Rybakinová ještě Krejčíkovou neporazila. Má šikovné ruce, bude to těžké, očekává Kazaška

10. 7., 18:53
Rozhovory 28
Jelena Rybakinová čeká ve čtvrtečním semifinále Wimbledonu s Barborou Krejčíkovou těžký zápas. Českou hráčku, s níž má negativní bilanci 0:2, ocenila za kreativní hru i za to, že zvládá v All England Clubu také čtyřhru. Šampionka turnaje z roku 2022 na tiskové konferenci po čtvrtfinálové výhře nad Ukrajinkou Elinou Svitolinovou 6:3, 6:2 řekla, že ji vidina dalšího titulu láká, minulost ale neřeší a chce se soustředit na postupné kroky.
Profily hráčů
Jelena Rybakinová (© Profimedia)

"Ano, oba zápasy (s Krejčíkovou) jsem prohrála ve třech setech. Poprvé v Austrálii v super tie-breaku. Hodně tam foukalo. A pak ještě v hale v Ostravě," uvedla Rybakinová k vzájemným zápasům.

Krejčíková předloni porazila v ostravském semifinále Rybakinovou 3:6, 7:6, 6:4 a nakonec celý turnaj vyhrála. "Je to skvělá hráčka. Má hodně šikovné ruce. Ještě jsem neviděla, proti komu tady hrála. Myslím, že si tu ale věří. A také hraje ještě čtyřhru. Bude to určitě těžký zápas," řekla Rybakinová.

Rodačka z Moskvy reprezentující Kazachstán vyřadila ve Wimbledonu postupně Rumunku Gabrielu Elenu Ruseovou, Němku Lauru Siegemundovou, Dánku Caroline Wozniackou a Rusku Annu Kalinskou. Naposledy si poradila za 62 minut s turnajovou jednadvacítkou Svitolinovou. V poměru vítězných míčů ji předčila 28:8.

"Dneska jsem možná neměla tak vysoké procento úspěšnosti podání jako dřív, ale od základní čáry jsem hrála celkem dobře. Jsem za to ráda," uvedla. "Myslím, že teď předvádím dobré výkony, hlavně poslední tři zápasy. Dobře ale víme, že se občas probudíte a může se něco stát. Snad to zítra nenastane. Budu se snažit zůstat soustředěná a hrát stejně," uvedla Rybakinová.

Nasazená čtyřka zůstává nejvýše postavenou hráčkou na turnaji. Je také jedinou semifinalistkou, která Wimbledon vyhrála. Vedle Krejčíkové se mezi čtyři nejlepší dostaly Chorvatka Donna Vekičová a Italka Jasmine Paoliniová. Všechny tři jsou v semifinále v All England Clubu poprvé.

"Samozřejmě mi to (titul z roku 2022) dodává sebedůvěru, ale je to také něco, co už je pryč. Každý chce vyhrát a každý bude bojovat. Nechci myslet na minulost a chci se soustředit na další zápas," podotkla Rybakinová.

Pětadvacetiletá tenistka se cítí zkušenější než předloni. "Tehdy jsem samozřejmě nečekala, že dojdu tak daleko. Teď jsem určitě mnohem zkušenější a vím, co mám dělat. Když jdu ale na kurt, nervy jsou tam pořád. Tohle je stále stejné, jen si myslím, že se mi to daří zvládat lépe než dřív," řekla.

Vidina dalšího wimbledonského titulu ji láká, ale před zápasem s Krejčíkovou zůstává opatrná. "Určitě bych chtěla vyhrát znovu. Přibližuju se, ale pořád mi zbývají dva zápasy, kde čekají těžké soupeřky. Musím jít zápas od zápasu. Doteď to fungovalo, takže se pokusím to takhle brát dál," uvedla Rybakinová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
Krisboy
Jinak Rybka není Kazaška, nýbrž Ruska.
Reagovat
Walda58
no samozřejmě, Kazach vypadá trochu jinak a ani Júlia není. Ale to je jedno. Sportu zdar!!!!
Reagovat
paddy
ono se tady psalo, že jak to mají ruští tenisté těžké vyjádřit se proti válce
na jednu stranu ano, na druhou jim je to úplně jedno, cizí problém tyto milionáře vůbec nepálí smile

o co však větší uznání si zaslouží 44 předních ruských šachistů, kteří se vymezili proti válce v otevřeném dopise Putinovi - je vidět, že to lze smile
smile smile smile smile
mj. GM Ian Nepomniachtchi (2x poražený v zápase o mistra světa), GM Alexandra Kosteniuk (12. mistryně světa), GM Daniil Dubov, GM Peter Svidler, atd.

https://www.chess.com/news/view/stop-the-war-44-top-russian-players-publish-open-letter-to-putin

logicky se objevily i opačné hlasy, např. Sergej Karjakin otevřeně podpořil válku, mezinárodní šachová federace mu pak dala 6 měsíční distanc za porušení etického kodexu
vzpomeňme i jiné ruské provokace, např. ten náctiletý ruský gymnasta, který si vzal na pódium dres s ruským hákovým křížem ("Z")

vsadím se, že i v tenise jsou Rusové, kteří invazi podporují
Reagovat
Krisboy
Ty opravdu potřebuješ lékařskou pomoc.
Reagovat
Serpens
Nic špatného nenapsal, byť o politice ten původní příspěvek nebyl.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Krisboy
A proč sem tahá politiku, válku a další hnusy? Samozřejmě, že tam není snad nic špatně, ale je to totálně off-topic.
Reagovat
Krisboy
Tyhle srač.y snad můžete řešit na novinkách nebo seznamu.
Reagovat
paddy
nebuď naivní, politika byla vždy součástí sportu
není to tak dávno, co Wimbledon zakázal účast RUS a BLR - to bylo také off topic? smile

a Rusko si stejně přivlastnilo výhru Rybakiny smile

9.7.2022
Russian tennis chief Shamil Tarpischev, however, hailed Rybakina's victory as a triumph for Russia, describing the player as "our product."

"It's very nice! Well done Rybakina! We win the Wimbledon tournament," Tarpischev was quoted as saying by Russian news agency, RIA Novosti.

Rybakina's parents live in Moscow. She has been reluctant throughout the tournament to elaborate on how much time she spends in the country.
Reagovat
Krisboy
Nepleteš si mě s Kozorohem? Já jsem nikdy netvrdil, že politika není součástí sportu.
Jen mi vadí, že na moji nevinnou věcnou poznámku reaguješ kecama o válce.
A proč ty citáty v ang? Proto, abys potvrdil to, co jsem psal na začátku, tedy že Rybka je čistokrevná Ruska, nikoli Kazaška?
Reagovat
aape
Válka je bohužel realita dneška, dotýká se životů spousty lidí, tím že se budeš hloupě rozčilovat, nic nezměníš
Reagovat
Krisboy
Bože co to zase ty meleš? Copak jste se všichni zbláznili?
Reagovat
horska.kraslice
Ryba: "Pořád mi zbývají dva zápasy...... :".
Takže s prohrou v SF zřejmě nepočítá.
Reagovat
Liverpool22
Pokud Rybka dostane otázku: "Láká Vás vidina dalšího W titulu"? Tak Rybka odpoví viz. článek: " Určitě bych chtěla vyhrát znovu, ale pořád mi zbývají dva zápasy"..... Přeci jako největší favoritka neřekne, že vyhrát nechce, že prohraje s Bárou.
Reagovat
Walda58
dneska vyhraje rybička
Reagovat
aape
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
Krisboy
Nesměj se mu, holt se putinův anální kolík walda88 netrefil, no...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale počítá:)
"...Dobře ale víme, že se občas probudíte a může se něco stát....
Reagovat
Vlk-v-trave
RYBAKINA x SVITOLINA

Jejich vyrovnané H2H mělo přinést vyrovnanou bitvu v posledním QF W24. Elena trdiční plachá rybka na startu a Sweetka šla hned agresivně do returnu...a tak klasický brejk pro soupeřku, což nikoho už pomalu nepřekvapuje...
Potom ukázala jak si Elena představuje return a za stavu 1:1 tak mohl začít zápas...:)

Elena tak ve třetím gemu nabrala směr její oblíbené kombinace zatáčka, fh insaidout do protipohybu, má také ráda servis na tělo a náběh na Téčko čistit... Bylo jasné, že Elina bude muset hrát prohozy a zkusit levá, pravá... ale Rybka jí k tomu moc nepustila...

Další oblíbenou věcí, která Rybku baví je fh flat cross a náběh na sako...
...12/18 (67%) a co těch šest proher na saku? No ty byly vynucené Elinou... která by mohla zkusit ji více zkrácet, slajsem, dropem... jenže ono je to fičák, a Elina nemělya tolik času, aby tohle víc prosadila...

brejk v prvním si Elena vybojovala svou silnou zbraní bh flat... to z returnu dokáže zahrát velmi dobře, Elina s tím moc ani dělat nemohla, na té trávě se ty placky jen těžko berou... tohle se jí neskutečně povedlo i ve druhém, což v úvodu druhého v klidu zopakovala...

Dobrý záběr byl na Monfilse, který opravdu jen kroutil hlavou...:) No nedivím se, ono tohle může být frustrující a Elena ten široký mixážní pult na servisu nemá... a ten první IN fakt neměla špatný 33/47 (70%) v porovnání s Rybkou určitě... 26/51 (51%)
V té druhé brejkové situaci vedruhém, tam Elina fakt bojovala...ale v té shodě...co jí udělala Rybka na returnu, to ji myslí dobilo...

Velké travařské zbraně, které Elena má dnes využila celkem slušně, což bohatě stačilo na snažící se Elinu... jak to pěkně vystihl komentátor, nemůžeme říct, žeby se nesnažila, ale Rybakina jí nedala prostě čas...

Tenisová "baletka" to zvládla...
...no zajímavý koment na závěr komentátora Olejniczaka... připomíná mně Kvitovou v upgrejtu...:)
Reagovat
Liverpool22
Vlažný start do zápasu to už je u Rybky klasika. Dneska to však bleskově napravila.
Jinak se mi hodně líbí, že se s Vukovem snaží pilovat drobné nuance viz. náběhy na sako, občas servis-volej, občas hraje ve velké intenzitě.......Trošku mi to připomíná Rogera Federera, když ho začal trénovat Edberg, tak začal více nabíhat na sako, hrál v obrovské intenzitě. To byla tenisová paráda.
Rybka mi herním stylem Rogera připomíná - vše je přirozené, elegantní, instinktivní.....Prostě styl alá Federer
Reagovat
Tomas_Smid_fan
chybí jí jednoručák
Reagovat
Liverpool22
Tak jasně - jednoručák chybí k dokonalosti
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já mu dám upgrade Kvítí vede h2h 2:1 a ten poslední zápas vyhrála loni v Miami bez ztráty setu
Reagovat
Liverpool22
Rybka jako vždy pokorná a skromná Jde krok po kroku a to je správný přístup. Na zápas se těším - bude mít náboj i díky tomu, že Bára vede 2:0 na zápasy. Nicméně bude se hrát na trávě a tak mírnou favoritkou bude Rybka cca 55 ku 45. Bohužel Bára nyní stále hraje debla a semíčko už hraje zítra, tak věřme, že nebude moc unavená
Reagovat
Krisboy
Neporazila a neporazí!
Reagovat
com
ale di ty brepto
Reagovat
Krisboy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist