Šafářová o deblu s Mattekovou-Sandsovou: Zatím je jen Praha. A dál? Život to zase někam zavede

22. 7., 21:30
Rozhovory 8
Za velmi emotivní označila Lucie Šafářová úspěšný start ve čtyřhře na turnaji WTA v Praze po boku Bethanie Mattekové-Sandsové. S o dva roky starší Američankou, s níž se setkala na kurtu po téměř šesti letech, porazila dnes na antuce ve Stromovce japonský pár Šuko Aojamaová a Ena Šibaharaová 6:2, 7:5 a postoupila do 2. kola. V rozhovoru s novináři řekla, že s parťačkou navázaly tam, kde skončily, a vedle domácí atmosféry si užila podporu rodiny.
Bethanie Matteková-Sandsová a Lucie Šafářová (© Livesport Prague Open / Pavel Lebeda, sport-pics.cz)

"Bylo to úžasné. Jak jsme vcházely na kurt a lidé nás vítali, tak jsme se na sebe s Bethanií koukly a měly slzy v očích. Bylo to krásné. Jsem strašně ráda, že přijela, že je tu taková atmosféra, a myslím, že jsme odehrály skvělý zápas," uvedla Šafářová.

Sedmatřicetiletá tenistka, která se letos krátkodobě vrátila na kurty, měla během rozhovoru v náruči dcerku Leontýnku. Také ona během utkání Šafářové fandila. Při jedné výměně zakřičela: "Mami, do toho". Když na to přišla řeč, čtyřletá dcerka české hráčky se rozplakala.

"Ona se za to teď stydí," uvedla s úsměvem Šafářová, kterou podpořil i dvouletý syn Oliver. "Samozřejmě jsem to vnímala. Je to úžasné, že tu mohu mít rodinu a malou. Dopoledne jsme se rozehrávaly a ona tam pinkala vedle nás. Je to krásné, jak se život někam posouvá. Jsem ráda, že nás viděla hrát s Bethanií, protože tu byla poprvé," podotkla Šafářová.

S Mattekovou-Sandsovou získala pět deblových grandslamových titulů a nyní s ní hrála po takřka šesti letech. Naposledy spolu bojovaly na US Open 2018.

"Myslím, že jsme dnes začaly tam, kde jsme skončily. Ta naše energie a spolupráce je v tomhle unikátní. Šly jsme si to hlavně užít a opravdu si to užily," uvedla Šafářová, která dva dny předtím nestačila v kvalifikaci dvouhry na Ukrajinku Anastasiju Soboljevovou. "Při tom singlu už je pro mě těžší pokrýt ten kurt, ale ve čtyřhře jsem se cítila moc dobře," doplnila.

V příštím kole narazí Šafářová s Mattekovou-Sandsovou na českou dvojici Dominika Šalková a Barbora Palicová. Půjde o souboj generací, Šalkové i Palicové je teprve dvacet let. "Půjdeme turnajem dál krok za krokem. Čeká nás další zápas, na který se těšíme. Půjdeme si ho zase užít a snad si ho užijou i lidi," řekla Šafářová.

O plánech po turnaji v Praze nyní Šafářová nepřemýšlí. "Zatím je jen Praha. Bethanie totiž hraje se Sofií Keninovou a mohou se dostat na Masters. A myslím, že také ona plánuje rodinu. Uvidíme, necháme to otevřené. Život to zase někam zavede," doplnila Šafářová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Mantra
Na to nemají. Realistický pohled.
Reagovat
com
paní Plekancová cokoli si zamane, to dostane. Realna zkusenost. smile
Reagovat
lvicek
Bylo prima si jejich zapas uzit nazivo! A litalo jim to pekne ;). Pozorovala jsem i deticky nahore na balkone, mladsiho Olivera to zatim moc nebavilo ;). Tak at si klidne dojdou pro titul, KrejSi vzhledem o okolnostem ted asi moc na titul ani nemysli...
Reagovat
Vlk-v-trave
:) mohly by se ještě vrátit na nějaký GS, třebas Wimbledon, buď jako legendy nebo hlavní soutěž...
Reagovat
Pe3k
Šafinka smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Deblové Legendy
Reagovat
zfloyd
hrály skvěle
Reagovat
misa
Proti Sofii si Lucka zahrála v Quebeku 2017 (výhra) a ve čtyřhře na French Open 2019 (tehdy poslední zápas kariéry).

Kdyby se tak Sofia zase zlepšila a dostala někam do top 20 smile Můžu tak max. snít, realita vypadá mnohem hůř...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist