Sabalenkovou zarmoutil odchod Kontaveitové: Ještě něco udělej, zkus jiného doktora

21. 6. 2023, 13:32
Aktuality 7
Bývalá světová dvojka Anett Kontaveitová (27) v úterý překvapila tenisový svět zprávou o ukončení kariéry. Estonka se pro zásadní životní krok rozhodla kvůli vleklým bolestem zad, což vyvolalo rozruch mezi hráčkami startujícími na travnatém turnaji WTA 500 v Berlíně. Zaskočeně reagovaly grandslamové šampionky a jen o pár let mladší Aryna Sabalenková (25) a Jelena Rybakinová (24).
Aryna Sabalenková (© Profimedia)

Finalistka předloňského Turnaje mistryň Anett Kontaveitová oznámila, že z tenisového kolotoče vystupuje kvůli chronickému zranění zad a ve Wimbledonu odehraje svůj poslední turnaj.

Zpráva překvapila a zároveň zarmoutila současnou dvojku světového žebříčku Arynu Sabalenkovou, která se nechce s odchodem své kolegyně smířit.

"Byla jsem v šoku. Nečekala jsem to. Moje první myšlenka byla 'jdi k jinému doktorovi, vyslechni si jiný názor, něco udělej. V tomhle věku přece není přirozené skončit s tenisem'," řekla pětadvacetiletá rodačka z Minsku.

"Vypadala zdravá. Jsem z toho překvapená, šokovaná a smutná. Doufám, že se rychle zotaví a neupadne do depresí. Musí být hrdá na to, co dokázala, přeji jí hodně štěstí v další kapitole života," dodala vítězka letošního Australian Open Sabalenková v Berlíně po úterním vítězném návratu na trávu.

Rybakinová: Život tenistky není snadný

K nečekanému oznámení estonské tenistky se vyjádřila také světová trojka Jelena Rybakinová, jež kvůli zdravotním potížím nedohrála tři z osmi posledních turnajů.

"Měla se zády smůlu, ale život profesionální tenistky není snadný. Každému bude chybět. Doufám, že bude po tenisové kariéře šťastná," uvedla čtyřiadvacetiletá Kazaška, jež v Berlíně zahájila přípravu na obhajobu wimbledonského triumfu výhrou nad Polinou Kuděrmetovovou.

"Berlínská tráva je jiná než ta ve Wimbledonu. Je nepředvídatelnější, někdy i rychlejší. Ale je to dobrá příprava na grandslam. Doufám, že na trávě vyhraju další trofej. Tu první mám doma u rodičů," dodala Rybakinová, kterou ve středu čeká souboj s Chorvatkou Donnou Vekičovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

7
Přidat komentář
IngStavinoha
kam až to všechno nakonec oddálíme... smile

a pak jsou taky "doktoři", kterým už po kovidu nebude věřit nikdo smile
Reagovat
paddy
když změní doktora, tak jí to přestane bolet? smile

Kolapsenka by také měla změnit doktora, najít si jiného psychiatra smile
Reagovat
Nola
ty mas dost.... ty vsadebol, vsetkovidel, zjedol vsetku mudrost sveta....
Reagovat
paddy
tradičně hysterická Trolka smile

tvoje poznámka se spíš hodí k té rady rozdávající paní, jenže nad hráči z východního bloku držíš ochrannou ruku smile

ještě otázečku
máš už info, jak moc letos bude zfalšovaný los ve Wimbledonu? smile
Reagovat
Nola
sa vyjadruj k teme trollhand, lebo kolaps zazila iba Sabalenka, poslal si aj ostatnych hracov k psychiatrovi, ktori nedopodavali zapas?
Reagovat
NovacekTP
smiletak tedysmile
Reagovat
hanz
To vížejo, Sabýsku, abys jí pak zase mohla drtit... Ty máš pořádnýho fištrona...smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist