Safinová porazila Cibulkovou. Je krok od titulu

4. 6. 2009, 16:31
Aktuality 15
To, co se světové jedničce Dinaře Safinové nepovedlo před rokem, může letos napravit. Ruská tenistka, která loni ve finále French Open podlehla Aně Ivanovičové, si nyní o premiérový grandslamový titul zahraje znovu. Poslední pekážkou za premiérovým grandslamovým titulem bude krajanka Kuzněcovová.
Dinara Safinová (© rolandgarros.com)

Dvacetiletá Dominika Cibulková přitom vstoupila do utkání výborně. Rychle odskočila do vedení 2-0, ale pak ztratila pět her v řadě. Slovenka měla stejně jako její ruská soupeřka v utkání k dispozici osm brejkbolů, jenže uspěla jen jednou. Safinová vzala Cibulkové podání hned čtyřikrát.

V semifinále plném nepřesností udělala Dinara Safinová sedm dvojchyb a 24 nevynucených chyb, o tři více než Cibulková. Měla ale také 24 vítězných úderů. Jako světová jednička, kterou je od 20. dubna, má nyní bilanci 20 výher a jednu prohru.

Tu jí uštědřila právě její následující soupeřka Světlana Kuzněcovová ve finále turnaje ve Stuttgartu. Sestra Marata Safina si v Paříži zopakuje boj o titul po roce, Kuzněcovová po třech letech. Dnes se s překvapivou semifinalistkou Samanthou Stosurovou z Austrálie trápila tři sety, když obě především v úvodu kazily hodně výměn.

Kuzněcovává do zápasu nastoupila se zatejpovaným kotníkem, který si podvrtla v předchozím duelu se Serenou Williamsovou. Stosurová se po prohraném prvním setu dokázala vyrovnat i se stavem 2-4 v druhém dějství. Také v tie-breaku čelila nepříznivému stavu 1-4, ale sérií tvrdých úderů Rusku donutila bojovat ještě téměř další hodinu. Kuzněcovová si však v důležitých momentech rozhodujícího setu servis podržela, naopak Stosurová v šesté hře kapitulovala.

Pro Australanku bylo dnešní semifinále životním úspěchem ve dvouhře. Dosud hrála maximálně 4. kolo.

Finále ženské dvouhry se koná v sobotu odpoledne a teprve podruhé v historii grandslamový turnajů proti sobě nastoupí dvě Rusky. Poprvé se tak stalo před pěti lety právě v Paříži, kdy Anastasie Myškinová porazila krajanku Dementěvovou. Myškinová je jedinou tenistkou z Ruska, jež vyhrála French Open.

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 16,15 milionu eur):
Dvouhra - semifinále:
Safinová (1-Rus.) - Cibulková (20-SR) 6-3 6-3
Kuzněcovová (7-Rus.) - Stosurová (30-Austr.) 6-4 6-7(5) 6-3

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
DINARA DINARA DINARA DINARA DINARA DINARA DINARA DINARA
Reagovat
smazaný uživatel
DINARA JE MAŠINA JE TO STROJ A NEJVĚTŠÍ ŠAMPIONKA TEDKA VYHRAJE CELE FRENCH OPEN A BUDE DRTIT DÁLE MAM JU RÁD JE NEJLEPŠÍ
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělé tak už jen jeden zápas a nikdo už ti nebude moc říkat, že si světovou jedničkou neprávem... si fakt dobrá a doufám, žeti tato forma vydrží ještě hodně dlouho a budeš stále světovou jedničkou:D
Reagovat
skott
Presne, vubec nechapu o co novinarum stale jde, jestli nemaji dostatek invence nebo proste musi porad rypat.Dneska opet ty same hloupe otazky ohledne dokazovani, zda si zaslouzi byt svetovou jednickou.Uz bylo hodne videt jak ji to vadi a nebavi odpovidat.Vubec se ji nedivim...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže tenhle poslední zápas bude nejtěžší a já se dost bojím. Dobře víme, co umí občas předvést, ve finále obzvlášť. Kuzna může mít druhý GS titul a Ďynára bude opět jednička bez jediného titulu. A letos už další šanci na finále nemusí vůbec dostat.
Bohužel Stosur dnes konec nezvládla, s ní by to měla snadnější.
Reagovat
skott
Zajimalo by me, proc si porad takovy pesimista a hledas chyby za kazdou cenu.Kdyz nekomu fandim, tak snad proto, ze neco umi nebo v ni mam alespon duveru...V sobotu to bude Dinary uz treti grandslamove finale, proti souperce na kterou se ji dari a kterou nedavno v Rime porazila.Nerikam, ze to ma byt jasna zalezitost, ale nic lepsiho nez potkat ve finale jinou Rusku si snad ani prat nemohla.Jedina drobnost, ktera mi dela starosti je nachlazeni, ktere prislo v nevhodnou chvili:(
Reagovat
smazaný uživatel
Mám takový dojem, že si jak ona, tak Krajan přáli pro finále Australanku. Krajan na druhém SF byl a když pomalu končil 3. set, tvářil se dost kysele.
Jde o prestiž, takže by určitě nechtěla, aby s Kuznou na GS tituly měla skore 0-2. Psychicky to pro Dinarku nebude vůbec dobré, zvládnout finále proti nějaké Stosur by bylo jednodušší. Při tak vyrovnaných možnostech obou rozhodují o výhře maličkosti, stačí jeden neodvrácený nebo nevyužitý brejkbol a už se veze. Stejně jako ve finále na OH v Pekingu, tam byla jeden míč od stavu 6-5 ve druhém setu. 6-5 při vlastním podání by už do konce dotáhla, tomu věřím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim, ze Broz je pesimista, len opatrny. Kuznecova urcite nebude cakat ako to Safina vyhra. So Stosur nehrala dobre a dokazala to zvladnut. Ja neviem, kto vyhra, ale Kuznecku rozhodne tiez nepodcenujem. Ak sa Din nervovo zruti, Kuznecka ju dostatne. Rozhodne to nevidim tak jednoznacne. Naviac Kuznecka uz GS ma a je skusenejsia.
Reagovat
skott
Po pravde receno, kdyby Dinara (ciste nahodou) finale prohrala, budu radsi, kdyz se Svetou.Lepsi 0-2 s ni, nez 0-1 se Sammy Stosur;-)
No a k te otazce...pro Rusky je lepsi hrat rozhodujici zapas mezi sebou, protoze kdyz nepocitam GS finale, ktere vyhrala Maria Sharapova, tak je jejich bilance proti jinym souperkam tragicka 0-5.
Reagovat
smazaný uživatel
Žasnu nad logikou tohoto čtenáře. Kdyby sám měl ruský původ, pak bych jeho nadšení pro všechny Rusky bez rozdílu chápal. Ale takhle?
Ty budeš radši, ale Ďynára to má určitě naopak. Případná a dost reálná prohra s kolegyní z týmu Kuznou by byla pro ni rána, ze které by se nemusela vzpamatovat - jednička bez titulu, ale zato se třemi finále.
0-2 být může, ale 0-1 bych skoro vyloučil, i přes tu její nedávnou prohru v Miami. Tady je antuka. Aspoň že ta tvoje "tragická bilance" se do ještě tragičtějšího stavu 0-6 už dostat nemůže :-)
Reagovat
skott
achjo:/ ty jsi zrejme s Dinarou osobne mluvil, ze vis presne, co si Dinara mysli nebo citi...
Jen (naprosto!) teoreticky: Sveta je Dinary velka kamaradka a nepochybne lepsi hracka nez Sammy Stosur.Tudiz, kdyz pominu, ze by nebyla nadsena po porazce ani s jednou z nich, predpokladam, ze by ji alespon o trosicku min mrzela prohra se Svetou;)
Jinak vubec nechapu tvoje prastene reci, ze by se uz po prohre nemusela vzpamatovat nebo vubec jeste do nejakych finale dostat.Kdyz se po tezkem direktu v Melbourne dokazala jeste impozantneji probit do finale RG bude toho jiste schopna na jinych GS znova!Vazne se opakujes jako kolovratek, neustale Dinaru spinis, ale pises jak ji mas rad.Stejne pred kazdym finale nebo dulezitem zapase, uz na to radsi nebudu reagovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nešpiním ji. Jestli jsem to v těchto úvahách přehnal, tak se omlouvám. Každý fanda ale nepíše v podobném stylu jako jsou ty dva názory úplně nahoře.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, nebolo co riesit. So svojim tenisom je Cibulka nemohla porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že Dinara nebude mít ve finále problém porazit jak Kuznětsovovou, tak ani Stosurovou. Předvádí na turnaji nejlepší tenis, takže by si rozhodně zasloužila vyhrát.
Reagovat
pepi
myslim ze problem mit bude:) micmene preju ji to
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist