Šafářová moc chybovala, Benešová nevyužila šance na zvrat

23. 6. 2010, 04:30
Aktuality 3
Dvě z pěti českých tenistek v úterý nezvládly úvodní kolo Wimbledonu. Lucie Šafářová prý neodehrála špatný zápas, ale příliš chybovala. Ivetu Benešovou zase mrzí, že zahodila řadu šancí za obrat.
Iveta Benešová

Česká tenisová jednička Lucie Šafářová mínila, že nesehrála v prvním kole Wimbledonu se Slovenkou Dominikou Cibulkovou špatný zápas.

"Nemůžu říct, že bych hrála špatně. Ale chtělo to udělat míň chyb," řekla Šafářová, která prohrála 6-7 4-6. Klíčovým okamžikem byla ztráta servisu za stavu 5-4 v prvním setu. "V tie-breaku mi pak za těsného stavu podklouzla noha. Takže to všechno trochu nešikovně vyšlo," uvedla.

"Na trávě ten zápas někdy uteče, že člověk ani neví jak," dodala rezignovaně k druhému setu. "Co se dá dělat."

Z Wimbledonu ještě neodjíždí. Bude hrát čtyřhru s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou a zapsala se do smíšené čtyřhry s Janem Hájkem.

Že by mix mohla hrát se svým partnerem Tomášem Berdychem, zatím prý nepřichází v úvahu. "Já se ho už na to ani neptám," řekla. "Má skvěle rozehranou sezonu a je správné, že se soustředí na dvouhru. Musí šetřit všechny síly, protože má teď obrovskou šanci," uvedl Šafářová, jež by měla být nejvýše nasazenou hráčkou Prague Open, který začne na Štvanici 12. července.

Iveta Benešová dnes ve Wimbledonu nevyužila v utkání s Ruskou Anastasií Pavljučenkovou šance ke zvratu a vypadla také už v prvním kole. Hlavní výhodou Rusky byl podle české hráčky lepší servis.

Benešová mínila, že měla šanci vyhrát a mohla se dostat do vedení v prvním i druhém setu. "Nevyužila jsem ty šance a to asi rozhodlo," prohlásila po prohře 3-6 4-6.

"Hlavní rozdíl je asi v servisu. Je vysoká a letí jí to," řekla Benešová. "Když už jsme se dostaly do výměny, tak jsem ji přehrávala. Potom si při důležitých míčích pomohla servisem."

Benešová ale připouští, že hru na trávě nemá moc ráda. "Není to můj oblíbený povrch," řekla hráčka, které se nicméně loni podařilo dostat ve Wimbledonu do třetího kola.

"Já se na tom neumím pohybovat. Nepochopila jsem to doteď. Pořád se bojím, že spadnu," prohlásila. "Při pohybu do stran u toho vlaju a nemám jistotu v úderu. Nějak mi to nesedí," stěžovala si.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
No jo, naše Lucka hrála na turnaji společně s Tomášem a zase nic neuhrála. S velkou pravděpodobností je na takových turnajích vyskákaná jak klokan a druhý den na kurtu jí ta zbytečně vydaná energie chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucko, Lucko, tys tomu zase dala. Měl jsem tě jako poslední zápas na tiketu, kdybys vyhrála, bral bych skoro čtverku. Já ti jinak strašně fandím, ale včera jsem měl sto chutí zajet do Londýna a (bez krve) ti nakopat tu tvoji krásnou pr... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jéjda proč tak hrubě:-) Já myslím, že holt je to tím, že Lucka na trávě hrát neumí, ne nadarmo na tomto povrchu vyhrála za poslední 2 roky jediný zápas. Ještě, že se na trávě nehraje moc turnajů, to by jinak jen těžko byla v TOP 30. Zase Vás ale pane šlechtí, že jste si vsadil na její vítězsví, plno mých přátel vsází jak na běžícím páse na porážky našich tenistů...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist