Sabalenková dohrála na tisícovce v Miami už ve třetím kole, Rybakinová se znovu nadřela

24. 3., 07:36
Aktuality 5
Aryna Sabalenková (25) se probíhajícího Miami Open zúčastnila navzdory tragické smrti bývalého partnera a s floridskou tisícovkou se rozloučila už po druhém zápase. Šampionka posledních dvou ročníků Australian Open do turnaje vstoupila výhrou nad velmi dobrou kamarádkou Paulou Badosaovou, ovšem ve třetím kole podlehla 4:6, 6:1, 1:6 Anhelině Kalininové (27). Loňská finalistka Jelena Rybakinová (24) opět potřebovala na postup všechny tři sety a přes dvě hodiny.
Sabalenková vypadla na WTA 1000 v Miami už ve třetím kole (© AFP)

Kalininová – Sabalenková 6:4, 1:6, 6:1

Aryna Sabalenková se v Miami představila navzdory pár dní staré smrti bývalého partnera Konstantina Kolcova. Od pořadatelů dostala den volna navíc a už před startem jednoho z nejprestižnějších podniků sezony avizovala, že nebude docházet na tiskové konference ani poskytovat rozhovory.

Do turnaje vstoupila hladkou výhrou nad svou velmi dobrou kamarádkou Paulou Badosaovou. Proti bývalé světové dvojce, která v posledním roce neustále bojuje se zdravotními problémy, ani jednou neztratila servis. Nad její síly však byla hned následující soupeřka Anhelina Kalininová.

Favorizované Bělorusce se nedařilo na podání. V utkání trefila jen tři esa, spáchala šest dvojchyb a čelila stejně jako Ukrajinka 11 brejkbolům. O servis přišla celkem šestkrát. Ve druhém dějství sice dominovala a stav zápasu srovnala, nicméně v rozhodující sadě úplně odpadla, na podání získala jen pět fiftýnů a kvůli vysokému počtu nevynucených chyb uhrála jeden game.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Sabalenková měla stejně jako loni vynikající vstup do sezony. Na generálce v Brisbane suverénně prošla do finále a poté bez ztráty jediného setu obhájila triumf na grandslamovém Australian Open. Po skončení australského léta se jí však přestalo dařit. V Dubaji se loučila hned po prvním duelu a do Miami přijela po osmifinálovém nezdaru proti Emmě Navarrové v Indian Wells.

Světová dvojka zřejmě čekala od svého vystoupení na Floridě i přes momentální okolnosti víc. Po porážce dala průchod svým emocím z posledních dnů a vzteky několikrát udeřila raketou o kurt.

V Miami skončily už čtyři členky elitní desítky žebříčku a všechny v rámci sobotního programu. Kromě Sabalenky neuspěly ani trojnásobná grandslamová finalistka Ons Jabeurová, finalistka letošního Australian Open Qinwen Zheng a Jelena Ostapenková.

Kalininová se mohla rozloučit s floridskou tisícovkou hned na úvod. Finalistka loňského podniku této kategorie v Římě ovšem proti bývalé světové jedničce Caroline Wozniacké zlikvidovala manko setu a brejku i mečbol a postupem do osmifinále v Miami vyrovnala své zdejší maximum.

Svou bilanci s hráčkami TOP 10 vylepšila na 4:9 a zaznamenala svou teprve čtvrtou vítěznou sérii na turnajích po zmíněném květnovém finále v italské metropoli. V osmifinále nastoupí proti Julii Putincevové, s níž může srovnat vzájemnou bilanci na 2:2.

 

Townsendová – Rybakinová 3:6, 7:6, 4:6

Jelena Rybakinová se v Miami vrací po měsíční zdravotní pauze a s obhajobou finálové účasti má plné ruce práce. Ruská rodačka reprezentující Kazachstán, která byla v loňském finále proti Petře Kvitové jedinou výhru od zkompletování Sunshine Doublu, potřebovala v obou zápasech téměř dvě a půl hodiny a všechny tři sety.

Po Claře Tausonové se světová čtyřka trápila i v souboji s domácí outsiderkou a kvalifikantkou Taylor Townsendovou. Favoritka sice nastřílela 16 es a jen dvakrát zaváhala na vlastním servisu, nicméně i tak zvítězila těsně. Po prohraném tie-breaku se v rozhodující sadě rychle dostala do vedení brejku. Ten však nepotvrdila a znovu Američance sebrala podání až v posledním gamu utkání.

Rybakinová, jež letos slavila triumfy na pětistovkách v Brisbane a Abú Zabí, upravila svou vynikající letošní bilanci na 19:3. Už dávno mohla mít přes 20 vítězství, v posledních týdnech však kvůli zdravotním problémům nenastoupila ke čtvrtfinále v Dubaji a nemohla obhajovat titul v Indian Wells.

V osmifinále se střetne s další domácí zástupkyní Madison Keysovou. S Američankou, která v Miami startuje již potřinácté a teprve podruhé postoupila mezi nejlepší šestnáctku, prohrává ve vzájemné bilanci 1:2.


Výsledky turnaje WTA 1000 v Miami

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Mony
Zase takovou sílu nemá, když tu raketu nedokáže ani pořádně rozbít
Reagovat
Mantra
Na té fotce má na zápěstí pěknou jizvu. Jen jí asi nikdo neřekl, že takhle napříč se to nedělá.
Reagovat
aape
Třeba jí jen čistili karpály
Reagovat
Liverpool22
Rybka
Reagovat
Krisboy
Díky, Rybko!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist