Šafářová vypadla v Doksech v prvním kole, grandslamová finalistka nestačila na soupeřku z páté stovky

26. 6., 17:17
Aktuality 10
ITF W75 STARÉ SPLAVY - Lucie Šafářová zahájila ve dvouhře svůj krátkodobý návrat na kurty porážkou. Na turnaji ITF 75 Macha Lake Open ve Starých Splavech nestačila dnes v 1. kole na Američanku Katrinu Scottovou, které podlehla po více než dvou hodinách 6:7, 6:3, 3:6.
Lucie Šafářová odehrála první singlové utkání od loňského října (© Profimedia)

Lucie Šafářová, která obdržela od pořadatelů obnoveného turnaje divokou kartu, čeká letos dál na první vítězství. V úterý neuspěla po boku neteře Anny Dvořáčkové ani ve čtyřhře, kde nestačila na česko-polskou dvojici Anastasia Detiucová, Maja Chwaliňská. Šafářová s Dvořáčkovou prohrály také minulý týden v 1. kole deblu v Olomouci.

Finalistka dvouhry na Roland Garros z roku 2015 odehrála první singlové utkání od loňského října, kdy se zúčastnila turnaje v Remeši. Ve Francii tehdy porazila domácí Yaroslavu Bartashevichovou, ITF ale následně Šafářové oznámila, že nesplnila kompletní podmínky pro návrat do profesionálního tenisu, a česká hráčka musela odstoupit.

V dnešním duelu proti 410. hráčce světa Katrině Scottové prohrála Šafářová první set v tie-breaku poměrem 5:7, ve druhé sadě ale vzala soupeřce ve čtvrté hře servis a srovnala. Rozhodnutí přinesl až osmý game třetího setu, kdy Šafářová přišla o servis a Scottová následně zužitkovala při podání první mečbol.

"Po tolika letech je to těžké, ale celkem jsem se držela. Šel mi docela dobře servis a forhend. Samozřejmě jsem chtěla vyhrát, ale zase musím být realistická. Soupeřka hrála moc dobře, výborně servírovala. Ve třetím setu už mi trochu došla šťáva. Jsem unavená, ale žádné velké zranění nemám, takže dobrý," řekla webu Tenisovysvet.cz Šafářová.

Start na turnaji Macha Lake Open byl pro pětinásobnou grandslamovou vítězku ze čtyřhry a bronzovou olympijskou medailistku z Ria de Janeiro 2016 Šafářovou přípravou na červencový turnaj WTA Tour 250 Prague Open na Spartě. Tam česká tenistka obnoví spolupráci s bývalou partnerkou z vítězných grandslamových turnajů Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Výsledky turnaje ITF W75 ve Starých Splavech

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Tomu říkám tenisový návrat století... Lucy stihla nastoupit včas na kurt a to se počítá, třebas já jsem nechytil travarskou sezónu, dokonce po deseti letech jsem vynechal Queens, což je šokující. Více šokující je už jen to, že Lucy vyhrála set. Bravissimo Lucy is back a vzala soupeřce set...

Některé věci jsou věčné :o)
Dnes chybi už jen návrat Kvida, Browna, Nicka, toz...aj ten Federer by sel...
Reagovat
EllNino
Newport myslim konci coz? Jinak vitej :))
Reagovat
Vlk-v-trave
Cože?
Musel jsem si to najít přez google, a na Tennis Now čtu, že opravdu končí... Tak to je smutná událost, ale na druhou stranu, kdo na tom ještě hraje nějak koukatelně... u holek to spočítáme na prstech jedné ruky zasložilého dřevorubce u chlapů na prstech dvou rukou...
Možná opravdu přichází ta chvíle založit nový sport, tenis na trávě:)

#GrassEver&Forever
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky tě vítám zpět! Dustin už toho moc nevyhrává ani v deblu. Určitě protože ho ty dready tíží čím dál víc.

Latino klika docela atakovala RG, ale nakonec se větší překvapení nekonalo. I tak zabodovali...
Reagovat
Vlk-v-trave
Wimbledonské okénko.

Připomeňme si nejdůležitější zápas 21. století...
https://www.youtube.com/watch?v=3FrNVOfQVfU

Nesmrtelná záležitost...
Velká škoda, že návrh Rafy Nadala vyměnit betony za trávu neprošel tak vpohodě jak výměna modré antuky zpět na oránž...

Z RG jsem nic neviděl...ani z AO... atd.
Reagovat
Fandina
Jj, Roger, ten by šel.
Reagovat
com
takze vyhozeny wc
Reagovat
GaelM
To by bylo, i kdyby vyhrála. V deblu OK, ale singlové WC by měly dostávat spíš mladé naděje. Exhibice legend může klidně probíhat v kvalifikaci
Reagovat
paddy
takzvaně WC v hajzlu smile
Reagovat
paddy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist