Rybáriková: Na Slovensku jsou pro tenis dobré podmínky

4. 10. 2008, 00:40
Rozhovory 0
Slovenka Magdalena Rybáriková dnes oslaví dvacáté narozeniny. Jako dárek si páteční výhrou 6-1 6-2 nad Olaruovou sama nadělila premiérový postup do semifinále, v němž v Taškentu narazí na další Rumunku Cirsteaovou. Od úvodu sezony si v žebříčku polepšila o více jak 150 příček. "Na Slovensku máme dobrý systém pro zlepšení kondice," pochvaluje si 64. hráčka světa Rybáriková.
Profily hráčů
Magdalena Rybáriková

Jaký byl čtvrtfinálový zápas, bylo to pro vás relativně snadné vítězství?
Je to opravdu neuvěřitelné, zápas byl pro mě snadný, byly to jednoznačné sety. Necítila jsem se moc dobře, měla jsem žaludeční problémy, tak jsem ráda, že to nebyl náročný zápas.

Podívejme se na zápas proti Soraně Cirsteaové, co od něj očekáváte?
Jsem si jistá, že když dosáhnu na své první finále, budu hrát agresivní tenis. Necítím se moc dobře, zhubla jsem asi 5 kilogramů a moje soupeřka je dobrou hráčkou. Ve čtvrtfinále jsem zdolala svou nevolnost i soupeřku a jsem přesvědčená, že v sobotu mohu uspět znovu.

Jak byste zatím zhodnotila tento rok?
Pravděpodobně to byla moje nejlepší sezóna. Startovala jsem z 238. místa a můj cíl byl dostat se do nejlepší stovky hráčů, ale nyní jsem na 65. místě. Kvalifikovala jsem se letos na tři grandslamové turnaje. Na US Open jsem došla do 3. kola, kde mě porazila Patty Schnyderová. Nyní jsem ve svém prvním semifinále v okruhu WTA.

Letos jste se kvalifikovala na tři grandslamy, bude další rok jednodušší se dostat do hlavních soutěží?
Ano, bude to vzrušující. Ráda hraji na velkých soutěžích, obzvláště grandslamy jsou se svou atmosférou jiné. Také ráda hraji na trávě, je to velký zážitek.

Jak se ve Slovensku hraje?
Podmínky jsou velmi dobré, v naší zemi má tenis dobrou historii. Národní tenisové centrum má nyní halový kurt s tvrdým povrchem, kde trénujeme. Máme dobrý systém pro zlepšení tělesné kondice a spousta hráčů jezdí právě do naší

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil / tashkentopen.uz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist