Šafářová se odhlásila ze čtyřhry a bude léčit zranění. Pak zaútočí na Singapur

1. 9. 2015, 23:11
Aktuality 27
Nečekaně rychle skončil pro Lucii Šafářovou poslední grandslam sezony. Světová i nasazená šestka dnes na US Open vypadla i kvůli nataženému břišnímu svalu v 1. kole, odhlásila se ze čtyřhry a bude spěchat domů na vyšetření. Doufá, že se dá brzy dohromady, aby mohla jet na asijské turnaje a bojovat o premiérovou účast ve dvouhře na Turnaji mistryň.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

Šafářová se zranila před třemi dny ve finále v New Havenu, které prohrála s Petrou Kvitovou. "Samozřejmě to mrzí. Zranit se takhle těsně před grandslamem je asi nejhorší, co se mohlo stát. Na druhou stranu finále v New Havenu bylo super. Co se dá dělat," řekla Šafářová po prohře s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou 4-6 1-6. 

Bolest letošní finalistka French Open ucítila ve třetím setu finále s Kvitovou. Pak měla den volno a v pondělí si lehce zatrénovala. "Snažila jsem se to dát jakž takž do kupy, ale nemohla jsem úplně servírovat. Když trefím míč, tak to bolí," popsala. Přesto doufala, že by třeba mohla v utkání uspět. "Nemusel jí zápas sednout, ale ona hrála opravdu moc dobře. Já byla pomalejší a bojovala sama se sebou." 

Chvilku i přemýšlela, jestli má vůbec k zápasu nastoupit. "Ale zase jsem nebyla zraněná tak, že bych měla něco s kotníkem a nemohla běhat. Kdyby soupeřka nehrála tak dobře, mohla jsem to vybojovat. Ale ona byla ready a byla dneska holt lepší. Když dneska nejste stoprocentní, je těžké vyhrávat," uvedla Šafářová. 

Do New Havenu minulý týden původně neplánovala jet. Jenomže měla před turnajem v Torontu virózu. "Prohrála jsem tam brzo a přes tři odehrané zápasy v Cincinnati jsem měla pocit, že bych ještě před US Open nějaká utkání potřebovala. Když mi nabídli kartu, tak jsem ji přijala," vysvětlovala Šafářová. 

Nabízí se otázka, jestli není lepší před grandslamem raději nehrát. "To je strašně těžké se rozhodnout. Nakonec se ale můžu zranit i při tréninku," řekla a dodala: "Těžko říct, jestli New Havenu lituju. Finále je super a bodově to je jako tady čtvrté kolo. Kdo ví, co je lepší přístup. Nejlepší je se v tom nerýpat a rychle se uzdravit." 

Doufá, že bude mimo hru týden, maximálně deset dnů a pak bude schopna odletět na turnaje do Asie. "Ještě mě čeká pět velkých turnajů a pořád chci bojovat o Turnaj mistryň," naznačila, že by ráda hrála v Singapuru i dvouhru. Ve čtyřhře už se na vrchol sezony s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou kvalifikovaly. Ve dvouhře je aktuálně čtvrtá a má velkou šanci, že se mezi osmičku dostane.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Frick
Off season training with Lucie Safarova
https://vimeo.com/82556605
Morita 6(2):7, 3:6 (R32 Auckland) @ 3,17

Lucie Safarova | U.S Open Series training 2014 | HD
https://vimeo.com/101973768
Mladenovič 6:2, 3:6, 3:6 (R32 Washington) @ 3,22

Lucie Safrova | Official Video | HD | Off Season Training 2014
https://vimeo.com/115092695
(v rámci WTA Tour) Stosur 6(3):7 7:5 3:6 (R32 Sydney) @ 2,72

Wimbledon 2015 training |HD| #teamsafarova
https://vimeo.com/131335236
Cibulková 6(4):7, 4:6 (R32 Eastbourne) @ 3,59

Safarova. WTA sweetheart| HD| Wimbledon 2015
https://vimeo.com/132637561
Vandeweghe 6(1):7, 6(4):7 (R16 Wimbledon) @ 2,70

Rogers cup 2015 | Teamsafarova |HD|
https://vimeo.com/135723585
Gavrilova 6:4 5:7 5:7 (R 32 Toronto) @ 2,68

Lucie Wiggle | featuring Redfoo | HD | Video
https://vimeo.com/137768001
Tsurenko 4:6 2:6 (R 128 US Open) @ 3,28
Reagovat
Frick
Nemohla na to zranění mít svůj vliv i to, že je Lucka tak "pevná"? Řekněme, že Petře před 5 lety by se to nestalo?
Reagovat
smazaný uživatel
Sotva.
Reagovat
Fandina
Začátkem roku 2012 měla Petra zranění břišních svalů.
http://sport.idnes.cz/tenistku-kvitovou-trapi-brisni-svaly-dxr-/tenis.aspx?c=A120519_110226_tenis_ma
Reagovat
Frick
http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/tete-safarove-odjely-fanynky-kvuli-skole-viteznou-pusu-poslou--1527988

Myslel jsem, že choděj do školy ve státech, když tam prý Veronika žije.
Reagovat
makro99
Tak bylo by hezké, kdyby se teď všichni, co tu vyhřezávali moudra typu "Lucka není hračka pro Top 10", "kdyby místo videí radši trénovali", "výkon na úrovni školačky" Lucce omluvili... bez medical timů, bez hraní na city, bez psychického rozhazování soupeřky - nikdo nic nevěděl, thanks!
Reagovat
smazaný uživatel
Omluva? Tady? Člověče, ty jsi naivní jak první křesťan. :-))
Reagovat
makro99
to je platonické...jak výzva vědců ;)
Reagovat
Atoidi1
Tak tohle přirovnání mi zůstává záhadou, čím je inspirováno ??? Prosil bych o vysvětlení obou použitých termínů (první, křesťan) a čím jsou zrovna specificky naivní. Díky dopředu. Případně je možné směrovat odpověď do schrány... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudou náhradnice za Šafi s Beth Denisa s Anou Konjuh? Myslím, že předtím byly první od čarou ...
Reagovat
smazaný uživatel
to by bylo super, ale nevím ,kde by Denča na to sebrala body
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennisforum.com/showthread.php?p=62273777&posted=1#post62273777
Reagovat
smazaný uživatel
tak to vypadá nadějně,ale nepomatuji se na to,že by Denisa někdy hrála debla a dostala se na 76 místo,ale moc jí to přeju
Reagovat
smazaný uživatel
to je nějaký pravidlo o spojení 2 hráček pomocí single rankingu, protože 77 a 80 je jejich umístění v žebříčku dvouher
Reagovat
smazaný uživatel
tak proto..,zajímavé pravidlo..,asi se bere to lepší umístění z debla nebo singla,jinak by Hingisová nemohla hrát
Reagovat
smazaný uživatel
To pravidlo je opravdu zajímavé - bere se lepší z obou rankingů:

Those players who, when teamed together, qualify consistent with the better of their individual singles or doubles ranking dated approximately seven (7) days prior to the commencement of the Grand Slam Tournament. The rankings of the two players of a team shall be added together and these totals will determine who qualifies.

Ties shall be resolved as follows:
1. Team using two (2) singles rankings
2. Team using one (1) singles ranking
3. A team using an Entry Protection/Special Ranking is positioned below the other team(s). If one player on each team is using an Entry Protection/Special Ranking then the ranking of each remaining player determines the order.

For ties between teams with the same composition, priority will be given to the team with the highest individual singles ranking. For teams using two doubles rankin gs priority will be given in the men?s event to the team with the fewest number of tournaments played and then the team with the highest number of points. In the women?s event to the team with the greatest combined total points, thereafter the team with the highest combined ranking from the previous week and then to the team with the fewest combined number of tournaments played over the previous 52-week period.
Reagovat
smazaný uživatel
Debla hrála, kromě jiného i s Luckou Hradeckou na FC. Ale za to body samozřejmě nejsou. Oba bodované zápasy debla (s Petrou Cetkovskou) letos prohrála, celkem má jen 11 bodů. 76. místo má v singlu, v deblu je 1062.
Reagovat
VlS
kdyby to šlo, tak bych ti to bebi pofoukal :-(
Reagovat
smazaný uživatel
chudák Bettanie
Reagovat
Fandina
To je škoda. Přeji brzké uzdravení. Šafi pojď!!!
Reagovat
Jan
Smůla. Co se dá dělat. Je to život.
Reagovat
FulnekUltras
od Šafi ale velmi dobře řečeno...jedeme dál.
Reagovat
Jan
Byl jsem venku a teď jsem přišel a šok v TV, že Lucka prohrála. Pak si to přečtu tady a vidím, že zranění, tak na to měla nárok. Uvidíme jak dopadne Kvitová. Tam by mě její prohra naopak vůbec nepřekvapila. Mají holky letos v Americe smůlu, už první turnaje US Open series nestály za moc. S vyjímkou NH a že Plíšková tu serii vyhrála :), což bohužel na jejím výkonu na USO znát nebylo.
Reagovat
FulnekUltras
Posunující se pozdní začátek zápasu opravdu asi Petře moc sedět nebude. Němka je navíc na prostředí zvyklá už z kvaldy. Hodně tipařů si chce nahrabat, ale praví fandové věří vždy... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Němka zvyklá... předpokládám, že kvalda se na Ashovi nehraje. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
ale jo - dneska by to vyjít mělo... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
V to doufám ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist