Ruud letos počtvrté vyhrál dvakrát po sobě. Rubljov vyhrál šlágr se Zverevem

21. 7. 2023, 15:58
Aktuality 0
ATP BASTAD - Předloňský šampion Casper Ruud (24) na antuce v Bastadu porazil 6:3, 6:4 Rakušana Sebastiana Ofnera a teprve počtvrté v sezoně vyhrál alespoň dva zápasy po sobě. O finále si čtvrtý hráč světa zahraje s Italem Lorenzim Musettim (21). Své místo v semifinále si vybojoval také Andrej Rubljov (25), který jednoznačně porazil Alexandera Zvereva (26) 6:2, 6:3.
Casper Ruud (© Profimedia)

Casper Ruud teprve na čtvrtém ze 14 letošních turnajů vyhrál víc jak jeden zápas a znovu na oblíbené antuce. V Estorilu nakonec triumfoval, na Masters v Římě vypadl v semifinále a na Roland Garros prohrál až ve finále.

Nyní v Bastadu mu pouhá dvě vítězství stačila k postupu do semifinále. Zatímco loni v roli obhájce titulu nezvládl hned své úvodní vystoupení, letos ještě neztratil ani set.

Po Alexanderu Ševčenkovi potvrdil roli favorita i proti Sebastianu Ofnerovi, s nímž dokonce ani jednou nepřišel o podání. Díky odvrácení všech čtyř brejkbolů zvítězil po hodině a půl 6:3, 6:4.

"Byl to další náročný den ve větrném Bastadu. Přesto myslím, že jsem dnes odehrál solidní zápas bez větších chyb. S výkonem jsem spokojený a doufám, že se mi na něj podaří navázat i v zítřejším semifinále," řekl čtyřiadvacetiletý Nor.

O celkově 18. finále si trojnásobný grandslamový finalista Ruud, který získal všech deset titulů na akcích kategorie ATP 250 a devět z nich slavil na antuce, zahraje s Lorenzem Musettim. S o tři roky starším Italem si poradil před čtyřmi lety na antuce v Římě, ale loni v hale v Paříži mu podlehl.

Musetti ve čtvrtfinále po obratu porazil 4:6, 6:1, 6:2 Rakušana Filipa Misolice a do semifinále postoupil podruhé v sezoně postoupil do semifinále. Do finále se dostal naposledy loni v říjnu na domácí půdě v Neapoli, kde nakonec triumfoval.

Andrej Rubljov prohrál s Alexanderem Zverevem prvních pět vzájemných zápasů, v této sezoně s ním ale ve dvou duelech neztratil ještě ani set. V Bastadu dokonce ani jednou nepřišel o podání, po 68 minutách zvítězil hladce 6:2, 6:3 a postupem do semifinále obhájil loňský výsledek.

O čtvrté letošní finále si druhý nasazený Rubljov, který v dubnu na Masters 1000 v Monte Carlu slavil svou nejcennější trofej, zahraje s loňským šampionem Franciscem Cerúndolem. S Argentincem jediný vzájemný souboj před rokem na antuce v Hamburku prohrál.

Čtvrtý nasazený Cerúndolo úspěšně pokračuje na své první akci v roli obhájce titulu. V Bastadu, kde před rokem slavil premiérový triumf na okruhu ATP, v podvečerním čtvrtfinále přehrál dvakrát 6:3 krajana Federica Coriu. V devátém vzájemném střetnutí ho porazil teprve potřetí.

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 630.705 eur
páteční výsledky (21. 07. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ruud (1-Nor.) - Ofner (Rak.) 6:3, 6:4
Rubljov (2-Rus.) - Zverev (5-Něm.) 6:2, 6:3
Musetti (3-It.) - Misolic (Rak.) 4:6, 6:1, 6:2
F. Cerúndolo (4-Arg.) - Coria (Arg.) 6:3, 6:3

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist