Šafářová se chce vrátit silnější, na rameno se nevymlouvala

5. 9. 2017, 03:56
Aktuality 28
Lucie Šafářová na US Open vyrovnala svůj nejlepší výsledek. V osmifinálovém utkání s Američankou Coco Vandewegheovou měla šanci své maximum ještě posunout, se sebevědomou soupeřkou ale prohrála. "Každá porážka je frustrující," řekla česká hráčka, ale jinak mohla být spokojená. Na grandslamech letos zahrála ve dvouhře nejlépe. "Vyhrála jsem tři zápasy a doufám, že se příští rok vrátím ještě silnější," uvedla deblová světová jednička po porážce 4-6 6-7.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

V první sadě měla tři možnosti vzít Američance servis, ale ani jednou neuspěla. "Vždycky zahrála dobrý servis, nebo mi zahrála hned pod nohy. Do vyložené šance jsem se nedostala," řekla.

V posledním gamu první sady pak přišla o vlastní podání. Když netrefila první servis, Vandewegheová z druhého ostře returnovala. "Hnala mě. Ten game jsem to měla proti větru. Dvakrát jsem netrefila první servis a ona si to uhrála," dodala.

Sama čelila tradičně rychlému prvnímu podání soupeřky a navíc se těžko vypořádávala i s jejím druhým servisem. "Má výborný kick. Na centru je kurt pomalejší a míč po odrazu skákal hodně vysoko, s čímž jsem měla problémy," řekla.

Šafářová se od začátku turnaje potýkala s drobným zdravotním problémem, o kterém předtím konkrétně nemluvila. "Bolí mě rameno," uvedla po prohře, ale rychle dodala: "Držím ho v normě. Určitě bych se na něj nevymlouvala."

Místo Šafářové vyzve světovou jedničku Karolínu Plíškovou ve čtvrtfinále Vandewegheová. "Snad se to Káje podaří. Hodně bude záležet na servisu," řekla Šafářová.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
naposledy to minuly rok rekl Fedex a jsou z toho 2GS a treti ma rozdelany:)!
Tak to je moc fajn, ze chce, tot hlavni.

K diskusi nize...
...kazdy ma proste nejaky charakter se kterym se snazi cely zivot pracovat...prijde mi ze pan Jiri dnes odkryl ameriku...jestli jde o Lucy, nebot to je znamo nekolik let, a pouze Rob byl schopen neco v tomhle ohledu zmenit.
...Betka ma k drzosti podle me opravdu dost daleko...
...ad. stereotypni hra - podle me se drzi (bez trenera) pouze toho v cem si je jista...coz se projevilo v tomto singl. turnaji trebas i na volejich, ktere bych hodnotil vysoko za umeleckou netendecnost a kreativitu, ale tenisove byly pochopitelne katastrofalni, a proto take asi ubyvaly nejen voleje, ale i jine prvky...
...kdo sleduje trochu ty debly s Barunou, tak vidi, ze Lucy je v nove roli, a snazi se byt v tomhle sefkou (s Betkou to bylo naopak), nebot Bara drza taky neni (ma spis strach aby ji to neskazila), ona je jen emocionalne obcas vysinuta...drzosti bych to asi nenazval...

Toz to je za mne asi tak vsechno k tomuto pripadu.:)
Reagovat
sprchon
Tak slovo "drzost" se mi nepovedlo. Spíš jsem to myslel tak, že Beth a Bára nepůsobí ustrašeně, spíš naopak. Spolu jsem je teď hrát neviděl, tak nevím. Docela se divím, že tomu šéfuje Lucka.
Reagovat
smazaný uživatel
Vklidu...:)
Ja se nedivim, Bara ma podle me vuci ni prirozeny respekt...je to jednak No.1 a take ma kupu GS... ale Lucy s tim teda celkem bojuje, obcas to je videt na kurtu, trochu chaoticke...
Na lavce je ta, co Barunu po zapase po stehne poplaca, pochvali atd.
Nerikam, ze ji to jde, ale uci se to:)
A asi by Bara ani nechtela, aby to bylo naopak, i v tom rozhovoru, co tu daval Misa to bylo celkem patrne, Lucy vypravela, ze se ji snazila uklidnovat, povzbudit, ze nema mit obavu, zeby ji to kazila a tak...
...no obcas to vypada, ze to tam na tom kurtu nesefuje nikdo:) Ale zadnej uceny z nebe nespadl, tak co...:)
Reagovat
sprchon
Tak to je dobře, že se učí... A hlavně že jim to i s Barčou klape. Se divím, že spolu nehrály už dřív, když to jsou dlouholetý kamarádky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak obcas spolu hraly...ale Lucy se jeste celkem pratelila se Stazkou se kterou take hrala...a tak. Ruzne se to stridalo, a myslim, ze tolik na ten debl nemyslela. To az pak zmenil ten Rob...a tam si to sedlo idealne a to se asi jen tezko bude prekonavat...ale aspon jedno nejake vitezstvi by jim vyjit mohlo... zatim cekacka:) (nepocitam OH, ale i tam bronz, takze finale se jeste nepovedlo)
Reagovat
sprchon
Na TP to ukazuje první společnej zápas v roce 2015... Ale to je jedno, hlavně, že jim to jde teď. :)
Reagovat
misa
Vlku, to říkala Lucka i v Paříži 2015 a jak to dopadlo. Ale jinak pěkný komentář :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak nevime, treba si ji chytne a ulovi jeste nejaky experimentalni trener, neco ve stylu Roba...muze se to pak zmenit, kdo vi co jeste prijde:), ale hlavni je, ze chce hrat a byt silnejsi:)
Jestli jde o pristi singlovou sezonu, myslim, ze to bude jedna z poslednich vetsich moznosti...jak jeste neco poradneho vyhrat, ale musi ji podrzet zdravi.
Ale na to, ze je sama, to fakt neni spatne. S Colleen skoda...ale pokud tehle hracce nesviha v hlave, je schopna splachnout i Muguruzu a na cestu ji tad kanara...soucasny zensky tenis je neskutecne vyrovnany - a rekl bych ze take dost zalezi jak se holky v pavouku vzhledem k H2H potkavaji...
Trebas, jak by Garbina hrala v jine pulce a nepotkala Petru tak verim, zeby mohla do toho finale jit, pokud by trebas nechytla Colleen s dobrou hlavou:) atd. atd.
Kdo vi jak by se rozehrala Simona v jine casti pavouka...trebas by vyndala zase jine hracky, ktere ted jsou daleko. Kdo vi jak by dopadla Kaja, jakby forehandova Monika nezkonila zapas s Jeniffer...to si radeji ani nepredstavuji:)
V tom WTA je tezke se o neco celkem oprit...je to ted takove prechodne obdobi...uvidime, jestli se chytnou nejake nove stalice, ktere by kreovaly novy smer v zenskem tenise...
...nechce se mi verit, ze ten bum, bum agresivni styl bude drzakem, hodne je to vysilujici nejen fyzicky, ale i psychicky, max. dobre pro Serenu...
...no, ale kazda chce proste winnrovat nebo naopak extremne drzet vymenu az tu druhou prinuti k chybe nebo sama se prinuti:)
A ty mlade hracky, ktere i to celodvorcove pojeti se snazi zaradit, tak tam bud chybi serv, nebo hlava atd.
Reagovat
smazaný uživatel
jo a mimochodem, jsem rad, ze CR ma takovou hracku:)
...a ze Spaniel v NY ji nejen potkal, ale zaradil v rankingu srdecnosti a otevrenosti na samotny top!
Spaniel je myslim, dost slusne meritko:) Toho jen tak neco nepotesi, nebo jinak neni hned tak s necim spokojeny:)
Reagovat
misa
Lidi jí ještě nadávají, že se ke každému člověku snaží chovat slušně. Aspoň je vidět, jaké hodnoty se ve společnosti vyznávají. Pro mě je to jedna z nejdůležitějších věcí, kvůli kterým jí fandím.

Rameno a Quebec? Moc dobře to nevidím, přitom jsem se na tenhle turnaj tak těšil. Kombinace singlu a deblu je pro třicátnice skoro neúnosná.
Reagovat
sprchon
Zas nepřeháněj, nikdo jí tu nenadává. ;)
Reagovat
misa
Lucčinu hru taky občas kritizuju, ale na její povahu mi nikdo sahat nebude :) Slušnost nebo dokonce submisivnost na její včerejší hru neměla vliv, spíše únava, ani se mi nezdálo, že by měla vůli zápas otočit.
Reagovat
sprchon
Možná byla unavená, no. Ale i Lucka se umí dostat do toho "beast modu", včera to bylo fakt bez šťávy. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=21aXk575ZbU
Reagovat
misa
Neskutečný pohyb a obrana! A to bylo předloni... Škoda těch nemocí, současná Lucie je už slabší. Nicméně je krásné, že se dokázala vrátit na slušnou úroveň, což ji muselo stát velké množství dřiny.
Reagovat
George_Renel
Půjdu asi proti proudu, ale mě se včerejší výkon Lucky vůbec nelíbil. Hra byla opět stereotypní a submisivní. A ta submisivita mě štvala hlavně mimo hru, při střídání stran, když ač Lucka přišla k ke sloupku sítě dříve, dávala soupeřce přednost. Proč? Proč se sama dostávat do pozice ušlápnuté?
Reagovat
raron
..jako bych to napsal já...ta její přehnaná "slušnost" mě už docela ser., a pak to takhle dopadá...
Reagovat
slacker
slovo slusnost mi evokuje poslusnost.
Reagovat
sprchon
Já se přiznám, že mě Lucka taky vůbec nebavila, něco tomu chybělo. A s tou slušností to je taky fakt... Možná i proto se jí v deblu tak daří, když má za parťačku buď drzou Beth nebo drzou Báru. :D
Reagovat
blixa
Bětka, na rozdíl od Báry není drzá. Maximálně tak asertivní :D
Reagovat
sprchon
Zas tak drzá není, no. Rozhodně ale dokáže Lucku aspoň dočasně dostatečně zkazit a dodat jí to americký sebevědomí. :)
Reagovat
VlS
Prostě byla nějak vychovaná a má to na celej život a nic s tím nenadělá, leda by se stresovala tím, že musí myslet na to, že si má hrát na něco, co není.
Reagovat
misa
Chyběla energie.
Reagovat
misa
Komu by se včerejší výkon Lucky líbil? U sítě dává přednost každé soupeřce.
Reagovat
George_Renel
Což je pochopitelně špatně. Ano, chápal bych, kdyby dala přednost třeba Venus, legendě a starší dámě. Ale nějaké odrzlé mlaďošce. A ještě tak viditelně? Prostě jsem tam dříve, tak jdu, ne?
Reagovat
misa
To asi souvisí s tím, co napsal VlS.
Reagovat
Frick
Tak to je asi Quebec v háji. :-(((( V Cinci stehno, tady zase raneno...
Reagovat
VlS
Skoro všechny něco bolí.
Reagovat
misa
Lucka nemá rameno oblepené a říká, že je v normě, ale pokud bude postupovat ve čtyřhře, tak si myslím, že Quebec vzdá. Navíc když je mezi ním a Wuhanem pouze týdenní pauza.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist