Ruud po týdnu oplatil Tsitsipasovi porážku a v Barceloně dosáhl na svůj největší titul

21. 4., 18:22
Aktuality 38
ATP BARCELONA – Casper Ruud (25) porazil ve finále antukové pětistovky v Barceloně Stefanose Tsitsipase (25) 7:5, 6:3 a oplatil mu týden starou porážku z turnaje Masters v Monte Carlu. Ve svém 22. finále získal největší a celkově 11. titul, všech 10 předchozích si odvezl z akcí ATP 250. Řek v Katalánsku prohrál i své čtvrté finále.
Profily hráčů
Casper Ruud si ve finále v Barceloně poradil se Stefanosem Tsitsipasem. (@ Profimedia)

Tsitsipas – Ruud 5:7, 3:6

Finálové utkání začal lépe Stefanos Tsitsipas, když v úvodu získal podání Casper Ruuda a následně zvýšil náskok na 3:1. Nor ziskem tří gamů v řadě skoré otočil a dostal se do vedení. Ve dvanácté hře si díky dvěma prohozům vypracoval setboly a hned první po Řekově chybě na síti využil.

Ve druhé sadě byl finalista posledních dvou ročníků Roland Garros jasně lepším hráčem. Do stavu 5:2 ztratil na podání jen tři míčky a využil dva ze tří brejkbolů. Norovi se podařilo oplatit soupeři týden starou poražku z finále v Monte Carlu a získal svůj největší titul.

Sestřih zápasu

„Hodně let jsem strávil tréninkem na antuce ve Španělsku a i díky tomu tady teď stojím s trofejí. Díky Stefanosovi, že mě dnes nechal vyhrát. Hráli jsme spolu druhé finále během dvou týdnů, což je skvělé a mohlo by to tak být i na následujícím turnaji v Madridu.  Snad jich proti sobě budeme hrát ještě mnoho,“ komentoval Ruud s úsměvem po výhře nad Tsitsipasem.

„Gratuluji tobě i tvému týmu. Děkuji všem mým blízkým za podporu a organizátorům turnaje za to, jak se o nás hráče starají. Těším se až se sem za rok vrátím,“ dodal a na závěr popřál své sestře k osmnáctinám.

Ruud získal první letošní titul až na čtvrtý pokus, v předchozích třech finálových zápasech v tomto roce nevyhrál ani set. V Los Cabos nestačil na Jordana Thompsona, v Acapulcu na Alexe De Minaura a minulý týden v Monte Carlu podlehl Tsitsipasovi. Nor má nyní na kontě nejvíc výher ze všech hráčů v sezoně, letošní bilanci si vylepšil na 29:8.

Rozhovor s Casperem Ruudem

 

Řek v Katalánsku prohrál i své čtvrté finále. Při premiéře v roce 2018 nestačil na zdejšího rekordmana Rafaela Nadal, kterému zde podlehl i v roce 2021. Loni byl krátký na dalšího Španěla Carlose Alcaraze. V soubojích o titul na akcích ATP 500 má bilanci 0:11.

Výsledky turnaje ATP 500 v Barceloně

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Holahej
Casper je sympaťák, nechť je mu titul přán ...v koncovce prvního setu mu k vítězství pomohl winBH hraný v tísni a ve skluzu z lévé nohy...překvapený Tsitsi jen koukal v náběhu na síť, protože s jednoruč takové míče nejde zahrát...https://twitter.com/atptour/status/1782064178502525108
Reagovat
Holahej
@CasperRuud98 with a fantastic sliding pass to take the opener 7-5 to go one set away from the #BCNOpenbs ????
https://twitter.com/atptour/status/1782064178502525108
Reagovat
turista
Jak se říká "Hola, hola hej! Nikdo nemeškej! " A on nemeškal.
Reagovat
Blondie
Já jsem to samozřejmě zaspala, ale mám hroznou radost, Casper je takový boy scout a ty já ráda
Reagovat
annah
Je to zkrátka slušňák (nebo tak aspoň působí) a takových je všude menšina. Je to vzácný druh...
Reagovat
Patik
Hráč ktorý bol pár setov od postu svetovej jednotky vyhral svoj prvý a najväčší titul ATP 500.
Reagovat
Nola
vidis aj taky je zivot, je to taky slusnak, sympatak, ale nebudi nejake vynimocne emocie, mozno casom, antuka mu sedi, Barcelonu vyhral aj Nishi a neviem zacina mi ho pripominat, Barcelona bol revir Rafu, zda sa, ze podobneho antukoveho krala v kratkej dobe tazko uvidime, v tomto bol fakt vynimocny, ked bol na vrchole malokto ho dokazal porazit
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dom, ale ten asi bohužel letos taky končí.
Reagovat
Nola
ano okrem Novaka aj Dom, zial Fedex nie
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdyby se Roger na antuce nepotkal s Rafou, byl by patrně dnes oslavován jako jeden z nejlepších antukářů všech dob...
Reagovat
Nola
ahoj Stando, to iste mozem tvrdit o Novakovi, a ak by nebolo Rafu, tak by Roger pravdepodobne viackrat stretol na RG vo finale Novaka, a nielen tam, takze tie tvoje istoty su zalozene na vode
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
Nola
ked nemas ziadny argument, tak LOL
Reagovat
Pe3k
Jen se směju tomu co si napsala...
Reagovat
paddy
A jelikož Djo na RG nepotkal Nadala v nejlepší formě nebo vůbec, tak proto má 3 kariérní GS (mluvím o r 2021 a 2023). Federer má jen jeden, protože skoro vždy tam byl nejlepší Nadal.

Djo získával tituly až v období nízké konkurence a v nejlepších letech se mu moc nedařilo.
Když Federer odešel a Nadal byl zraněný, tak najednou byl king jako loni.
Vytvořil iluzi u jeho fans, že měl výbornou sezónu, ale bylo vidět, že dělal nevídané chyby během zápasu. Byla to jen slabá konkurence.
Byl tam pouze Alcatraz, který AO nehrál, na RG měl křeče a Wimbledon vyhrál.

Jelikož letos má Djo výrazně těžší konkurenci, Alc a Sinner, a je také už starý (37r je velký zlom), tak opakovaně říkám, že letos GS nezíská. Tím pádem už nikdy.

Federer udrží věkový rekord zisku GS mezi Big3.
Pozn:
Zatim jde o hypotézu, na reálný výsledek ještě musíme počkat.
Reagovat
Nola
poplakat, utriet sopliky, prehltnut lexaurin a svet bude krajsi a veselsi
Reagovat
vergus
Byl dokonce jeden míč (naštěstí Sinner tenkrát neproměnil mečbol proti Alcarazovi na USO 22)
Reagovat
Nola
mozno by ten titul na USO bol nakoniec ziskal, keby Sinner ten MB premenil, ale ved to bol sialeny rok, komplet cely, tak preco by nemohol byt NO1? Ked mohol byt Roddick s jednym USO jednickou, preco nie Ruud?
Reagovat
Kandinsky1
No konečně
Reagovat
paddy
všimněte si, že tento týden už Tsitsipas nebyl kurzový favorit smile
co se změnilo?

větší únava smile
oba 10. zápas ve 12 dnech, ale v Barceloně si role prohodili. Tsi ztrácel více gemů, a ve QF a SF hrál 3 sety a dokonce čelil MB s Facundem
a v Madridu sice budou volné dny, ale oba asi budou vyšťavení, takže velký výsledek bych nečekal smile
Reagovat
EllNino
tak Tsitsi vyhrál Monte Carlo, což je taky 1000, myslím, že má splněno a může jen překvapit, Ruud zase svou první pětistovku ...

Madrid zase Jannik :)
Reagovat
ivecka
Reagovat
elsky
Vynikající druhý set, i závěr zvládl mazácky
Reagovat
annah
Nádhera. Škoda, že jsem zápas nemohla vidět. Rybí oko mě naštvalo, Casper potěšil. Tenisový svět je v rovnováze.
Reagovat
turista
V Djokolandu tu rovnováhu teda necítíme. Novak víc nehraje než hraje, promarnuje své možnosti a prokaučovává sezónu.
Reagovat
RFanousek
Smiřte se s tím, že konec kariéry se pomalu přibližuje.
Reagovat
turista
Právě proto by měl Novak sbírat vrabce v hrsti a ne honit holuby na střeše. Federer byl v tomhle rozumnější.
Reagovat
Patik
Sú to všetko len naše želania Nole snáď vie čo robí a čo chce ešte dosiahnuť
.asi cíti že nepotrebuje zbierať tituly..a už je spokojný s tým čo dosiahol
Reagovat
Nola
no skor turistove, ten by ho poslal snad hrat aj nejake challengre, stale mu nedochadza, ze Novak nie je Roger, ma svoj vlastny rozum a na svoj vek aj ine priority /ako turista/ ako obhanat nejake male turnaje, na ktorych by sa mali skor prezentovat nejake tie mlade nadeje, zivot nekonci snad dochodkom Novaka, este moze, ale aj nemusi vyhrat nejaky turnaj, vsetko je to vo hviezdach
Reagovat
srnecek
Ako som už skôr niekde písal, oceňujem práve to, že Nole sa neženie za rekordom v počte titulov. Nie teda za každú cenu. Určite nie je proti tomu, získať 100+. Vyberá si však len tie väčšie turnaje, a samozrejme tým pádom aj lepšie obsadené a teda ťažšie. Zatiaľ. Dúfam, že to tak aj ostane. Mne osobne je to sympatickejšie, zostať možno aj na 98-ke, ale bojovať na GS a masters, a "chalangere" fakt prenechať radšej mladým, nech zbierajú skúsenosti (a body). Človek nemusí (ani nemôže) mať všetko.
Reagovat
turista
Když už má takový tenista 98 titulů tak vyhrát 100+ je téměř povinnost. Jistě už mají od zimy na těch 100 kousků připravená trička, boty a jiné věci.
Reagovat
srnecek
Nole by ťa mal angažovať do PR tímu. Už len svojím entuziazmom by si mu tú stovku asi zabezpečil. Ale ber to prosím ako pozitívne podpichnutie....
Reagovat
turista
OK.
Reagovat
bardunek666
Casper mě velmi mile překvapil. Začátek nevypadal moc dobře, ale dokázal hru zlepšit a nakonec hrál velmi dobře. Je to zase krok vpřed. Tisícovka to není, ale věřím, že jednou přijde. :) Gratuluji mu a doufám, že na FO bude hrát v závěrečných kolech.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hlavně mu šlapal servis: 80% in a 78% win jsou poměrně nadstandardní čísla. Pokud je zas v zápase proti favoritovi zopakuje a nebude mít blackout na BP, tak má šanci na nějaký pěkný výsledek. Samozřejmě mu ho budu přát.smile
Reagovat
com
po prvnim gemu sem teda vubec neveril.. Ale jakmile TsiTsipasa taky brejknul a rozjel se, tak uz to byla pohadka az do konce

Ted nakou tu tisicovku a hlavne do tretice ten titul z FO
Reagovat
hanz
Come, ty taky fandíš a nehejtuješ (vyjma Kájíska?)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist