Šafářová vyhrála poosmé v řadě, v Tokiu jde přes Stosurovou do čtvrtfinále

25. 9. 2013, 12:05
Aktuality 187
WTA TOKIO - Lucie Šafářová se dál veze na vítězné vlně. V deštivém Tokiu dnes porazila svou oblíbenou soupeřku Samanthu Stosurovou a díky osmé výhře v řadě postoupila již do čtvrtfinále. O to bojovala i Petra Kvitová, její duel s Američankou Keysovou však už v prvním gamu přerušil déšť a dohrávat se bude až ve čtvrtek.
Lucie Šafářová (© toray-ppo.co.jp)

V první polovině sezony se Lucii Šafářové příliš nedařilo, od Roland Garros ji však začal trénovat Kanaďan Robert Steckley a jejich spolupráce začíná po třech měsících přinášet dobré výsledky. Předminulý týden šestadvacetiletá rodačka z Brna triumfovala v hale v kanadském Québeku a po dnešku má na kontě už osm vyhraných zápasů v řadě. 

Šafářové se totiž daří i na prestižním turnaji WTA Premier 5 v Tokiu, kde po zdolání Hercogové a neoblíbené Vinciové porazila i bývalou vítězku US Open Samanthu Stosurovou Levou rukou hrající Češka zdolala Australanku dvakrát 6-4.

Česká hráčka v zápase hraném kvůli dešti na centrálním dvorci pod střechou n
asazenou dvanáctku přehrála důraznou a přesnou hrou a pouze jednou přišla o podání. Stosurovou letos porazila už potřetí a vzájemnou bilanci si vylepšila na 7-2. "Jsem nadšená, byl to vynikající, ale i hodně těžký zápas," komentovala Šafářová, které roste sebevědomí.

"Vyhrála jsem teď hodně zápasů a s tím přichází sebevědomí. Hraje se mi výborně i tady v Tokiu," řekla po dnešním utkání česká tenistka.

Čtvrtfinále na okruhu WTA si Šafářová zahraje pošesté v sezoně. V Japonsku ji čeká bývalá světová jednička Caroline Wozniacká, se kterou má bilanci 2-2, ale jediný letošní zápas v Dubaji brněnská rodačka prohrála. Dánská tenistka dnes smetla 6-1 6-1 Slovenku Magdalénu Rybárikovou.

Petra Kvitová bude dohrávat zápas o čtvrtfinále až ve čtvrtek. Dnes sice rozehrála duel s osmnáctiletou Američankou Madison Keysovou, ale hned v první hře v momentu výhody české jedničky byl zápas kvůli dešti přerušen.

- WTA PREMIER 5 TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch, 2.369.000 dolarů)
středeční výsledky (25. 09. 2013)

Dvouhra - 3. kolo:
Šafářová (ČR) - Stosurová (12-Austr.) 6-4 6-4
A. Radwaňská (2-Pol.) - Cibulková (16-SR) 6-3 6-4
Wozniacká (4-Dán.) - Rybáriková (SR) 6-1 6-1
Kerberová (5-Něm.) - Ivanovičová (11-Srb.) 6-4 6-2
Bouchardová (Kan.) - Jankovičová (6-Srb.) 7-5 6-2
V. Williamsová (USA) - Halepová (13-Rum.) 4-6 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

187
Přidat komentář
misa
Tak Venus - Bouchard 3. set, nějak se to začíná natahovat. Hlavně, aby Japonci nezačali měnit rozpis kurtů a neposlali Petru zase někam na zastrčený dvorec.
Reagovat
tommr
za prvé tím, že potvrdila roli favoritky a nebezpečnou Keysovou porazila a za druhý tím, že postoupila poměrně rychle - ta hodina a čtvrt co strávila na kurtu by jí neměla tak unavit, aby nemohla úspěšně odehrát čtvrtfinále ... :)
Nepříjemný je jen, že bude hrát proti Kuznetsovový. Těšil jsem se, že si to Petra rozdá s Cirsteaovou a že jí vrátí tu nedávnou porážku. Proti Soraně bych Petře dost věřil, ale proti nevyzpytatelný Rusce to bude nejspíš velice těžký. Z toho co jsem viděl ze zápasu Kuznetsovová-Cirstea se Svetlana zdá být poměrně fit a v dobrý formě ... :)
Reagovat
LukasH
Jóó Petro. Super. Teď jsem vstal. Mám dlouhodobej spánkovej deficit, takže vstát v půl 4 se mi nepodařilo. Dobrý. Druhej zápas asi uvidim.:-:-)
Reagovat
smazaný uživatel
měla jsem stejnou reakci: "Jóóó, Petra!" :) velká gratulace k výhře, snad tím trochu ušetřila síly a zvládne ještě Světlanu - škoda, že to neuvidím :( hrály spolu zatím jen jednou a vyhrála Petra, ale ve třech, tak uvidíme.. držím palce!
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra co je stebou :-( Prohranych 7 her v rade :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Bouchacko pojd zabrat v tiebreaku...jeste je sance
Reagovat
misa
že ze zápasů Lucky a Petry budou přenosy? Na Lucku asi jo, protože hraje s tou "sladkou", ale Petra se Světlanou? Ještě, že jsem dnes nevstával na dohrávku.
Reagovat
tommr
měly by bejt. I když potom co ráno nevysílali zápas Petry s Keysovou ani na streamech už neberu nic jako jistý ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno nejlepší Sereně :3
Reagovat
Fandina
Venus Eugenie už na kurtu viz SuperTennis. Jsem zvědavá, jak bude zápas probíhat. Je mi jedno, která vyhraje. Eugenii fandím, podle toho s kým hraje. Ale Venus je Venus a tady zatím hrála dobře, jsem zvědavá, která vyhraje.
Reagovat
Fandina
A už to běží i na Slovak Sportu.
Reagovat
PetaM
Moc pěkný výsledek Petro :) Bohužel nevím, jestli byl vybojovaný (přes shody), nebo jsi byla prvotřídní, nebo se soupeřka vyházela :) To mi je jedno, jsem rád, že jdeš dál a doufám, že sebevědomí roste. Světlana nebude nic jednoduchého, bál jsem se jí hned, když jsem viděl pavouk a nakonec s ní hraješ :D :D Ale máš na ni, buď trpělivá a bude to :D Doufám, že až se vrátím ze školy, tak uvidím tvé jméno vedle Venus v Semifinále :D :D
Reagovat
Fandina
Já si také moc přeji, aby odpoledne byla Petra v semifinále. Jinak dole je průběh zápasu.
http://www.livesport.cz/zapas/CnxCgDBc/#prubeh-zapasu;2
Reagovat
PetaM
Děkuji moc :) Super statistika :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě to bylo po dlouhý době bez nervů. Jen mě mrzí, že byla jen čísla, protože zápas se Světlanou neuvidím asi ani na těch číslech, jelikož ve škole blbne wifi :(
Reagovat
Reti64
Odveta za finále Fed Cupu 2011. Tehdy Petra vyhrála 4:6 6:2 6:3 a přesto, že se hrálo v Moskvě, byl na ní tehdy vypsán kurz jen 1,24.
Reagovat
Fandina
Reti64 mohu tu popřát k narozeninám Sereně? Dneska je jí 32. Přeji všechno nej!
Reagovat
Fandina
Na ten zápas Petra Svetlana si dobře pamatuji. Petra ve třetím už prohrávala 1:4, ale nakonec vyhrála. Byl to pěkný výkon od Petry. A co se týká kurzu na ní, tak myslím, že Petra byla na žebříčku druhá a FED se hrál těsně po TM, kde vyhrála, na tvrdém povrchu a v hale, jako v Moskvě. Proto možná ten příznivý kurz na ní vzhledem k Svetlaně.
Reagovat
PetaM
Ale no tak :D Bylo to 0:3 ve třetím :) :) :D
Reagovat
Fandina
PetaM ... tak si to moc dobře nepamatuji ... úsměv. Vím, že to bylo o tři, ale také vím, že to byl jeden brejk a Petra to pak otočila. Tak vidíš, si lepší ... úsměv
Reagovat
PetaM
Nejsem lepší, jen si pamatuju, jak se všude psalo "Kvitová získala 6 her v řadě atd." :D Navíc to Reti napsal, jaké bylo skóre :D :D
Reagovat
Fandina
PetaM ... teď si potvrdil, že si lepší ... skore nahoře sem nečetla ... úsměv
Reagovat
PetaM
A tak nevadí :D Se stane, já to chápu, je ráno :D :D Nebýt toho, že jsem strčil hlavu pod vodu, tak bych byl nepoužitelný :D :D
Reagovat
Fandina
Já myslím, že bych to takhle napsala i kdyby nebylo ráno ... úsměv. Příspěvek od Reti jsem přelétla a vybavila si tu situaci, já jsem takový rychlík vždycky. Rovnou po hlavě do všeho. A koukám přitom na steam Barča Julča proti Hsie Peng a Bara s Julčou zatím dostávají náklep. Tak jsem ten příspěvek nějak rychle odbyla. Ale dohodněme se. Jsi lepší ... úsměv
Reagovat
PetaM
Nejsem lepší :D A nebudeme se o tom už bavit :D Valím do školy, jinak mi ujede bus :D Zatím :) :)
Reagovat
Fandina
Utíkej ... úsměv
Reagovat
Fandina
Zatím vede Svetlana.
Reagovat
Fandina
Petra si zahraje se Svetlanou. Ta porazila Soranu 7:6 6:1. Tak držím palce Petro. PojĎ!
Reagovat
pepin
Tak takhle by to mělo vypadat proti hráčkám pod Petrou a až do místa 4. Gratulace a asi se ani moc neunavila.
Reagovat
Fandina
Já bych přála Petře, aby takhle hrála proti všem hráčkám, nejen do čtvrtého místa. Škoda, že to nebylo k vidění. Peti pojď!
Reagovat
Fandina
A znovu tak. Držím palce Peti. Pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji, Petro! Hodně štěstí ve čtvrtfinále, POJĎ!!
Reagovat
slacker
2 mice
Reagovat
slacker
1 mic
Reagovat
slacker
0 micu. hurrra. Trosku se bojim co to znamena když Petra takhle hladce vyhraje :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba chytá formu..:-)
Reagovat
pepin
Tak první set doma, ale fakt to člověk nechápe, Světlanu a Sorenu dávají, je tam asi 20 lidí a klid. Jako 4 zápas tam je psaná Petra na čtyřhru.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že jestli teď vyhraje a čtvrtfinále bude ještě dnes, tak čtyřhru hrát nebude..
Reagovat
slacker
Jenze to rozhodnuti nehrat ctyrhru nebude moc svobodne. Donucena spatnou organizaci zapasu
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba bude pršet a upraví program.. podle předpovědi by prčet mělo celý den. :-)
Reagovat
pepin
Je to fakt, organizaci mají tedy jak na okresním přeboru.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava pršet..
Reagovat
Reti64
Oba odložené zápasy se hrají současně, tak je to spravedlivé. Vítězky hrají spolu, nikdo není znevýhodněn. Neznám jiné možné řešení.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra začala o půl hodiny dřív, je tedy trochu zvýhodněná, navíc to trochu víc odsejpá.. .-)
Reagovat
slacker
Oba zapasy se daly odehrát včera, pokud by Petra byla uspesna a nechtěla nic vzdat ytak denska bude nucena odehrat 3 zapasy a další kolo je uz zítra, To jeji soupeřka za sebou takovy zaprah mit nebude.
Reagovat
Reti64
Včera bylo nutné na centru především odehrát zápas Lucky, který se měl hrát původně na jedničce, protože Caro, její soupeřka, už dohrála. Je to těžké pochopit?
Reagovat
slacker
ano je. Kolik zapasu se odehrálo po Lucce?
Reagovat
Fandina
Na centru hrály včera do 22:30 jejich času. Pak už by se dva zápasy nevešly.
Reagovat
Reti64
Kerber s Ivanovič dohrály chvíli před jedenáctou hodinou večerní japonského času. V tu dobu nebylo možné odehrát další dva zápasy. Na centru jelo vše podle původního rozpisu, pouze zápas Lucky se Sam tam byl vložen, aby vítězka nebyla znevýhodněna.
Reagovat
slacker
Cibulkova-Radwanska a Kerber-Ivanovič mely prednost proc?
Reagovat
slacker
Po lucce která musela dostat prednost kvůli dohranemu zapasu v pavouku se mely dohrat rozehrane zapasy které patrily v pavouku k sobe.
Reagovat
Fandina
Cibule Aga, Ana Agnie třeba hrály na centru proto, že jsou všechny na žebříčku výš, nebo nevím proč. Bohužel poslední zápas Ana Agnie nebyl k vidění, protože místo toho z centru dávaly Lucku se Sam.
Reagovat
Reti64
Oba zápasy se podle rozpisu měly hrát na centru, tak se tam také hrály. Není nutné stále všechno jen kritizovat.
Reagovat
slacker
Je nutne kritizovat především hnusny pristup k zapasum Petry. Odsunuto na vedlejsi kurt, presunuto na zitrek a zapas z centru zase bez streamu. Prilim mnoho nahod.
Reagovat
Fandina
Reti64 přesně tak, na centr kurtu byl program a když začalo pršet, daly tam jeden zápas, který byl reciproční ke čtvrtfinále. Všechno tam nešlo dát. A není nutno všechno kritizovat, ani příspěvky v aktuálním článku, jako si to dělala mě.
Reagovat
Reti64
Jak je ctěná libost, ale dále beze mne:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jeden a stejně rychlý, prosím. Hlavně ne tříseťák, to by jí sebralo zbytečně síly.. :-) POJĎ!
Reagovat
slacker
Hurrra první set doma :-))
Reagovat
Reti64
Za chvíli začíná Sorana se Světlanou, už neprší:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Naty je stream, ne? Já už fakt ty Japonce nechápu..
Reagovat
slacker
A proc vysilaji je a Petru ne? K zbliti pristup
Reagovat
Frick
To fakt se nenajde žádnej magazín, co by tu Lucii trochu vysvlíknul :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ehm.. dobrý no. Na Petru není stream, vstávám kolem třetí kvůli číslům, skvělý.. Petro, POJĎ!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ehm.. dobrý no. Na Petru není stream, vstávám kolem třetí kvůli číslům, skvělý.. Petro, POJĎ!!
Reagovat
slacker
Rikam nakopat japoncikum prdel, za to jak se chovaji k Petre.
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem se nechala nachytat s ti streamem....ale zatim super cislicka ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli se chceš koukat na čísla, stačí si otevřít učebnici matiky. Já chci vidět tenis a Petru! :-)
Reagovat
Reti64
V. Williams - Bouchard 1,641 - 2,44
Wozniacki - Šafářová 1,529 - 2,74
A. Radwanska - Kerber 1,426 - 3,14.
Reagovat
Reti64
A na rozehrané zápasy osmifinále:
Kvitová - Keys 1,47 - 2,85
Cirstea - Kuznetsova 1,59 - 2,48.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska jsem bohužel neviděl nic, protože Caro hrála opravdu moc brzy a Ana zase odpoledne, když jsem byl pryč. Chtěl jsem se podívat aspoň na zápas Petra - Madison (čas mi vyhovoval), ale tam se kvůli dešti nestihlo skoro nic odehrát...

Ze zápasu Any nejsou žádné highlighty, takže těžko něco hodnotit. Je jasné, že první set byl vyrovnanější. Jak víte, Aně jsem proti Angie docela věřil, protože už ji letos dvakrát porazila. Tentokrát to bohužel nevyšlo. Asi měl janekda pravdu v tom, že Angie je na betonu lepší než na antuce. Angie sice měla určitý výpadek formy, ale na US Open se mi docela líbila, přestože ji vyřadila Carla. Ale třeba zápas Angie proti Genie byl hodně dobrý. Navíc svůj první zápas v Tokiu vyhrála Angie dost suverénně... No, nedá se nic dělat. Anička to vzala sportovně a příště ji čeká Peking. :)
https://twitter.com/AnaIvanovic/status/382894862300762112

Co se týče Caroline, tak u ní mám dneska samozřejmě velkou radost. :) Výsledek vypadá skvěle a výkon taky, aspoň podle highlightů... Caro stejně jako proti Flavii ztratila jenom jeden servis a navíc Magdě povolila pouze jednou udržet podání (ve druhém gemu, a to měla Caro taky brejkbol). Na Twitteru jsem objevil i statistiky zápasu, které vypadají z pohledu Caroline výborně. Hlavně to číslo winnerů je skvělé a když se k tomu přidá ještě nízký počet UE, tak není o čem... :)
https://pbs.twimg.com/media/BU-l-GCCAAAwhJs.jpg

Doporučuju vám shlédnout highlity, protože Caro tam měla skvělé momenty... :)
http://www.wtatennis.com/videos/article/3470815/title/tokyo-wozniacki-vs-rybarikova

A tady je rozhovor v angličtině i dánštině (zajímavý jazyk). :)
http://www.wtatennis.com/videos/article/3470819/title/tokyo-wozniacki-interview
http://www.wtatennis.com/videos/article/3470830/title/tokyo-wozniacki-interview-danish

A na závěr přidávám ještě jedno foto, kde je Caro v nějakém japonském kroji... :)
https://pbs.twimg.com/media/BU_AUMdCQAAxmKY.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Caro čeká ve čtvrtfinále Lucka Šafářová, která je teď ve formě. Titul z Quebecu a výhry v Tokiu nad Robertou nebo Sam hovoří za všechno... Caro si ovšem v Tokiu taky zatím vede skvěle a jako její fanoušek určitě musím věřit, že vyhraje i zítra. Zápas by měl začít někdy kolem půl osmé, tak to bych snad i mohl vstát. :)
Reagovat
Sonja
Tak to číslo winnerů je u Caro fakt nevídané:-)...hezky.
Mimochodem, jakýpak "nějaký japonský kroj"? Snad kimono!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, já znám kimono jenom z bojových sportů. :D Caro k tomu napsala na Twitter: "Feeling very Japanese today!" :)
Reagovat
slacker
otresne, fandit souperce naší hracky
Reagovat
smazaný uživatel
Hádanka. Kdo to ještě dneska ráno byl?

she has won 5 of last 6 when Opponent is a Left Hander.
she has won 4 in a row when Opponent is a Big Server.
she has lost 5 in a row when Opponent is a Top 10 Player.
she has won 6 in a row when priced as Favourite ($1.50 to $1.999).
Reagovat
smazaný uživatel
Martina Navrátilová
Reagovat
smazaný uživatel
Lucie Safarova has won 8 in a row overall.
Lucie Safarova has won 5 of last 6 in Japan.
Lucie Safarova has won 4 of last 5 on Hard Court.
Lucie Safarova has won 5 of last 6 at Tokyo WTA.
Lucie Safarova has lost 4 in a row when Opponent is a Top 10 Player.

Caroline Wozniacki has won 4 of last 5 overall.
Caroline Wozniacki has won 5 of last 6 in Japan.
Caroline Wozniacki has won 4 of last 5 on Hard Court.
Caroline Wozniacki has won 5 of last 6 at Tokyo WTA.
Caroline Wozniacki has won 5 of last 6 at WTA Premier level.
Caroline Wozniacki has won 5 in a row when Opponent is a Left Hander.
Caroline Wozniacki has won 6 in a row when Opponent is a Big Server.
Reagovat
smazaný uživatel
Kurz na Lucy:
otevírací - 1.985 :-O
nyní - 2.298
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava. Ty první kurzy byly na zápas se Sam.

s Caro:
otevírací - 2.872
nyní - 2.809 (-0.062)
Reagovat
slacker
Sazeni krivi charaktery :-)
Reagovat
smazaný uživatel
prdlajs :)
Reagovat
smazaný uživatel
google: 0 výsledků :)
Reagovat
smazaný uživatel
prdlajs: 129 000 vysledku.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
já mám 0.

Už po mě asi jdou.
Reagovat
freeteepek
Jsem zvědav, co s tím novým titulem bude Rafa dělat. Doufám, že mu dali aspoň doživotní tramvajenku zdarma:-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Nadal bude čestným členem Madridu"

:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
ted jsem se teprve vsimla... Realu? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už je to opraveno. Jedná se o normálního čestného občana města.
Reagovat
misa
v Tokiu zajistily, že Petra bude příští týden v žebříčku nejhůře 11. Pokud Petra dojde do čf. a Kerberová zítra prohraje, vrací se česká jednička do desítky. Pokud Lucka přidá ještě jednu výhru, stane se opět českou dvojkou.
Reagovat
tommr
jj na turnaji už skončily všechny hráčky z 12.-20.místa a Petra tak má jistotu, že už jí žádná z nich nemůže předstihnout. Naopak pokud bude Petra na turnaji dál pokračovat může předstihnout až 4 hráčky před sebou: pokud postoupí do semifinále určitě půjde před Jankovicovou, pokud postoupí do finále půjde určitě i před Bartoliovou a případnej zisk titulu by jí určitě vynes i před Kerberovou. Kerberovou a Wozniackou může Petra předstihnout i dřív v závislosti na jejich vlastních výsledcích - čím dřív vypadnou tím líp pro Petru ... :)
Lucka bojuje nejen o pozici český dvojky, ale i o poslední šestý místo na Turnaji šampionek v Sofii. Zatím ztrácí na největší soupeřky Cornetovou, Pavlyuchenkovou a Hantuchovou 150-300 bodů ... :)
Reagovat
freeteepek
Já teda věřím víc Lucce než Petře. Při pohledu na její svalnatý bronzový tělo je na první pohled jasný, kdo má lepší kondici. A tu budou holky v tom tokijském pařáku moc potřebovat.
Lucka s těma černejma linkama okolo očí vypadá jako indiánská válečnice. Moc se mi dnes líbila.
Reagovat
tommr
jj kondici má Lucka báječnou. Ve čtvrtfinále ovšem narazí na Wozniackou, která jí má minimálně stejně dobrou. Proti Wozniacký bude muset Lucka hlavně omezit zbytečný chyby na minimum ... :)
Reagovat
LukasH
Jojo, Lucka teď hraje naprosto uvolněně. Jenže je taky pravda, že jí vůbec o nic nejde, tudíž může dát průchod svýmu talentu, kterej má velkej. Ono jí nešlo o nic ani před tím, ale chci říct, že když už to konečně prolomila, tak může vesele pokračovat dál.
Z Petry pořád cítím jakousi křečovitost. Není divu. Pořád bojuje o TM, pozici v top 10, o prestiž, na turnajích ve vlhký horký Asii plus ještě takový narušení programu jako dneska...
Reagovat
misa
Každé profesionálce jde o hodně, minimálně o to, zda její bankovní konto bude bohatší. Tlak na Petru je samozřejmě mnohem větší než na Lucku.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze Petra vubec nebojuje takhle konkretne - o TM, o nejake topky.... Valci sama se sebou, chce proste hrat dobre a byt v pohode, ostatni by prislo "samo". A ona to vi.
Reagovat
LukasH
Já si tedy myslím, že to má velkou roli. Jasně, že třeba řekne, že na to nemyslí, ale v podvědomí to asi je.
Samozřejmě, cílem je k tomu vůbec takhle nepřistupovat, hrát míč po míčku, gam po gamu atd...ale snadno se to řekne.
A zvlášť letos nastávaj pro Petru takový situace....Wimbledon - otevřená cesta - nezvládla to. TM - na to, jak letos hraje má díky podobně se trápícím soupeřkám kolem sebe skvělou pozici, jen jí využít, ale už tam někde v hlavě vyvstává ten pocit "hlavně abych to zas neposrala".
Ne já jí do hlavy nevidim, takže píšu třeba kraviny. Ale já to u sebe mam dost podobně a vlastně s tím celej život bojuju.
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodne nepises kraviny.. :-) Sebeduvera prichazi prirozene s vekem, zkusenostmi, s uspechem, souvisi s nervovou soustavou, s vrozenymi dispozicemi... ale da se na ni hodne zapracovat a uprimne, mne je spis nez Petra zahadou ten Safar.. :-))
Reagovat
pepin
Petra je tam kde je a určitě to není přemýšlením o penězích, nebo, že je sedmá, osmá desátá. Podle mě to nejvíc ovlivnila její špatná fyzická kondice o které se dnes již ví a mluví otevřeně a pravděpodobně ji hodně zasáhl rozchod v osobním životě s Pavláskem.
Reagovat
LukasH
Jo?
Někdo sem dával ten článek, ale do detailů si to už nepamatuju. Jen pár věcí - že se snaží s Petrou pracovat na těch výpadcích - aby je zaznamenala začátek krize a hned na to reagovala a vlastně tomu předešla, pak něco, že na GS nemá myslet, jestli vypadne v 1. kole nebo v QF a že se vlastně musela dost změnit od roku 2011. Víc nevim.
Reagovat
LukasH
O penězích určitě ne, o konkrétním pořadí taky ne, ale o TM už jo, bych řekl, protože by si na něm ráda zahrála a moc tam chce.
Reagovat
pepin
Tak s tím s Tebou souhlasím, ale to až ted v poslední době.
Reagovat
Fandina
Vím, kde se pohybuji, ale to není důležité. Chci se soustředit na tenis a nemyslet na body, ale třeba na Turnaj mistryň, plánovala, že by se ráda potřetí v řadě kvalifikovala na závěrečný turnaj pro osm nejlepších tenistek sezony.

Odkaz na Týden z konce srpna.
http://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/odhodlana-kvitova-po-us-open-chci-na-turnaj-mistryn_280534.html
Reagovat
LukasH
No, i když Petra hraje tak jak hraje, já bych jí na TM moc rád viděl. Už jenom proto, že je to hala (kde se jí vždycky vedlo dobře). Spoustu kritiků tvrdí, že nemá ani cenu, aby tam jezdila, ale já si naopak myslím, že by tam mohla zahrát dobře.
Reagovat
Fandina
LukasH ... já bych jí to také přála, aby tam byla. Doufám, že se tam dostane.
Reagovat
VlS
Já vám nevím, beru to tak, že oni i ony chodí na kurty prostě do práce, někdy se daří víc a někdy míň a všichni se s tím pravděpodobně vyrovnávají líp, než fanoušci. Myslím si, že ke zkušenostem patří i prohry a období, kdy se nedaří. Vědomí, že se někdo dokáže vyhrabat z takového "smolného" období může být taky zdrojem sebevědomí. Přirozeně to souvisí s věkem.
Co se týká psychologa Šafáře, doba po jakou s Petrou pracuje a jaksi to není moc vidět mě taky připadá trochu zvláštní. Být v roli klienta, poohlédl bych se jinde.
Reagovat
Fandina
VlS ... nedávno byl s psychologem Petry článek a všimla jsem si, že oni spolu spolupracují dlouhodobě, od jara 2010. Ještě před jejími největšími úspěchy.
Reagovat
LukasH
Stejně, psycholog jí sice může navést a pomoct, ale to hlavní musí zvládnout hráč.
Navíc, já už se tohle vůbec neodvážím posuzovat. Ono se to všechno lehko řekne, ale Petra (a obecně tihle hráči) má kolem sebe tým, se kterým se evidentně cítí dobře. Tři čtvrtiny jejího života je nyní tenis, tzn. její tým je vlastně její druhá rodina (a tráví s ním víc času než se svojí pravou rodinou). Teď si představ, že by všechny tedy vyházela, jak jí pořád radí lidi a sháněla by někoho jinýho - nikoho pořádnýho by nenašla, pak by střídala trenéry, jak to některý hráčky dělaj a možná by šlo do kelu všechno. Ono se možná zdá, že to horší bejt nemůže, ale může a o dost. A ten psycholog - to vůbec, intimní duševní vztah nenavážeš jen tak s někým na potkání.
Spíš by měla do svýho týmu přibrat nový lidi. Dneska je běžný, že kromě trenéra jsou i poradci. Třeba tu Martinu, která jí to nabízela. Vždyť by jí nemusela trénovat, ale mohla by poradit.
Reagovat
freeteepek
Jo, Šafář je hodně záhadnej. Vždyť jak dlouho už na Petře pracuje a co zatím předved? Petra má za sebou velký úspěchy. Nějak se ale o ně pořád nemůže opřít. To je její sebevědomí je dost vachrlatý. Bojuje se soustředěním. Všechno se dá natrénovat. I mozek. Jenom se musí použít ty správné metody...
Reagovat
VlS
snadno do QF, chtělo by to vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš
super nakoniec to bolo celkom jednoduche:DDD
Reagovat
tommr
no jednoduchý to určitě nebylo - Tomáš se na postup hodně nadřel. Bautista Agut je typická španělská zed ...
Reagovat
Fandina
Gratulka Tomovi. Občas jsem tam koukla a i když výsledek tak nevypadá, tak to bylo hodně vyrovnané. A Berda měl co vracet. Letos v lednu s ním prohrál. Viz odkaz. Takže výborně Berdo a držím palce. Cesta k titulu není už tak dlouhá ... pojď pojď pojď
http://www.livesport.cz/zapas/nX4Ip74a/#h2h;all
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudte naročni Tomáš ho v pohode dal
to že Bautista vracal loptičky je normalne ne?
Reagovat
Fandina
Já jsem spokojená. Tomáš vyhrál a byl to docela pěkný mač. Tome pojď!
Reagovat
VlS
tak asi jsem viděl jinej zápas. ten, kterej jsem viděl měl Tomáš pevně ve vlastní režiji , i když dostal soupeře vlastníma chybama k BB, prostě se jen soustředil a vždy to v klidu otočil a nepřišel ani jednou o servis. Tom se v posledních dvou letech hodně naučil, jak plnit roli favorita a výjimky jen potvrzují pravidlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Lucí! Neviděla jsem nic, ani čísla, jelikož nám ve škole blba wifi :(
Zítra hraje Petra min 2 zápasy, v případě postupu 3. Předpokládám, že pokud postoupí v singlu, tak debla vypustí, to už by toho bylo asi moc. První zápas hraje v 3:30, snad se probudím a budu se moct koukat aspoň na jeden její zápas. Lucka hraje až 3. zápas na centru proti Caro. Moc nechápu, proč čtvrtfinále, ve kterým ještě není známa ani jedna aktérka, nedali až jako poslední zápas dnes. Mohly by si tak obě víc odpočinout...

Petro, Lucko.. POJĎTE!!
Reagovat
smazaný uživatel
oprava.. poslední zápas dne..
Reagovat
Fandina
Dívala jsem se na počasí, viz odkaz dole a pořád tam prší. Takže hrát se může jen na centru a tam před chvílí skončily Ana s Kerber a teď už je tam 22:30 a k dohrání chybí ještě dva zápasy, které by se už nestihly dnes dohrát. Ale to si myslím, že tak je. Jinak samozřejmě škoda, že Petra dnes neodehrála nic, ani singl, ani debla.
http://www.meteoprog.cz/cs/weather/Tokyo/
Reagovat
smazaný uživatel
Střechu mají jen na centru? Petra debla dnes neměla na programu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mělo by pršet teda i zítra celý den, takže se pravděpodobně odehrají jen zápasy na centru a nějak budou muset upravit program, snad by případné Petřino čtvrtfinále přesunuli na pátek.. :-)
Reagovat
Fandina
Ano. Střecha je jen na centru. Takže bohužel.
Reagovat
Fandina
PetraFans ... tak uvidíme, jak to vyřeší zítra. A necháme se překvapit. Jisté je, že Petra by měla hrát od 3:30 našeho času první zápas na centru, takže bychom jí měli vidět. Snad se vzbudím. Musím si jít brzy lehnout a bude to. Tady je program na zítra:
http://www.drakulastream.eu/static/popups/1727101026352990.html
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych se snad mohla vzbudit, dnes jsem se probudila kolem čtvrtý, takže no problem.. :-) Už se těším.. POJĎ Petro!!
Reagovat
Fandina
ve zprávě výše je stream na právě hrajícího Toma s Bautistou v Bangkoku. Tom vyhrál první set a teď hrají druhý. Berdo ... pojď pojď pojď

http://www.drakulastream.eu/static/popups/1727101026352990.html

a tady je odkaz na zítřejší program s Peťou
http://www.toray-ppo.co.jp/tournament/pdf/20130926op.pdf
Reagovat
PetaM
Nevím nevím, co je lepší. Teď už pro Petru nebude lepší nic. Buď zítra OF a ČF, nebo v pátek ČF a SF, a nebo případně v sobotu SF a finále :D Nevím nevím, jak to budou v Asii řešit :D :D :D
Reagovat
Fandina
Co se dá dělat. Hlavně, aby vyhrávala. Peti ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
finale presunout na nedeli.. :D
Reagovat
Fandina
PetraFans ... to by bylo dobré, tak jim napíšeme ... úsměv
Reagovat
tommr
to by ale finalistky z Tokia zase nestihly začátek turnaje v Pekingu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jelikoz by mely pravdepodobne volny los v prvnim kole, tak by to tolik nevadilo.. :)
Reagovat
Fandina
PetraFans ... to je fakt, někdo tady psal, že v Pekingu budou všechny semifinalistky nasazené ... úsměv
Reagovat
misa
Loni měly všechny semifinalistky z Tokia v Pekingu 1. kolo volné.
Reagovat
Fandina
misa ... jj. takhle jsem to myslela ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Kerber, Lucka
nádhera

tak už ani vypadnutie Vickiny neboli:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Vítazi turnajov tento týždeň

Lucka
Tomáš
Davidko
!
Reagovat
Sonja
Bylo by fajn, kdyby letos konečně Tomáš vyhrál titul...
Přeju to jemu nebo Milošovi- takže jejich finále:-D
Reagovat
Sonja
Kuala Lumpur snad Wawrinka a Tokyo nejspíš Aga (i když bych to nejvíc přála Aně:-))
Reagovat
Fandina
Tomáš, Petra nebo Lucka!
Reagovat
smazaný uživatel
Wawro je naladový a Bagdathis s nim teraz bude hrať a kľudne môže isť ďalej Marcos
Reagovat
smazaný uživatel
Takých tenistov/talentov jak je Pospišil mam fakt najradšej na jednom turnaji vytriska 3-4 favoritov a teraz nevie prwjsť ani cez antukarov ked s nimi hra na harde
nechapem tomu ale vždy sa to opakuje aj v ženskom tenise ale u žien je možne všetko kto sa im má vyznať:)))
Reagovat
Fandina
Ana hraje s Agnie a nemáte někdo stream?
Reagovat
Sonja
Stream bohužel není...taky jsem chtěla koukat.
Reagovat
Jan
Na té fotce má Šafářová pěkné atletické až kulturistické tělo. Palec nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
noo Kvitova by sa mohla inšpirovať:)))
Reagovat
LukasH
Takový tělo nikdy Petra mít nebude. Genetiku nezměníš.
Reagovat
smazaný uživatel
To ja viem
Petra je typ aj rici aj cici
:DDDDDDD
Reagovat
Jan
Aspoň podle fotek na TP se ale Petra v tomhle trochu zlepšila. Když bude makatna fyzičce, může to být lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Noo už sa treba sústrediť na Caro a rozbiť ju!
Reagovat
Jan
Přece bys takovou pěknou holku nerozbíjel. Ať zůstane celá :)))
Reagovat
smazaný uživatel
:))) to hey ale nay vyhra Lucia
Reagovat
smazaný uživatel
Jste proste nej :-) Gratulace k postupum...Doufam ze obe si to rozdate v semifinale. Sam a Domce bych fandil proti jinym souperkam ale takhle jsem proste nemohl...
Reagovat
horska.kraslice
Gratulace Venus. Přála bych si, aby to naznačovalo, že je s ní stále třeba počítat.
Reagovat
tommr
Lucka to dneska zvládla skvěle - je vidět, že jí po titulu z Quebecu narostlo zdravý sebevědomí a mnohem líp zvládá klíčový momenty. Ještě před pár týdny by zápas takhle suverénně nedopodávala ... :)
V dalším kole jí čeká Wozniacká, která se tady zatím taky prezentuje velmi dobrou hrou. Na ten zápas se už moc těším ... :)
Jinak Lucka vydatně pomáhá i Petře. Po Vinciový vyřadila dneska už druhou nebezpečnou soupeřku Petry a výrazně jí tak pomohla v boji o TM ... :)
Reagovat
Fandina
gratulka. Výborný zápas od obou a velká gratulace. Držím palce s Caro nejsi bez šancí a pak dál! Lucko ... pojď pojď pojď!
Reagovat
slacker
Jak bude se dohravat ve ctvrtek? Bordel japonciku. Fukusimu a Hirosimu na vas!!
Reagovat
Fandina
Petra začíná na centru atd. viz program:
http://www.toray-ppo.co.jp/tournament/pdf/20130926op.pdf
Reagovat
slacker
Pokud se ted hraje kazde kolo kazdy den tak logicky Petra v pripade postupu bude muset hrat 2 zapasy v jeden den. Nefer pristup
Reagovat
tommr
její potenciální soupeřky ve čtvrtfinále na tom budou naštěstí velmi podobně takže to není úplně beznadějný. Petra si musí hlavně poradit s Keysovou a ta je na tom úplně stejně ... :)
Reagovat
slacker
V kolik mela dneska puvodne zacit a kdy konci v tokiu bezne program? Casu bylo habadej. Kor kdyz predchozi kolo hrala mezi prvnima, tak tohle prebihani z extremu do extremu (2 dny pauza a pak 2 zpasay za den) se mi hrube nelibi kdyz jde o Petru
Reagovat
tommr
no mě se to samozřejmě taky nelíbí. Jen říkám, že soupeřky na tom budou podobně a za určitejch okolností by na tom Petra dokonce mohla vydělat. Pokud bude i zítra pršet tak by se zápas Cirstea-Kuznetsova moh dostat do velkýho skluzu ... :)
Reagovat
ludolf
Petra by zítra měla hrát 3 zápasy.
Reagovat
kada.tom
pokud Petra porazí Madison Keys, tak asi bude na pořadu odhlášení se ze čtyřhry :-)
Reagovat
ludolf
Nejspíš ;-) Ale zajímalo by mne, kdy by se ta čtyřhra měla odehrávat - zda mezi případnými singly nebo až po nich... V programu je uvedená jako poslední, ale je u ní Not Before 1:00 PM
Reagovat
slacker
Tak jak se tem simkookym blbeckum pomstit? :-) Kdyz Petra zacala svuj zapas, ma se jeji zapas prednostne dohrat a ne ho odsunout a na uplny konec.
Reagovat
lars
Vsak taky nevim, proc se Peta hlasila do deblu, kdyz 1. zapas hrala driv v dvouhre ??
Reagovat
tommr
nerozčiluj se zbytečně a radši se pořádně podívej na zítřejší program. Petra samozřejmě zítra začíná hrát jako první a tu dohrávku hraje na centru takže bude mít proti možnejm soupeřkám ve čtvrtfinále výhodu pokud bude venku pršet ... :)
Reagovat
Fandina
Samozřejmě je to smůla, že Petra dneska nestihla odehrát, ale ten důvod byl, že pršelo a v Tokiu je jen jeden kurt se zatahovací střechou. Všechno ostatní se muselo přesunout. Takže rozhořčení je možné, ale směrem k počasí, pořadatelé za to nemohou.
Reagovat
slacker
Ze jeji mozne pristi souperky maji take odlozeny zapas me vubec nezajima. V kazdem pripade ji to znevyhodni v pripadnem semifinale, kde uz jeji souperka tak nahusteny program za sebou mit nebude. Zbytecne nahusteny alokaci na podradny kurt, ma pravo ani s ni nezachazeli s jako obtiznym hmyzem
Reagovat
Fandina
slacker ... nikdo nemůže za to, že pršelo, stává se to. Na US Open hrála Serena v jednom dnu semifinále v singlu i deblu a Andrejka finále v mixu a ještě semifinále v deblu. Počasí neporučíš.
Reagovat
slacker
Nikdo nemuze za dest ale fest muze za to jak se na danou situaci zareagovalo.
Reagovat
slacker
A tvoje priklady jsou uplne mimo. hrat ruzne souteze ve stejny den je uplne normalni a bezne, nucen hrat 2 kola stejne souteze a do toho dalsi zapas z jine je extremni a unfair, dalo se tomu hrave predejit
Reagovat
Fandina
slacker ... pořád se jedná o jeden tenis, i když jsou to jiné soutěže a hrajae se to v jeden den. Singl debl se takhle hraje běžně. Zřejmě pravidla povolují hrát víc zápasu denně, jinak by to nemohli dělat. Samozřejmě mě to mrzí, že to potkalo Petru. A moc si přeji, aby jí to nevadilo.
Reagovat
slacker
Kdyby se po dohrani zapasu na centru dohraly jiz prerusene zapasy pred rozehranim novych tak ani neceknu, cti to nejaky citelny a rovny princip, ale tohle je hruba manipulace a diskriminace.
Reagovat
slacker
predbihani ve fronte se za ferovou praktikuje obecne nepovazuje
Reagovat
Fandina
slacker ... někdo to odnesl. Rozehráno měly dva zápasy, jejich vítězové půjdou proti sobě. Bohužel se všechny zápasy na centr nevešly.
Reagovat
slacker
Nevidim jediny spravny duvod aby se odlozily zrovna tyhle 2 zapasy a ne ty co byly na programu jako posledni
Reagovat
Fandina
Zřejmě to nějaký důvod mělo. Třeba si mysleli, že je ještě stihnou během dne dohrát. Všechny zápasy se pod střechu nevešly. Zvolily tyhle dva. Já ten důvod nevím, oni ano. Zeptej se jich, mě ne.
Reagovat
slacker
Ty je slepe obhajujes, ja je proklinam za blbe rozhodnuti
Reagovat
Fandina
slacker ... ne já ti vysvětluji, že je zbytečné se tím zabývat. Stalo se. Nikoho neobhajuji. Neznám důvod rozhodnutí.
Reagovat
Fandina
A uváděla jsem důvody, jaké je k tomu mohli vést. Mě to vadí, že se to týká Petry, ale nic s tím neudělám.
Reagovat
slacker
no zbytecne to je kdyz se nad tim mavne rukou a zlo zustane nepotrestano :-)
Reagovat
Fandina
slacker ... ona je otázka jestli je to zlo nebo není. Buď pozitivní. Svět je takový, jaký ho chceme vidět ... úsměv
Reagovat
Fandina
Nehledě k tomu, že špatné na tom bylo hlavně počasí, to byl hlavní strojce problému. A pravidla zjevně umožňují víc zápasů ve dne. Jinak by to nemohli praktikovat.
Reagovat
slacker
Hlavni problem neni pocasi ale rozhodovani mocnych
Reagovat
Fandina
slacker ... kdyby nebylo špatné počasí, tak by ten problém nenastal.
Reagovat
slacker
Petrin a muj problém je ciste hloupym rozhodnutim který zapas odlozit a ne pocasim.
Reagovat
Fandina
Mrzí mě, že se odložení týkalo Petry a hlavně, že tedy obou budoucích semifinalistek, ale víc o tom neumím. Stalo se.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist