Rybáriková vyhrála poprvé v kariéře turnaj WTA

14. 6. 2009, 18:36
Aktuality 11
Tenisový turnaj žen na trávě v Birminghamu vyhrála Slovenka Magdalena Rybáriková a získala první titul na okruhu WTA. V dnešním finále generálky na Wimbledon porazila Číňanku Li Na po setech 6:0 a 7:6.
Profily hráčů
Magdalena Rybáriková

Dvacetiletá Rybáriková, které v žebříčku WTA patří 55. příčka, uspěla hned ve svém prvním finále v kariéře. Zkušenější soupeřku od začátku přehrávala a v prvním setu jí dokonce nedovolila získat ani hru. Druhý set již byl vyrovnaný až do závěrečného tie-breaku, v něm však opět dominovala Slovenka a proměnila první z pěti mečbolů.

"Je to skvělý pocit, rozhodně je to nejkrásnější okamžik mé kariéry," řekla Rybáriková na tiskové konferenci po zápase. "Byla jsem nervózní, ale v prvním setu ještě ne. Na začátku to bylo dobré, ale ve druhém to na mě padlo. Teď už je to ale skvělé. Je to sen," radovala se Slovenka.

Číňanka Li Na, jež v semifinále po skvělém výkonu vyřadila Rusku Marii Šarapovovou, žertem prohlásila, že to byl možná důvod jejího dnešního neúspěchu. "Poprvé v kariéře jsem porazila Šarapovovou. Včera jsem byla tak nadšená. Asi jsem zapomněla, že dneska hraju další zápas," řekla turnajová čtyřka.

Rybáriková si díky turnajovému vítězství výrazně polepší v žebříčku WTA, kde by mohla dosáhnout na své dosavadní maximum, kterým bylo 46. místo z letošního února.

Nedělní výsledky - Birmingham (tráva, dotace 220 000 dolarů)

Dvouhra finále:
Magdalena Rybáriková (13-Slovensko) - Li Na (4-Čína) 6:0, 7:6 (7:2)

Čtyřhra - finále:
Blacková, Huberová (1-Zim./USA) - Kopsová-Jonesová, Spearsová (4-USA) 6:1, 6:4.

ČTK, Adam Bárta

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nojo, Slovenky jdou narozdíl od většiny našich nahoru. Ale dnes si myslím, že Li se ten zápas vůbec nepovedl. Hlavně u sítě dělala neuvěřitelné chyby, připadala mi odevzdaná. Ten zápas Magdaleně skoro darovala.
Reagovat
skott
Li Na hrala spatne, to je pravda, tech nevynucenejch chyb nasekala strasne moc a kdyz nevyuzila setboly ve 2.setu bylo vlastne rozhodnuto.Ale darovala je silne slovo.Magda potvrdila, ze je trava jako pro ni delana a ma na to porazit i lepsi souperky nez je Li.Servis, voleje, slajsy, vazne radost sledovat hracku s takovym potencialem jako ma ona.Ve Wimbledonu bude hodne nebezpecna pro kazdeho.A hlavne ma titul driv nez nudna Cibule:P
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, Magdalena hrála v tom finále velmi chytře, ty vysoké balony dělaly Li Na nemalé problémy.
To třeba taková Masha zahrát v semifinále nedokázala.
Určitě má Magda velký potenciál, ale ten má i Vaidiška, tak uvidíme, jestli Magda ten svůj dovede zúročit lépe.
Jinak se mi styl Magdy líbí o mnoho víc, než styl Cibule, vracet míč dokáže skoro každý trénovaný, ale zahrát ho chytře už je těžší.
Reagovat
skott
Tak Magdy styl se musi libit vic snad kazdemu nez ten Cibulkove.Je jako zjeveni ze ¨stare skoly¨ mezi soucasnyma hrackama;) Osobne proti Cibuli nic nemam, je sympaticka a obdivuju jak se dokaze prat se svym vyskovym handicapem, ale jeji strop je prvni dvacitka, nezto Magda ma urcite na vic a muze jit ve stopach Hantuchove nebo byt i lepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
No možná Cibuli podceňujeme, třeba půjde i do desítky, vzpomeň si, kolik centimetrů měřila Justine a jak své soupeřky drtila. I když, zase něco s tim míčem Justine uměla (ne jen vracet).
Ale Magda to má dobré i výškově, má velmi dobrý servis, poprvý jsem si ho všimnul na Fed Cupu 2008 s Češkami, docela tim servisem trápila i Nicole a servis je základ hry na trávě, tak uvidíme, no, třeba se Magdě na Wimbledonu zadaří.
Reagovat
skott
Velice kulantne receno ¨neco s tim micem umela¨:-) Cibulkova od zakladni cary sice muze porazit vetsinu holek na okruhu, ale jakmile dojde ke konfrontaci s extratridou, co taky hraje od baseline (prevazne Rusky - Dementieva, Safina, Zvonareva) vzdycky pohori.Musela by prijit s necim jinym ve sve hre, ale nezda se mi, ze je toho schopna nebo se o to snazi.
A Magde bych urcite aspon 4.kolo ve W pral, specialistek na travu moc neni, myslim, ze ma dobre sance.
Reagovat
smazaný uživatel
Když nevyjde los, má po šanci třeba už v 1. nebo 2.kole.
Já jsem zase zvědavý na ten skottův objev Lauru, takže se na ni podívám. V BBC ji určitě budou dávat.
Reagovat
skott
Je to nejlepsi soucasna juniorka, tak jakej muj objev, na svuj vek uz je hodne znama.Ve Wimbledonu bude hrat urcite na centrkurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako jediný jsi tady o ní psal, dokonce nadšeně, takže klidně skottův objev. Na centru hrát může, ale pochybuju, že zrovna Robson vyberou do vysílání Nova sportu, když BBC cizím televizím dává k dispozici víc kurtů. Možná, bude-li náhodou hrát proti Williamsce apod.
Reagovat
skott
Lauru asi neuvidim, ale jedno plus Wimbledon na Nova sportu by mohl mit.A to, ze zensky tenis snad konecne dostane vetsi prostor nez na CT, kde to bylo vzdycky tak 80/20 ve prospech chlapu:)
Reagovat
smazaný uživatel
A bude Nova Sport podobně jako Čt4 minulý rok brát "ohled" na naše hráče a v případě zápasu některého z našich hráčů třeba obětuje zápas Federera? To by byla poměřně škoda, protože Federer je trochu jiný kalibr, než Berdych.:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist