Šafářová se před Fed Cupem zranila, nahradí ji Hradecká

13. 4. 2011, 11:27
Aktuality 26
Nečekaná komplikace změnila krátce před semifinále Fed Cupu v Belgii sestavu českého týmu. Lucie Šafářová si při úterním tréninku přivodila svalové zranění levého stehna a v Charleroi nenastoupí. V týmu ji nahradí dodatečně povolaná Lucie Hradecká.
Lucie Šafářová

"Lucka Šafářová si včera při tréninku, který ani nebyl moc náročný, poranila nohu a po konzultaci s doktory jsem se rozhodl povolat místo ní Lucku Hradeckou," řekl dnes kapitán týmu Petr Pála. "Doktoři říkali, že (Šafářová) v sobotu nebude stoprocentně připravená. Lucka byla připravená okamžitě přijet," dodal.

Jedinou jistotou je nyní sobotní start české jedničky Petry Kvitové. O druhé hráčce do dvouhry nechtěl Pála spekulovat. "Teď určitě nevím, kdo kromě Petry Kvitové v sobotu nastoupí. Musím se rozhodnout až během dnešního a zítřejšího tréninku," uvedl kapitán týmu.

Hradecká přišla o Stuttgart
Lucie Hradecká se o nominaci dozvěděla večer, když nakupovala. "O půlnoci jsem vzbudila správce na Štvanici a pak ještě rodiče doma, protože jsem si musela pro rakety," řekla narychlo povolaná tenistka po příjezdu do Belgie. Zabaleno na rychlou cestu měla ve dvě ráno, budíček pak v 6:20. "Takže jsem celou cestu v letadle prospala," usmála se.

Nominace ji potěšila, třebaže musela zrušit účast v kvalifikaci na turnaj ve Stuttgartu. "Trochu to mrzí, ale být členkou Fed Cupu se neodmítá," prohlásila. "Teď se ale těším i na to, až si dám po obědě šlofíka," dodala s úsměvem. Na trénink se vydá odpoledne.

Českou jedničkou pro boj o finále je Petra Kvitová, vedle Hradecké tvoří tým dále Barbora Záhlavová-Strýcová a Iveta Benešová. Belgičanky v Charleroi nastoupí bez zraněné světové dvojky Kim Clijstersové.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
takže je to jasný. Vyhra Belgie.
Reagovat
smazaný uživatel
ale vysílaloby se to !Řikaly že když bude hrát za fed cup nebo třeba SF nebo finale GS tak by to vysílali.jenom třeba v prvním kole nee.
Reagovat
majkl005
tak pokud já vím tak v prvním kole Fed Cupu nepočítala ČT se čtyřhrou jelikož tam hrála Barbora
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud já vím, tak čtyřhru normálně dávali, i když tam hrála Barbora. Je to zase bouře ve sklenici vody.
Reagovat
JOHNNY
Čtyřhru za rozhodnutého stavu pro ČR proti Slovenkám Česká televize nevysílala...
Reagovat
smazaný uživatel
Ani na webu ČT? Tak jsem ji možná viděl na livescorehunters v Aj.
Reagovat
smazaný uživatel
A nebo možná jako já prostřednictvím STV3..
Reagovat
majkl005
Pokud bude hrát dvouhru Barbora Záhlavová-Strýcová tak to bude hodně zajímavý....protože s velkou pravděpodobností by se to na ČT4 nevysílalo a tímpádem by bylo hodně lidí na*raných
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Lucka má ale smůlu, tyhle svalový zranění jsou kolikrát horší než zlomenina. Možná by pomohlo, kdyby se jí povedlo nabrat pár svalových kil.
Víte někdo nebo aspoň máte ponětí, proč se nějak pořád nepočítá se Zakopalovou? že by to nebyla týmová hráčka? Jinak Lucka H. je dobrá hráčka, která myslím může ty dvojhry odehrát min. na 1-1. Tak hodně štěstí. V sobotu je bohužel nebudu mít možnost sledovat.
Reagovat
smazaný uživatel
To je zajímavá otázka -- Zakopalová kdysi pár utkání ve Fed Cupu odehrála, dokonce v Chorvatsku na antuce porazila Ivu Majoliovou, někdejší vítězku RG, ale naposledy hrála tuším v roce 2006.

Hradecká loni porazila v hale ve Fed Cupu Petkovičovou a asi k ní má Pála Jr. na tomto povrchu větší důvěru než k Zakopalové. Ostatně, Zakopalové letos v Paříži (opět hala) prohrála s Yaninou Wickmayerovou hladce 1:6, 3:6. No a pak tu máme tu "drobnost", že Klára někdy má tendenci, když se jí nedaří, zápas úplně zabalit.
Reagovat
JOHNNY
Naprostý souhlas, jen ta "drobnost" - pokud má Klárka tendenci, když se jí nedaří, zápas úplně zabalit, tak se ptám jak by se podobné chování dalo nazvat u Ivety? :-D. Ta je na tom s psychikou velmi obdobně, ne-li ještě hůř...
Reagovat
smazaný uživatel
Zakopalová má jednu vadu.Je skoro nepoužitelná do debla.Proto jsou vhodnější pro Pálu Strýcová,Benešová,Hradecká...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak já ale nepředpokládám, že by Pála postavil Ivetu do singlu. Iveta je tam kvůli deblu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, jakým stylem se hraje ženský debl (tj. hráčka, kt. podává, zůstává na základní čáře a pinká si s hráčkou, která podání přijímá, dokud to jedna z nich nezkazí), je Klára do deblu použitelná. :-) A má velmi slušnej příjem. A letos hrála čtyřhru dvakrát s jarmilou Groth a měly slušné výsledky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůže jí do debla postavit,když se žádnou z našich nikdy nehrála.Jak to vypadalo,když spolu hrály na Slovensku nesehrané Peschke a Strýcová jsme jasně viděli.A to se jejich deblové kvality nedají se Zakopalovou měřit.Argument že už bylo rozhodnuto je o ničem.Na to,jak se zde prezentujete jako tenisový znalec,tak zejména o tom ženském,nevíte zhola nic...
Reagovat
smazaný uživatel
Já to chápal tak, jako že to míníš, že obecně vzato v deblu nepoužitelná. Na druhou stranu, kolikrát hrála Hradecká čtyřhru s Benešovou nebo Strýcovou?

Hm, a Peschke mi v současnosti jako zas tak super deblistka nepřipadá, v tom páru je podle mě Srebotniková obvykle výrazně lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
O.K.Na druhou stranu musím přiznat,že babskej debl je dost nevyzpytatelná disciplína...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s Benešovou hrála na turnajích WTA dvakrát, jednou postoupily do finále, se Strýcovou nikdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucie samozřejmě není zraněná, jen ustoupila soustředěnému zákulisnímu nátlaku, nás milovníků košatého českého jazyka, jehož nezpochybnitelnou ikonou je Bára Strýcová. Přeji ji tímto o víkendu, žádné jasné výhry, ale tři, emocemi k prasknutí nabité, adrenalinové bitvy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě že Lucka Hradecká ji je schopná porazit,ale pochybuji,že ji Pála postaví do dvouhry.Spíš dostane přednost Barča.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak se nám to komplikuje. No ale snad bude Lucka Hradecká schopná porazit tu Flipkensovou, stejně jako v IW, no ale nevím, nevím. :-(

Ta Lucka Š. ja taky neustále zraněná --- a furt ten stehenní sval. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle se do širší špičky (i.e. Top 20) nikdy nedostane, bohužel. :-(
Reagovat
darek.vrana
Já myslím, že Hradecká hrát nebude. Dal bych tam asi Strýcovou, ta teď hrála docela solidně.
Reagovat
smazaný uživatel
Hradecká ale už dvouhru ve Fed Cupu hrála a docela slušně; pro Báru by to byla premiéra. A naposledy s Flipkensovou na antuce prohrála 2:6, 3:6 (ovšem v roce 2007).
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to je bohužel pravda, její hru a s tím souvísející výsledky neustále komplikují častá zranění:( Nebýt jich, tak si myslím, že by v Top 20 již dávno Lucka byla (možná i výše).
Jsem moc zvědavý, koho Petr Pála místo Lucky nominuje. Můj tip je Bára Záhlavová Strýcová. Na druhou stranu si netroufám hodnotit, jak by jí mohl vyhovovat povrch. Každopádně pevně věřím, že tento duel naše tenistky i bez Lucky zvládnou!
Reagovat
smazaný uživatel
A formu mají obě srovnatelnou -- Hradecká v IW byla ve třetím kole a hodně potrápila Shuai Peng (podávala na vítězství), v Miami v 2. kole potrápila Azarenku a sehrála s ní dva vyrovnané sety, z nichž jeden vyhrála.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist