Šafářová mířila za postupem, místo toho v Paříži končí

25. 5. 2011, 13:15
Aktuality 71
Lucie Šafářová si nechala ujít příležitost zahrát si ve třetím kole French Open. V dnešním utkání vedla nad Němkou Görgesovou 6-2 a 4-2, náskok ale ztratila a po dvou hodinách prohrála 6-2 5-7 a 2-6.
Lucie Šafářová

Lucii Šafářovou, která v Paříži prolétla do druhého kola po hladkém vítězství nad Belgičankoku Flipkensovou, dnes čekala nebezpečná Julie Görgesová z Německa. S vítězkou letošního turnaje ve Stuttgartu se česká tenistka utkala už dvakrát, jejich grandslamový souboj měl být ale první na antuce.

Diváci ve francouzské metropoli viděli vyrovnaný úvod; Görgesová při svých prvních dvou podáních vypálila proti brněnské rodačce tři esa a stejně jako Šafářová si servis držela. To se ale zlomilo po čtvrt hodině za stavu 2-2, kdy Němka začala mít problémy s podáním. Šafářová, která se snažila hrát především přes slabší bekhendovou stranu své soupeřky, se dostala k prvním brejkbolům, a když ten třetí proměnila, dostala se do vedení.

Dalších několik desítek minut pak patřilo na kurtu české hráčce, která si nejen udržela vlastní podání, ale vzápětí sebrala nepřesně hrající Görgesové servis znovu a za necelou půlhodinu úvodní set získala poměrem 6-2.

Turnajová sedmnáctka pak zmizela v útrobách stadionu, ale po návratu si nevedla o moc lépe. Druhou sadu začala dvojchybou, hned přišla o podání a rychle prohrávala 0-2. Nadějné vedení mohla Šafářová ještě zvýšit za stavu 3-1. Nepříliš povedený kraťas své soupeřky se však snažila zahrát technicky a následný lob Görgesové pak přistál na postranní čáře; česká tenistka krátce nato neproměnila brejkbol, její soupeřka si udržela servis a začala Šafářové dělat čím dál větší problémy.

Jedna z trojice českých hráček, které v Paříži postoupily z úvodního kola, si ještě udržela podání a vedla 4-2, potom už ale začala úřadovat německá tenistka. Při svém dalším servisu zahrála Šafářová sérii nevynucených chyb a za stavu 5-6 dokázala odvrátit jen první ze tří setbolů Görgesové.

Rozjetá Němka si v úvodu rozhodujícího setu protáhla sérii vyhraných gamů na pět a ujala se vedení 3-0, které už nepustila. Za stavu 5-2 si při podání Šafářové vypracovala první mečbol, který ještě česká hráčka riskantním úderem odvrátila, při jejím druhém mečbolu však Šafářová zahrála další nevynucenou chybu a s grandslamovým turnajem se rozloučila porážkou 6-2 5-7 a 2-6. Maximem aktuálně 37. hráčky dvouhry WTA tak na Roland Garros zůstane postup do čtvrtého kola v roce 2007.

"Vypadá to, že jsem byla blízko, ale ona v prvním setu chybovala a neservírovala dobře. Ve druhém setu začala dělat body z mého druhého servisu a moje hra pod jejím tlakem trochu klesla," uvedla Šafářová, které v hledišti fandil vedle přítele Tomáše Berdycha i hokejista Jaromír Jágr. "Vždycky je člověk smutný, když je takhle blízko vítězství, ale nemyslím si, že jsem udělala v utkání něco špatně. Hrála jsem pořád stejně, snažila se držet stejnou taktiku a hrát i podávat hodně přes bekhend. Ona pak začala výborně servírovat, chytla se, začala hrát výborně a já tahala za kratší konec."

Görgesová po utkání přiznala, že se v prvním setu vůbec nepoznávala. "To nebyl výkon hodný grandslamu. Na kurtu jsem se ptala, co tady vlastně dělám?" citovala světovou devatenáctku německá agentura SID. K obratu jí pomohlo, že nahlédla do svého sešitu s nápovědou, jak na vyzrát na soupeřky, kterou si vytvořila. "Mám tam napsáno, jak hrát a důležité věci mám zvýrazněné," prozradila německá tenistka.

O postup do třetího kola budou z českých zástupkyň ještě ve čtvrtek bojovat turnajová devítka Petra Kvitová a Lucie Hradecká.

 

Výsledky - French Open - ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Görgesová (17-Něm.) - Šafářová (ČR) 2:6, 7:5, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Kai-Chen Chang/Scheepersová (Tchaj-wan/JAR) 6:2, 6:2, Hradecká, Hlaváčková (ČR) - Benešová, Záhlavová-Strýcová (8-ČR) 6:4, 6:1. 

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Jie Zheng/Bhúpathí (5-Čína/Indie) - Kvitová/Stachovskij (ČR/Ukr.) 6:7 (3:7), 6:0, 10:8, Benešová/Paes (7-ČR/Indie) - Rezaiová/Dimitrov (Fr./Bulh.) 6:3, 6:2, Záhlavová-Strýcová/Tecau (ČR/Rum.) - Pennettaová/Starace (It.) 6:4, 7:5.

 

Komentáře

71
Přidat komentář
smazaný uživatel
Takže nakonec je ta pravda někde úplně jinde...

Hi everyone,
I had a great tournament and a very good match against Vera. Unfortunately it didn´t go my way but I still have a lot of positive things that I take out of this match! I´m sad that my body let me down. Doctors recently discovered that I´m intolerante to Gluten- meaning I can´t eat e.g. pasta. One of the biggest energy sources...

My body needs to adjust to the big change and needs some time. Its good that we found out and it will only make life better in the long run! Thanks for all the nice messages! I´m ok and excited to continue my good play on the grass.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím,taky jsem proti Lopatovi občas zaůtočil,omlouvám se s těma jakoby intelektuálama to fakt nejde.Oni si myslí že snad sežrali svět,trapný.
Reagovat
smazaný uživatel
Matěji,já bohužel nemám čas sledovat jiné zápasy,občas se však zadaří.Samozřejmě si vybírám zápasy českých tenistů.Ale to je snad normální.Vím že máš přehled,ale občas mě připadá že zápasy až moc rozebíráš,pokud nejsem stejného názoru,tak nemusím hned psát slitky...,no tak se na tento portál asi vykašlu.Tohle nemám za potřebí,tak hodně zážitků s dobrým tenisem.Tohle mě fakt otrávilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešek v Paříži,žádné velké překvapení.Pořád vede výbuch Tomáše,když se podíváme jak jeho přemožitel dopadl dnes.Lucka bohužel měla výtečně nakročeno,ale pak se asi podělala.Škoda,snad zítra Peťa nezklame a Lucka H.by mile překvapila kdyby postoupila.Bilanci má zatím lepší.Jsem zvědav i na Lukáše,ale nevím,nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Sleduješ ty vůbec něco jinýho než zápasy českých tenistů? A Lucka se rozhodně nepodělala, ale Julia začala hrát o několik tříd lépe, než v prvním setu a na začátku druhého.

A nauč se laskavě dělat mezery za tečkou a čárkou. Kdo to má číst?
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Aha, takže nejsem jediný, koho takové slitky s****
Čemu se divíš? Na diskusích všeobecných portálů je to ještě mnohem horší. Tam se fandí prakticky jen "našim" tenistům + někomu z první trojky ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
No Broži, ty jseš také kapitola sama pro sebe, ty raději mlč ;-)
Reagovat
VlS
Takže, perla číslo 1:
Karolína hraje dobře, měla by zlepšit forehand a "možná by mohla porazit i nějakou vysoko nasazenou hráčku". (Mats asi nemá k dispozici pavouka a nevšim si, že je Karolína nasazená jako číslo 1)

Perla číslo 2:
Jelena hraje dobře, protože Srbové vyhráli Davis Cup a Novak je silnej a svalnatej, Jelena možná dospěje ........... (podle mě leda rovnou do tenisovýho důchodu, páč už je ve svých šestadvaceti pěkných pár let docela dospělá)

Panebože, to je žvanil, Lopato, omlouvám se za všechno, co jsem napsal na tvou hlavu
Reagovat
VlS
A perla číslo 3 - Anedy by měl zítra porazit Boleliho, aby se ho všichni lekli :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
K tej Caroline : Ona fakt potrebuje zlepšiť forehand. A nutne potrebuje na Grandslame poraziť vysoko nasadenú hráčku, lebo vždy tie kľúčové zápasy na GS s vysoko nasadenými prehrávala - bol by to zlom.

K Jelene : potrebuje mentálne dospieť ako Novak, to sa môže stať aj v 30-tke.

K Andymu : to je fakt haluz, čo povedal :-)
Reagovat
VlS
Sorry, ale na GS i jakýmkoliv jiným turnaji ten nebo ta, která chce turnaj vyhrát musí porazit nějakého vysoce nasazeného hráče a zdůrazňovat to u nasazené jedničky je dost mimo.

To, jestli Jelena potřebuje dospět - blbost, jelena není žádný nevyzrálý kůzle, je to jedna z nejdospělejších (a to myslím pozitivně, ne negativně) ženskejch ve WTA. Spojování toho, že hraje nějak s tím, že Nole hraje dobře a že Srbové vyhráli DC, to je úlet jako prase.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď ovšem pěkně plácáš. Její klíčové grandslamové utkání bylo na USO 09, kde ve 4. kole jako #9 porazila šestou nasazenou Kuznu 2-6 7-6 7-6 a otevřela si tak cestu do svého prvního grandslamového finále. Další dvě utkání už byla jednoznačná (sety 6-2 6-2 6-3 6-3). Důležité bylo právě přejít přes Kuznu.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, že ako ašpirantka to urobiť musí. Problémom je, že práve to by mohlo byť problémom. (atmosféra, tlak - a keď sa jej to už na GS podarí, stane sa naozaj právoplatnou jednotkou) :-) Neviem, podľa mňa sa jej to nepodarí, opäť. Dosť na hrane vyzerá už zápas s Hantuškou, no tá je zas tiež psychicky labilná, ale tá Caroline je zase PRÍLIŠ pasívna, až je to nepekné.
Reagovat
smazaný uživatel
Vieš, práve o tom som hovoril. :-) Samozrejme, že sa dostala do finále, práve preto že sa "chytila". Ale od vtedy ubehlo už poldruha roka a tlak (aj keď nezmyselný) narastá. A ten svoj pasívny štýl musí riadne zútočniť (čo sa jej aj časom snáď podarí) aby sa jej to darilo pravidelne.
Reagovat
VlS
Jenže teď vysvětluješ, co měl vlastně Mats říct a neřekl. Já kritizuji to, co řekl a je to nesmysl.

Já nekrituji to, že něvěří, že to Caroline vyhraje (taky tomu nevěřím a myslím si, že dál než do Q nedojde a možná ji už zítra vysekne Daniela (budu jí fandit). Kdyby to řekl takhle, tak se nad tím nepozastavím.
Reagovat
smazaný uživatel
No skôr len dokreslujem, ako to asi myslel. Každopádne, ja by som si to zobral tak, ako som vysvetlil a s tým suhlasím.

Rovnako ako súhlasím, že Caroline do SF snáď ani nepríde, veď už dnes to bola bieda a utrpenie.
Reagovat
frufru77
Sabine vedla 5:2, pak ztratila 2 hry a za stavu 5:4 byla cca 10 minut ošetřována a další 2 hry na 5:6 bylo vidět, že vůbec není v pořádku... Ale klobouk dolů, ve 12. hře ještě bojovala - škoda, měla na to, po zápase se totálně složila (viděl jsi)...
Reagovat
smazaný uživatel
Právě, že viděl. Až mi z toho doslova mrazilo v zádech:( Vůbec to nebyl příjemný pohled:( Tak snad se nebude jednat o nic vážného..Mě to právě dost záráží právě z toho důvodu, který zmiňuje Matěj - jednu chvíli hrála v závěru velice špatně, vždyť chvílema i plakala a poté se najednou zvedla...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo co se stalo se Sabine Lisicki?:( Viděl jsem až úplný závěr utkání, měla Sabine křeče, nebo se jednalo o něco úplně jiného?
Reagovat
smazaný uživatel
No člověče, to těžko říct, podle všeho měla křeče a motala se jí hllava, ale vůbec bych se nedivil, kdyby to bylo - abych tak řekl - psychického původu (něco jako záchvat paniky)? Do stavu 5:4 na ní podle mě nebyly známky zdravotních problémů, pak se nechala ošetřovat, dva gamy odehrála hrozivě špatně a pak najednou v posledním gamu začala hrát opět celkem slušně. To mi rozum moc nebere.

Ale jak jí chybí zápasová praxe, tak má asi špatnou kondici nebo co.
Reagovat
frufru77
Matej má možná pravdu - já myslím, že odešla v těch 2 hrách za stavu 5:4 kompletně fyz. i psychicky - ale neskrečla, což jsem docela ocenil
Reagovat
VlS
Myslím si, že to byly křeče, všiml jsem si náznaků už za stavu 4:2, pak se to už jen prohlubovalo, patrně chyba v pitném režimu a doplňování minerálů, myslím si, že zítra bude OK, hrála pěkně a škoda, že jí to nevydrželo o 10 minut dýl, Věrka by byla out.
Reagovat
smazaný uživatel
tak křeče a motanice jsou asi jasný.... šanci na výhru měla, škoda že jí hned nevyužila, bohužel se pak stalo, co se stalo... záchvat paniky? no to snad ne, to se ti rozklepou kolena, ale rozhodně tě nechytí křeče a nemáš problém s tlakem atd.... a že v posledním gamu hrála slušně? co jí zbývalo? snažila se do toho dát úplně všechno, poslední zbytky sil, na tom nevím, co je k nepochopení a rozhodně bych nemluvil o chybějící zápasové praxi... možná slabší fyzička, ale je možný, že se to dneska může stát skoro každýmu, třeba málo pila atd.
Reagovat
VlS
Sabine prošla kvaldou, takže možná už prostě došla pára
Reagovat
smazaný uživatel
No, právě že (subjektivní) "problémy s tlakem" mohou být projevem záchvatu paniky, při takovém záchvatu můžeš mít pocit, že na tebe přichází infarkt / nemůžeš dýchat / motá se ti hlava.

Ale já netvrdím, že to tak bylo, jenom se mi to nějak nezdá. Koneckonců, vždyť to tak dlouhý zápas nebyl a hrálo se večer, kdy už slunce v podstatě zapadalo / zapadlo.

Navíc víceméně něčeho podobného jsme byli svědky v proslulém zápase s Rodionovou na UO 09, kde taky vedla 5:2, vedení začala ztrácet a najednou tu byly "křeče" apod.
Reagovat
smazaný uživatel
tak samozřejmě, pokud jsi psychicky v pohodě, tak zápas musíš vyhrát, ale to je prostě tenis, i když vedeš 5-0 a 40-0, tak zápas nevyhraješ, na tom je i ta hra krásná, ale rozhodně se mi nechce věřit nějakému záchvatu paniky, ale je to tvůj názor, já ho respektuju, já si osobně myslím, že se možná zalekla toho vítězství, ale rozhodně bych v tom neviděl takovou paniku, aby se z toho pak úplně složila, přeci jenom Sabine není už žádný zelenáč... uvidíme, jaký bude oficiální vyjádření...
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra v deblu Martina Damm? Co to?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
A Petra Kvitová se Stachovským právě prohráli s Bhupatim a Jie Zheng 7:6(3), 0:6, 8:10 (super tiebreak). Aspoň se bude moci víc soustředit na singla, i když to pro ni snad byla dobrá zkušenost.
Reagovat
Titan
Ano, psal jsem, že to bude zajímavé - nezůstat na pokoji ;-)
Ale holky to mají zajímavé:
Čtyřhry
Andrea Hlavackova(CZE)/Lucie Hradecka(CZE) def. Iveta Benesova(CZE)[8]/ Barbora Zahlavova Strycova(CZE) 6-4 6-1
Mixed Doubles - 1st Round
Iveta Benesova(CZE)[7]/Leander Paes(IND)[7] def. Aravane Rezai(FRA)/ Grigor DiMitrov(BUL) 6-3 6-1

Barbora Zahlavova Strycova(CZE)/Horia Tecau(ROU) def. Flavia Pennetta(ITA) / Potito Starace(ITA) 6-4 7-5

Jak se k holkám přidají chlapi, tak jim to hned po prohraném zápase jde :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, jak se dalo čekat, v dalším kole zatím hraje absolutní prd. Prohrává s Fogninim 2:6, 1:6.
Reagovat
smazaný uživatel
... a ve třetím setu prohrává 0:4.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hotovo: 2:6, 1:6, 0:6 ... Tomáši, Tomáši!!! :-) nebo spíš :-(((((((
Reagovat
smazaný uživatel
Robert to ale odchodil. On už měl taky splněno na 200%.
Reagovat
smazaný uživatel
S prachama asi spokojen bude. Ale v případě bodů do žebříku sotva. Robert za krásný výkon proti Berdyšovi dostane jen 45 (+25) bodů, kdežto ženský mají za postup do 2. kola 100 bodů (kvalifikantky +60). Jak hloupé!
Reagovat
VlS
Proč zase srovnáváš žebříček ATP a WTA? Problém by byl, kdyby se přidělovaly body různě v jednom žebříčku, takhle to je šumák, všichni v daným žebříčku jedou podle stejnýho systému. Prostě žebříček ATP víc preferuje vítěze a kola od QF nahoru, žebříček WTA je trochu pozvolnější, ale čemu to vadí?
Reagovat
smazaný uživatel
No, já si teda myslím, že u WTA je za výhru v prvním kole na GS těch bodů až příliš -- víceméně stejně jako za finále challengeru "stovky" (100 K). A dostat se do finále "stovky" je určitě těžší, než mít štěstí a coby průměrnej hráč narazit v 1. kole GS na jiného průměrného hráče (řekněme kvalifikant na jiného kvalifikanta nebo WCéčko). Přitom jedna taková výhra nad hráčem, kterýho jinak běžně potkáváš na challengerech, je zhruba 1/7 bodů, které potřebuješ k tomu, aby byl ve stovce.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedávno přesně s tímto srovnáním přišel Matěj. Ani jeden z nás v tomto nesouladu nevidí logiku nebo spravedlnost. Systém losování na GS je velmi trapný - nasazený může dostat 33. tenistu žebříčku apod. a naopak hráči kolem stovky, kvalifikanti, lůzrové a wildcardisti běžně hrajou proti sobě.
Reagovat
Pe3k
Federer - Tipsarevic: Roger to nebude mít vůbec lehké. Janko vypadá ve formě a už ho jednou pořádně potrápil (AO 2008). Bude to pěkný match.

Djokovic - Del Potro: Pro měl dva nejlepší (současně) hráči světa. Samozřejmě Juan je daleko od své top formy a ještě ani nepostoupil do 3. kola. Fakt, že se setkávají tak brzy je dán samozřejmě žebříčkovým postavení argentinského hráče. Pokud budou oba ok, tak se máme na co těšit. Až do semifinále jeden z nejlepších zápasů celého French open 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsi dneska ten zápas s Texeirou? Já to jen občas sledoval na livescore. Proboha, co ten Francouz hrál, do půlky prvního setu to vypoadalo, že se docela statečně drží, ale pak prohrál snad 12 nebo kolik gamů za sebou? Uplně marnej. :-(
Reagovat
Pe3k
Ne. Koukal jsem jen na Federera. Ted koukám na Del Potra. Co se týče Tipsareviče tak jsem hodnotil pouze ze skore...
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, ale Federer hrál právě s tím Francouzem Teixeirou, právě proto se tě ptám. :-)))
Reagovat
Pe3k
Aha :D Hey v prvním setu hrál sympaticky a pak se asi psychicky položil. Komentátor říkal, že je to jeho vůbec první turnaj. Asi první start na turnaji velké čtyřky. Podle mě je to nadějný hráč.
Reagovat
a.magerova
No jak řekl komentátor: "Federer během prvního setu přečetl hru soupeře, poté přenastavil svůj stroj a zapnul automat, který soupeře už k ničemu nepustil, zatímco Berdychovi k přečtení hry soupeře nestačilo ani pět setů."
Reagovat
a.magerova
Byl to jeho první start na turnaji ATP, teprve loni na podzim začal prý hrát challengry.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info. Mimochodem, si pamatuji, že Nicolas Escude coby junior při svém prvním startu na RG dostal od Borise Beckera 0:6, 3:6, 0:6, ale později se taky mezi mužskýma celkem prosadil (byl tuším v SF AO 1998?).
Reagovat
smazaný uživatel
Podotýkám ještě, že Becker tenkrát ani neměl nějakou super formu, hned v dalších kole prohrál 0:3 na sety s jiným Francouzem Rodolphem Gilbertem. :-)
Reagovat
a.magerova
No já jsem na Feďu koukala a musím říct, že Maxim Teixeira hrál odvážně, v prvním setu vzal i Rogerovi podání, některé prohozy měl suprové a dobíhal i neskutečné míče, když pak ve třetím setu vyhrál gam, tak se radoval jako by vyhrál set, takový mladý Novak. Jen když smečí trefil Rogera zezadu do stehna, tak to asi muselo dost bolet, když ty míče Babolat jsou prý tvrdé jako kámen :-((
Reagovat
smazaný uživatel
...ste amatéři
Reagovat
smazaný uživatel
A.Magerova : Práveže sú mäkššie, nie ??

99.9 : ty si choď urobiť úlohy do školy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha to jsou zase názory,já když to někdy pročítám tak si Fakt musím zaťukat na čelo.Kdyby byla zdravá,kdyby měla větší variabilitu servisu,kdyby měla lepší return....atd.Tak to by asi káždá hráčka ve stovce byla ve dvacítce,nemyslíš?Takový kecy.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jako na mě? Hele Romčo, dávej si bacha na jazyk, začínáš mi silně připomínat trolla.

Jestli sis nevšiml, tak dnes mj. prohrála proto, že pro Julii bylo relativně snadné odhadnout, kam bude servíropvat a chodila tam předem (+ return je její slabina dlouhodbě -- dnes od půlky zápasu opět hrozný). Obojí, ale minimálně ten servis se dá zlepšit.
Reagovat
VlS
částečně s tebou souhlasím a částečně souhlasím s Matějem. Kdyby měla Lucka všechno lepší, tak by byla třeba nejlepší, problém je, že to nemá. V tom souhlasím s tebou. Že lucka není o nic horší hráčka, než je Peer, Radwaňska, Penneta a možná bych jich ještě pár přidal, v tom souhlasím s Matějem. Lucka je prostě hráčka, která se bude pohybovat někde mezi dvacítkou a padesátkou, někdy kousek výš a třeba při dobrým losu nakoukne i do dvacítky, někdy spadne trochu dolů, tak jako tam migruje těch dalších 20 - 30 hráček a pak je skupina, která migruje od cca třicítky do stovky a tak dál. Jen výjimečně někdo postupuje nahoru a je prakticky trvale mezi osmičkou a dvacítkou (ale jak je vidět na Nadi Petrové, Světlaně Kuzněcovové a dalších, ani to není na věky - po RG bude Naďa s Luckou na cca stejných bodech a patrně budou sousedky v žebříčku, Kuzna se snad probrala k životu a bude zase chvíli něco hrát).

Problém podle mě není v servisu nebo returnu ale v hlavě. Lucka poměrně často vyhraje první set a pak trochu ubere na agresivitě a riziku, začne to trochu jistit a je v problémech. To co na rozdíl od šampionek nemá je ta schopnost načatýho soupeře (soupeřku) dorazit
Reagovat
smazaný uživatel
V tomto zápase na agresivitě neubrala. A problém v returnu je nepochybně, má jeden z nejhorších returnů z holek v Top 50.

Podání je celkem OK až velmi dobré z levé strany kurtu, ale z pravé strany nic moc, obzvláště druhý servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc Romča je úplně mimo i v tom, pokud naznačuje, že stavím jakési nedostižné vzdušné zámky typu "kéž by Klára Zakopalová měla podání jako Serena Williams". Ne, zlepšení, která mám na mysli, jsou určitě v Lucčiných silách -- všimni si, že jsem neříkal, že by potřebovala zlepšit obranu (obzvláště z bekhendové strany), protože si myslím, že na to, aby tuto stránku své hry zlepšila, prostě nemá patřičné dispozice / talent.
Reagovat
VlS
Matěji nevím, zápas jsem neviděl, bohužel si musím něčím zasloužit svou mzdu :-). Nevím, jestli je return speciální úder, v podstatě je to buď forehand nebo backhand a neřekl bych, že Lucka má tyhle údery špatný. Možná je to spíš o schopnosti odhadnout, kam bude soupeřka servis hrát, ale to je zase ta hlava a ne ruce. Čím to vlastně bylo? To se Julča tak strašně zlepšila, nebo se Lucka začala vyhazovat? Na její hru mi přijde, že má ve statistice strašně málo winners.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Julia hlavně začala daleko líp podávat i returnovat a snížila počet chyb (+ začala hrát dropshoty, a to velice úspěšně -- pokud šel dropshot do kurtu, což skoro vždycky šel, tak vyhrála snad všechny fiftýny, možná kromě jednoho). Lucka naopak začala dělat o něco víc nevynucených chyb (i kkdyž ty možná byly "vynucené" lepším výkonem Julie).

Co se týče winnerů, tak jednak Goerges často ve snaze být agresivní dělala divoké chyby (včetně returnu -- zhruba do půlky druhého setu), takže Lucka k nějakému většímu počtu winnerů neměla tolik příležitostí, jednak se jí často podařilo úder od Lucky ještě nějak vyškrábnout, takže to nebyl čistý winner.

A navíc Lucka bohužel není typem hráčky, která dosahuje velký počet winnerů při běžných výměnách od základní čáry. Většina jejich winnerů bývá po dobrém podání, když si otevře kurt (popř. po dobrém returnu). A dneska k tomu neměla zas tolik příležitostí.

Navíc ačkoliv Lucka nehrála špatně, viděl jsem ji už hrát daleko lépe, a to i v tomto roce (platí i pro první set a půl, kt. byl více "o" chabách Julie než o skvělé hře Lucky))
Reagovat
smazaný uživatel
zapas jsem take nevidela, ale v rozhovoru pro rozhlas Lucka oznacila nejvetsi problem celkove a rostouci zlepseni hry Georges a predevsim zlepseni jejiho servisu. Ona (Lucka) se pry stale snazila dodrzet svou taktiku (jit Julii pres bekhend, podavat ji pres bekhend a celkove eliminovat ucinnost jejich uderu.) V zaveru pry uz vsak vytuhla..... Ale nevim, jestli to myslela doopravdy, protoze malem za kazdym slovem a urcite za kazdou vetou rikala "jakoby" :-)
Reagovat
VlS
Fakt je, že zápas Lucky s Dokič tuším že v Paříži považuji za jeden z nejlepších zápasů WTA v tomto roce vůbec. Škoda, protože předpokládám, že v dalším kole by Bartoli dala, tak jako ji dá Julie - ostatně Julii vidím ve 4. kole a pokud udělá Stosur, což není vyloučený, tak může jít až do finále, protože ani Franceska, ani Karolína ani Věrka a ani Jelena teď nehrají zrovna zázračnej tenis.
Reagovat
skott
Ja myslim, ze je a dost dobrym.Goerges neni ani o chlup lepsi a kdyby vsechno to vynaseni Lucinky do nebes byla pravda, tak hracky podobne urovne na GS porazi.
Safarova jina nebude, spokojena tam kde je, sem tam vysledek, ktery ji podrzi na hranici nasazovani grandslamu.Jedine co nechapu je, ze kdyz ona pohori nebo dokonce jeste ztrati (tradicne) dobry naskok, vsichni ji omlouvaji a je to ¨ohromna skoda¨ popripade ¨snad to priste bude lepsi¨.Nezto kdyz se podobna vec stane jinym ceskym hrackam, nebo takovemu Berdychovi sklidi akorat vysmech a urazky.Jen pro Lucinku se vzdycky omluva najde.
Nevim proc jsi vybral zrovna zminene tenistky, jestli se ti jenom nechtelo dyl premyslet, protoze ve dvacitce byly opravdova kopyta a ani jedna ze zminenych (ikdyz 3 z nic nemam rad) jimi neni.Lucka muze vsem tise zavidet.
Reagovat
skott
ok, melo byt o vlakno niz.
Reagovat
smazaný uživatel
si tragéd
Reagovat
smazaný uživatel
Zvolil jsem hráčky, které byly v dvacítce poslední dobou. A jestli si myslíš, že Julia Goerges není výrazně lepší hráčka než Lucka, tak jsi podobně slepý, jako když tvrdíš, že Pivovarova má skvělý servis a forhend, resp. že to jsu její "zbraně". :-))

Sorry, ale trošku objektivity by neškodilo. Spokojená určitě není, s novou trenérkou snad pracují na tom, aby se zlepšila + v tomto roce by byla asi výše, kdyby ji nezbrzdila ta zranění (např. ve Stuttgartu měla velmi slušného pavouka, kdyby byla dzravá, mohla být klidně v SF). A je něco jiného prohrát s Julii Goerges a prohrát s Stephanem Robertem, navíc jako hráč č. 6 na žebř. ATP. Jo, a předpokládám, že když Lucka prohrála na UO s Tamirou Paszek, ačkoliv měla set a break k dobru, tak byla taky kritizována.
Reagovat
skott
Goerges je vyrazne lepsi hracka?Zvlastni jak se nazory rychle meni.Jeste do pulky lonskeho roku ti muzu garantovat, ze napr. tady o ni nikdo nenapsal jedine slovo.Najednou je pro vsechny nastupujici hvezda.
Nerikam, ze jsem extra objektivni, ale aspon se snazim vsem merit stejnym metrem.Proti Safarove jsem nikdy nic nemel, vzdycky me pouze vytacelo, jak jeji prohry ma vetsina tendenci omlouvat...kdyby to a kdyby tamto...+ vsechno svadet na zdravi.

O Naste Pivoavrove jsem psal neco uplne jineho, pletes si forhend s bekhendem, navic s prihlednutim k jeji pozici.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že by to nikdo neřekl, protože loni touhle dobou jí málokdo znal a od té doby šla výkonnostně i žebříčkově hodně nahoru.

Julia je skoro ve všem o něco lepší než Lucie (lepší podání, drtivější forhend, lepší bekhend, lepší voleje, umí i dropshoty a loby) + má lepší tělesná předpoklady na vrcholvý sport (řekl bych).
Reagovat
smazaný uživatel
tělesné předpoklady má holka na více věcí :D :))
Reagovat
skott
jak je to mozne, ona ma prece na Top 20:)))
Reagovat
smazaný uživatel
No, Skotte, tenhle zápas zrovna není úplně protipříkladem proti tvrzením, že Lucka má na Top 20. Koneckonců, Julia má na top 10, že ano? :-)

Podle mě, když bude zdravá a zlepší aspoň některé své slabiny (větší variabilita servisu), lepší return atd., tak může být někde mezi 15. až 20. místě. Koneckonců, taková Radwanska, Bartoli, Pennetta nebo Shahar Peer o moc lepší hráčky nejsou (některé z nich považují za horší, třeba Shahar a Pennettu) a v dvacítce (a někdy i desítce) se dlouhodobě pohybovaly.
Reagovat
baggik
Je to škoda, vypadalo to, že ten zápas zvládne. odejdu na oběd a je to v pytli. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak tos byl ty, kdo tu prohru zavinil!? :-) Jinak v pohodě, třeba Lucka něco uhraje ve čtyřhře s Míšou. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem řekl v jiném threadu, škoda, ale Julia je lepší hráčka, takže z mého hlediska je OK, že po boji postoupila. Doufám ale, že v dalších zápasech bude hrát lépe.

Přál bych si ale, aby Lucka po delší době konečně něco předvedla i na trávě.
Reagovat
smazaný uživatel
tak Julia ukázala, že to opravdu je rostoucí hvězdička... něco mi řikalo, že jestli Lucka ten druhej set prohraje, tak už ten zápas nevyhraje, Julia má formu, nebyl to úplně její optimální výkon, ale zabojovala a zaslouženě postoupila, Lucka na Top 20 má, ale bude to chtít ještě hodně práce, každopádně mě svým výkonem nezklamala, bojovala a hlavně jsem rád, že vypadá konečně fit....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist