Rybáriková ve Washingtonu smetla Makarovovou a postoupila do finále

4. 8. 2013, 09:54
Aktuality 4
Magdaléna Rybáriková si zahraje páté finále na okruhu WTA. Obhájkyně titulu v semifinále ve Washingtonu porazila Rusku Makarovovou hladce 6-2 6-0 a v zápase o titul bude hrát proti Němce Petkovicové, která vyřadila Alizé Cornetovou po výhře 7-5 6-3.
Magdaléna Rybáriková

Rybárikové vyšel úvod semifinálového zápasu, když ve druhém gamu prorazila podání soupeřky a ujala se vedení 2-0. Jekatěrina Makarovová sice vyrovnala na 2-2, ale v šestém gamu opět neudržela své podání a slovenská hráčka získala vedení 5-2.

Duel následně na několik hodin přerušil déšť. Po návratu na dvorec Magdaléna Rybáriková dovedla úvodní set do úspěšného konce a ve druhém dějství už na kurtu kralovala, když levoruké Rusce nadělila „kanára“. Slovenská dvojka navázala na triumf nad Makarovovou z Birminghamu a zlepšila vzájemnou bilanci na 2-0.

„Těší mě, že jsem ve Washingtonu opět postoupila do finále a taky to, že jsem zvítězila tak jasně,“ řekla slovenská dvojka. „Zápas dvakrát přerušil déšť a bylo to nepříjemné. Koncovku prvního setu jsem však zvládla a ve druhé sadě jsem hrála skvělý tenis,“ dodala.

O svůj čtvrtý titul bude Rybáriková hrát s Němkou Andreou Petkovicovou, která ve svém semifinále porazila Alizé Corenotovou 7-5 6-3.

„Petkovičová tady hraje dobře, tvrdý povrch ji sedí,“ řekla Slovenka na adresu finálové soupeřky. „Udělám vše proto, abych uspěla a obhájila titul. První dva zápasy jsem se trápila a vyhrála až po třech setech, proti Kerberové už to bylo o hodně lepší a dnes jsem podala perfektní výkon,“ uzavřela.

- WTA INTERNATIONAL WASHINGTON -
(USA, tv. povrch, 235.000 dolarů)
sobotní výsledky (03. 08. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Rybáriková (7-SR) - Makarovová (3-Rus.) 6-2 6-0
Petkovicová (Něm.) - Cornetová (4-Fr.) 7-5 6-3

Komentáře

4
Přidat komentář
spaniel
Pome Magda!!!
Reagovat
dadaft
"Teší ma, že som vo Washingtone opäť postúpila do finále a že som zvíťazila tak hladko. Zápas dvakrát prerušili pre dážď - prvýkrát, keď bolo 2:2 a potom za stavu 5:2. Bolo to nepríjemné, koncovku prvého setu som však zvládla veľmi dobre a v druhom dejstve som hrala skvelý tenis, taký, ako som predvádzala na tréningoch. Cítila som sa na kurte uvoľnene. Makarovová hrá podobným štýlom ako Nemka Angelique Kerberová, ktorú som zdolala vo štvrťfinále, no lepšie servuje. Darilo sa mi však dobre returnovať jej podanie. Obe hráčky hrajú priamo a rýchlo, snažia sa držať kontrolu vo výmene. Nevonia im však, keď ich súperka rozrába bekhendovým slajzom a chodí často na sieť. Som rada, že táto moja taktika slávila úspech."
Reagovat
dadaft
moc se mi líbí slovo "rozrába" )) a marně hledám český ekvivalent.
Reagovat
smazaný uživatel
rozpracuje.
Na tohle bych ale použil "naklepe" :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist