Šafářová má radost z první výhry i vyléčené angíny

15. 1. 2013, 11:40
Aktuality 10
Českou tenisovou dvojku Lucii Šafářovou potěšilo, že v úvodním utkání Australian Open uspěla po předchozích dvou porážkách ze začátku sezony a po dvousetové výhře nad Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou postoupila do dalšího kola. Vstup do letošního roku jí zkomplikovala angína, teď už se ale cítí naprosto fit a věří, že naváže na povedený závěr minulé sezony, ve které byla hlavní strůjkyní vítězství ve finále Fed Cupu.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

Šafářová připustila, že se jí po první výhře v tomto roce ulevilo. "Strašně. Při extralize jsem chytla angínu a pořád jsem se jí nemohla zbavit. Až třetí antibiotika mi zabrala. Přiletěla jsem do Brisbane po deseti dnech nicnedělání. To byla taková stopka. Navíc jsem potkala dvě hodně dobré hráčky - Lisickou a Keysovou. Jsem strašně ráda, že jsem ten pád zastavila," řekla Šafářová v rozhovoru s iDnes.

S Lučičovou úplně nevěděla, co má čekat. "Střílí to. Dokáže zahrát výborně, na druhou stranu je zase bláznivá. Snažila jsem se udržet míč ve hře, držet tempo, tlačit ji. A vyšlo to," pochvaloval si světová sedmnáctka. 

Věří, že ji výhra nakopne. "Určitě. Když člověk dvakrát prohraje, tak se před grandslamem necítí úplně komfortně," připustila Šafářová. Zdravotně je prý už naprosto v pořádku. "Musím zaklepat, ale ano. Už týden trénuju úplně normálně, snad jsou všechny nemoci za mnou," přála si. 

Na konci minulé sezony porazila ve finále Fed Cupu v Praze Jelenu Jankovičovou i Anu Ivanovičovou, teď v Melbourne ji v dalším kole čeká jiná Srbka Bojana Jovanovská. "Taky hraje rychle. Doufám, že si vzpomene na finále Fed Cupu," smála se Šafářové.

Může využít rady své trenérky, Srbky Biljany Veselinovičové, která krajanku dobře zná. "Aspoň trenérka nemusí shánět informace," dodala Šafářová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
tip-top vykon v druhom kole...moze sa s trenerkou pobalit
Reagovat
tommr
a měla by dojít minimálně do osmifinále - Jovanovski a Date-Krumm (nebo Peer) jsou hratelný soupeřky - ve druhým a ve třetím kole GS se na lehčí soupeřky snad ani nedá narazit. Snad toho Lucka náležitě využije - výrazně by si tím upevnila pozici v první dvacítce ... :)
Zajímavá situace by mohla nastat v osmifinále pokud by Lucka i Petra splnily roli favoritek a dostaly se tam. Českej souboj v osmifinále by byl hodně pikantní a přiznám se, že bych v něm měl hodně těžkou volbu komu přát postup víc ... :)
Reagovat
Fandina
Já si samozřejmě také přeji aby k českému osmifinále došlo. Víc věřím že by dopadlo ve prospěch Petry, ale přeji to oběma. Jinak Jovanovski je nadějná a mě překvapilo, že je ve druhém kole, tak pozor na ní a co se týče Dalšího Date-Krumm nebo Peer také nemusí být jednoduché. Japonku jsem viděla ve Stromovce letos hrála s Klárkou a byl to boj. Přitom Klárka pak zatápěla ve finále právě Lucce, která nakonec loŇský Sparta Prague Open vyhrála.
Reagovat
tommr
Jovanovski je sice nadějná tenistka, ale zatím ještě pořád o dost slabší než Ivanovicová nebo Jankovicová, takže by si s ní hráčka z první dvacítky jako je ted Lucka měla jasně poradit ...
Co se týče Date-Krumm tak ta svoje kvality už prokázala nesčíslněkrát a vyřazení Petrovový mluví za všechno. Přesto bych vyřazení Lucky od 42-letý veteránky považoval za ostudu ...
Reagovat
Bob
aby její maximum na GS nebylo jenom osmifinále :)
Reagovat
VlS
Maximum Lucky na AO je QF
Reagovat
Karl
Asi tak. Už v roce 2007 v něm prohrála s Nicole Vaidišovou. Je to Lucčin vůbec nejlepší GS výsledek. Nezlobili bychom se, kdyby si jej trošku zlepšila. :))
Reagovat
Fandina
Gratulace k postupu a moc držím palce do dalších kol a Luci pojď pojď pojď
Reagovat
vorixxx
najprv som precital, ze vaginy :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist