S úspěchy roste chuť. Šafářová chce s Mattekovou zabojovat o Turnaj mistryň

4. 2. 2015, 18:25
Aktuality 38
Lucie Šafářová před sezonou vyhlásila útok na Top 10, nyní si však ještě jeden cíl přidala. Po vítězství ve čtyřhře na Australian Open spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou uvažuje, že se pokusí probojovat na Turnaj mistryň v deblu. A ráda by jednou grandslam vyhrála i ve dvouhře.
Bethanie Matteková a Lucie Šafářová

"Věřím, že tento deblový úspěch proměním v budoucnu i v singlový titul. Těším se už na další turnaje," řekla Šafářová na dnešní tiskové konferenci v Prostějově. Ve dvouhře se zatím nejdále dostala loni do semifinále Wimbledonu.

S novou spoluhráčkou, výstřední Mattekovou-Sandsovou, hrály v Melbourne vůbec poprvé v kariéře a teď jsou domluveny na další spolupráci. Ve čtyřhře se objeví v Indian Wells a v Miami. "V plánu máme i další turnaje," řekla Šafářová. Na turnajích v Dubaji a Dauhá ale zasáhne do čtyřhry s Karolínou Plíškovou.

Teprve postupem času Šafářové dochází, jak velký úspěch titul ze čtyřhry na grandslamu je. "Je to krásný pocit. Prostě nám všechno sedlo. Jak jsme se poznávaly, tak jsme hrály lépe a lépe," řekla Šafářová, která se loni v říjnu na turnaji v Moskvě rozešla s deblovou partnerkou Anastasií Pavljučenkovovou, neboť ta se směrem k olympiádě v Riu rozhodla hrát s krajankou Allou Kudrjavcevovou.

Vítězky Australian open 2015 ve čtyřhře Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová Pokud se Šafářové s Mattekovou-Sandsovou bude dál dařit, mají velkou šanci se do Singapuru na Turnaj mistryň kvalifikovat. Aktuálně pořadí párů sezony vedou.

První grandslamový triumf ve čtyřhře brněnská rodačka náležitě oslavila. Hned po odchodu z kurtu si připila šampaňským a následně čekalo vítězky pohoštění v hráčské restauraci. "Na oslavu jsme měly rezervovaná místa ve večerním klubu v Melbourne. Nebylo to nic divokého. Trochu jsme si zatančily a povykládaly," popsala.

Další oslava ji čekala po návratu domů, kde bylo navařeno i napečeno. "Pochutnala jsem si na mém oblíbeném kuřeti na paprice a štrůdlu. Přivítání bylo ideální," prozradila tenistka.

Protože se tentokrát omluvila ze zápasu 1. kola Fed Cupu (v Kanadě), v úterý si doma mohla aktivně odpočinout na běžkách. "Vytáhla jsem je po deseti letech. Byla by škoda nevyužít krásný slunečný den. Ale moje plíce to těžko rozdýchávaly," smála se světová patnáctka ve dvouhře a dvaadvacítka ve čtyřhře. Na sociálních sítích prozradila, že měla zmrzlý nos i dva pády. "Ale především byla spousta legrace!"

Nyní se už osmadvacetiletá tenistka chystá na další turnajový program. "V sobotu jedu do Antverp," dodala Šafářová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
rosm
Safarova na top 10 nema, nema hru, nema volej, nema cop, to je nesmysl si myslet, ze na to ma. Neni takova tenistka v top, ktera by toho tolik neumela co ona. S betanii byla jen ocasek, Betanie tahla ctyhru pouze a jen...
Reagovat
VlS
Tak řekni, že jí nemáš rád a je to. To samý tady píšeš po několikátý.
Reagovat
misa
S tímhle trapným myšlením nemá nikdo na nic...
Reagovat
Frick
Nemá hlavu.
Reagovat
Frick
To je to, co bohužel nemá. :-(
Reagovat
blixa
Že zrovna ty postrádáš hlavu ?! Tebe vždycky zajímaly úplně jiné části ženského těla ... :D
Reagovat
Frick
..protože ta řada nedocvaknutých zápasů, to je bohužel alfa a omega.
Reagovat
PetaM
Jaké to je, napsat komentář a pod něho reakci, že se sebou samým souhlasíš?
Reagovat
blixa
Pevně se drží hesla "Musím se pochválit sám. Nikdo to za mě neudělá !" :D
Reagovat
Jan
Vždyť má Frick pravdu.
Reagovat
misa
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10378250_873119522752866_4154941720734341283_n.jpg?oh=995f7e4b8e74d019df4bbb50d8a5100d&oe=5558CFD4

Krásná holka, teď ještě přidat nějaký hezký singlový pohár.
Reagovat
sprchon
Jojo, třeba to přijde ;)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim, ze je dobre zkouset se dostat s Bethani na TM ve ctyrhre ale prosimte.... singl je priorita!!!
Reagovat
Frick
http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/300562-safarova-se-vratila-z-melbourne-ve-ctyrhre-planuje-dalsi-turnaje/

Akorát - co tam dělala Černošková, když to bylo v Prostějově?
Reagovat
EllNino
-_- přijela si zasouložit Fricku
Reagovat
Frick
Ne fakt, dyť je ve spartě. To má ještě nějaký funkce i v Prostějově?

Nějak mám pocit, zda se nedělá z českýho tenisu trochu rodinej podnik Černoškovejch.
Reagovat
EllNino
:D a i kdyby, ty s tim zmužeš leda to, že si tu popláčeš, zachvíli tu bude vody pokolena :)
Reagovat
VlS
Fricku, Černoškovi bydlí v Prostějově. Je na tom něco zvláštního? I kdyby bydlela v Praze, je něco divnýho, že zajede ten kousek do Prostějova uvítat GS vítězku?
Reagovat
Frick
Ale ona tam byla evidentně pracovně, když byla za stolem. Prostě mne překvapilo, co má ona, ředitelka TK sparta, ještě za (jinou) funkci v Prostějově....

A skutečně bydlí Černoškovi v Prostějově? Nějak se mi tomu nechce věřit. Předpokládám, že Černošek spíše bude dělat byznys z Prahy než z Prostějova.
Reagovat
EllNino
:D :D bydlí ježiš, ty bys ze psa udělal kočku fakt
Reagovat
blixa
Prostějov a Sparta takřka jedno jest. Zde je to Krakonošovo. Tedy pardon, Černoškovo. Jen lokality se liší. Nevím kde Černošek bydlí, někde jsem četl že v Prostějově má barák a v Praze byt. A není to úplně jedno ? :D
Reagovat
Frick
Jenže třeba tohle já nevim, že to propojení je tak silný.

Nj, sparta, Agrofert... oboje to tak ošklivě zní...

Oproti tomu 1. Český lawn tenis klub, kde navíc prezidentem je prezident. :o)
Reagovat
VlS
Fricku, jsi opravdu král absurdních otázek a kladeš je v absurdních souvislostech. Z Prahy do Prostějova je to něco nad 2 hodiny autem, letadlem pod hodinu. V čem je problém? Černošková je taky Česká sportovní ne? Fakt, mít tvý starosti a Rotchildův bankovní účet.
Reagovat
Frick
No vidíš. Tak to jsem ani nevěděl, že existuje letecká linka Praha - Postějov.
Reagovat
PetaM
Letadlo - to je jediný létající výtvor člověka, který znáš? ;)
Reagovat
VlS
Na co linka? Privátní letadlo nic? Aerotaxi nic?
Reagovat
Frick
Možná Píchalka lítá na koštěti.
Reagovat
Frick
http://www.parroku2013.cz/templates/page/parroku/pdf/10_2.pdf
Hm, tak asi má Černošková i svoje záležitosti i v Prostějově. Zde (z podzimu 2013) se píše, že řídí turnaj v Prostějově.

Hm, a brali se v Monaku. Tak skutečně, odtud vítr vane.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a 1. ČLTK slouží Černoškovi k tomu, aby odtamtud vyzobával talenty a pak se za to prezidentovi vysmíval (ale je fakt, že si o to Klaus vysloveně řekl tím, co o Černoškovi říkal) ;-)
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/manazer-oponuje-klausovi-marketing-kvitovou-nenici-tvrdi-cernosek-11d-/tenis.aspx?c=A120315_201036_tenis_par
http://archiv.ihned.cz/c1-63205340-jagr-mi-muze-tykat

Jako když Klaus řekl, že se na Petru nalepily pijavice? Však měl pravdu.

No, určitě mi vynadáte, že zase začínám s těma daněma, ale chtít dotace od státu a zároveň vymejšlet ty tzv. daňový optimalizace, to je skutečně trochu přes čáru. Skutečně pochybuju, že by se Petra přesídlila, Petru přesídlil Černošek. A jak tady někdo psal ve starém rozhovoru s Nicole, že odpovídalo "telátko", tak v případě Petřinýho "prostě to tak je" odpovídalo s prominutim tele.
Reagovat
Fandina
Zvláštní, že rozebíráš Petru. Nevšiml sis, že bydliště v Monacu má kde kdo? Jsou tam hlášeni, protože je to pro ně výhodné. Co ti na tom tak vadí, proboha. Ty máš určitě také různé slevy, průkazky a tak dále. To ti tak vadí, že někdo má takové příjmy, že si z nich může dovolit jiné výhody? Vždyť přece to, že má někdo bydliště v Monacu neznamená, že neplatí v ČR žádné daně. Z toho co tu utratí, vydělá, nainvestuje jsou daně a možná větší, než jakýkoli jiný občan ČR. Nehledě, že jsme členy EU a Monačané se pohují v rámci tohoto prostoru. To, že využíváme dotace z rozpočtu EU ti nevadí, ale že někdo v rámci možnosti využívá i výhody EU, to ti vadí. Zvláštní přístup.
Reagovat
blixa
To nemá smysl, to je prostě Frick.:D Tomu to nevysvětlíš, ten má to svoje myšlení "za roh". Co s tím ? Jedině zvolat spolu s klasikem "je to marný, je to marný, je to marný !!!" ;-)
Reagovat
Fandina
Mně jen vrtá hlavou, proč se pořád naváží především do Petry. Vždyť není sama, co tam má bydliště. Myslím, že jestli je něco špatně, tak to, že každému měříme jiným metrem u stejné záležitosti.
Reagovat
blixa
Protože to je Frick ! To nepochopíš :D
Reagovat
VlS
Ten rozhovor s Nicole si pamatuju, když jí bylo těch 16. Myslím, že to zařazení ( telátko) není nijak mimo, což se později potvrdilo - ukončení spolupráce s Kodatem, adolescentní revolta proti rodičům, najmutí jiného kouče bez zkušeností, pád a předčasné ukončení kariéry, svatba z trucu proti životu, ...... Dospěla a asi už ví, zač je čeho loket.
Srovnávat tohle s Petrou je zvláštní, řekl bych Frickovské. Samozřejmě, že Petra v roce 2011 měla také omezené zkušenosti a mnoho věcí by dneska chtěla asi prožít a udělat jinak, ale ta propast, do které spadla Nicole byla úplně něco jiného než stružka, kterou musela přebrodit Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že na to mají s Bětkou jim to jde :D
Reagovat
smazaný uživatel
Žádné blbé kecy o tématech, které nemají s tenisem co dělat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist