Šafářová v Římě nezaváhala, opět ji čeká Jankovičová

10. 5. 2011, 13:09
Aktuality 7
Lucie Šafářová zvládla v Římě první kolo tamního antukového turnaje. Se čtyřicetiletou Japonkou Kimiko Dateovou-Krummovou, nejstarší hráčkou na okruhu WTA, si poradila ve dvou setech 7-5 a 6-2 a může se těšit na duel se Srbkou Jelenou Jankovičovou - už druhý během týdne.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová se dnes v italské metropoli snažila navázat na pondělní postup Ivety Benešové, což se jí proti Kimiko Dateové-Krummové povedlo bez ztráty setu. Česká tenistka svou soupeřku zlomila v závěru prvního setu a za necelou hodinu a půl zvítězila 7-5 6-2.

Diváci v Římě dlouho neviděli žádný brejkbol, obě tenistky si držely své servisy, a zdálo se, že se o úvodní sadě bude muset rozhodnout v tie-breaku. Za stavu 5-5 si ale Šafářová vypracovala tři brejkboly, hned první proměnila a následně si udržela své podání.

Nejstarší hráčka okruhu WTA se ve druhém setu nehodlala vzdát. Rychle sice přišla o podání, sama potom ale Šafářovou brejkla, a po ztrátě dalšího servisu mohla české soupeřce opět prolomit podání. Šafářová už si však zápas pohlídala a bez vážnějších komplikací postoupila do druhého kola.

V něm ji čeká pátá nasazená Jelena Jankovičová ze Srbska. Bývalou světovou jedničku porazila Lucie Šafářová v jediném z pěti vzájemných zápasů, byl to ale ten poslední, který spolu odehrály před týdnem v Madridu. ve Španělsku brněnská rodačka udolala osmou hráčku světa 6-4 4-6 a 7-5.

Maria Šarapovová se po týdnu opět utkala s krajankou Jekatěrinovou Makarovovou a i v dnešním vzájemném souboji uspěla. Bývalá světová jednička smetla přemožitelku obhájkyně titulu Martínezové hladce 6-1 6-1 a postoupila už do 3. kola.

 

Výsledky - Řím - ženy (antuka, dotace 2,05 milionu dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Dateová-Krummová (Jap.) 7:5, 6:2, Rodionová (Aus.) - Švedovová (Kaz.) 6:4, 6:4, Briantiová (It.) - Zheng (Čína) 6:4, 7:5,  Oprandiová (It.) - Kanepiová (14-Est.) 7:5, 3:6, 6:1, Erraniová - Vinciová (obě It.) 6:2, 1:0 skreč,   Peerová (10-Izr.) - Jovanovská (Srb.) 3:6, 6:0, 6:4, Petkovicová (12-Něm.) - Kirilenková (Rus.) 7:5, 6:1, Pavljučenkovová (16-Rus.) - Scheepersová (JAR) 6:3, 7:5.   

Dvouhra - 2. kolo:
Schiavoneová (2-It.) - McHaleová (USA) 6:3, 6:1., Šarapovová (7-Rus.) - Makarovová (Rus. 6:1, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (7-ČR) - Llagosteraová, Parraová (Šp.) 6:2, 6:2, Shuai Peng/Jie Zheng (Čína) - Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) 6:2, 6:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Hradecká očividně ze soutěže odstoupila, protože místo ní hraje zítra se Sandrou Záhlavovou Denisa Allertová jako LL. Mimochodem, nechápu, proč zrovna ona, když má z poražených finalistek kvalifikace nejnižší postavení. Zřejmě však ostatní poražené již z Prahy odccestovaly, nebo co.

Myslím, že je to dobré rzhodnutí, pokud chce něco slušného uhrát ve Strasburgu.
Reagovat
smazaný uživatel
Allertová je talent divil sem se že nedostala přímo divokou kartu.
Reagovat
VlS
ať Jelenu pošle domů,pomohla by nejen sobě (a potřebuje hodně bodů, jinak se propadne někam na 37. nebo 38. místo), ale i Petře. Jelena obhajuje 250 bodů a pokud by neuspěla, spadla by za Petru na 10. místo. Bohužel, Petru ani v tomto případě a při případném vítězství v praze výsledek neposune do osmičky a může být (hypoteticky) nejlépe devátá, což by ale při neúčasti Kim na FO stačilo na perfektní nasazení (ale nevím, jestli se nasazuje z výsledků po Madridu nebo po Římu).
Reagovat
smazaný uživatel
škoda losu
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý práce, i když proti Jankovičové bude zapotřebí servírovat lépe. Doufám, že napodobí Petkovičovou a porazí Jelenu dvakrát za sebou. I když favoritkou na této pomalější antuce jistě nebude.

Jinak Kristýna Plíšková dnes opět dost zklamala, a to zejména v druhém setu, který zřejmě odmlátila bez větší snahy, protože jej prohrála asi za dvacet minut 0:6. V prvním setu aspoň bojovala.

Vtipný byl zápas dvou bezkonkurenčně nejhorších hráček v pavouku, kdy Martina Přádová porazila Gesu Focke 6:2, 6:0. To jen dokládá, jak je Gesa Fock tragická hráčka, je to už její pátý letošní kanár ve třech zápasech. Celkově sehrála ve své kariéře na turnajích ITF 6 zápasů a ve 12 setech uhrála dohromady 9 gamů. By mě zajímalo, kolik její otecko zaplatil pořadatelům za to, že obdržela divokou kartu do hlavní soutěže.
Reagovat
misoSK
Neviete co sa dnes stalo Andersonovi? Zaujima ma to z dvoch dovodov, poprve patri medzi mojich oblubencov a podruhe mi odpalil tiket :D
Reagovat
smazaný uživatel
vyron v pravym kotniku...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist