburgu :)
Reagovat
Dobry-den
Schválně, jestli bude pořád vymetat slabá ajtýefka. smile
Reagovat
frenkie57
Taky nechápu, proč s rankingem 60(od pondělí 42)pořád vymetá ty ITF turnaje. Asi si moc nevěří nebo potřebuje nutně doma zaplnit prázdnou poličku.smile
Reagovat
hanz
No von ten její tenis je pěkně nudnej, klidně ať na těch ITFkách je, žádná škoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist