Šafářové roste sebedůvěra. A chválí ji tenisové hvězdy

3. 6. 2015, 06:15
Aktuality 65
Před rokem postoupila Lucie Šafářová ve Wimbledonu poprvé do grandslamového semifinále a pak říkala, jak to ve spojení s jejím jménem hezky zní. Dnes se dostala mezi nejlepší čtyři i na Roland Garros. Musím říct, že si na to budu ráda zvykat, usmála se Šafářová po výhře na pařížské antuce nad Španělkou Garbiňe Muguruzaovou.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

Před zápasem s Muguruzaovou se přitom Češce hůře usínalo. Byla totiž plná emocí z výhry nad obhájkyní titulu Ruskou Marií Šarapovovou. "To se nestává každý den. Měla jsem spoustu myšlenek a emocí, takže to byl náročný spánek," řekla Šafářová. O co později usnula, o to dříve se ráno probudila. "Už v šest ráno. Ale když jsem nastoupila na kurt, tak adrenalin a vůle zvítězit byla obrovská," řekla. 

Dokázala se vypořádat s odhodláním mladé soupeřky i větrem, který se točil na kurtu, a za necelé dvě hodiny si zakřičela radostí. "Je to krásné. Neočekávala jsem, že bych se mohla dostat takhle daleko, ale doufám, že to ještě nekončí," řekla. 

Znovu zvládla velké momenty. Popáté v turnaji vyhrála zkrácenou hru a bylo vidět, jak roste její sebedůvěra. "Jde to ruku v ruce. Když to začnu zvládat na začátku, tak si pak říkám, že to zvládnu znovu, když se v situaci ocitnu opět," řekla. 

Cestou z kurtu slyšela mnoho gratulací. Od hráček, od trenérů a také od bývalých hvězd tenisu. Třeba od krajanky Jany Novotné, Američanky Lindsay Davenportové či Belgičanky Kim Clijstrsové. "Je příjemné, když bývalí hráči, které respektuju, přijdou a řeknou, že jsem hrála výborně. Toho si moc cením," řekla Šafářová. 

Už v šatně se potkala se svou čtvrteční semifinálovou soupeřkou Srbkou Anou Ivanovičovou, která své čtvrtfinále zvládla vyhrát o něco rychleji. "Pogratulovaly jsme si navzájem. Vycházíme spolu úplně v pohodě," řekla Šafářová. 

Vítěznou snídani nemění
Ivanovičová už má z velkých zápasů zkušenosti. Roland Garros před sedmi lety vyhrála, ale i Šafářová věří, že zvládne semifinále lépe než loni v All England Clubu proti Petře Kvitové. "Už jsem tam jednou stála a nebudu překvapená z tolika nových věcí. Nervózní budu, ale do zápasu můžu jít uvolněněji," doufala. 

Den před semifinále ještě čeká Šafářovou čtvrtfinále čtyřhry. Spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s kterou vyhrály letošní Australian Open, se utkají s nejvýše nasazenými Švýcarkou Martinou Hingisovou a Saniou Mirzaovou z Indie. "Čtvrtfinále na grandslamu v deblu je hezké a máme tam cíle, ale teď jsem v semifinále singla a pošetřila bych ráda síly," připustila Šafářová, o skreči debla ale v žádném případě neuvažovala. "Snad to bude ve dvou setech," dodala. 

Po postupu do semifinále musí Šafářová v Paříži snést jednu věc, kterou moc nemusí. Dál bude snídat ovesnou kaši. "Už ji nemůžu ani vidět. Už se tak netěším, až se vzbudím na snídani, ale dodržuju to," rozesmála se, ale souhlasila, že by jí vlastně vůbec nevadilo, kdyby měla stejnou snídani mít ještě další čtyři dny. To by totiž znamenalo, že postoupila do finále. "To bych si to dala s radostí," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

65
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
v semifinále ! Gratulace velká. Sice nám zase ukázali v tv houby, určitě neukážou ani háčka.
Reagovat
smazaný uživatel
Běželo to na Eurosportu a dalo se to najít online, takže Hčka by někde mohly být;-)
Hlavně poslední míček stál za to: Matteková podává, Hingisová to vybírá, chvílí si pinkají zatímco Mirzaová a Lucka stojí proti sobě tak napůl u sítě. Vzápětí Matteková zahraje lob, Mirzaová ho chce zasmečovat, nedosáhne, pro míč běží Hingisová a sotva vrací k síti, kde čeká Lucka. V tu chvíli asi všichni čekali, že do toho Lucka praští...ona naopak zahrála kraťasa!:-)Prostě paráda...
Reagovat
Fandina
V televizi na Eurosportu? Já to tedy neměla. Jinak stream byl se znakem Eurosportu. Stremmy na Háčka jsou také avizované.

http://live.realstreamunited.com/static/freepopups/2960721914386750.html
Reagovat
VlS
Bylo to na Eurosport playeru
Reagovat
Fandina
To samozřejmě, ale tady je asi řeč o neplacených zdrojích.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď v deblu podávaly soupeřky Hingis-Mirza na vítězství v prvním setu...Šafářová s Matekovou uhrály 6 gamů v řadě a otočily z 3:5 na 7:5 a 2:0:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka je zatím opravdu fantastická!:-) Vše si neuvěřitelně sedlo a na RG se prezentuje v náramné formě - fyzicky je na tom dobře prakticky vždy, ale tu se jí daří zápasy zvládat výborně jak po technické stránce, tak i takticky (což u ní někdy dost kulhá) a hlavně mentálně.

To vítězství nad Mášou bylo velmi cenné, to je jasné. Bylo i jakýmsi, řekněme, zadostiučiněním za ty předchozí utkání, kdy to byly vyrovnané a dlouhé tříseťáky.

Ale osobně beru jako více cenné a potvrzující její výbornou formu a mentální sílu to, že dokázala vyhrát včera, navíc znovu ve dvou setech. Den po takovém vítězství a euforických pocitech opět nastoupit na kurt není žádná sranda, a mnohokrát se stane to, že hráč, který porazí favorita, v následujícím zápase prohraje. Toho jsem se včera před utkáním docela bál. Měl jsem obavy z toho, zda Lucka ukočírovala tu euforii....Ukočírovala.:-))¨

Takže Lucko, s Anou to nebude vůbec jednoduché, tvůj bekhend bude pravděpodobně dost prověřen, ale ty to zvládneš! Pojď si už, kurňa, pro to, na co přece dávno máš!:-))
Reagovat
FulnekUltras
Naprostý souhlas a krásně napsáno.
Reagovat
misa
Bekend Any nebude prověřen o nic míň :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja pri te prilezitosti, ze te tady vidim chlape, jsem stvoril pamatecni NICK;D))))
Z neho budu tady te nasi bozske Lucy gratulovat....:)
Krom toho jdeme s Betuskou v Parizi po dvojtem nadobi;)
Reagovat
misa
Krásný nick!
Reagovat
lars
co je na nem krasnyho ?
Reagovat
misa
Je vidět, že nevíš, co znamená zkratka 1GSL.
Reagovat
lars
to ale neni odpoved na otazku :))
Reagovat
misa
Vlk Lucince hodně fandí a 1GSL vypadalo v době založení jako utopie. Je vidět, že se mezi námi pohybují vizionáři :)
Reagovat
Fandina
Jo jo. Já jsem se už před x lety tady s pepinem vsadila, že Šafi vyhraje GS. Už se těším na šáňo.
Reagovat
lars
nic novyho pro me
Reagovat
janek_da
ano, papezska kurie pozorne sleduje letošní FO a uvažuje o beatifikaci nejmenované tenistky, protože co ta tam předvácí, to je celá serie zázraků
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasne...ja budu mit dobrovolnou nocni tenisovou modlitvu za Lucy
....v prekladu budu pripravovat predzapasove video pred SF (idea, kterou nosim asi rok v hlave, ale nemel jsem nikdy na to cas...ted se prekonam, nespim, v noci du na to.
Jako ted nejde nic ponechat uz nahode,
..a ani nevis co ted musim obetovat.
Proste ve Wimblasu se to podcenilo v tom SF...a pak to tak dopadlo;)
Reagovat
Roger_Federer
Vitej..po xte..;)
Reagovat
VlS
Navíc jsou trochu líp doložitelné, naž zázraky paní Zdislavy z Lemberka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný nick, Vlčoune!;-) Ke dvojité gratulaci (samozřejmě sleduji a tlačím i debl - nádobí není nikdy dost) jak vyšitý.:-))

A dobře, že ses tu registroval, Lucy bude potřebovat veškerou možnou i nemožnou podporu a zázemí, aby se napravil ten loňský Wimbledon....Tam jsme to kapku podcenili - ale z chyb jsme se poučili, teď už to bude jiné!;-))

....................Já vím, že si teď monťákdvacetpětka určitě pod vousy říká, abychom se nepřepočítali a ve finále nakonec nebyla Anči...............Ale to on nás ještě nezná, a až nás pozná....!!!!;-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna věc mi přijde taková zvláštní. Na sport.cz před zápasy dělali ankety, jestli Lucka porazí Mashu a Garbine. Teď udělali rovnou anketu, jestli Lucka vyhraje RG. Jako by podle nich Ana nebyla soupeřka. :D Sám uznávám, že Lucka v tom zápase bude mírnou favoritkou (podle kurzů, podle H2H, asi i podle momentální formy), ale takové věci se taky můžou pěkně vymstít. Češi totiž obecně ve sportu vždycky uspějí, když se to od nich moc nečeká... :D

Jinak ale klobouk dolů před 1GSL, protože jak píše Míša, v době založení to vypadalo jako utopie. Je vidět, že ty, Vlk a další o tom tenise asi něco víte a prostě se vám ta víra v Lucku vyplatila... Na druhou stranu, dokud je ve hře Serena, tak není moc dobré dělat si velké naděje. Já se sice vždycky snažím být optimista, ale v tomto ohledu jsem spíš optimista se špatnými zkušenostmi... :D
Reagovat
George_Renel
Ankety kdo vyhraje nějaký turnaj se dělají i před jeho zahájením, tak v tom nehledej co v tom není.
Reagovat
Fandina
Jo jo. U nich vypadala výhra GS od Lucky jako utopie. Já jsem to myslela vážně. S pepinem jsem se tu vsadila už dávno.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, tak to je jasný, jestli má někdo hlavu v oblacích a už vidí Lucku ve finále, aniž by bral v potaz Anu, nedělá dobře.
Za prvé Anu není radno podceňovat, má své kvality, o kterých se není ani nutno rozepisovat, a už jednou ukázala, jak se vyhrává RG.
Za druhé už se hraje fáze turnaje, kde nebývá slabých soupeřů. Je to semifinále grandslamu a všichni si to museli vybojovat.
Lucie je v tom zápase mírnou favoritkou, ale pro mě jenom mírnou. Prostě se držím při zemi a čekám, co bude. Ona opravdu v předchozích zápasech hrála hodně dobře, ale já to beru vždy tak, že každý zápas začíná od nuly, a že každý den je jiný - hlavně to platí v ženském tenise.

"Na druhou stranu, dokud je ve hře Serena, tak není moc dobré dělat si velké naděje."

:-D No tak to já to mám v tomhle dobrý, dokud je ve hře Serena, tak si většinou dělám slušné naděje.;-)
Ale jinak vím, jak to myslíš....

Jenže Serena na tom není dobře, je to zatím pořád trápení, takže tu šance pro soupeřky stále je. A ne zanedbatelná....
Reagovat
smazaný uživatel
Já si vzpomínám jak skvěle Lucka hrála ve finále Fedcupu v roce 2012. Říkala jsem si, že může hrát s nejlepšími. Pak to šlo zase dolů, ale Lucka jela dál a nevzdala to. Mám z ní radost a přeju jí hodně štěstí do dalších bojů.
Reagovat
Fandina
To bylo úžasné, jak zajistila v tom roce rozhodující bod pro ČR. Tehdy dokázala, že není žádný labil. Pak vyměnila trenérku a ten mužský element se vyplatil. Vnesl do její hry jistý řád, stabilitu. Lucka se od té doby herně zklidnila, víc hraje na jistotu, sice agresivně, ale ne tak zbrkle, jako dřív. Také mám radost, že je teď tam kde je. Tady hraje úžasně, jede si po svém, jede pořád dál a dál. Je v zoně.
Reagovat
sprchon
To nedala... Prohrála na trávě 1:6 a 2:6 s 401. hráčkou.
Reagovat
aligo
Ne každý den je posviceni
Reagovat
lars
nemela se rozptylovat antukou na FO
Reagovat
sprchon
To nedala... Prohrála na trávě 1:6 a 2:6 s 401. hráčkou.
Reagovat
janek_da
Tak tento koment, pres rok stary, uz NEPLATI!

"Jednou jsem poslouchal britsky Euro Sport, na kterem se komentatori podivovali, jak je mozne, ze tak skvela hracka neni nekde v prvni desitce...ja s nema souhlasim. Lucie ma vse potrebne, aby tam byla, a nejen to, ale take aby vyhrala GS. Technicky je skvela, nic ji nechybi. Dokaze hrat nejlepsi utocny tenis na svete. Chybi ji jen klidna rozvaha...takze nejvetsim jejim souperem je ona sama. Ale ja ji verim, ze to zvladne... "

Pro pripomenuti, kanal 1GSL na youtube
https://www.youtube.com/channel/UCDeghsJ0OgeFYvFCSYF62OQ
Reagovat
Fandina
Jo jo. Co obdivuji nejvíc na současné hře Lucky v zoně je ta rozvaha a klid v jakém hraje. Nikam nepospíchá, hezky v pohodě podává, s rozmyslem vyměňuje a pak zaútočí. Nádhera se dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak Fed cup příští rok v 1. kole v Rumunsku.
Reagovat
FulnekUltras
žádná sranda pro holky...i kdyby nehrála Halep...
Reagovat
EllNino
to neeeee :(
Reagovat
smazaný uživatel
já čekám rumunky v plné síle.
Reagovat
EllNino
Halep, Begu, Dulgheru, Niculescu, Mitu, Cirstea, mají toho na výběr dost :)
Reagovat
majkl005
co je s Květou Peschke ? neukončila už kariéru ?
Reagovat
EllNino
jj ukončila :)
Reagovat
majkl005
jáááj, to je škoda :( ale že sem o tom nikde nečetl...
Reagovat
smazaný uživatel
Ovesná kaše je náhodou super k snídani :)
Reagovat
smazaný uživatel
K večeři je lepší. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
no nevím, sacharidová bomba k večeři :D
Reagovat
dadaft
když jsem viděl, jak skvěle Lucka odehrála poslední dva zápasy, chtě nechtě jsem si vzpomenul na tažení Samanthy Stosurové na U.S.Open 2011. ))
stejmě jako teď Lucka byla Sam ve fantastické fyzické kondici, vydržela (by) jakkoliv náročné zápasy, a k tomu hrála nejlepší tenis svého života, porážela soupeřku za soupeřkou včetně Sereny ve finále,,,,,,,,,,,,,,,,, a po posledním míčku vůbec nemohla uvěřit, že už je konec, klidně by hrála dál,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Lucce by to mohlo vyjít stejně. ))
1.GSL je ve stavu nejvyšší pohotovosti. ))))))))))))))))))
Reagovat
makro99
Schiavone 2010-29, Li Na 2011-29, Stosur 2011-27, Bartoli 2013-28... Safarova 2015-28?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, i já už od toho vítězství nad Mášou, a po včerejšku ještě více, přemýšlím úplně nad tím samým jako ty.;-))

Navíc je tam další zajímavá podobnost - Serena se na tom USO také potkala s Vikou už ve 3. kole, kde svedly celkem slušnou bitvu.

1GSL má nepřetržitou pohotovost, to je jas.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Čau, kde se tady bereš? :) Co se týče Viky proti Sereně, tak jsem si na to US Open 2011 taky vzpomněl. Tam to bylo akorát obráceně, že tak vysoko nebyla nasazená Serena, protože se vracela po nemoci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj.:-)

Ále, náhodou jsem šel kolem a při tak parádně slavnostním tažení Lucky letošním RG jsem ji chtěl podpořit i odsud - to víš, promluvy k hráčce se mi v minulosti parkrát osvědčily.;-) Gigin se to pak taky naučil a hup, Gulba byl v desítce. Teď už asi nepromlouvá.:-D

Jj, tenkrát to bylo obráceně, vracela se Serena a Vika byla ta výše postavená, která ji bohužel "schytala" pro 3. kolo. Už jsem si na to vzpomněl v Madridu a teď se to stalo znovu. Opravdu pech veliký.

Vika by se už konečně potřebovala vyškrábat tam, kam patří - do desítky. Já jsem přesvědčený o tom, že pokud nebude zraněná, tak že může na amerických hardech včetně USO předvést velké věci. Ta část sezóny by jí měla sedět a tam vidím její velké šance na návrat do špičky.
Herně na to už má, hodně se zlepšila, i na servu, řekl bych - tam mi to přijde ještě lepší než před pauzou. Akorát potřebuje taky trochu štěstí na los, protože to je pak na prd, no....Se Serenou teď dvakrát po sobě sehrály mač, který by se nemusel stydět ani za semifinále, a bylo to jen třetí kolo.:-(
I pro vítězku zápasu je to pak emocionálně těžké - v zápase nervy a emoce jako by šlo o finále, a po něm procitnutí, že se jednalo teprve o třetí kolo....
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem přesvědčený o tom samém. :)

Vika k těžkým losům...
https://twitter.com/SI_Tennis/status/604742355737047040
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně.:-)
Reagovat
janek_da
Heleme se, Oskar. Ahoj. Hned ti dávám hlídku na zítřek od 02:00 do 04:00
Reagovat
Fandina
Hlídku? Tak to mě pobavilo. Povídej dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj. No já teda upřímně myslel, že má zítra noční VLS. Zase se z toho, koukám, vyvlíkl! Tak jo, píšu si a budu bděle hlídkovat.
Reagovat
Fandina
Ať žijí hlídky. Jupíííííííííííííííííí!!!
Reagovat
baggik
Jo kdyby tam bylo Šafářové rostou prsa nebo Kvitové roste pupek, to by bylo komentářů.
Reagovat
Frick
Tak 25% šance, že to bude lehký.

No, nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
i Francie venku by šla
Reagovat
baggik
Jaký lehký prosimtě, naše holky jsou jedničky, ony si nevybíraj, ony vyhrávaj! Když chceš vyhrát musíš porazit všechny.
Reagovat
smazaný uživatel
Bascinski , Bencic nebo Halep, Dulgheru,Begu určitě postrachem budou
Reagovat
Frick
0:6 0:6 nebo 6:0 6:0 za 45 min.

Asi tak :o)
Reagovat
sprchon
První set dá Lucka s Beth, druhý Sania s Martinou... A ani ve třetím se Lucka s Beth nevzdají, bude to boj.
Reagovat
VlS
Jsem na to zvědavej, ale Lucka je v zóně. Jinak postupem do SF by se myslím mohla dostat do desítky i v deblovým rankingu. Fůru bodů (2000) ztratí Peng a Hsieh, 1300 Sara s Robertou, uvidíme, podíváme se .
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist