Sabalenková zvládla i sedmé čtvrtfinále na grandslamech. Do semifinále US Open prošla třetím rokem po sobě

6. 9. 2023, 19:56
Aktuality 39
US OPEN - Aryna Sabalenková (25) na letošním US Open nadále dominuje a třetím rokem po sobě postoupila ve Flushing Meadows do semifinále, tentokrát bez ztráty jediného setu. Největší favoritka na triumf si poradila 6:1, 6:4 s debutantkou ve čtvrtfinále grandslamů Qinwen Zheng (20) a vyhrála i svůj sedmý čtvrtfinálový duel na podnicích velké čtyřky. O druhé grandslamové finále si Běloruska, jež se po skončení turnaje stane novou světovou jedničkou, zahraje s domácí Madison Keysovou.
Aryna Sabalenková (© Profimedia)

Aryna Sabalenková prožívá jasně nejlepší sezonu své kariéry. Po triumfu v Adelaide se stala na Australian Open zbrusu novou grandslamovou šampionkou, titul brala ještě v Madridu a do finále se probojovala také v Indian Wells a ve Stuttgartu. Výsledkem je famózní bilance 49 výher a pouhých 10 porážek.

Pro letošní US Open má jeden ze dvou cílů splněn, v pondělí se díky zaváhání obhájkyně titulu Igy Šwiatekové stane 29. světovou jedničkou v historii. Druhým je spravit si chuť po nezdarech v semifinále na French Open a ve Wimbledonu, v nichž byla ve vítězné pozici.

Statistiky zápasu Zheng - Sabalenková

Ve Flushing Meadows dominuje a je odhodlaná uspět. V ani jednom z pěti zápasů neztratila více než pět gamů (dohromady jen 21) a na kurtu se v žádném z utkání nezdržela déle než 80 minut. Jako poslední utrpěla výprask debutantka ve čtvrtfinále grandslamů Qinwen Zheng. Sabalenková získala úvodních pět her a na vlastním servisu byla nekompromisní. Za celý zápas nečelila jediné brejkbolové hrozbě, ačkoli trefila jen 58% prvních podání, a po prvním servisu uhrála 23 z 26 bodů a po druhém 13 z 19 fiftýnů.

"Myslím, že jsem dnes hrála skvělý tenis. Se svým výkonem jsem moc spokojená. Získala jsem šanci hrát další grandslamové semifinále a podat v něm zase o něco lepší výkon," uvedla Sabalenková.

Ve středu absolvovala své sedmé grandslamové čtvrtfinále a ani v něm nepovolila soupeřce set. Nejblíže k tomu měla proti Karolíně Plíškové loni v tomto dějišti, ale tie-break zvládla. Na všech letošních majorech prošla minimálně do semifinále, což se v jedné sezoně naposledy podařilo Sereně Williamsové v roce 2016.

Zatímco ve čtvrtfinálové fázi majorů je Sabalenková neporažena, v semifinále má mizernou úspěšnost 1:5. Všech pět nezdarů si připsala po třísetové bitvě, ty poslední na letošním French Open s Karolínou Muchovou (vedla 5:2 v rozhodující sadě a měla mečbol) a ve Wimbledonu s Ons Jabeurovou (získala úvodní dějství).

Do semifinále US Open postoupila třetím rokem po sobě. Předloni nedokázala zastavit senzační tažení Leylah Fernandezové a loni podlehla pozdější šampionce a světové jedničce Šwiatekové. "Tentokrát udělám vše pro to, abych tu zůstala až do konce," dodala Sabalenková.

O druhé grandslamové finále bude usilovat ve čtvrtek večer proti domácí finalistce z roku 2017 Madison Keysové (h2h 2:1), která v odpoledním čtvrtfinále zastavila po setech 6:1, 6:4 Markétu Vondroušovou.

Všechna čtvrtfinále dvouhry žen měla na letošním US Open jednoznačný průběh. Karolína Muchová smetla 6:0, 6:3 Soranu Cirsteaovou a domácí Cori Gauffová ztratila ještě o jeden game méně proti Jeleně Ostapenkové. Závěrečný major roku pozná po skončení sobotního finále zbrusu novou vítězku.

• US OPEN 2023 •
USA / New York, tv. povrch, 65.000.020 dolarů
středeční výsledky (06. 09. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Keysová (17-USA) - Vondroušová (9-ČR) 6:1, 6:4
Sabalenková (2-) - Qinwen Zheng (23-Čína) 6:1, 6:4

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

39
Přidat komentář
George_Renel
Nenacházím rubriku H2h. Kde je schovaná?
Reagovat
TP.cz
Dobrý den,

rubrika H2H je ještě ve vývoji, ale určitě nebude na novém TP chybět.

Hezký den,
Tým TP
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nezasloužil by si samostatný článek/vlákno?smile

Za mě:
Plusy:
modernější design
Optimalizace (testováno zatím jen na mobilu)
Více informací na scroll - hlavně rozehrané/ukončené zápasy...smile

Mínusy:
-Nenašel jsem hledání smile
-Nepochopil jsem šipky u komentářů - logika mi velela, že když kliknu na tu směrem nahoru, tak mi označí příspěvek, na který se reagovalo, ale ouha. Nepochopil jsem a dále nezkoumal
-emotikony přidat přidat! Minimálně ty odsud ze starého TP, nové jsou nehezké
-jak píše Ivíček, snad zůstane zachováno zvýraznění nových komentů.
-anketa, či co to bylo, někam nenávratně zmizela

Tož tak letem světem TP.
Reagovat
hanz
Neznám, vyhovuje toto...
Reagovat
Liverpool22
Koukal jsem na nový TP jen letmo a celkově dobrý - vše zůstává, žebříčky cca od roku 1998, kalendáře turnajů, v live výsledcích jsou i výsledky setů, zatím jsem nedohledal vzájemné zápasy - možná jsem blbě koukal, diskuze zůstane zachována....., jak píšeš vše je modernější, články větší rozměr.....
Nelíbí se mi jen smajlíci - mám na starém TP některé oblíbené + bych přidal nové - zvířátka, vlaječky států - viz. blikající české srdíčko atd.
Na USO ještě zůstanu na starém TP a od TM či AO už najedu na nový TP a budu si zvykat na nový - přeci jen se tam člověk musí zorientovat, vizuálně si zvyknout na jiné barvy atd.
Reagovat
TP.cz
Dobrý den,

děkujeme za zpětnou vazbu. Vzájemné zápasy určitě doplníme, máme je ve vývoji nyní. Diskuze v článcích zůstane zachována, samostatná diskuze (levé menu na současném TP), ta bude zrušena. Co se týče smajlíků, ještě to v týmu probereme, zatím jsme neměli v plánu přidávat současné smajlíky, spíše časem právě přidat nové.

Děkujeme a budeme rádi za jakýkoliv další feedback,
Tým TP
Reagovat
TP.cz
Dobrý den,

děkujeme za zpětnou vazbu.
1. Vyhledávání - pracujeme na něm, ve finální verzi bude.
2. Šipky jsou zde právě kvůli novým/vašem komentářům - pomáhají v přeskakování mezi komentáři v případě delších diskuzí. Zelené šipky vás odvedou na další nový příspěvek, modré na váš další příspěvek.
3. Nové komentáře by měly být zvýrazněny světle zelenou barvou - neděje se vám tak?
4. Anketa také v nové verzi bude.
5. Emojis - ještě to v týmu probereme, neměli jsme v plánu přenášet staré smajlíky do nového designu (nehodí se zde), spíše časem rozšiřovat nabídku těchto které zde máme.

Děkujeme a budeme rádi za jakýkoliv další feedback, který nám pomůže ke zlepšení TenisPortalu.
Tým TP
Reagovat
Pergolek
Píšu komentář z nového tenisportalu. Jde to dobře?
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
bIbec
To musím taky vyzkoušet. Nejsou tady ale některémoje oblíbené emotinky / smajlíci
Reagovat
bIbec
Zajímavé, tenhle komentář se neobjevil na starém TP. Že by kvůli těm smajlíkům z nového TP?
Reagovat
bIbec
Ha, už je to tady
Reagovat
arvncr
Já to riskovat nebudu, eurofotbal už touhle cestou šel, udělal nový web hlavně pro mobily a všichni si na to stěžují. Hlavní problém je v tom, že se prý vůbec nedá používat na mobilu smile
Reagovat
bIbec
nj, jenže hádám, že "nový tenisportal" za chvilku bude prostě tenisportal. Prostě bude existovat jenom ta nová verze.
Reagovat
bIbec
Jako já si zvyknu. Nejde ani tak o to jak to funguje, ale o tu komunitu.

Třeba "tenisovysvet" se už dlouho snaží prorazite, ale zdá se, že se mu to nepovede.

Tam snad nikdo nediskutuje. A přitom tam ta možnost je.
Reagovat
bIbec
*prorazit
Reagovat
Liverpool22
Teď na to koukám - taky si zvyknu na nový TP - jak píšeš jde o tu komunitu - byť já tady jsem krátce a chodím sem hlavně na GS - no novém TP se mi nelíbí smajlíci + malej výběr
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Právě že tento je už mobilu přizpůsobený lépe, prostě je modernější, optimalizovaný.
Reagovat
lvicek
Btw. normalne jde na tenisportalu videt jiz prectene komentare a barevne odlisene neprectene komentare. Bude to i v nove verzi?
Reagovat
TP.cz
Dobrý den,

děkujeme za dotaz - nové komentáře by měly být odlišeny světle zelenou barvou - pokud se vám toto neděje, poprosím vás napsat email na info@tenisportal.cz, tam se s vámi spojíme víc a zkusíme přijít na to, proč to nefunguje.

Děkujeme a přejeme hezký den,
Tým TP
Reagovat
Liverpool22
přesně tak. Já bych přidal i smajlíky zvířátek - Rybku, Mušku, Žábu, Slůně, Štíra, Lva, vlaječky států viz. blikající české srdíčko, ovoce viz. naše Jahůdka atd.
Reagovat
EllNino
máme tolik slov a ty potřebuješ smajlíky?
Reagovat
Liverpool22
určitě nejsem fanoušek smajlíků, ale je to oživení, že jedním smajlíkem cosi vyjádříš např. smile nebo smile nebo smile atd.
Reagovat
makro99
:D
Reagovat
Fandina
Určitě, smajlík je nenahraditelný,
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ty nové jsou strašnésmile
Reagovat
Liverpool22
smile některé smajlíky mají dobré na astro stránkách: https://www.najdise.cz/
Tam mají i zvířátka, rybku, štíra atd. Bohužel se tam nejde registrovat - několik let už je to uzavřená komunita. Takže případně je potřeba najet na diskuzní fórum a tam jsou smajlíci.
Nicméně registrovat se můžeš na mezinárodní/anglické verzi: https://www.astro-seek.com/
Pak stačí najet na něčí profil, kliknout na poslat zprávu a tam jsou smajlíci smile
Reagovat
lvicek
Ty komentare tam vypadaji hrozne :/.
Reagovat
com
Sabalence budu fandit jen v pripadnym finale s protekcnim spratkem z USAkova smilesmile
Reagovat
sojka1
fandi si, samozrejme, kdy chces a komu chces, ale ty jsi kdo, ze si dovolis holce, spickove sportovkyni, ktere jeste neni ani dvacet, rikat spratek??? Co jsem videla, tak se Cori chova uplne normalne a na primerene urovni.... na rozdil od tebe....
Reagovat
com
vodlet, uz se po tobe shanel Krakonos smilesmile
Reagovat
farr
Že je protekční a všichni z ní dělaj novou Serenu, to lze asi jen těžko rozporovat. Že se chová (zatím) na afro vcelku normálně ve srovnání s Velematkou( umění chovat se hůř to se musí léta pěstovat no) to lze taky asi jen těžko rozporovat. No a že je mladej spratek lze vcelku taky těžko rozporovat s výše vypsanými se v zásadě nevylučuje smile.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ahoj soječko! Nalákali tě na nový design?

com je místní comik, trochu neomalený, občas přešlápne, ale jinak je to sázkař záškolák Takže jeho projevy a výjevy je třeba brát s rezervou...
Cori jde trochu ve stopách Naomi, i když teda začala díky výjimce dříve. Na velkých turnajích zatím neuspěla, uvidíme letos. Snad s tím ještě počká
Pěkný večer!
Reagovat
sojka1
jasne, musela jsem se prihlasit, abych videla, jak to vypada.... :-) Ahoj!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hlídáš revír z pozorovací vzdálenosti
Reagovat
sojka1
jen chystam tipy pro Krakonose - kdo najde pod notasem, tabletem, mobilem atd. zlatak a komu se promeni v hromadku kobylince.... ;-)
Reagovat
paddy
https://www.youtube.com/watch?v=RGc7Quk91uk&t=7462s

teď už chápu, proč fandíš hráčům, kteří chtějí zabít lajnou nebo mlátí ženské smile
Reagovat
Carter
To rozhodne nie je vysmievanie sa superke ale skôr reakcia na celú situáciu okolo saskovania Siegemundovej
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Se Siemulantkou nemáš soudnost a já zase slitovánísmile Jakkoli to nebyla reakce na měsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist