S kuráží, houževnatosti i respektem k soupeři. Petkovicová na US Open odehrála poslední zápas kariéry

31. 8. 2022, 17:50
Aktuality 5
Porážkou v prvním kole US Open se s kariérou rozloučila Andrea Petkovicová. Čtyřiatřicetiletá německá hráčka, jež v neděli oznámila, že newyorský grandslam bude jejím posledním turnajem, podlehla po třísetové bitvě 2-6 6-4 4-6 olympijské vítězce Belindě Bencicové ze Švýcarska a po utkání na kurtu nedokázala skrýt slzy.
Profily hráčů
Andrea Petkovicová (© j48tennis.net)

"Jsem ráda, že to skončilo takhle - s Belindou, s někým, koho mám ráda a vážím si ho. Taky mě těší, že jsem v posledním zápase dokázala předvést všechno, co jsem dala do celé kariéry - kuráž a houževnatost, respekt ke hře i soupeři," řekla dojatá Petkovicová.

Nejtěžší na rozhodnutí odejít bylo podle Petkovicové v posledních dnech zvládání emocí. "Posledních pět dní jsem byla úplně zničená a prakticky po každém tréninku jsem brečela," přiznala. "Tenis pořád miluju, ta vášeň ve mně pořád je. Je to spíš tělo, které už mi nedovolí dál hrát tak, jak bych chtěla, trénovat, jak bych chtěla," dodala.

Během kariéry získala rodačka z bosenské Tuzly na okruhu WTA sedm titulů ve dvouhře a jeden ve čtyřhře. Na singlovém žebříčku se dostala nejvýš na deváté místo v roce 2011. Na grandslamových turnajích bylo jejím maximem semifinále Roland Garros 2014.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
gigin
Její postavení na returnu mi zůstane navždy v srdci.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e7/Andrea_Petkovi%C4%87_Photo_by_Sascha_Grabow.jpg?20120702000617

Nikdy nezapomene Adrejko, pa...
Reagovat
gigin
*nezapomeneme

Jak jsem se rozněžnil, tak mi ulítavají písmenka no...
Reagovat
Pavol
Neradno sa bolo s ňou zahrávať. smile
Reagovat
horska.kraslice
Ano, byla velmi houževnatá a bylo nutno si na ni dávat pozor. Ale její tenis byl celkem nudný. A ty její tanečky po zápase se mi moc nelíbily, ale pánové to asi většinou cítí jinak, že? - chápu.smile
Reagovat
tommr
našim hráčkám se proti ní moc nedařilo. Zejména Petra Kvitová a Lucka Šafářová se proti ní vždycky hrozně trápily ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist