Šafářová, Kvitová, Hradecká a Plíšková jsou ve 2. kole, Benešová a Strýcová končí

27. 8. 2012, 22:58
Aktuality 71
US OPEN ŽENY - Lucie Šafářová, Petra Kvitová, Lucie Hradecká a Kristýna Plíšková postoupily do druhého kola US Open, přičemž Hradecká a Plíšková vyřadily nasazené soupeřky a slaví premiérové výhry ve Flushing Meadows. Jako první z Češek neuspěla na americkém grandslamu Iveta Benešová, na kterou večer navázala i její deblová partnerka Záhlavová-Strýcová.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová vyprovodila domácí Melanie Oudinovou ve druhém setu dokonce s nulou, Lucie Hradecká porazila dvakrát 6-3 sedmadvacátou nasazenou Španělku Anabel Medinaovou a Kristýna Plíšková po úspěšné kvalifikaci zaskočila turnajovou osmnáctku Julii Görgesovou z Německa (7-6 6-1).  Petru Kvitovou trápila Slovinka Poloňa Hercogová v prvním setu, pak už favorizovaná Češka duelu jasně vládla. 

Stříbrná olympijská medailistka ze čtyřhry Hradecká startovala na US Open ve dvouhře počtvrté, ale při předchozích účastech vždy prohrála hned úvodní zápas v hlavní soutěži. Dnes proto cítila především úlevu. "Byla jsem strašně nervózní v neděli i v pondělí na tréninku, málem mi ráno nepřežila raketa. Byla jsem pomalu na zabití, ale na kurtu to ze mě nějakým způsobem spadlo," řekla Hradecká Radiožurnálu.

V zápase s Medinaovou ji podržel servis, který v prvním setu ani jednou neztratila. Byť září především po boku Andrey Hlaváčkové v deblu, dnes si připsala cenný úspěch i ve dvouhře. "Je to něco jiného být sama na kurtu a najednou je ten kurt zase o něco větší a člověk si na to musí zvyknout. Já bych ale řekla, že jsem spokojená," dodala Hradecká, již ve 2. kole čeká hratelná Američanka Mallory Burdetteová. 

Šafářová se v první sadě s Oudinovou chvíli trápila, i navzdory 16 nevynuceným chybám a pouhým čtyřem winnerům ale vyhrála 6-3 a ve druhé už bývalé čtvrtfinalistce nadělila "kanára". 

Brněnská rodačka tak navázal na své slušné výkony, které podávala na přípravných turnajích. Ve 2. kole se pětadvacetiletá Šafářová utká s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou.

Kristýna Plíšková, při debutu na posledním grandslamu sezony narazila na 21. hráčku světa Görgesovou, kterou překvapivě vyřadila. Dvacetiletá Češka zvládla koncovku úvodního setu, i když ho za stavu 5-4 nedopodávala a v následujícím tie-breaku už prohrávala 2-4. Pak však získala pět výměn za sebou a dostala se do vedení. 

Když měla brejkbol na 3-1, musel být zápas na více než dvě hodiny přerušen kvůli dešti. Plíškovou pauza nevyvedla z rytmu, po návratu na kurt už nepovolila soupeřce ani jeden game a stejně jako letos ve Wimbledonu postoupila do druhého kola. Tam se utká s Lucemburčankou Mandy Minellaovou.

Jedna ze spolufavoritek posledního grandslamu sezony Petra Kvitová porazila Slovinku Hercogovou po vyrovnaném prvním setu 7-6 6-1 a odčinila loňské vyřazení v prvním kole. V dalším zápase narazí Kvitová na Francouzku Alize Cornetovou. 

Dvaadvacetiletá Kvitová se po turnajových triumfech v Montrealu a New Heavenu zařadila mezi hlavní adeptky na vítězství, v prvním kole ve Flushing Meadow se ale tradičně déle dostávala do tempa. Tenistka z Fulneku sice 65. hráčce světa brzy sebrala servis, jenže vzápětí přišla o svůj a sadu získala až v dramatickém tie-breaku. V něm proměnila až třetí setbol.

O rok mladší Slovinku ztráta první sady zlomila a v druhém dějství už pátá nasazená Kvitová na dvorci jasně kralovala. Dvakrát prolomila soupeřčino podání a stylově esem zápas ukončila. 

I když za poslední tři týdny odehrála tři turnaje, únava prý Kvitovou netrápila. "Cítila jsem se dobře, i jsem líp spala. Jsem překvapená, jak rychle jsem zregenerovala," řekla Radiožurnálu.

Benešová a Záhlavová-Strýcová prodloužily šňůry porážek
Z šesti českých tenistek, které první hrací den zasáhly do bojů, vypadly dvě - Benešová a Záhlavová-Strýcová. Obě tak navázaly na špatnou formu a prodloužily své šňůry porážek

Benešová
měla zápas proti Rumunce Simoně Halepové dobře rozehraný, neboť po dvou brejcích vedla už 4-1. Za stavu 5-3 měla i setbol, pak však prohrála šest gamů v řadě a rázem byl stav 5-7 a 0-2. Ve druhé sadě se devětadvacetiletá Češka dostala z manka 1-4 i dvou mečbolů, aby si nakonec vynutila tie-break. V něm mohutně doháněla ztrátu z 1-6 až na 5-6, celkově sedmý mečboluž ale odvrátit nedokázala. 

V hlavních soutěžích turnajů WTA tak rodačka z Mostu prohrála už osmé utkání v řadě.

Už v prvním kole skončilo US Open pro Barboru Záhlavovou-Strýcovou, která prohrála s Belgičankou Kirsten Flipkensovou 3-6 6-3 3-6. Strýcová sice na úvod rozhodujícího setu prorazila podání Flipkensové, od stavu 2-0 však prohrála šest ze sedmi her a s dvouhrou na turnaji se rozloučila. 

Šestadvacetiletá rodačka z Plzně tak včetně turnaje ITF a kvalifikace prohrála už sedmé utkání po sobě.

V úterý čeká 1. kolo US Open ještě na Andreu Hlaváčkovou a Kláru Zakopalovou, které se střetnou ve vzájemném souboji.

- US OPEN 2012 -
(USA / New York, tv. povrch, 11.777.000 dolarů)
pondělní výsledky českých tenistek (27. 08. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (5-ČR) - Hercogová (Slovin.) 7-6(6) 6-1
Šafářová (15-ČR) - Oudinová (USA) 6-4 6-0
Kristýna Plíšková (ČR) - Görgesová (18-Něm.) 7-6(4) 6-1
Hradecká (ČR) - Medinaová (27-Šp.) 6-3 6-3
Halepová (Rum.) - Benešová (ČR) 7-5 7-6(5)
Flipkensová (Bel.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-3 3-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

71
Přidat komentář
Sonja
Dneska Berdych-Goffin...těším se:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Snad Goffin vyhraje :-)
Reagovat
Sonja
Já chci vidět hezkej zápas, kdo vyhraje mi je v tomhle případě docela jedno:-))
Reagovat
Fandina
Fandím oboum věřím Tomovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to bude super zápas s dobrý koncem pro Goffina, nemá co ztratit, takže může pálti o sto šest.
Reagovat
Fandina
Jasně, bude to prověrka pro oba, tak uvidíme. Víc věřím Tomovi.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to mám jednoduchý,fandím Tomášovi,věřím Tomášovi:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, Laura splnila cíl a je ve 2. kole. Teď může jenom překvapit, na zápas s Kim se moc těším, dvě oblíbenkyně spolu, Laur potřebuje nějaký úspěšný turnaj jako sůl, ale zase Kim bych přál důstojnější derniéru.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra vypadala unavene, tak se snad da trochu dohromady. Nicmene Slovinka hrala v prvnim setu velmi dobre, tim bekhendem tam Petre vracela, co se dalo, podani taky vyborne. Nastesti druhej set uz byl jinej pribeh. Mam obavy, jestli to Petra s tou narocnou palbou pred USO neprehnala.
Reagovat
freeteepek
Petra v rozhovoru pro Radiožurnál zmínila, že po náročném programu z předchozích týdnů dobře zregenerevola. V tomhle klimatu bude Petra vypadat pořád unaveně. Kvůli svýmu handicapu. Po tom breaku na začátku prvního setu byla Polona už načatá. Stačilo ho potvrdit a zlomila by ji dřív. Vyhnula by se tak náročné dohrávce a tiebreaku. Takle musela bojovat o dost víc, než bylo potřeba. I když Petra výrazně zvedla svůj standard, pořád jsou ty její zápasy nahoru a dolů. To je ovšem obvyklé u celé řady dalších výborných tenistek. Nemluvě o těch mizerných:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja o tom astmatu samozrejme vim, dokonce sleduju pred kazdym jejim zapasem v USA vlhkost vzduchu. Nejak jsem ale nabyl dojmu, ze letos je to OK. Az ted jsem cet ten jeji pozapasovej rozhovor. Snad se s tim vyporada, obcas tam funela jak lokomotiva. Je to hrozna skoda, ze takovejhle talent je limitovanej toudle pit.mou nemoci.
Reagovat
rubens
Ivetě i Barboře, obě zřejmě bojovaly, s takovouhle se jim zase začne dařit. Jinak ro vypadá na dobytí ráje - to si snad ani nezasloužíme!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Iveta hraje posledních pár měsíců s bolavým ramenem a vypadá to na poslední sezonu...
Reagovat
freeteepek
To jsem nevěděl, nejak se o tom nemluví. Škoda. A proč hraje Bára tak špatně nevíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Rodinné problémy?
Reagovat
Fandina
Tak jim popřejme ať se zadaří ve čtyřhře, Ivet s Bárou hrají zítra s Bertens/Rus a měly by být favoritky. Držím palce.
Reagovat
J.M.
No, Roger hraje dost hrozně, a přesto má zápas v klidu pod kontrolou. I to něco říká o Youngovi.

Jinak jsem byl hlavně zvědavý, co letos pořadatelé udělají s rychlostí kurtů poté, co se loni snažili všechny přesvědčovat, že to zpomalení byla jenom nešťastná shoda okolností, nikoli záměr, a že jinak rychlost udržují 10 let pořád stejnou a nehodlají nic měnit. No a samozřejmě letos hned první den celý večer komentátoři nemluví skoro o ničem jiném než o tom, jak velmi pomalý ten kurt je. Možná by pořadatelé aspoň mohli přestat lhát. Stejně každý ví, že lžou, tak proč se zbytečně snažit a prostě neříct upřímně o co jim jde.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč nemůže mít aspoň jednou Roger na USO outfit aspoň trochu tak hezkej, jako má na přípravnejch turnajích? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten outfit je fakt strašný, dúfam že ho nebudeme mať dlho na očiach :)
Reagovat
J.M.
Hraje v noci, tak má na sobě věrzi pro noční zápasy. Denní verze je modro-bílá:

http://www.perfect-tennis.co.uk/federer-us-open-2012-outfit/

To je na US Open tradice. I Rafa měl mít na US Open černou noční a světlou denní verzi:

http://www.menstennisforums.com/showthread.php?t=183199&page=14
Reagovat
vendulkabendulka
Aha, takze outfit! A myslite tim primo tricko a trenky?
Reagovat
freeteepek
Mě se ta černá kombinace líbí. A ty černý boty jsou super!
Reagovat
smazaný uživatel
Dutra Da Silva nevíte co to je že zítra hraje z gabashvilim na USO ale zároven hraje nějaký chalenger v brazílii ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
pryč s nim at jde místo něj rosol a gabashvili by opět porazil myslím ! :)
Reagovat
Bob
to bude vyprask od Viky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak se mi zasekly livescore ..:(
Reagovat
smazaný uživatel
Duvalová je kouzelná :))) jak sem viděl její výraz, když přicházela na kurt, tak jsem si říkal, ať se hlavně neztrapní a užije si to. No... :)))
Reagovat
smazaný uživatel
A docela ju to u hry myslí, volba úderů je učebnicová.
Reagovat
smazaný uživatel
Chazy? kdy začnou první zápasy na to STDT Sportal Tennis Dream Team
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jako zápasy? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já tu otázku nechápu. O jakejch zápasech je řeč? :)
Reagovat
smazaný uživatel
ta online hra jak si tu o tom psal
Reagovat
smazaný uživatel
http://tennisdream team.sportal.com
Reagovat
smazaný uživatel
Tos mi bohužel vůbec neodpověděl na otázku, co jsem ti položil :) Nechápu, o jakejch zápasech mluvíš.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak o co v té hře de já myslel že jsme v nějaké společné lize a v té hrajem proti sobě vzájemné zápasy si myslím já jen nevím kdy se ty zápasy hrajou ? ..
Reagovat
smazaný uživatel
Zápasy přímo proti sobě nehrajeme, to by trochu postrádalo logiku, když je nás tam 47 :)
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně by mě zajímalo, kdy to začne nahazovat body za první den. Obvykle u těhle fantazy her (já mám teda zkušenosti jen s basketem) ty statistiky najíždějí během zápasů. Tady odehraný celý první den a body nula... Přitom by se to mohlo ukazovat během pár minut po dohrání zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
teda pardon, už je to tam, ale ještě před necelou hodinkou to tam nebylo.
Reagovat
Nancy_z
Tak jako Tvoje liga jsme po prvním dnu v první stovce, to není špatný, ne? A já nejsem poslední, takže taky spokojenost ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ten první den hodně zkresluje. Někde úplně dole je hráč, kterému ještě nikdo nevypadl, ale včera mu hráli jen asi 3-4 hráči. Mi už jich třeba hrálo 10...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted mi spadla brada! To je neuvěřitelný jak je narvaný Artur Ashe!
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu :D
Reagovat
tommr
já se tomu zase tak moc nedivím - každej zápas Cjistersový tady na USO může bejt její poslední v kariéře a lidi u toho prostě chtějí bejt... :)
Reagovat
Bob
presne tak. presne to same jsem si rikal take. kazdy vi, ze hraje posledni zapasy, kazdy u toho chce byt, i ja bych byl :)
Reagovat
Fandina
Tak hodně také rozhodovalo, že hrála domácí hráčka a podvečerní doba zápasu. Obě hrály moc dobře a Kim si to pohlídala. Gratulace k postupu.
Reagovat
Bob
kdo to je? on je nejaky 250. a Mayer od nej dostane takovoi nakladacku?
Reagovat
smazaný uživatel
Jack Sock.. to jméno je možná budoucnost mladík se skvělým servisem a forehandem velký talent to jméno už nasvětšuje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukni se je mu 19 a má skalpy Phaua De Voesta ted už i mayera
Reagovat
tommr
nebyl Mayer dneska náhodou trochu indisponovanej? Vždyt přece zápas ve třetím setu skrečoval ...
Reagovat
smazaný uživatel
Skrečoval to hned potom, co v tom třetím setu ztratil servis.. A co sem viděl, tak ani neměl nic obvazanýho nic...
Reagovat
smazaný uživatel
jestli se nepletu, nechával se ošetřovat i po druhém setu.
Reagovat
VlS
byla Němek plná dvacítka a ještě se tam tlačila další. ale teď se vytrácejí. Ve dvacítce je už jen Andělka, Julča bude kolem 25, Sabča někde za třicítkou a Petko (smolařka, je to pochopitelný a je mi jí líto a věřím, že půjde zase rychle nahoru) spadne někam kolem šedesátky.
Reagovat
VlS
viděl to pan redaktor vůbec? píše "Lucie Šafářová navzdory velkému množství chyb a minimu vítězných úderů smetla 6-3 6-0 Američanku Melanii Oudinovou". Tak mě 16 winnerů zas nepřipadá jako minimum, to je třeba pro Caro na sedm zápasů :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To jako že Caro mívá za zápas necelé tři winnery? Tak buď si děláš srandu, nebo na ni moc často nekoukáš. Anebo počítáš winnery jenom z forehandu. :D
Reagovat
VlS
Monty, u Caro tak dlouho nebylo co počítat, že jsem se tomu pak přestal věnovat :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale jestli se jenom nevymlouváš. :D Co si pamatuju nedávné zápasy Caroline, tak měla běžně přes deset winnerů.
Reagovat
VlS
No, asi jo, lepší se
Reagovat
VlS
a kdyby dnešek skončil se ztrátou jen jedný kytičky, tak tedy klobouk dolů holky (i kdyby skončil s postumem 4 ze 6 tak klobouk dolů). Jedna další postupující je jistá, buď Klárka nebo Andrejka (Andrejko pojď). Tak ještě kluci aby se předvedli.
Reagovat
sharon
Petra super, ale chvílema mi jí bylo líto. Jen jsem čekala, kdy si tam lehne... Ale nakonec to ubojovala a druhý set zvládla celkem v pohodě. Teď je třeba odpočinout a věřím, že jí tato výhra nakopne k dalším úspěchům na USO.
Reagovat
vendulkabendulka
Petra vypadala moc unavena, sotva se vlekla. Nastesti mel druhy set takovy prubeh jaky mel. Doufam ze si trochu odpocine, protoze dneska to za moc nestalo.
Reagovat
VlS
Taky jsem měl pocit, že už nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Ke konci už byla značně unavená, ale že by to za moc nestálo? Hercogová se sakra snažila a servírovala víc než dobře!
Reagovat
Nancy_z
Opravdu vypadala, že má dost, ale pořád to stačilo na výhru a věřím, že do dalšího zápasu se dá do kupy.
Reagovat
freeteepek
A viděli jste Petru ve finále v New Havenu? Tam vypadala ještě mnohem víc unavená, přesto ve druhém setu vstala z mrtvých a od stavu 2:5 nedala soupeřce naprosto žádnou šanci. Včera se mi nezdálo, že by byla nějak výrazně spocená a ani jsem ji neviděl inhalovat. Takže bych to spíš viděl na adekvátní astmatickou reakci, která laikovi může připadat,jako že je unavená. A ona zatím řeší problémy s dýcháním. Je potřeba, aby hrála co nejvíc nočních zápasů, ty jí vyhovují.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápete to? Hraje Petra a oni na Eurosportu dávají Mathieu-Andreev
Reagovat
Sonja
Petru dávaj na Eurosport 2
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to beru zpět, já jen, že v průběhu tohoto zápasu komentátor řekl, že až to skončí, tak budou dávat Petru, tak jsem nevěděla, že je i na 2:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra získala 1.set
Reagovat
gambon
Plíškovka super a Kvitovka to dotáhne, nemám obavy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist