Safinová se dočkala, v San Diegu zvítězila

3. 8. 2010, 09:24
Aktuality 3
Více než tři měsíce čekala bývalá světová jednička Dinara Safinová na vítězství na okruhu WTA. Dočkala se v San Diegu, kde včera porazila Ukrajinku Aljonu Bondarenkovou 6-1 a 7-6. Tuhle výhru už jsem potřebovala, oddychla si po postupu do druhého kola.
Dinara Safinová

Dinara Safinová byla před rokem v čele světového žebříčku, ale letos kvůli potížím se zády, které jí nedovolily hrát ve Wimbledonu, klesla až na 35. místo. Do San Diega přiletěla po sérii šesti prohraných zápasů, nepříjemnou šňůru porážek ale v Kalifornii dokázala proti Ukrajince Aljoně Bondarenkové ukončit.

Safinová zvládala lépe především bekhendové výměny a dokázala si udržet koncentraci, zatímco její soupeřka ztrácela sebekontrolu a několikrát hodila raketou na zem. Po prvním prohraném setu ještě Bondarenkové dokázala ve druhé sadě vybojovat tie-break, i díky třem důležitým vítězným míčům ho ale pro sebe získala Ruska.

"Tuhle výhru už jsem potřebovala," přiznala s úlevou Safinová, která se dočkala vítězství v zápase poprvé od dubnového turnaje ve Stuttgartu.

K přerušení série neúspěchů měla blízko už před týdnem ve Stanfordu, kdy proti Japonce Kimiko Dateové Krummové získala první set a druhý prohrála až v tie-breaku. Tentokrát ve zkrácené hře druhé sady uspěla. "Minule jsem tie-break prohrála, protože jsem hrála moc defenzivně. Tak jsem si tentokrát řekla, že budu agresivnější a uvidíme, co z toho bude," řekla Safinová, kterou prý nyní záda netrápí.

"Myslím, že záda jsou teď v pořádku. Děkuju za každé ráno, kdy se vzbudím a cítím se dobře," uvedla čtyřiadvacetiletá Ruska, jež ve druhém kole narazí na vítězku zápasu mezi Polkou Agnieszkou Radwaňskou a Jihoafričankou Chanelle Scheepersovou.

Nepříliš úspěšné období má za sebou také krajanka Safinové Alisa Klajbanovová. Ta se od jarního Indian Wells nedokázala probojovat do čtvrtfinále na žádném z turnajů a na posledním turnaji ve Stanfordu vypadla hned v prvním kole. Tentokrát si vedla lépe, když ve dvouhodinovém zápase udolala Francouzku Aravane Rezaiovou 6-2 5-7 6-3.

"Ve druhém setu jsem zpomalila a držela se moc vzadu a dala jí tak šanci hrát víc vítězných míčů," řekla Ruska po utkání. "Ve třetím setu jsem si řekla, že i když se netrefuju, musím ji dostat z rytmu. Nakonec jsem to dokázala otočit."

Výsledky - San Diego (dotace 700.000 dolarů, tvrdý povrch):
Dvouhra - 1. kolo:
Safinová (Rus.) - A. Bondarenková (Ukr.) 6:1, 7:6 (7:2), Errani (It.) - Govorcovová (Běl.) 6:3, 1:6, 7:5, Klejbanovová (Rus.) - Rezaiová (Fr.) 6:2, 5:7, 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
a z kvaldy se probila i Coco Vandeweghe a v primem souboji se Stephens, by to mohlo pro ni znamenat tentokrat ¨wild card¨ rovnou do hlavni souteze US Open.Za letosni zlepseni by si to zaslouzila na 100%.Jsem zvedavy na 1.kolo s Dulko, hodne hratelne...
Reagovat
skott
Bylo na case, Dinarko;)
ale nekde zapas davali, ze jsou v clanku podrobnosti?
Reagovat
smazaný uživatel
super Dino.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist