Šafářová neproměnila mečbol a v Eastbourne končí

14. 6. 2011, 19:49
Aktuality 14
Generálka na Wimbledon Lucii Šafářové nevyšla. Po nedělním finále na tvrdém povrchu v Kodani si na trávě v Eastbourne zahrála jen jeden zápas. V něm měla na dosah postup, ale proti šesté nasazené Marion Bartoliové nevyužila mečbol a prohrála 3-6 6-3 a 6-7.
Lucie Šafářová

V pátém vzájemném utkání obou tenistek odstartovala lépe Marion Bartoliová, která v sedmé hře poprvé vyzrála na podání Lucie Šafářové. Ta v úvodním setu uhrála při servisu své soupeřky jen dva míče a sadu ztratila poměrem 3-6.

V následujícím dějství se ale role obrátily, Šafářová už si bezpečně držela podání a její jediný proměněný brejkbol znamenal, že se o postupující muselo rozhodnout ve třetím setu.

I v něm měla navrch česká hráčka, která se ujala vedení 3-2 a za stavu 5-3 byla při podání své soupeřky jen dva míče od postupu do dalšího kola. Bartoliová ale nebezpečí zažehnala a Šafářová poté při vlastním servisu nedokázala zápas ukončit, a tak přišel na řadu tie-break. V něm nejprve brněnská rodačka vedla 4-1 a měla výhodu dvou podání, Bartoliová vzápětí čtyřmi míčky v řadě vývoj zkrácené hry otočila. Šafářová udržela pevné nervy a za stavu 6-5 měla první mečbol, jenže ho nevyužila, což Bartoliová o chvíli později potrestala a za dvě hodiny a 20 minut zvítězila 6-3 3-6 a 7-6.

Ke svému prvnímu letošnímu zápasu na trávě nastoupila v Eastbourne světová trojka Věra Zvonarevová. Ruska neměla s domácí Heather Watsonovou vážnější problémy a bez ztráty podání ji porazila 6-3 6-3. O postup do čtvrtfinále si zahraje se Serenou Williamsovou, která dnes nepříliš přesvědčivě porazila Bulharku Pironkovovou.

Přechod z antuky na trávu zvládly i obě finalistky French Open. Šampionka z Paříže Na Li si poradila s Rakušankou Paszekovou, Italka Francesca Schiavoneová porazila čtvrtfinalistku loňského Wimbledonu Estonku Kanepiovou.

Číňanku ve druhém kole čeká Slovenka Hantuchová, Schiavoneová se utká s nebezpečnou Agnieszkou Radwaňskou.

S obhájkyní titulu Jekatěrinou Makarovovou bude o čtvrtfinále hrát Petra Kvitová. Ruska tenistka do turnaje vstoupila třísetovou výhrou nad chorvatskou kvalifikantkou Mirjanovou Lučičovou.

V deblové soutěži vypadly už v prvním kole vítězky French Open Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. České tenistky podlehly druhému nasazenému páru Huberová/Raymondová 4-6 a 6-7.

 

Výsledky - Eastbourne - ženy (tráva, dotace 618.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Bartoliová (6-Fr.) - Šafářová (ČR) 6:3, 3:6, 7:6 (9:7), Zvonarevová (1-Rus.) - Watsonová (Brit.) 6:3, 6:3, Li Na (2-Čína) - Paszeková (Rak.) 7:5, 6:4, Schiavoneová (4-It.) - Kanepiová (Est.) 7:6 (9:7), 6:1, Baltachaová (Brit.) - Rezaiová (Fr.) 6:2, 6:1, Makarovová (Rus.) - Lučičová (Chorv.) 6:1, 3:6, 6:4, Ivanovičová (Srb.) - Görgesová (Něm.) 6:4, 6:3, Jovanovská (Srb.) - Pavljučenková (Rus.) 7:6 (11:9), 6:4, Hantuchová (SR) - Jie Zheng (Čína) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Pavljučenkovová/Zvonarevová (Rus.) 6:4, 4:6, 10:6.  
Huberová/Raymondová (2-USA) - Hlaváčková/Hradecká (ČR) 6:4, 7:6 (8:6).

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Roztrpčení "den poté" vyprchalo, podrobněji ke včerejšímu zápasu lucky: http://matej-tenis.blogspot.com/2011/06/ke-vcerejsimu-zapasu-lucky-safarove.html
Reagovat
smazaný uživatel
ty trouba. blogovat o zápase, který ani neviděl je fakt úlet,.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty si nedáš pokoj a nedáš pokoj. :-) Smutný příběh. ;-))) Zajímalo by mě, čím se v reálném životě živíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc jediná má věta, kterou nelze říci na základě sledování live score a zápasové statistiky, je tato:

"Je velkou škodou, že zápas nebylo možno shlédnout na streamu, neboť dostupné statistiky naznačují, že se patrně jednalo o kvalitní utkání."

A jinak že se něco vymyká tvému chápání (= napsat článek o zápasu, který člověk mohl bohužel sledovat jen přes WTA live score), to není vzhledem k tomu, jak slaboduše se zde projevuješ, naprosto žádné překvapení.

Upřímně řečeno, překvapilo by mě naopak, to, kdyby se vůbec něco tvému chápání NEvymykalo. :-)))
Reagovat
skott
IVANOVA/HAN
Nechci precenovat vykon Kati (jelikoz Han nastupovala s tezce obvazanyma obema stehnama), ale pomerne slusny vykon z jeji strany.Opet mi ukazala, ze ji trava jako temer ryzi antukarce problem nedela.Nekolik krasne rozehranych vymen, kdy Cinanka nevedela, kde ji hlava stoji, kvalitni servis, vcetne par nasazenych es v duelzitych chvilich...jen par vypadku to kazilo, nastesti pro Katu vsechny ty stavy 0/40 nebo 40/0 (a ze jich bylo pomerne dost) dopadly vzdy dobre pro ni.
Dalsi kolo ted vypada celkem hratelne.Carla hrala ve stejnou dobu hned vedle a vubec me nepresvedcila.Jen tradicni kolaps Voegele ji zachranil od porazky ve dvou.
SAVINYKH/KRAJICEK
Jednoduse mile prekvapeni.Valeriu jsem konecne videl poprve nazivo a vysledky nelzou - formu proste ma.Po vlaznejsim zacatku, kdy ji delal Krajicek serv problemy, ho postupne precetla nebo lepe receno si na nej zvykla, protoze Misa ma vicemene jen jeden typ:) a zacla ve vymenach dominovat.Za zminku stoji Valerii prohozy, ktere mi napadne pripomnely ty same Very Zvonareve...a vlastne to nebyla jedina vec;)
Pokud Valeria oplati Barthel nedavno tesnou prohru z Parize, mela by se kvalifikovat
VOSKOBOEVA/LINETTE
Asi nejlepsi mac, ktery jsem shlednul.Magda by pravdepodobne s timto vykonem porazila vetsinu ostatnich holek, co jsem mel moznost videt z 1.kola.Galina ovsem po navratu miri vysoko, jeji postaveni na zebricku absolutne neodpovida tomu, co hraje.Jeden brejk ji staci k setu, souperce temer neda cichnout pri vlastnim podani.
PANOVA/LEE WATERS
Sasa zacla vyborne, tusim vedla 4-1, ale jeden ztraceny servis vsechno obratil.Od te chvila byla nejista, bez napadu, naopak Waters vyhecovana a s podporou lidi kolem ji riskantni hra neuveritlene vychazela.Nicmene pred koncem, kdy jsem prestal verit v obrat, jsem musel odejit.Waters rev se proste skutecne neda poslouchat (i na me silne kava), kazdou chvili jsem cekal, kdy se na kurtu snad pozvraci..
Reagovat
skott
KULIKOVA/TOMLJANOVIC
Videl jsem druhy set, Regi podle meho ocekavani jasne vedla.Problem nastal, kdyz mela dopodavat zapas.Tomljanovic do te doby neskodna najednou znicehonic dvakrat Regi brejkla a mela 6-5 30/0 na svem servu...v tu chvili Regi popadnul zachvat vzteku, nato se rozplakala, pote triskla raketou o zem, o plot, aby rozhozena Ajla udelala ctyri naprosto totozne nev. chyby z forhendu a sly do tie-breaku.Napinak zvladla tesne Tomljanovic, a prestoze na ni nic znat nebylo, zavolala si fyzio a po dlouhe pauze (trisla?) se vratila uplne bez pohybu - neuhrala ani micek a po dvou gemech vzdala.

ostatni byly spise utrzky, vcetne bidy Ulky nebo Krunic:(

a krome postupujcich Savinykh, Voskoboeve, Kulikove a Ivanove mi samozrejme udelaly radost i Arina, Vita a Nina, ktere hraly na oplocenych kurtech, ktere se spatne sleduji.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna osobní otázka: proč máš proboha tak rád Rusky? Tady na hotelu máme (mladých) Rusek habakuk a řeknu ti, že až na pár výjimek jsou to ta nejmíň příjemná a sympatická stvoření ženského pohlaví, která se tu pohybují. ;-) Podle toho, jak se tu chovají, by člověk řekl, že musí být na seznamu sta nejvýznamnějších osobností z celé zeměkoule nebo tak něco.
Reagovat
smazaný uživatel
Po loňském týdenním pobytu v Karlových Varech musím jen a jen souhlasit :-)
Reagovat
skott
Nevim kde ¨na hotelu¨ myslis, ale pochybuju, ze to bude nejaky reprezentativni vzorek.Obcas taky zalezi na tom, jak pusobis ty.Vseobecne sposuta Cechu ma porad nejaky komplex z Rusu, predsudky..nevim proc, nezijeme v minulosti.
Proc mam rad rusky tenis, jsem tady uz nekdy ve strucnosti jiste rikal, nic zvlastniho v tom neni.
a Tonus aby nekdy nesouhlasil..:)
Reagovat
smazaný uživatel
to byla opravdu naprostá tragédie. Už ten zápas měla 3x vyhraný!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tebe to vůbec nepřekvapuje. vi? :D
Reagovat
smazaný uživatel
*viď
Reagovat
smazaný uživatel
ani ne. čekal sem to že to podělá.
Reagovat
VlS
Jak vidíš sám, tak mít něco vyhraný stačí jednou, třikrát netřeba, ale mít něco vyhraný není mít match ball, to je ještě málo :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist