Šafářová: Chci udržet svou pozici. Desítka je sen

25. 12. 2014, 14:14
Aktuality 231
Podruhé absolvovala Lucie Šafářová přípravu na sezonu v teple na Floridě. Nabírala kondici a na kurtu si zahrála i s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou. V roce 2015 chce pod vedením kouče Roba Steckleyho vylepšit své žebříčkové maximum, které letos dostala na číslo čtrnáct.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

"Nabízí se desítka, což je sen kariéry. O to se budeme pokoušet, ale především je cílem udržet se na tom umístění, na kterém jsem," řekla Šafářová, aktuálně světová šestnáctka. "A hlavně chci zůstat zdravá, to bude nejdůležitější," dodala. 

Letošní sezona byla pro Šafářovou životní. Sice nevyhrála titul, ale zahrála si semifinále Wimbledonu a pomohla Češku vyhrát Fed Cup. Doufá, že svého maxima ale ještě nedosáhla. "Laťka je vysoko, ale od toho to je, aby cíle byly výš a výš. Spíš se na to těším a musím říct, že bych chtěla dosáhnout víc," plánovala. 

Proto stejně jako loni vyrazila na trénink do Ameriky. Pracovala na kondici, úderově se ladila na dvorci. "Příprava byla dobrá. Jsem spokojená, přežila jsem ve zdraví, natrénováno je dost. Možná jsem zvládla víc hodin," pochvalovala si. Atmosféru jí zpříjemňovala rodina trenéra a na čtrnáct dnů přiletěla do Ameriky za Šafářovou máma. "Vařila mi, takže to byla příjemná rodinná atmosféra," řekla. 

Tenisově se snažila zdokonalovat věci, které v její hře fungují. "Už není moc co říct nového. Spíš je to o vylepšování dosavadních věcí, přechod na síť a věci, na které není čas během sezony," řekla brněnská rodačka. Rovněž se snaží zlepšit psychickou odolnost, byť bez odborníka. "Nespolupracuju s žádným psychologem, ale mentální příprava je také velmi důležitá, takže i na té stránce se snažím pracovat." 

Herně měla dost možností vyzkoušet svoji úderovou kvalitu a otestovat formu s kvalitními soupeřkami. "Bylo tam dost hráček, takže si myslím, že příprava byla opravdu kvalitní," vyjmenovala Bouchardovou, za kterou zajela do Miami, Slovenku Dominikou Cibulkouvou, či nadějnou Švýcarku Belindu Becicovou. 

Sezonu Šafářová začne na Hopman Cupu. V Perthu měla vytvořit pár s Radkem Štěpánkem, ale ten je zraněný a nahradí ho Adam Pavlásek. "Zaskočená jsem byla, ale jak jsem říkala i Radkovi, zdraví je nejdůležitější, takže hlavně ať se dá dohromady a třeba si někdy v budoucnu Hopman Cup zahrajeme," řekla Šafářová. 

Pro Šafářovou bude turnaj smíšených párů především výbornou šancí se rozehrát. Nastoupí totiž proti světové jedničce Sereně Williamsové z USA, Bouchardové a Italce Flavii Pennettaové. "Co se týče australské túry, tak je nejdůležitější Australian Open a Hopman Cup je přece jen exhibice. Beru to jako rozehrávku na Melbourne," řekla Šafářová, která ještě před prvním grandslamem čeká turnaj v Sydney.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

231
Přidat komentář
Frick
Včera si začaly chodit pro OP první lidičky, kterým nezačíná rok narození jedničkou.
Reagovat
Cico93
nebude ten Frick v noci námesačný, Keď tu takto vyvádza:)
Reagovat
EllNino
určitě ...brečínek :)
Reagovat
Frick
Problémy s nespavostí.
Reagovat
Frick
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10186693736-tenis/213471291352001-sparta-prague-open-2013

(čas 14:40)

Před rokem a půl by taky člověk jen přitakal "No to je jasný, dyť to je úplná blbost, to ani nemusí takhle ten Svačina zdůrazňovat"

No, všechno je jinak.

P.S.: Ano, pamatuji si tento jeho výrok od toho loňského května.
Reagovat
EllNino
Svačina prostě :)))
Reagovat
EllNino
Svačina prostě :)))
Reagovat
PetaM
Tak myslet si to může pořád. Každý máme svůj názor.

Peníze se sice sehnaly, ale pořád říkáš, že tam není ucházející centr, třeba i tak to myslel, že když už WTA turnaj, tak opravdu ve kvalitním zázemí. Pokud by ČR jednou chtěla pořádat třeba Premier, nedej Bože Premier Mandatory, tak by to rozhodně nestačilo ...
Reagovat
Frick
Premier 5 / Mandatory je úplně mimo. Premier by byl pro Štvanici tak na limitu.

BTW: Jak snadno lze měnit povrch na dvorci? Když jde kluziště předělat na antuku i hard, nešel by hard předělat přechodně na antuku nebo antuka na hard? Asi by to mělo bejt jen o správný pokládce nebo navazce.
Reagovat
tommr
technicky to určitě není žádnej problém, ale musí to stát spoustu peněz a ty asi na SPO nebudou mít na rozhazování ...
Reagovat
Frick
Tak ona výstavba tribun pro 2 500 lidi taky nebude zadarmo. Právě tady měl Jadérka pomoct tím, že by poskytl místo. Jenže prý dal na centrální dvorec tvrdej povrch. Proč? To by mne taky zajímalo.
Reagovat
VlS
Protože údržba antuky je daleko dražší, než údržba hardu
Reagovat
Frick
Tak to možná, ale myslím, ze v případě největšího kurtu v zemi by takovéto důvody měli být dosti v pozadí. Pokavad i nevelký TK je třeba schopen udržovat několik antukových kurtů, měl by být schopen celý svaz udržovat jeden.
Reagovat
VlS
A proč, převážná většina našich hráčů a hráček preferuje hard, nejsme zrovna antukářská velmoc, tak proč pěstovat oranžovou špínu?
Reagovat
PetaM
Protože Frick chce. :)
Reagovat
Frick
Tak třeba proto, že (nepočítáme-li trávu a podzimní halovou sezónu) venkovní turnaje hrajou v Evropě prakticky jen na antuce.

Pokud nebrerem za Evropu Istanbul a Baku.
Reagovat
smazaný uživatel
WTA ELBER CUP je najväčšia tipovacia súťaž zameraná na tenis. A práve zábave je aj táto stránka venovaná. Preto by sme boli radi, keby ste využili možnosť sa k nám pridať. S chuťou do toho priatelia!
Viac tu: http://elbercup.webnode.sk/
Reagovat
Frick
Nicole Vás všechny moc pozdravuje a tvrdě se připravuje na další sezónu. Chystá se na šňůru amerických turnajů ITF. Nejprve by měla odehrát tři turnaje ITF v Plantation, Daytona Beach a Sunrise s dotací 25 000 amerických dolarů a poté hned turnaj ITF v Midlandu s dotací 100 000 dolarů. Pravděpodobně bude nutné na 100 000 turnaj využít jednu z divokých karet. Na turnaje 25 000 by se měla se svým žebříčkem do kvalifikace dostat bez nutnosti divoké karty. Tato informace je exkluzivní pro náš web, přímo od Nicole. Děkujeme Nicole, že je v kontaktu s námi, a tak i s fanoušky.

Zdroj: http://www.nicole-vaidisova.com/index_cze.html
--------------------------------------------------------------

Tak uvidíme.
Reagovat
Frick
Hráčky, aby mohly hrát na WTA turnaji, musí mít jakýsi pozvání od oragnizátorů nebo se tam rovnou přihlásej a pokud jim stačí žebříčkový postavení, tak pořadatel je tam musí nechat hrát? Resp. jaká jsou oficiální pravidla a jaké jsou zvyklosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlogičtější mi přijde, že rozhoduje ranking - hráčka se přihlásí na turnaj a pokud se tam žebříčkově "vejde", tak tam hraje. Pokud tam chce pořadatel vidět nějakou níže postavenou hráčku, může jí dát divokou kartu. Stejně by to snad mělo fungovat i s chráněným žebříčkem (např. hráčka je na žebříčku 431, ale má PR 30, tak má přednost před hráčkou, která je 60.). Ale je to jen moje spekulace a WTA na logiku zrovna moc nehraje, takže... :)
Reagovat
tommr
pokud vím tak každá hráčka, která figuruje v žebříčku se může přihlásit na libovolnej turnaj. Pokud je její žebříčkový postavení dostatečně vysoký tak je automaticky zařazena do hlavní soutěže, pokud ne tak je zařazena mezi náhradnice (alternates) a musí čekat jestli se nějaký místo neuvolní nebo zkusit štěstí v kvalifikaci ...
Reagovat
Frick
Takže se vypíše turnaj, přihlásej se hráčky a pak se dyztak jdou prekecavat / "podplacet" nějaký hvězdy...
Reagovat
Frick
Tyhle jména mi přijdou jako blbost. Aga bude chtít hrát zřejmě v Katovicích a Caroline bych si tipnul opět na Monterrey, kde je i zvýšená dotace.
Reagovat
BooOoo
To by me obe prekvapily jako MODRY BLESK z cisteho nebe :o)))
Reagovat
Michaelus
Caro = Auckland
Reagovat
tommr
pro diváky by byly jak Aga tak Caro nesmírně atraktivní, ale z hlediska šancí našich hráček na titul bude lepší když nepřijedou. Idea mezinárodního mistrovství ČR s účastí naší kompletní špičky a s několika průměrnejma zahraničníma hráčkama se mi zamlouvá mnohem víc než zahraničníma hvězdama nabitej turnaj ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
mohla by přijet třeba Karlička nebo Světlana. Na ty se na antuce dobře kouká. Nebo třeba Muguruza jako čerstvé maso.
Našim holkám moc na antuce nevěřím.
Kdy naposledy naše hráčka vyhrála na antuce WTA turnaj? Klára minulý rok? A před tím? Petra v Madridu?
Reagovat
EllNino
no asi tak :) ...
Reagovat
tommr
právě proto si myslím, že bude lepší když se to s tou zahraniční konkurencí nebude moc přehánět. Hráčky z první dvacítky nebo dokonce desítky by na antuce byly nejspíš nad síly i těch našich nejlepších ... :)
Reagovat
Frick
Jen at se ty cizí hvězdy moc neunavujou před náročným trojbojem Stuttgart, Madrid, Řím.
Reagovat
tommr
Stuttgart se hraje v týdnu před Prahou ...
Reagovat
smazaný uživatel
upřímně, mně je to celkem fuk, ať si tam hraje kdo chce a ať to vyhraje kdo chce :-))
Je to fajn příležitost pro naše holky se ukázat, třeba dát i nějaké WC mladým.. a je jedno proti komu budou hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
otázkou je, které holky si ty WC zaslouží a které by mohly uspět..
Reagovat
EllNino
no podle mě dostanou WC hráčky jako Bára Krejčíková, Denisa a tak :) ikdyž možná Háčka ...
Reagovat
smazaný uživatel
jj, Barča je dobrá volba si myslím. Denisa, pokud by neměla v tu dobu ještě potřebný ranking, tak taky.
Do kvaldy třeba Bouzková (jestli v té době bude v ČR) a pak možná Heinová nebo Muchová.
Reagovat
EllNino
Vondroušová :)
Reagovat
sprchon
Denisu bych rád viděl... Hlavně ať drží zdraví. Vlastně tam rád uvidím kohokoliv. Bude to můj první WTA turnaj naživo, tak si to náležitě vychutnám. :)
Reagovat
PetaM
Doufám, že tam Háčka získají titul :D
Reagovat
tommr
já si myslím, že by bylo škoda, aby našim vyfoukly body cizí hráčky když už jsme se toho turnaje na domácí půdě konečně dočkali. Všude ve světě jsou tyhle malý turnaje hlavně příležitost pro domácí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A třeba taková Nicol? Ta by tu WC mohla dostat.. :D To by byl obrovský tahák a já bych se na ní jel určitě podívat.. :-)
Reagovat
Frick
Nicole se určitě nabízí. Pokud nebude mít problém s tím, že lidi na ní budou cumet.

Denisa snad bude mít ranking. Kolik můžou rozdat těch divocaku - vč. kvaldy?
Reagovat
Frick
Zvýšená dotace umožňuje účast dvou hráček TOP 10 namísto jediné na 220.000?
Reagovat
PetaM
Správně :D
Reagovat
Frick
A nevíte, kdy je dead-line? Kdyby třeba si namlouvali Kerolajn nebo Agu a do toho by se Lucka dostala do TOP 10?
Reagovat
tommr
vychází se z konečnýho umístění v předchozí sezóně ...
Reagovat
Frick
Jo takto. Takže v tomto ohledu je v to pohodě...
Reagovat
Frick
Díky, to jsem nevěděl. Jsem si říkal, zda třeba to není 4 nebo třeba 6 týdnů před turnajem.
Reagovat
PetaM
On odbočil a myslí turnaj v Praze :D
Reagovat
Frick
Jo pardon, to jsem fakt odbočil, trochu...
Reagovat
tommr
já to pochopil. Na Lucku se příští rok žádný omezení hráček z top-10 nebudou vztahovat ...
Reagovat
Frick
A na Cibulkovou? :o)
Reagovat
tommr
na tu by se to taky nemělo vztahovat, protože letošní sezónu zakončila oficiálně jako jedenáctá ...
Reagovat
Frick
To asi zato může bejt ráda.
Reagovat
tommr
tak to opravdu hodně pochybuju, že jí to potěšilo. Jistě by byla radši kdyby o sobě mohla prohlásit, že letošní sezónu zakončila v první desítce ...
Reagovat
Frick
No ale určitě bude jako hráčka TOP 10 tu novou sezónu načínat.

A skutečně je otázka jak na tom může bejt a třeba se pro ni WTA 280 stanou dobrým způsobem, jak na nich získat (třeba i) levné body, přeičemž bude ráda, že může celkem odehrát více jak tři.

Nakonec by se mohla bez problémů objevit i právě v Praze.
Reagovat
Frick
...je ovšem škoda. Jako jestli nakonec bude důvodem jen pitomej Śenčen. Přitom první týden Petra hrávala vždy Brisbane, pokud hrála první týden na turnaji.

A za posledního 3,5 roku (od doby RG 2011) Petra odehrála pouze dva WTA 280 turnaje. Linec 2011 a Katowice 2013. V sezónách 2012 a 2014 vůbec na WTA 280 nehrála.

Nicméně, jestli i trošku tady nebyl liknavej Černošek, který třeba mohl (zavčasu) nějak naznačit, že by bylo dobré, aby nestartovala na žádném WTA 280. Nebo dokonce, zda by nemohla se nyní na ten Senčen vybodnout a startovat až v Sydney (případně startovat v Brisbane).

Zamrzí to v tom, že jen kvůli tomu, aby Petra měla pestřejší přípravu (+ inkasování tučného startovného...???) - jakoby se ji Číňani loni i letos na podzim dost nenabažili.

Uvědomte si, že naposledy hrála u nás česká GS vítězka v červenci 1998....

BTW: První kolo hrála Jana tři dny po finále ve Wimblu. V celém turnaji pak ztratila jeden set...
http://www.tenisportal.cz/praha/1998/wta-zeny/

No a kdyby Petra nyní lehce ochořela a rozhodla by se nehnat co Číny a sezónu začít až v Sydney, tak by v Praze hrát mohla?
Reagovat
aligo
radši ať hraje v Šenčenu než aby byla nemocná....
Reagovat
Frick
Jen nějaká rýma....
Reagovat
Frick
Protože potom je fakt, že o co je ten turnaj lepší.

Tenistky vyjma Petry přihrál Černošek Černoškový na spartu i za cenu toho, že nemůžou si zahrát Premier 5 turnaj (pamatujete na podobnej případ z ciziny?) a diváci si komfortního výhledu z velkého dvorce taky neužijou, bo přeci u nás u septiku je to nejlepčí.
Reagovat
PetaM
Není pěkné někomu přát nemoc ...
Reagovat
smazaný uživatel
jen ať se pořádně před Melbourne rozehraje. Nikdo nechce zažít loňský propadák. Navíc v Shenzhnu bude docela dobrá konkurence (Peng, Halep) Finále s Halepovou by ju na AO dobře připravilo. V Sydney je to už o hubu¨.
Reagovat
Frick
Mohla hrát v Brisbane.
Reagovat
PetaM
Mohla, ale Brisbane je mnohem více o hubu, než Sydney. Od prvního kola narážíš prakticky na hráčky Top 20. Něco jako Stuttgart :)
Reagovat
Frick
Pokud to bereš takto, tak to jí loňskej HC měl dát naopak výhodu, že si mohla zatrénovat ne + těžší zápasy pak v Sydney. A stejně jí to bylo k ničemu.
Reagovat
PetaM
Tak došla tam do SF, lepší, než ten rok před tím :D
Reagovat
Frick
ale v Melbourne potupně vyhučela.
Reagovat
tommr
už jsem tu psal několikrát, že od příštího roku můžou hráčky z top-10 odehrát až 3 turnaje International ročně. Jako první o tom mimochodem informoval stejnej zdroj ze kterýho si čerpal zprávu o tom, že v Praze se bude zase hrát WTA turnaj ...
Pokud se ale Petra přesto rozhodla, že nebude letos v Praze startovat tak je to jen dobře - aspoň bude mít Lucka větší šanci konečně vyhrát nějakej WTA turnaj ...
Reagovat
Frick
o tý zprávě vim, ale nejsem úplně silnej v AJ, tak jsem zcela nepochytil, jak moc je to jen spekulace a jak moc se to týká Petry.

No ale jako důvod absence Petry se argumentovalo jen Šenčenem....
Reagovat
tommr
o tý Praze to byla původně taky jen spekulace a potvrdilo se to, ne?
Jinak je taky docela možný, že Petra a organizátoři o tý změně pravidel ještě vůbec nevědí - vůbec by mě to nepřekvapilo. Každopádně jsem rád, že letos Petra v Praze ještě hrát nebude, protože to dává Lucce větší šanci na zisk titulu. Petra může přijet příští rok kdy už budou v Praze doufejme lepší podmínky než se dají čekat letos ...
Reagovat
Frick
Tím myslíš to, že by to bylo na Štvanici nebo že by tam nebyla kolize s MS v hokeji?
Reagovat
PetaM
Podle mě myslí to, že organizátoři se z prvního ročníku poučí /protože těžko čekat, že hned první ročník bude dokonalý/ a tak ten druhý bude mít nějaké ty vychytané mouchy :)
Reagovat
tommr
tím myslím to, že v prvním ročníku se budou logicky ještě vychytávat mouchy ... :)
Reagovat
Frick
Ale ty to píšeš tak, jakože organizace toho turnaje bude natolik nedobrá, že bude pro Petru samotnou lepší se v Praze neobjevit.
Reagovat
Frick
Pár mušek samozřejmě být může, ale když se "kdy už budou v Praze doufejme lepší podmínky než se dají čekat letos", tak to skutečně z ní tak, že v organizci turnaje vidíš značné nedostatky.
Reagovat
tommr
lepší to bude hlavně pro Lucku - odpadne jí Petra jako největší konkurentka ...
Co se týče Petry tak tam spíš doufám, že přespříští rok už budou vyřešený problémy s tribunami natolik abych se tam moh jít na Petru osobně podívat ...
Reagovat
Frick
No... Tak ono teoreticky by se (potencionální) problémy na turnaji nemusely projevit, protože Petra může v roce 2016 nalákat mnohem více lidí než Lucka nebo Kája v roce 2015.

Takže tobě taky celkem vadí to, že to nebude na Štvanici... resp. očekával bys se Štváňou lehčí průběh.
Reagovat
Frick
Já bych zase chtěl, aby to skutečně bylo "otevřené MČR v tenise žen" ať co nejvíce z těch cca 1350 bodů, o které se bude v Praze hrát, skončí v českých rukách...
Reagovat
Frick
jako těma lepšíma podmínkama
Reagovat
aligo
https://www.facebook.com/petrakvitovaofficial/photos/a.582809258449824.1073741828.185199214877499/859333540797393/?type=1&theater

:) tak snad :)
Reagovat
Frick
Od: PetaM
Už za pár minut začíná hrát Lucka Hradecká kvalifikaci v Auclandu, je favoritkou, tak snad zápas zvládne! :) Luciku pojď, je třeba dostat se na místa, kam patříš!!! :) Budu nervózně sledovat čísílka :) Dneska ještě bude hrát Renata Voráčová, taky v Auclandu, přibližně před půlnocí :) Tak holky, ať jsou na LIVE score po skončení zápasu tučně zvýrazněná vaše jména! :) Pojďme!!! :)
Reagovat
Frick
Tohle je přesně rok starý příspěvek. Prostě to trochu zamrzí, když si představim, že se mohlo hrát už teď.

Tak snad jim možnost oslavit Vánoce v klidu přidala na pohodě.
Reagovat
aligo
mě to štve...:( jsem vloni koukal o prázdninách na Petrh a letos to ani neuvidím...:/
Reagovat
PetaM
Díky za připomenutí :D :D Jsem rád, že mé fandění Lucce se nezměnilo :D

Ale jinak ... Je škoda, že se ještě nehraje, ale třeba budou více natrénovaní a pomůže jim to ... Třeba zrovna Lucce, která to fakt potřebuje ...
Reagovat
Frick
Tak tady mi nešlo o Lucku H., tady šlo o to, že to byl první post, co komentoval akutální dění již na kurtech...
Reagovat
smazaný uživatel
WTA ELBER CUP je najväčšia tipovacia súťaž zameraná na tenis. A práve zábave je aj táto stránka venovaná. Preto by sme boli radi, keby ste využili možnosť sa k nám pridať. S chuťou do toho priatelia!
Viac tu: http://elbercup.webnode.sk/
Reagovat
Frick
http://instagram.com/p/xHjKi1xPt3/

Ta si s tou achilovkou zahrává.
Reagovat
EllNino
bývalá krasobruslařka :) ...prosímtě, to teď budeš sledovat každej její krok ? :DD ...dokud si to nevěděl, neříkal si nic, vždyť vidíš jak se občas natáhne na kurtu, tohle je jenom slabej odvar, když to vydrželo rok ...je to časovan bomba, ale ona ví co dělá ...
Reagovat
Frick
http://www.qap.cz/sport/object/nemuzu-se-porad-rozcilovat-rika-o-sobe-tenistka-barbora-zahlavova-strycova-3540/article.htm

Tak prej do 10 let...
Reagovat
Frick
..krasobruslila.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona je Bára bývalá krasobruslařka? :-o To jsem nevěděl! :D

To video už jsem totiž dneska viděl a ještě jsem to nevěděl teda, že byla krasobruslařka, tak jsem si říkal, že na bruslích umí skvěle! To já, když jsem na tom bruslích stál naposledy, tak jsem pak týden nemohl skoro chodit, jak mě bolela kyčel od pádů! :DD
Reagovat
Frick
Pravě od této chvíle mám na v FB přátelích někoho, kdo má v přátelích jednu nadějnou českou hráčku TOP 100. :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Právě píšu komentář na příspěvek na někoho, kdo má na facebooku v přátelích někoho, kdo má v přátelích jednu nadějnou českou hráčku TOP 100. :OOO
Reagovat
Frick
Tak si myslím, že ten můj "čumáček" na konci byl výmluvný. Ale i tak to potěší :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, smajlíky s nosem zásadně nepíšu, fandím Voldemortovi. :D
Reagovat
Frick
http://abload.de/img/tsvqsp7.jpg

Prostě to potěší, no :o)
Reagovat
Frick
Chtělo by to zavčasu vědět, jak to bude s Genie. Pokud nebude hrát Genie, tak snad bych se ani na FC s Petrou netěšil.

Každopádně i bez Petry a oni s Genie bysme snad byly favortiky. Jen probůh bez H+H. Šafářová, Plíšková jako základ. Obě by měly šanci Genie dát. A pak někoho z pětice Strýcová, Koukalová, Smitková, Siniaková, Hlaváčková.

Pokud vše bude dle předpokladů, pak ale do Itálie vyrazit v plné zbroji.

Koho byste dali na debla v Itálii, kdybyste musely nominovat nyní?

a) Háčka
b) Hlaváčková - Strýcová
c) Plíšková - Šafářová.

Ich glaube, C) ist richtig. :o)
Reagovat
EllNino
Jasně, uplně nesehraný hráčky, já teda určitě H+H :) nebo Báru s Andy, ale je uplně zbytečný dělat takovýhle prognozy, ty se asi hodně nudíš co :DD ...

Spíš je jasný, že Petra do Kanady pojede, vypadala dost odhodlaněi v rozhovorech, takže pokud nebude nemocná, určitě nevynechá, protože ve Fed Cupu hraje po Wimbledonu určitě nejlepší tenis :) ...
Reagovat
tommr
pokud by Petra došla na AO daleko a Bouchardová za Kanadu nehrála tak by nemělo žádnou cenu, aby se Petra do Kanady trmácela. Totéž platí i pro Lucku Šafářovou ... :)
Reagovat
FulnekUltras
co takhle - jako záložní varianta - Šafi s Bárou? (Háčka jsou pro mě pořád důvěryhodná zcela dostatečně)
Reagovat
EllNino
bral bych složení Bára, Kája, H + H :) Lucka s Petrou ať si odpočnou :)
Reagovat
FulnekUltras
třeba budou po AO v takovém laufu, že je nějaký odpočinek ani nenapadne... ;-)
Reagovat
Frick
Varianta DC Chile 2010 :o) To byl taky dost dobrý :o)
Reagovat
Frick
Já mám pořád v hlavě ten FC. Výmluvy, že o nic nešlo, neberu. To nešlo o nic i Julče se Sabine.
Reagovat
EllNino
o nic nešlo a holky se už viděly v šatně, říkaly to obě 2, že neví, proč se to dohrávalo :) a Jule se Sabine nechtěly bejt bez bodu :)
Reagovat
FulnekUltras
Rozumím - ale stejně jsem přesvědčen, že za stavu 2:2 na zápasy by to Sabče ani zpola tak nestřílelo, a celkový obraz hry by byl tudíž jiný.
Reagovat
tommr
všechny zápasy za rozhodnutýho stavu mají nulovou vypovídající hodnotu ...
Reagovat
PetaM
Je rozdíl odjet se stavem 0:4, nebo 1:3 ...

A upřímně, psychika Sabine je taková, že by finálový debl mohl taky vypadat úplně jinak. Mohla se vyhazovat stejně, jako Julia a bylo by po srandě.
Reagovat
PetaM
Nyní bych dal Háčka.

A potom? Taky Háčka, věřím, že výhrou na AO ti zavřou pusinku.
Reagovat
Kozoroh
Od 14. prosince do 5. ledna příštího roku probíhá anketa čtenářů MF DNES a iDnes.cz Osobnost roku 2014. Mezi nominovanými je i úřadující wimbledonská šampionka a Sportovec roku 2014 Petra Kvitová. Jestli chcete, můžete pro Petru hlasovat na této stránce - http://zpravy.idnes.cz/osobnost-roku.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odkaz. Rozhodně budu hlasovat pro osmáky - M. Florián, J. Záviška , kteří se podíleli na záchraně lidského života.
Reagovat
tommr
od Háček v singlu už nic nečekám, ale v deblu by si mohly vybojovat účast na TM a vyhrát pár turnajů včetně aspoň jednoho GS ...
Reagovat
EllNino
Já v singlu ošekávám návrat Lucky do top 100 :) teda spíš si to přeju
Reagovat
tommr
Lucka Hradecká bude ještě ráda pokud se udrží ve druhý stovce. Totéž platí i pro Andreu Hlaváčkovou ...
Reagovat
EllNino
Neřekl bych, určitě má na to, aby šla do té první ...
Reagovat
smazaný uživatel
Oběma holkám bych přála, aby se do TOP100 vrátily, ale nepřijde mi to moc reálné. Obě několikrát ukázaly, že tenis hrát umí, ale výhry prostě nepřicházejí - max. tak na 1-2 turnajích za rok dokážou dojít dál. Co se týká společného deblu, tak to je taky velký otazník. Mezi osmi nejlepšími páry by na konci sezony být určitě měly, kolik ale získají titulů (natož GS) si netroufám odhadovat, jelikož se ale chtějí dál věnovat i singlu, tak na nějakých menších turnajích by jich pár mohly získat.
Reagovat
Frick
Tak pořád se nesmí zapomenout, že ještě v roce 2013 si obě zahrály finále WTA turnaje, byť neúspěšně. Lucka ve Štrasburku a Andrea v Gasteinu.
Reagovat
EllNino
asi tak, Lucka Hradecká byla hlavně zraněná, to zapříčinilo ten pád, takže pokud zustane zdravá, což u jejího namáhavnýho stylu není zrovna "doohněrukudávající", tak nevidím duvod, proč by top 100 nemohla dosáhnout :)u Andy tomu moc nevěřím
Reagovat
FulnekUltras
Pokud zas něco nečekaně nezahapruje, Háčka mohou po určité dolaďovací době v deblu znovu aspirovat na mety nejvyšší...
Reagovat
smazaný uživatel
Nezapomněla jsem, psala jsem 1-2x za rok, že se jim to povede. :) Bohužel i tohle je málo... Kdyby aspoň víceméně pravidelně postupovaly do 2. kol, nevím přesně jak u Lucku, ale u Andy je to spíš zázrak.
Reagovat
tommr
tak aby to bylo kompletní tak doplním i Petru. Od Petry v nadcházející sezóně očekávám, že se:
- udrží v elitní osmičce
- na všech GS dojde minimálně do čtvrtfinále
- na žádným turnaji nevypadne už po prvním zápase a získá aspoň jeden titul
- podaří se jí konečně porazit Serenu a Halepovou ...
Reagovat
smazaný uživatel
se vším souhlasím, ale jeden titul je velmi málo. Alespoň 2-3
Reagovat
tommr
ten jeden titul beru jako minimální požadavek a doufám, že jich Petra získá mnohem víc ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
-top 8 souhlas, snad se to povede, ale jednoduché to nebude
-ty čtvrfinále všech GS nedá, to dost možná nedá vůbec nikdo
-určitě někde vypadne v prvním zápase.. a ne jednou, je to Petra .-) titul by měla vyhrát, jinak je to špatný.
-Serenu neporazí, Simonu by snad mohla.. otázkou je, jestli s nima vůbec bude hrát .-)
Reagovat
smazaný uživatel
otázkou je, jestli s nima vůbec bude hrát.. a s čím vlastně Simona v roce 2015 přijde. Od ní mám celkem veliká očekávání, abych pravdu řek. Není ve špičce úplně dlouho, čili je to trošku otazník. Na druhou stranu má asi účinnější hru jako Woz nebo Aga, takže by ten GS mohl klapnout.
Reagovat
tommr
pokud se Petře bude dařit tak by se s Halepovou mohla potkat už na začátku roku ve finále v Shenzhenu a v Sydney ...
Reagovat
misa
Čtvrtfinále na všech grandslamech je dost těžký úkol, zvlášť když na US Open nikdy tento cíl nesplnila. Úspěch ve všech úvodních turnajových zápasech je u Petry sci-fi :-)
Reagovat
tommr
právě proto doufám, že letos to Petra konečně zlomí ... :)
Reagovat
blixa
- udržet se v elitní osmičce by neměl být problém
- dojít na všech GS do ČF je nereálný, ale věřím v jeden vyhraný GS (klidně zase Wimbledon :D)
- to že občas vypadne v prvním kole je šumák, ale tak 5-6 titulů by to chtělo
- jestli porazí Simonu nebo Serenu je úplně jedno. Klidně ať je neporáží když budou tituly. A kdoví jestli se vůbec potkají.
Reagovat
Roger_Federer
Tyto 4 body jsou velmi malo, to si muze rikat tak nektera z hracek top 20..Ne Kvitova..Ta musi chtit vyhrat granslem, nebo aspon hrat nejake finale, posunout se do top 1-2.vyhrat aspon1-2 masters.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrát 1-2 Masters? :DD
Reagovat
EllNino
asi myslel Premier Mandratory, nebo Premier 5 ;) tedy ženskou obdobu Masters
Reagovat
Roger_Federer
ja rika klasik..chytry pochopi.;)
Reagovat
misa
- zůstat zdravá a bez zranění
- nehnat se zbytečně na Fed Cup do Kanady
- udržet si nadšení pro tenis
- být spokojená v soukromém životě

Skvělé výsledky pak přijdou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas se vším. A skvělé výsledky by mohly být:
- výhra na GS (AO/W)
- dojít na USO do ČF
- výhra na "oblíbených" turnajích WTA (Čína 3x, New Haven + "něco navíc")
- porazit Serenu
- udržet se min. na 4. místě
- postoupit na TM ze skupiny
- vyhrát FC
Reagovat
tommr
výhru ve FC bych Petře taky přál, ale to nebude záležet jen na ní ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
teda akorát s tím FC nevím, to je něco, co si prostě musí rozmyslet. Když bude chtít, tak ať klidně jede.
Reagovat
dadaft
koukám, žes to zaúkoloval. ))
no, já doufám, že Lucka letos zmákne na GSlamech víc než jedno QF.
Reagovat
EllNino
trochu vzdušné zámky, já budu rád, když budou holky zdravý a bčas nějakej ten titul přivezou :)
Reagovat
FulnekUltras
naprostý souhlas
Reagovat
Frick
- vyhrát zápas v hl. soutěži WTA turnaje
- Dostat se do kvalifikace na GS a vyhrát tam aspoň jedno kolo
- Nakouknout do TOP 200
- Vyhrát turnaj s dotací 25.000 a vyšší
- NEZTRÁCET CHUŤ!
Reagovat
Frick
- Probojovat se do hlavní souteže WTA turnaje
- Dostat se do kvalifikace na GS
- Nakouknout do TOP 200
- Vyhrát turnaj s dotací 25.000 a vyšší
Reagovat
Frick
- Probojovat se alespoň na 2 ze 4 GS
- Nakouknout do TOP 100
- ČF na WTA turnaji
- Vyhrát turnaj s dotací 50.000 a vyšší
Reagovat
Frick
- Probojovat se do Melbourne a všechny další GS
- Dostat se zpět do TOP 100 (a držet se tam po převážnou část sezóny)
- Podívat se do TOP 85 (= vylepšení maxima na žebříčku)
- Vyhrát turnaj s dotací 50.000 a vyšší
Reagovat
Frick
- ČF na WTA turnaji
Reagovat
Frick
- Probojovat se na do Melbourne
- Po Melbourne být v TOP 100 a držet se v ní pak celou sezónu
- Podívat se na WTA turnaji minimálně do SF
- Vyhrát turnaj s dotací 50.000 nebo vyšší
- Podívat se do TOP 75
Reagovat
smazaný uživatel
když nebude mít zdravotní problémy, tak možná i ta padesátka je raálná si myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím jako TOP 50
Reagovat
Frick
- Podívat se do TOP 60
- Podívat se na WTA turnaji minimálně do SF
- Být po konci sezóny v TOP 80
Reagovat
Frick
- Podívat se na WTA turnaji minimálně do SF
- Podívat se do TOP 50
- Nepropadnout se po Wimbledonu na 80. místo a horší
Reagovat
Frick
- Vyhrát další turnaj (min. WTA 280)
- Podívat se na nějakém Premier turnaji (a lepším) alespoň do SF
- Podívat se do TOP 20
- Postoupit na WTA Elite turnaj
- Být nasazená na všech GS
Reagovat
Frick
- Vyhrát Premier turnaj (nebo vyhrát doma)
- Podívat se do TOP 10 (aspoň na chvíli)
- Alespoň jedno ČF na GS
- Držet se po celou sezónu v TOP 16 (a tím se i kvalifikovat na WTA Eliute turnaj)
Reagovat
Frick
S čím bych byl u hráček spokokejný. Nebudu hodnotit Petry, Báru a Kláru. Kvítko nechám jiným a u trjolístku Petra C., Klára, Bára je očekávání problematické. U Petry C. a Báry může totálně odejít zdraví, Kláře by na konci nadcházející sezóny táhlo na 34 let, může dát tenisu klidně v jejím průběhu vale...
Reagovat
Frick
- dostat se v hl. soutěži WTA turnaje do ČF
- Dostat se do kvalifikace na GS
- Na konci sezóny být v TOP 200
- Vyhrát turnaj s dotací 25.000 a vyšší
Reagovat
Frick
Taky už asi nebude hodnotit další "veteránky" - H+H nebo Vorynu. Berte ten ročník 1987 jako dead-line
Reagovat
Frick
http://prerovsky.denik.cz/ostatni_region/nejlepe-mi-vysel-zaver-letosniho-roku-hodnoti-karolina-pliskova-20141217.html

Možná nakonec to může být ona, která se postará o to, že bude v TOP 10 více Češek.
Reagovat
Frick
http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=821329
Reagovat
Frick
http://instagram.com/p/xFEnDSu7kf/

hezky zariskovala :o) Snad se jí nic nestalo. Na druhou stranu by nemohla nic.
Reagovat
Frick
..dělat. Taky by mohla uklouznout před barákem apod.
Reagovat
lars
http://www.sport.cz/ostatni/ostatni/clanek/631846-hamilton-prevzal-po-vettelovi-zezlo-i-v-evropske-ankete-kvitova-a-sablikova-v-poli-porazenych.html

3. Jokerovic
10. Federer
39. Peta,Nadal,Marfusa,Sablikova
Ako RF muze byt tak vysoko , kdyz nema GS na tento rok? => ten GS asi nic neznamena :))
Reagovat
EllNino
Hamilton banebože ...
Reagovat
blixa
Hamilton, Vettel a Alonso, tři důvody proč jsem téměř přestal koukat na F1 ...
Reagovat
lars
tak, ze uz nejsi jenom divak, ale primo ucastnik F1 ? :))
Reagovat
blixa
Zajímavý závěr :D No taky možnost, hehe, ale ne, závodnické schopnosti opravdu nemám, jsem ryze defenzivní řidič ;-)
Reagovat
lars
tak,ze jsi mechanikem F1, co meni pneumatiky nebo kapaliny F1 ? :))
Reagovat
blixa
Hmmm, tak to by byl pit stop tak 10 minut :D :D
Reagovat
EllNino
nekoukám od doby, co měl Massa nehodu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já F1 trochu sleduju jen kvůli babičce (fanynka Hamiltona), ale vůbec mě to nebaví. :-)
Reagovat
PetaM
Jenže Roger má vyrovnanost výkonů ...

Odehrál 87 utkání, z toho 75!!!! vyhrál. Jen jednou za celý rok prohrál úvodní zápas. Jednou v roce skončil v OF, 2x ve ČF, 2x v SF, 5x prohrál ve finále (+ jedno finále vzdal) a získal 5 titulů.
Reagovat
lars
on to ma zato, ze vzdal finale TM :)) tj. vyjimecny pocin
Reagovat
lars
Sablice ma taky vyrovnane vykony + zlato a silver z OH !!!
Reagovat
smazaný uživatel
jenže tenis a rychlobruslení je něco jinýho... -_-
Reagovat
smazaný uživatel
... mají nejrychlejší tvrdý povrch?
Reagovat
smazaný uživatel
pokud nebudu počítat trávu a halové pouťáky jako např Quebec, tak bych řekl Dubaj, Wuhan.. a možná Dauhá??
Reagovat
aligo
místo Dauhá bych zařadil možná spíš Tokyo nebo Peking... ale jistej si nejdem
Reagovat
smazaný uživatel
jj :-)
Reagovat
smazaný uživatel
asi i v Tokiu to bude rychlejší. Všeobecně Asie.
Reagovat
aligo
přesně.. mimo jiné je nejrychlejší Taškent....
Reagovat
aligo
a česká O2 aréna :D :D
Reagovat
dadaft
mám teď puštěnou Li Na proti Cibulkové - finále AO.
ta holka mi bude chybět!!!
posílá tam naprosto fenomenální forhendy a bekhendy.
Reagovat
Frick
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11028347099-zlaty-kanar-2014/214471291359101

Moc dobře to na mne nepůsobilo, z oceňovaných tam skoro zase nikdo nebyl a ani ten Vichnar nic moc. Byť ne úplně na plnou hubu, samozřejmě, tak mi nepřijde úplně nejvychytanější se Petry ptát, zda se taky bude svlíkat, dál mi nepřišlo úplně ok, ta jeho formule o tom, že fotbalisti a hokejisti si berou modelky, jenž neoplývají příliš inteligencí, když Tomáš chodí s Ester. A to jen z toho důvodu, aby nějakym oslim můstkem spojil to, že Skuherská je manželka Michala Davida.
Reagovat
Frick
Nevíte někdo, kolik lidí bylo třeba na fináleho toho Challengeru v Blavě? Na fotkách to nebylo patrné. Vstupné bylo na finále 5 Éček.
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/safarova-vzdycky-jsem-chtela-byt-vysoko-fdt-/tenis.aspx?c=A070206_093847_tenis_ot

Asi skutečně se dá hovořit o tom, že tehdy se určitě dalo věřit v to, že by z ní mohlo bejt něco, co bylo z jiný hráčky, jenž se narodila o tři roky později.

Z toho pohledu se ten závěr rozhovoru nejeví až tak bláznivě. Jenže bohužel, zatímco Lucce sezóna, kdy jí bylo 21 (2008), dosti nevyšla, tak v Petra v sezóně 2011... no víme sami moc dobře...

Zkrátka, cítím to tak, jakoby Lucka si nyní brala konečně to, co jí bylo souzeno, ale nedočkala se toho dříve - tj, dostat se konečně mezi tu skutečnou špičku.

Nicméně zřejmě to asi skutečně v nejlepšim případě bude takovej "Štěpánek v sukni". (Snad) si bude moct říct - byla jsem tam.
Reagovat
tommr
obávám se, že Lucka ty svoje nejlepší léta už promarnila a na úplnej vrchol se už nikdy nedostane. Snad se jí ale ještě podaří aspoň na pár týdnů nakouknout do první desítky ... :)
Reagovat
FulnekUltras
Co je v tenise vlastně vrchol? ;-)
Šafi může ještě klidně být v Top10 dlouhodoběji a ukázat své maximum až kolem třicítky...už jen proto, jak velkou roli v ženském tenisu hraje zkušenost, psychika a sebedůvěra. Hlavně aby jí vydrželo zdraví.
Reagovat
tommr
v tenisu se "úplnej vrchol" dá poměrně jasně určit: je to bud vítězství na některým GS nebo vybojovaná účast mezi nejlepšími osmi na TM ...
Reagovat
FulnekUltras
Není ještě všem Lucčiným dnům konec... ;-)
Reagovat
misa
A co Li Na, která první grandslam vyhrála až ve 29 letech a vrcholu dosáhla po třicítce?
Reagovat
tommr
Li Na je zvláštní případ - na ní se nedají brát normální měřítka. Ta ve dvaceti přerušila kariéru a ve dvaadvaceti začínala znovu prakticky od nuly ... :)
Reagovat
VlS
No tak tam máš idalší příklady, třeba Fran na RG taky po třicítce.
Reagovat
VlS
Marion na Wimblu
Reagovat
Frick
http://instagram.com/p/xCnKhKu7pT/

by jim člověk netipoval, že jsou od sebe 10 let...
Reagovat
smazaný uživatel
Hezké sestry a skutečně bych také netipoval rozdíl deseti let no :)
Reagovat
misa
http://www.usctrojans.com/sports/w-tennis/mtt/safarova_veronika00.html
Reagovat
Frick
Aby s ní ten Rob jezdil. Řekl bych, že chyběl. Jak ho nepotřebovala na FC, tak v Moskvě ho asi potřebovala dost...
Reagovat
Frick
Byla to životní sezóna. Leč bez třešničky.

Lucka má o o plných 490 bodů více jak předloni, z tohoto úhlu pohledu je to její umístění cennější.

Dosáhla na SF na GS, to je prostě úžasnej úspěch, kterým se zařadila po bok Jany, Nicole a Petry (počítáme-li poslední dvě dekády).

Celou sezónu hrála velice stabilně a jen na jednom jediném vrcholném turnaji (GS, M, P5) ze 12-ti vypadla v prvním kole. V ostatních 11 případech došla do 3. kola nebo dále. V 9 případech ji vystavila stopku až jedna z 5 nejlepších hráček sezóny.

V jakém ostrém kontrastu jsou její výsledky s tím, co předvedla její deblová parťačka Nasťa, které se zdaleka tolik nedařilo, uhrála o 795 bodů méně, ale za to má ty třešničky hned dvě. Dvě 470 bodové třešničky z Paříže a Moskvy, na které Lucka čeká celou kariéru.

Snad tohle Lucka prolomí. Hráčka jako ona by se už neměla spokojit jen s WTA 280 triumfem, na které dosahují hráčky, které jsou v žebříčku hluboko pod ní. Měla by jít po Premieru (a nejen po něm).

Její katastrofální výsledky na malých turnajích (letos hrála takové čtyři s bilancí 1-4) se dají odpustit.
Reagovat
tommr
Lucka měla celou sezónu vyrovnaný výkony, ale ty tituly jí hodně chybí. Doufám, že si v nadcházející sezóně udrží stabilní výkony a konečně přidá i nějakej titul - a je jedno jakej - i ty malý se počítaj ...
Reagovat
Frick
To není jedno. Pro hráčku z hranice TOP 10 (???!) ne...
Reagovat
Frick
...jako třeba loni tu Prahu, to už si nemohla započítávát do nějakých životních úspěchů. Až snad ten quebec. Ale doba jde dal Lucka je SF Wimbledonu a hráčka, co chce do top 10. Navíc triumf z lepšího turnaje, než je 280, to se povedlo jen Petře, za poslední dekádu. Klidně jí ale může předběhnout Karolína - v tomto ohledu.
Reagovat
Frick
Jakoze Karolína vyhraje Premiér dříve jak Lucka.
Reagovat
smazaný uživatel
tak v zásadě má dvě možnosti. Buď se štěstím vyhrát nějaký velký Premier turnaj, nebo častěji procházet do závěrečných kol těchto turnajů + nějaký ten solidní výsledek na GS. Něco jako Kerber..
Reagovat
smazaný uživatel
což samozřejmě vyžaduje sem tam porazit nějakou tu hráčku top 10.
Reagovat
Frick
Petra získala Wimbledon i bez skalpu hráčky TOP 10.
Reagovat
smazaný uživatel
jenže ona byla v osmičce nasazených. U Lucky je prostě stále větší pravděpodobnost, že ty hráčky desítky bude potkávat v dřívějších kolech.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono o tom to je. Petra taky musela porážet hráčky desítky, než se tam dostala. Cesta do desítky vede přes tyto skalpy.
Reagovat
tommr
v příštím roce už na tom ale bude Lucka přece jen o něco líp. Na AO může narazit na výše postavenou hráčku až ve čtvrtým kole tzn. o kolo později než tomu bylo letos. Snad těch výhod lepšího nasazování náležitě využije ... :)
Reagovat
tommr
pro Lucku bude velkej úspěch když vyhraje nějakej turnaj kategorie International. Nabízí se zejména Praha (pokud jí tam ovšem titul nevyfoukne Wozniacká) ...
Reagovat
smazaný uživatel
jinak momentálně teď ten solidní výsledek z GS má. Chce to do Wimbledonu uhrát ještě něco. Chce to dobrou vlnu. Potom už bude pozdě.
Reagovat
tommr
tím chceš říct, že případnej titul z turnaje International by byl pro Lucku pod její úroven?
Reagovat
EllNino
prosímtě, on má furt nějaký narážky, pro Lucku s jejím výčtem turnajových vavřínů je výhra na International obrovskej uspěch :) ...
Reagovat
Frick
Bylo by to takové preslapovani na místě. Jak už jsem psal, internationaly vyhrávají i o dost slabší hráčky, než je Lucka. Naopak, hráčky kolem ní ty Premiéry už vyhrávají.
Reagovat
tommr
o jakým přešlapování na místě to mluvíš? Uvědomuješ si vůbec, že za posledních 6 let vyhrála Lucka jeden jedinej WTA turnaj v Quebecu? Mě příjde, že žiješ úplně odtrženej od reality. Lucka bohužel není Petra a pro ní je i titul z turnaje International téměř nedostižná meta. Teprve až se zlepší natolik, že bude schopná vyhrávat ty malý turnaje tak pak bude možný uvažovat i o těch větších turnajích Premier a výš. Otázka je jestli k tomu zlepšení ještě vůbec někdy dojde nebo jestli už Lucka nenarazila na svůj strop ze kterýho už vede jen cesta dolů ...
Reagovat
lars
Ale behem poslednich 6 let nebyla tak dlouho vysoko ve WTA. Skoda Moskvy letos.
Letos hrala malo malych turnaju, tak proto nema treba nic.
Mozna pristi rok vyhraje IW :))
pro me bude uspech zisk na turnaji 470 a vice bodu
Reagovat
Frick
Sory, ale když se člověk podívá na to její letošní účinkování na WTA 280, tak člověk nemá pocit, že by to pro ni bylo zásadní, ho vyhrát. Pokud by po tom tiulu tak toužila, mohla třeba zkusit vyhrát v nějaký díře a zřejmě bych jich hrála i mnohem více celkově. Podotýkám, že hrála za celou sezónu jen 3x na WTA 280 (+ Praha ITF).

http://cs.wikipedia.org/wiki/WTA_Premier_Tournaments#2014

Když se podívá člověk na portfolio vítězek za posledních pár sezon, tak
tam najde spoustu holek, co jsou na úrovni Lucky nebo klidně i pod ní (Bartel, Paszek).

Co už po Lucce nemůžem chít je P5, M nebo dokonce GS a případná výhra na turnaji této úrovně by byla samozřejmě něco naprosto úžasného.

Oproti tomu triumf na Premieru bych spíše chápal jako definitivní potvrzení toho, že patří (minimálně) k té TOP 15/16 (která si mj. užívá nasazení na GS hned v prvních třech kolech).

Petru s Luckou samozřejmě srovnávat nelze, pochopitelně. Jako nejkřiklavější případ bych uvedl to, že Petra i ve svých méně úspěšných sezónách (2012 a 2013) dokázala vyhrát nejen Premier, ale k tomu i P5 / Mandatory. Tedy turnaj, jehož celkové výhry by Lucka snad dosáhnout mohla + turnaj, jehož celkové výhry by Lucka mohla dosáhnout jen velice a velice těžko.
Reagovat
smazaný uživatel
to bych zrovna neřekl. Lucka měla hodně šancí zaútočit na titul (viz Washington, Moskva a také ta blbá ITF Praha) Nicméně zase Wimbledon krásný výsledek a také Tokio.
Lucko, do nového roku ti přeji jen to nejlepší a ať v té Praze si zahraješ alespoň finále. Začátkem roku toho moc na obhajobu nemáš, tak mákni!!!!! :)
Reagovat
tommr
životní sezóna to pro Lucku byla jen z hlediska GS výsledků - poprvé v kariéře se dostala až do GS semifinále ...
Z hlediska postavení v žebříčku jen vyrovnala svoje maximum z roku 2012 kdy sezónu taky zakončila na 17.místě ...
A pokud to bereme podle titulů/finálových účastí tak to byla pro Lucku dokonce vůbec nejhorší sezóna v kariéře - poprvé v kariéře se totiž nedostala ani do jednoho finále ...
Reagovat
VlS
Letos sezónu zakončila na 16. pozici a průběžně se dostala dokonce na pozici 14, což se jí nikdy předtím nepovedlo.
Reagovat
tommr
tak to se pleteš. Lucka sezónu zakončila na 17.místě a toto umístění má zanesený v oficiálních statistikách. Na 16.místo se dostala až po skončení sezóny když se Li Na nechala vyškrtnout ze žebříčku ...
Reagovat
VlS
S Na-Li máš pravdu
Reagovat
misa
Chce to jen více věřit ve vlastní síly a taky los bude v roce 2015 snad milosrdnější.
Reagovat
smazaný uživatel
zahrala si s fajn hračkami :) Genie, Belinda, Domi :)
Reagovat
FulnekUltras
a věřím, že sezóna 2015 pro ni bude ještě lepší, než ta letošní.
Reagovat
EllNino
:) Držím palce a ať je od ledna nabito ostrými Lůco ...
Reagovat
smazaný uživatel
máš skvělého trenéra, zamakala jsi na sobě, držím ti palec. Jen si myslím, že ti chybí občas takové to dotažení do konce, víc zabojovat, ale to je problém mnoha hráček. To tě odlišuje od Petry, která to má v sobě o něco víc. Přeju ti v nové sezoně hodně štěstí a hlavně pevné nervy :)
Reagovat
vendulkabendulka
OT: Lucka se Steckleym taky ehm.. chodi? Ptam se, nevim.
Reagovat
EllNino
ne Rob má svou rodinu :)
Reagovat
VlS
četla jsi ten článek? Je v něm i odpověď.
Reagovat
vendulkabendulka
Ne, clanky zasadne nectu. Rovnou skacu na tve komentare, vetsinu svych znalosti cerpam z nich. Vse ostatni je ztrata casu.
Reagovat
Frick
Možná je ROb polygamista :o)
Reagovat
blixa
V každém případě je profesionální trenér WTA těžká dřina ! ;-) :D
Reagovat
VlS
Tak teď jsem to teda dostal, asi z toho nebudu spát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist