Sabalenková vyhrála US Open. Po finálové výhře nad Pegulaovou slaví třetí trofej z majoru

8. 9., 00:11
Aktuality 97
US OPEN - Běloruska Aryna Sabalenková (26) po roce zvládla reparát ve finále US Open a získala třetí grandslamový titul. Vítězka posledních dvou ročníků Australian Open zdolala 7:5, 7:5 domácí Jessicu Pegulaovou (30), svou neporazitelnost protáhla na 12 utkání a vyhrála třetí ze sedmi posledních majorů, na nichž se představila.
Profily hráčů
Aryna Sabalenková (© JAMIE SQUIRE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia)

Pegulaová – Sabalenková 5:7, 5:7

Aryna Sabalenková po lednové obhajobě triumfu na Australian Open stagnovala. Na jaře prohrála dvě antuková finále s Igou Šwiatekovou, kvůli zranění ramena přišla o Wimbledon a s ohledem na nabitý program a čas na regeneraci vynechala olympiádu.

Na začátku srpna po návratu na kurty sice hrála opatrně a utrpěla nečekané porážky s Marií Bouzkovou a Amandou Anisimovovou, ale na dalších dvou akcích se dostala do módu neporazitelné. Vyhrála všech 12 zápasů a ztratila v nich jen jeden set. Po triumfu na tisícovce v Cincinnati nenašla přemožitelku ani na US Open.

V posledních třech kolech se Sabalenková nezastavila ani proti členkám TOP 12. Po olympijské vítězce Qinwen Zheng z Číny si poradila i se dvěma domácími soupeřkami Emmou Navarrovou a Jessicou Pegulaovou, kterou ve finálovém duelu na kurtu Arthura Ashe porazila 7:5, 7:5.

Sabalenková v obou setech prohospodařila náskok tří gamů. V úvodní sadě ztratila vedení 5:2 a za stavu 5:5 dokonce odvracela brejkbol. Servis nakonec po boji udržela a vzápětí v dlouhé dvanácté hře po využití až pátého setbolu, který proměnila pro sebe netypickým zkrácením hry, dějství ukončila.

A když Sabalenková získala pět gamů v řadě, vedla 7:5, 3:0 a měla brejkbol. Možná zlomový bod ale nevyhrála. Naopak sama pět her po sobě prohrála a Pegulaová dostala newyorské publikum do varu. Pegulaová ale momentum zápasu nevyužila, od stavu 5:3 se k setbolu nedostala a Běloruska vývoj jako na houpačce uzavřela ziskem posledních čtyř gamů.

Statistiky zápasu Jessica Pegulaová – Aryna SabalenkováStatistiky zápasu Jessica Pegulaová – Aryna Sabalenková (@ Livesport)

Při druhém mečbolu Sabalenková trefila razantní smeč u sítě, Pegulaová zahrála míček pouze do autu a Běloruska mohla radostí klesnout na zem.

I když tradičně agresivně hrající Sabalenková udělala více nevynucených chyb (34:22), přestřílela o čtyři roky starší Američanku na vítězné údery drtivě 40:17. Vedení ve vzájemné bilanci pak zvýšila na 6:2.

Třetí grandslamový titul

Sabalenková hrála finále grandslamu počtvrté v kariéře a potřetí zvítězila. V New Yorku navázala na triumfy z Australian Open 2023 a 2024, jedinou porážku utrpěla loni právě na US Open proti Coco Gauffové. Svou skvělou bilanci na hardových grandslamech od začátku roku 2023 upravila na 27:1.

"Těžko teď hledám slova. Tolikrát jsem si myslela, že jsem tu blízko vítězství. Byl to můj sen. A teď jsem konečně získala tuhle krásnou trofej, moc to pro mě znamená. Bylo to těžkých pár týdnů. Dnes jsem se ve druhém setu jen modlila," řekla Sabalenková během slavnostního ceremoniálu.

"Pamatuju si všechny ty těžké porážky v posledních letech. Ale já se nikdy nevzdávám. Sněte a tvrdě pracujte. Obětujte svému snu všechno a jednou na něj dosáhnete. Jsem na sebe moc pyšná. To často neříkám, ale jsem hrdá na svůj tým. Bez ohledu na to, čemu jsme čelili a čemu čelíme. Vším jsme dokázali projít a získat všechny ty krásné trofeje. Jsou jako moje rodina, jejich podpora je pro mě vším. Neříkám to často, ale miluju vás," děkovala rodačka z Minsku svému týmu.

V celkově jubilejním 30. finále Sabalenková získala 16. titul, ve finálových duelech na tvrdém povrchu má bilanci 14:6. V žebříčku WTA si bývalá světová jednička upevnila pozici na 2. místě, na vedoucí Šwiatekovou ale bude dál ztrácet přes dva tisíce bodů.

Sabalenková je třetí aktivní tenistkou, která má ve sbírce alespoň tři grandslamové trofeje. Úspěšnější jsou jen Polka Šwiateková (5) a Japonka Naomi Ósakaová (4). Australian Open a US Open během jedné sezony vyhrála jako teprve pátá tenistka v Open éře a první od roku 2016 (Angelique Kerberová).

Pegulaová v létě na domácích betonech ožila po nepříliš úspěšném průběhu sezony. V Torontu triumfovala, v Cincinnati prohrála až ve finále a na US Open dvakrát překonala své grandslamové maximum. Až na sedmý pokus se přehoupla přes čtvrtfinále, v němž zaskočila světovou jedničku a bývalou šampionku Igu Šwiatekovou, a po obratu proti Karolíně Muchové si ve 30 letech zahrála i své největší finále. Přemožitelku našla až v něm, stejně jako před třemi týdny v Cincinnati nestačila na Sabalenkovou.

"Kéž by mi dovolila uhrát aspoň jeden set," hlesla Pegulaová, jež se v žebříčku posune z šesté na třetí příčku a vyrovná své nejlepší umístění.

Sabalenková získá za vítězství prémii 3,6 milionu dolarů (81,1 milionu korun), Pegulaová si přijde na polovinu.

Výsledky US Open ve dvouhře žen


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

97
Přidat komentář
Mony
K tomu předposledním obrázku by se hodil tento, že?
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-zase-budi-emoce-mistr-sveta-z-kataru-oslavou-rozohnil-odpurce-5036085
Reagovat
paddy
Sabalenka reacts to poor handshake by Zheng smile

fans kritizovali chladné podání rukou ze strany Zheng a mnoho z nich tvrdilo, že se tak potvrdila slova Navarro na OH o nesportovní Zheng (již od juniorek)

https://tennistonic.com/tennis-news/771422/sabalenka-reacts-to-poor-handshake-by-zheng/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jestli "Bez ohledu na to, čemu jsme čelili a čemu čelíme..." má být úlitba Lukašenkovi a spol, tak jí ten titul ani za mák nepřeju.
Každopádně nám Xena Sérénovatí. Ostatní tenistky aby si po zápase s ní, daly ruce na týden do ledu
Reagovat
muster
snad nechytne i její móresy... možná končí éra Swiatek, která bude brát jen RG a ostatní vezme ,,Sabarena,,
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Že by se z Igy stal opravdu Nadal v sukni?
I přes tu sílu ne ni pár holek recept najde, jako ho našlo na Velkomatku.
Reagovat
ladinec
Co ty viš o lukasenkovi? Jen co ti nakukaji v tv a na seznamu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jestli víš něco pozitivního, tak to máš napsat a ne se blbě ptát...
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Samozřejmě, že jsou pozitivní věci o Lukašenkovi. Nezatáhl svou zemi do trapné, stupidní a falešné kovididiocie, což takový Putin udělal. Bělorusko bylo za kovididiocie jedním z nejsvobodnějších států na světě. Také je velmi racionální v zahraniční politice. V racionalitě by mohl vyučovat celý Západ. Co je špatné na Lukašenkovi, je fakt, že to je diktátor a že ekonomický model Běloruska je velmi silně etatistický. Státní sektor se dá asi označit za silnější než v Číně. Běloruská ekonomika je velmi zvláštní mix centrálního hospodářství, velmi silných státních korporací a kapitalismu. V minulosti měli nějaké bubliny záměrně vytvořené jejich centrální bankou, např. hypotéční. V tomto se vůbec neliší od západních centrálních bank. Jinak udržuje velmi racionální vztahy s RF, což má za důsledek tak levné ceny energií, že bychom jim mohli závidět, až bychom z toho byli zelení.

Míra násilí vůči opozici byla do léta 2021 na minimální úrovni. Do té doby byl v mezinárodní politice neutrální vůči Západu a RF. Oba bloky s tím neměly sebemenší problém. Putinovi to vůbec nevadilo ani Západu v čele s EU. Pak se však stalo to, že stupidní neokonští byrokrati typu Viktorka Nuland na US Department of State dostali stupidní nápad, že v Bělorusku uspořádají tzv. barevnou revoluci. Ta nebyla vůbec banální. Ovšem Rusko mu pomohlo, protože poslední, co si Rusové přejí, je běloruský stát řízený operativci CIA a US DoS, který by aspiroval na vstup do NATO, a endgame by byla instalace balistických raket na bělorusko-ruských hranicích. Také kulturně jsou Bělorusové mnohem blíž Rusům než Ukrajinci.

Jak je známo, tato barevná revoluce neuspěla. Západ projevil strašně hysterickou reakci. Ta dosáhla maxima poté, co Lukašenko nechal vytáhnout ze západního letadla opozičníka Prataseviče (prý neonacistu, ale zdroje jsem moc nezkoumal, nevím, co je pravda).

Stupidní Západ (USA) nahnal svou barevnou revolucí Bělorusko do náruče RF. A také: do této barevné revoluce v létě 2021 na Západě vůbec nikoho nezajímalo, že Lukašenko je diktátor.
Reagovat
fandorin78
Tažení Lukašenka proti opozici začalo mnohem dřív než 2021. Viz demonstrace při prezidentských volbách 2010 a 2020. Kritika Lukašenka za nedemokratické praktiky se táhne mnohem dál před 2021.
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Ano, ale úroveň kritiky Lukašenka ze strany Západu byla skoro na nulové úrovni. Lukašenkův režim měl úplně normální vztahy se Západem. Např. v roce 2014 pořádal mistrovství světa v ledním hokeji (IIHF), a nikoho na Západě nezajímalo, že běloruský režim je nedemokratický.
Reagovat
fandorin78
Pořádání MS v hokeji není nejlepší příklad, vzhledem k přístupu tehdejšího šéfa IIHF Fasela k zemím jako Rusko a Bělorusko. Na druhou stranu, USA měly s Běloruskem silně napjaté vztahy určitě od roku 2004 a řadu let USA neměly v Bělorusku velvyslance. Hlavně bych nespokojoval domácí opozici v Bělorusku a protesty proti Lukašenkovi výlučně se zahraničním vlivem. Samozřejmě tam spojení je, ale nemusí být jen na úrovni USA - opozice, ale mezi běloruským exilem a opozicí. Je to také autentický domácí odpor vůči diktátorovi. Odpor, který ale není dostatečně silný, aby ho dokázala svrhnout.
Reagovat
Mony
..
Sám jsem v Bělorusku byl a funguje to tam skvěle, i když ruský vliv je hodně znát. Mě tam bylo fajn, kultivovaní mladí na diskotékách, výborné restaurace, pečlivý ranní uklid na ulicích...mám tam i jednoho z nejlepších kamarádů a nikdy o Lukašenkovi neřekl špatné slovo..ale i pár známých, kteří se proti němu hodně vymezují. Tyhle revolty jsou ale všude.
Reagovat
Mony
Akorát to teď mají blbé, že jsou závislí na lidech jako já, kteří jim bookují letadla a hotely v cizině, protože travelservery jim tam nefungují, vzali jim Shenghen viza, takže místo z Varsavy musí létat z Moskvy nebo Istanbulu..atd..
Reagovat
Mony
Co se mi tam nejvíc líbilo, když jsem zažil letní skvělé tábory v přírodě..I Skauti by asi žasli
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A to byly pionýrské nebo vojenské tábory?
Reagovat
Mony
Nevím, my tam byli jenom jako chvilkové akce v rámci "Peace run"..
Prostě letní dětské tábory, jako u nás.
Neznam celodenní programy, ale to kouzlo a atmosféra táborů za těch pár hodin na mě dýchlo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Peace run zní potřebně. My zas měli Závod míru apod. Mně se organizované věci vždycky příčily, na tábory jsem jezdil až jako starší a měli jsme pár let fajn partu.

Tyhle diktatury jsou záludný. Mně jinde, už si nejsem jist kde, říkali: jo, vám turistům (teda já se za turistu nepovažuju) se to tu zdá fajn, ale nevidíte pod povrch, běžný život a problémy...
Na druhou stranu, i u nás byla za komunistů část lidí spokojená, prostě ti podobní, co teď za Babiše.
Reagovat
Mony
Já se snažím nejdřív vidět to dobré, pokud se někde najde..
A je mi takhle fajn
Reagovat
vavrinec
Severní Korea je pro vás jako stvořená! Jen samé dobré.
Reagovat
Mony
I s tou bych raději jednal..s kámošem se toho dosáhne víc, než provokací..To je jednoduchá diplomacie
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nebo spíš naivita. Jednat s lidmi jako jsou Kim nebo Putin lze jen za výjimečných okolností a stejně s nejistým výsledkem. Politici lžou všude, ale jak vždycky hloupě lhali rusové, když už celý svět znal pravdu, to nemá jen tak obdoby. A obdobu nemá ani zrůdný režim v Koreji.
Reagovat
Mony
Pak se nedivte, že žijeme v tom, co máme. Vládce se sám od sebe svých vymoženosti nevzdá. Buď se dá svrhnout válkou nebo diplomatickým uměním pobízen být lepší
Reagovat
Mony
Nedivme
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já už se nedivím ničemu, protože ve vedení valné většiny zemí jsou buď ldioti nebo psychopati. Tedy situace, která planetě rozhodně neprospívá. Ale planeta to na rozdíl od nás zvládne...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nemůžeš si stěžovat
Reagovat
vavrinec
Zato pan ladinec má zaručené informace přímo od běloruských soudruhů! A to se vyplatí.
Reagovat
Levinest
Bohužel vyhrála.... Byla prostě lepší. Za stavu 5:3 pro Pegulu ve 2. setu jsem očekával, že bude 3. set, ale to uřvaná Aryna nedovolila. Tak snad ji na AO zastaví třeba Muška, ta na ni umí.
Reagovat
annah
Viděla jsem jen první set a podle vývoje bylo víceméně jasné, jak to dopadne. Sabalenka hrála agresivně, což občas přinášelo UE, ale v podstatě ovládala hru. Včera by ji neporazil nikdo.
Reagovat
Sinuhet1
Co jsem videl zapas mel vybornou uroven, Aryna o neco lepsi
Reagovat
Krisboy
Tak gratulace Amazonce. Začíná se nám ve WTA formovat Big2, nebo do toho Bára ještě vstoupí?
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
Krisboy
Opravdu nechceš, ty smetáku, jít lézt do prdele ostatním na aeronet nebo parlamentní listy? Co tímhle chceš říct?
Reagovat
bardunek666
Arynce velká gratulace, ve finále byla o něco lepší, agresivnější. Je to podobné jako u Petry, ta síla je tak obrovská, že pokud to tam padá, tak je obtížné tomu čelit. Rozebrat takové hráčky dokázaly jen opravdu precizní obranářky jako byla Aga nebo Wozniacki, které při svých šancích neudělaly chybu.
Trochu mě tady překvapují komentáře, že Pegula jen bránila. No, úplně se mi nezdálo, hraje hodně placaté údery, relativně rychle po odskoku. Ale vedle Aryny vypadá každá hráčka jako obranářka.
Jessica ve svých třiceti letech tak zaznamenala nejlepší výsledek své kariéry, je to sice později, ale přeci jen to přišlo, mnoho hráček si o takových výsledcích může nechat jen zdát. Proto i jí patří velká gratulace, poslední tři roky je opravdu velmi konzistentní a hraje hezký tenis. :)
Reagovat
Mony
Loni to dokázala Gauff , ale to Aryna zdaleka nebyla tak konzistentní a všestranná, jako teď.. Obě musely v přípravě hodně máknout, abychom tady vyděli tuhle parádu
Reagovat
Mony
Koneckonců, Pegula nedávno, myslím po zápase s Muskou , říkala, že jen ti nejbližší vědí, kolik odříkání a páce za tímhle je
Reagovat
paddy
Výsledek finále potvrdil očekávání a dokonce se vyplnil i můj předturnajový tip. Sabalenka byla letos obtížně hratelná a těžila i z vynechání OH. Oproti SF byla o něco slabší na servisu, což kompenzovala o něco lepší returnem.

Pegula oba sety dokázala zdramatizovat, ale bohužel ani ona nedokázala vybojovat 3. set, ve kterém by to mohlo být pořádně zajímavé. Druhý set byl jako pořádná horská dráha. Sabalenka opět zmínila, že těžila ze zkušenosti minulých let, kdy zažila těžké porážky.

Poté, co si Sabalenka spravila servis, tak na GS dosahuje velmi dobrých výsledků, a vypadá to, že by v příštích letech by měla rozšiřovat sbírku GS titulů. Má potenciál předehnat Swiatek, jelikož bude zejména ve hře o titul na všech GS mimo RG, kdežto Swiatek má hlavně šanci na RG.
Reagovat
Nola
OH by bola pre nu celkom zbytocna zalezitost, pretoze by nehrala pod svojou vlajkou a fakt nerozumiem hracom, ktori tam startovali, ako Medved a.p., predsa tam reprezentujes svoju krajinu a oni hrali ako neutralni sportovci, ani len hynmu by im nezahrali..... Aryna vynechala aj W kvoli zraneniu, takze start na OH by bol aj tak nonsens, prehrala dokonca s Bouzkovou po navrate, chvilku trvalo kym sa vratila k svojmu naj tenisu, mozno uz nic nevyhra do konca roka a bude to take divne, ked hracka s 2 GS skonci na 2.mieste, ale uz sa to stalo aj v panskom tenise, predsa len Iga si uhrava body na svojom naj povrchu a pridava aj pomale hardy, je velmi konzistentna, nech sa to uz vyvinie akokolvek Amazonka si zasluzi poklonu, je tu najviac nenavidenou hrackou, hned po Sakkari, to ani nejde komentovat tie nenavistne prispevky, aj ty mas na tom levi podiel
Reagovat
sojka1
Nolko a vsimla ses, jak utocna a nenavistna jsi (ve svem svatem boji a nadseni) ty sama? :-)
Jinak samozrejme gratulka Amazonce, ocekavana vyhra a jeste se podivam, jakym zpusobem... :-)
Reagovat
Nola
existuje akcia a reakcia mila sojecka, ja vacsinou utocim, az ked je napadnuty niekto, komu fandim, presne ako ty, ak si dobre spominam
Reagovat
sojka1
chtelo se mi vypalit okridlene, ze kdyz dva delaji totez, neni to totez.... ale pak jsem si (nastesti) uvedomila, ze neni na mne, abych to posoudila.... :-)
Reagovat
Nola
nemam basnicky talent a zial ani vlohy sa vzletne vyjadrovat ako niektore vtaciky , geny nepustia
Reagovat
Mony
O tom to není. To je o naslouchání a ne předvádění se.
Reagovat
Mony
To mluvím obecně, ne o tobě
Reagovat
Mony
Já tenis závodně nikdy nehrál, ale mám ho rád hlavně díky knihám Navrátilové, které vytvářely moc příjemné prostředí...A jestli o něm teď něco vím, tak je to díky lidem, jako Sojka, kteří mě uzemní, že toho vím prd, ale učím se z toho...a taky některé stavy mysli Vlka,když si z těch obyčejných věci, jako tenis je, dokáže dělat skvělou srandu(Saxána Osaka, clanek o rediteli AO(ten uz si moc nevybavuji), Jirasek na odchodu do Playboye,ap.)
Reagovat
Mony
Já bych ti prisoudil úplný opak. S lidmi, s kterými mě nebaví už diskutovat, tak do toho jdeš, I když místo místo poděkování dostaneš po tlamě..V tom máš mojí poklonu.
Reagovat
com
Guadalajara

Bouzkova zas los - z prdele kliku smile

1 kolo - kvalifikantka
2 kolo - kvalifikantka/wc
3 kolo - kvalifikantka/Garcia za zenitem

Jestli tyhle 3 kola neda, tak uz nevim
Reagovat
hanz
A vyčichlou Garciu má velmi ráda... bilance 4:0 pro Jahůdku...
Reagovat
com
no šak prave a pak uz jen SF/F, ale tam ji nejspis rozstrilela Vostapenko, nebo Collins
Reagovat
tommr
Stav letošní Race po dnešku:
1. Swiatek 8285
2. Sabalenka 7816
3. Rybakina 4981
...
Sabalenka se dotáhla na Swiatekovou a na letošním TM se zřejmě rozhodne o tom která z těch dvou zakončí sezonu jako jednička ...
Reagovat
Nola
to sa uz nehra ziadny turnaj, iba TM? neorientujem sa velmi v damskych turnajoch
Reagovat
tommr
před TM se ještě budou hrát nějaký turnaje v Asii včetně dvou tisícovek ale nečekám že by se tam na postavení hráček něco zásadního změnilo ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Martina Navrátilová:
Jessica Pegula neudělala nic špatně, naopak velmi dobře si vedla na to, že to bylo její první finále, ale Aryna Sabalenka dnes hrála fantasticky, velmi dobrá na volejích, využívání dropšotů, dokázala se dobře mentálně vyrovnat s propady ve hře... Jessica ke konci každého setu nedokázala čelit (tomu co nazýváme bombení), Martina firepower...:-) (a opravdu se tomu těžko čelí),... Sabalenka je už jiná hráčka, která nejen sílu dokáže využít, ale hodně obohatila svou hru... a díky tomu dnes slaví zasloužený úspěch...
...
Takže Amazonka Firepower, která nám košatí, má zasloužený 3GS, ....ale hlavně je třeba ocenit, že finále bylo povedené, neboť se to nemusí vždy podařit, a tady trošku hrozilo, že to bude v cuku letu...:-)

Jess určitě po změně trenéra udělala kus práce, hlavně se naučila dobře zahrávat placky, kterýma se dnes dobře předvedla a v prohozech, pokud měla jen chvilku čas dělala Amazonce těžkosti, která sice po nich šla instinktivně, ale sotva míček lízla... těch situací nebylo málo... a nejen díky tomu se dalo vidět pěkné finále... nedala to zadarmo...:-)

Gratulace oboum... holky pěkně
Reagovat
Liverpool22
Velká gratulace Aryně k 3 GS titulu, který vyhrála zaslouženě Dnes byla Aryna jasně lepší, dominovala, hrála v obrovské intenzitě, útočila......, ale také byla přemotivovaná, moc chtěla, možná měla v hlavě loňskou porážku a díky tomu dělala i dost chyb. Ve 2. setu pustila Peggy do zápasu, ale z 3:5 fantasticky obrátila na 7:5. V koncovkách setů vždy Aryna přepnula na vyšší level zatímco Peggy znervózněla např. dvojchybu často dala v nevhodnou dobu.
Peggy potvrdila, že na GS titul nemá hlavu. Před pár lety tuším na ESPN dostala Davenport otázku zda Peggy nikdy vyhraje GS - odpověď zněla jasně: "NE Peggy nikdy GS nevyhraje". Peggy je 30 let a hrála první finále GS což cosi naznačuje - dnes pouze bránila a čekala na smrt. Celej zápas byl o Aryně - souboj útoku a obrany.
Reagovat
tommr
škoda že Muška nedokázala dotáhnout to skvěle rozehraný semifinále. Proti Sabalence by se svou hrou asi měla větší šanci než Pegula ...
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Myslím, že i pro neutrálního diváka by bylo finále s Muškou atraktivnější. Peggy defacto jen bránila zatímco Muška by více mixovala hru.
Reagovat
frenkie57
Také si myslím. Peg hrála dost stereotypně, hlavně jenom vracela a snažila se udržet ve výměně a čekala na chybu Amazonky. Muška by určo hrála mnohem více kreativněji, sama by se snažila ukončovat výměny, pokud by jí to Soupeřka jenom trochu umožnila. Žel...
Reagovat
dappe
Nepřidalo mi, že by Sabalenka v této formě nechala kohokoli něco tvořit. Pegula hrála dost dobře.
Reagovat
Liverpool22
Muška by např. po servisu naběhla na síť a díky tomu by se hrálo podle jejích notiček.
Reagovat
dappe
Pokud budeme ignorovat sílu returnu Sabalenky, tak asi souhlas
Reagovat
diskuse
Reagovat
Nola
ale ja by som tenis Peguly az tak neznizovala, porazila Igu, porazila Kaju, hrala proste to co potrebovala, nie kazda hracka moze hrat total utocny tenis Amazonky, ktora ma k tomu vsetky predpoklady, vlani tymto stylom vyhrala Coco, rozbila utok svojou obranou a vracanim, kazda hracka hra iba to, na co ma predpoklady a Pegula dnes skvele returnovala a hrala uhly, ktore su velmi neprijemne, pokryvala skvele kurt, bol to pekny zapas, hrala hlavou, kedze ma iba 170 cm, velka poklona z mojej strany preto, ze sa nezrutila a to mohla za stavu 3:0 a 40:30 pre Amazonku v druhom sete
Reagovat
Liverpool22
Máš pravdu, že Peggy skvěle pokrývá kurt, skvěle returnuje......, ale její hra můj šálek kávy prostě není. Já miluju instinktivní, útočný, elegantní, kreativní či taktický tenis
Reagovat
diskuse
opět naprostý souhlas...
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
fandorin78
To bych podepsal. Jen mi tenis Sabalenky nepřijde elegantní, kreativní a taktický. Byť se zlepšila. Co mi velice vadí, to je extrémní řev. Každopádně publikum zdaleka nebylo jednoznačně proti Sabalence. Pegula měla mnohem menší podporu než vloni Gauff. Ale to se trochu dalo čekat. Kolem Gauff je dlouhodobě větší humbuk.
Reagovat
paddy
Důvod jen jednoduchý.
Ani jedna z Američanek, které pocházejí z miliardářské rodiny, nemůže mít v progresivisticky levicovém NY takovou podporu jako Gauff, protože nemají dostatečně tmavou barvu pleti a roli samozřejmě hraje i ten původ.
Reagovat
Liverpool22
Nemyslel jsem jen Arynu, ale např. Rybku, která hraje útočně, ale zároveň je vše elegantní, přirozené......Naše Bára zase tenis pojímá jako taktické šachy. Muška hraje styl alá Brazílie......A takovýto tenis miluju - musí tam být něco navíc a to u hráček typu Peggy prostě postrádám - jen šeď a nuda, ale někomu se to možná líbí.
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
Dovodo6
Sinner má jediné štěstí, že nemohl narazit na Sabalenku
Reagovat
frenkie57
, krásná věta.
Reagovat
alcaraz.dva
Narazil na Kalinskou
Reagovat
Walda58
smile ovšem to je majstr štik
Reagovat
alcaraz.dva
Sinner je velmi prakticky houzevnaty chlap. Anicku si nevybral kvuli jeji krase(tedy nejen)..Holka ma raketu v krvi. Rodice jsou byvali uspesni biatloniste..U sportu zustavaji doted.. Jeji bracha je profesionalni fotbalista, a fotbal Jannik miluje. Všichni řadí hrají tenis..
Reagovat
alcaraz.dva
Badmintoniste
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
diskuse
Obrovská gratulace Sabalence. Porazila jak extrémně nepřátelské, povrchní a pokrytecké publikum, tak soupeřku, která jen tupě vracela a čekala na chyby. Sabalenka se snažila hrát i kreativně a chodila na síť. Z toho musí mít radost každá zdejší reklama na chodící padDICK.

Dnes se z US Open stalo spíše Minsk Open. K veliké nelibosti zdejších rasistů z TP.

Mám obavy o Annu Wintour... Snad se mentálně nezhroutí... Možná bude potřebovat naší českou Annah WintourOVOU, aby si obě větve olízaly.... No, Bůh ví co... Raději nevědět. Hihihihi :)
Reagovat
Nola
Pegula hrala ovela lepsie ako Wozniacki, ktoru si spominal, a ta stara bosorka v hladisku ta preco trapi? Vsetky tieto celebrity sa potrebuju iba ukazovat, verim, ze vacsina z nich ani tenisu nerozumie, len potrebuju byt na zabere kamier, smutny zivot....
Reagovat
diskuse
Wintour

Djokovič vs Federer --> tlačí Federera
Muchová vs Paolini --> tlačí Paolini
Sabalenka vs Pegula --> tlačí Pegulu

Vzor je jasný. Wintour je rasistka a xenofobka... Je to ten typ ženy, která kdyby zaměstnávala ženy z východní Evropy, tak jim hned sebere pasy, aby ty holka prodala na trh obchodu s bílým masem.
Reagovat
Nola
ona moze tak tlacit uz jedine na WC, mna nezaujima, skor si vsimni BJK, ktora predava Amazonke trofej, ta sa vobec nevie pretvarovat, pani Moderna, to je na facku skor, ako nejaka celebrita v hladisku
Reagovat
diskuse
BJK je rakovina tenisu. Díky ní měla velematka i další luxus toho, že dostávají stejné prize money jako muži, což je na GS zkrátka psycho. Muži tráví více času na kurtu, přinesli více peněz..... Tohle je jediná věc, na které se s Rafou shodnu.
Reagovat
mendrit
Sebalence celkem slušně fandili. To třeba Djokovic na US Open nezažil.
Reagovat
Nola
Djokovic dnes nehral, prisiel si si kopnut? tak 40:15 si zapamataj 3 x...... a ano fandili Aryne, najvacsie ovacie boli ked dala DF
Reagovat
dappe
Však má pravdu. Sabalenka měla v hledišti slušnou podporu, což nezapadá do tvých zakomplexovaných keců.
Reagovat
Nola
a co ma s tym Djokovic trolle? nabozenstvo nepusti, ze? nevidela som, ze by si niekedy sledoval zeny, ani sa k nim vyjadroval, dnes si dobehol ako nejaky obhajca kultu, hadam budes mat dobry spanok, ked si si ulavil
Reagovat
dappe
Djokoviče poprvé zmínil ten pomatenec nahoře, dokonce si na jeho příspěvek reagovala.
Reagovat
Nola
ja som zareagovala, lebo sa to tykalo Aryny a nie Djokovica, ktory dnes nehral, vy ho mate cela parta v hlave, to snad ani nie je mozne, dajte sa vsetci komplet vysetrit, asi vam sposobil neskutocnu traumu v zivote
Reagovat
PetaM
Největší trauma v životě lidem způsobuje tvá existence.
Reagovat
Nola
ako inak Petula na nocnej prisiel si zase pohladkat svoje ego, tazky zivot samotara, tvoja existancia nikoho nezaujima, nic o tenise, iba celkom zbytocne napadanie diskutujucich, odpustim ti, ze kopes najviac do mojej osoby, je to tazke vyrovnat sa so stratou dvoch tvojich idolov, obaja vychovavaju deticky a ty si pre nich neznama nula
Reagovat
turista
Djokovič tady dnes nehrál. Ale jeho další velký okamžik přijde. Stačí vyhrát jakékoliv další finále a bude to tam.
Reagovat
hanz
Pegý, užij si ten kalich hořkosti...
Reagovat
com
spokojenost
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
diskuse
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
baba
Přála jsem to Jess,ale Sabalenka byla lepší a agresivnější...
Reagovat
frenkie57
Jojo, je to tak, o tom nelze diskutovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist