Ruud v Bastadu potvrdil roli favorita. O čtvrtfinále hrají také Rubljov a Zverev

20. 7. 2023, 15:42
Aktuality 1
ATP BASTAD - Čtvrtý hráč světa Casper Ruud (24) po loňském zaváhání v roli obhájce titulu letošní vstup do antukového podniku ATP 250 ve švédském Bastadu zvládl a s Alexanderem Ševčenkem (22) si poradil hladce ve dvou setech. O atraktivní vzájemný souboj ve čtvrtfinále v pětitisícovém městečku na severu Evropy usilují další dvě hvězdy Alexander Zverev (26) a Andrej Rubljov (25).
Casper Ruud (© Profimedia)

Casper Ruud letos pouze na třech ze 14 turnajů vyhrál víc jak jeden zápas a pokaždé na oblíbené antuce. Nakonec to pak ale dotáhl k úspěchům - v Estorilu triumfoval, na Masters v Římě vypadl v semifinále a na Roland Garros prohrál až ve finále.

Nyní je největším favoritem na antuce ve švédském Bastadu, kde loni nezvládl svůj úvodní zápas proti Argentinci Franciscu Cerúndolovi a neobhájil tak titul z předchozí sezony.

Letos čtyřiadvacetiletý Nor nezaváhal. S o dva roky mladším hráčem z chvostu první světové stovky Alexanderem Ševčenkem si v prvním vzájemném střetnutí poradil 6:2, 6:4, když jediné komplikace řešil v úvodu druhé sady po ztrátě servisu a stavu 0:2.

"Za výhru jsem moc rád. Loni to pro mě bylo těžké, prohrál jsme hned v prvním zápase. Takže je příjemné znovu vyhrát před skandinávským publikem. Podmínky dnes byly náročné, dost foukalo, ale vypořádal jsem se s tím dobře," pochvaloval si trojnásobný grandslamový finalista Ruud.

Ve čtvrtfinále se Ruud utká poprvé se Sebastianem Ofnerem. Rakouský tenista ve druhém kole zdolal po obratu 4:6, 6:4, 6:4 Španěla Bernabéa Zapatu.

Už ve čtvrtfinále dojde dojde na zajímavý souboj Alexandera Zvereva s Andrejem Rubljovem. O rok starší Němec vede ve vzájemné bilanci 5:1, jedinou porážku utrpěl v posledním střetnutí letos v Dubaji.

Šestadvacetiletý Zverev zvládl druhé kolo suverénně. Zatímco v úvodním zápase se Slovákem Alexem Molčanem musel do tří setů, dnes smetl 6:1, 6:0 Brazilce Thiaga Monteira.

Loňský semifinalista a letos druhý nasazený Rubljov ve svém úvodním vystoupení na turnaji porazil 6:3, 7:6 krajana Pavla Kotova, přestože ztratil úvodní dva gamy a ve druhé sadě prohrával 2:5.

 

 

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 630.705 eur
čtvrteční výsledky (20. 07. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Ruud (1-Nor.) - Ševčenko (-) 6:2, 6:4
Rubljov (2) - Kotov (-) 6:3, 7:6 (7:4)
Zverev (5-Něm.) - Monteiro (Braz.) 6:1, 6:0
Ofner (Rak.) - Zapata (Šp.) 4:6, 6:4, 6:4

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
com
to vypada na titul z US Open smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist