Safinová chytila "poslední vlak" do Pekingu

25. 6. 2008, 12:31
Aktuality 0
Jeden úspěch za druhým prožívá v poslední době ruská tenistka Dinara Safinová. Krátce po finále French Open teď dostala pozvánku do nabitého ruského olympijského týmu. Byl to jeden z mých letošních cílů, pochvaluje si Safinová.
Profily hráčů
Dinara Safinová

Pokud měla Dinara Safinová pocit, že žije ve stínu svého slavnějšího bratra, v posledních měsících to přestává platit. V květnu zvítězila na výborně obsazeném turnaji v Berlíně, kde porazila i světovou jedničku Heninovou, o měsíc později se probojovala do finále Roland Garros a teď ji ruská tenisová federace pošle na olympijské hry v Pekingu.

Safinová je sice světová devítka, ale ve vynikajícím týmu Rusek se těžko prosazuje. Naštěstí pro ni se rozhodla olympiádu vynechat osmá hráčka světa Anna Čakvetadzeová.

"Kvalifikovala jsem se opravdu na poslední moment," řekla Safinová po svém úterním vítězství v prvním kole Wimbledonu. "Na začátku roku to bylo jedním z mých letošních cílů. Ráda bych jí (Čakvetadzeové) poděkovala, že mám díky ní šanci tam jet. Měla jsem hrát jen čtyřhru, a kvůli té bych tam nejela."

Spolu s ní poletí do Pekingu tři hráčky světové pětky - Šarapovová, Dementěvová a Kuzněcovová. Všechny tři shodou okolností dokázala na French Open porazit, aby pak až ve finále nestačila na světovou jedničku Ivanovičovou. "Kvůli olympiádě jsem toho na sebe nakládala tolik, že jsem skoro tři měsíce cestovala a nedokázala najít svou hru," tvrdí Safinová. "Na poslední chvíli jsem se ale nějak dokázala kvalifikovat. Je to, jako bych chytila poslední vlak."

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist