Safinová soupeřky demoluje. Obhájkyně Ivanovičová selhala

31. 5. 2009, 15:39
Aktuality 22
FRENCH OPEN ŽENY - První tenistka světa Dinara Safinová pokračuje na Roland Garros v suverénních výkonech. V dnešním čtvrtém kole porazila domácí Aravane Rezaiovou 6-1 6-0 a v dosavadním průběhu pařížského grandslamu ztratila pouhých pět gamů. Naopak už dohrála loňská vítězka Ivanovičová.
Dinara Safinová

Safinová na cestě do čtvrtfinále ztratila jen pět gamů, což je druhý nejlepší výkon v historii turnaje. Lepší byla ve stejné fázi Roland Garros pouze Mary Piercová, která před patnácti lety ztratila během čtyř zápasů o game méně. "Jsem opravdu překvapená, že to je jen pět gamů. Ale není to špatný pocit a doufám, že bude ještě dlouho pokračovat," citovala agentura Reuters Safinovou, jež usiluje o první grandslamový titul.

"Myslím, že pořád můžu hrát ještě líp," řekla Safinová. "Pokud na mě někdo zatlačí, můžu ze sebe vydat víc."

Ve čtvrtfinále se třiadvacetiletá Ruska utká s Azarenkovou z Běloruska. "Mohl by to být dobrý zápas. S oběma jsem naposledy prohrála, takže jim to můžu oplatit. Ale opět půjdu bod po bodu, hru po hře a zkustím hrát svůj nejlepší tenis," dodala třiadvacetiletá Ruska.

Victoria Azarenková vyřadila obhájkyni titulu Anu Ivanovičovou. Pro osmou nasazenou Srbku je vyřazení ve čtvrtém kole druhým nejhorším výsledkem na Roland Garros v kariéře. V posledních dvou letech se probila v Paříži pokaždé do finále, loni po triumfu nad Safinovou slavila i post světové jedničky. Naopak turnajová devítka Azarenková prošla do čtvrtfinále na grandslamu úplně poprvé.

Ivanovičová nastoupila se zalepeným kolenem, uhrála na Bělorusku jen pět gamů. V zápase sice uhrála více vítězných míčů (24 proti 14), ale měla rovněž více nevynucených chyb (20-7).

Ruska Maria Šarapovová je po devítiměsíční pauze především fyzicky skvěle připravena. V Paříži dnes porazila Číňanku Li Na, když se otřepala z 'kanára' a po setech 6-4 0-6 6-4 vyhrála. Všechny soupeřky na letošním Roland Garros porazila ve třech sadách.

Nyní ji čeká slovenská tenistka Dominika Cibulková, která tak postupem mezi nejlepších osm zaznamenala největší úspěch na grandslamu v kariéře. Dvacátá nasazená hráčka porazila přemožitelku třetí hráčky světa Venus Williamsové Maďarku Agnes Szavayovou 6-2 6-4. Dosavadním maximem dvacetileté Slovenky byla účast ve čtvrtém kole letošního Australian Open. Cibulková je první Slovenkou na Roland Garros mezi posledními osmi od roku 1996, kdy se stejný kousek povedl Karině Habšudové.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN (Francie, antuka) -
nedělní výsledky žen (31. 05. 2009)

Dvouhra - 4.kolo:
Safinová (1-Rus.) - Rezaiová (Fr.) 6-1 6-0
Cibulková (20-SR) - Szavayová (29-Maď.) 6-2 6-4
Azarenková (9-Běl.) - Ivanovičová (8-Srb.) 6-2 6-3
Šarapovová (Rus.) - Li Na (25-Čína) 6-4 0-6 6-4

Čtyřhra - 3.kolo:
A. Radwaňská/U. Radwaňská (Pol.) - Peschkeová/Raymondová (2-ČR/USA) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím, že ve finále se utkají Safina a Kuznětsová, tedy, alespoň tak se to dá vyčíst z pavouka turnaje, ty dvě jsou asi nejlepší antukářky sezony, to bez debat. i když případné QF Kuznětsová-S.Williams může ještě hodně zamíchat kartami.
U Sereny nikdy nevíte, v Austrálii hrála v prvních kolech bídně, odvracela skoro matchball a nakonec přesto zvítězila.
Reagovat
smazaný uživatel
Správný přepis z azbuky je Kuzněcova, výslovnost je Kuzněcóva, ty jeden great odborníku.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jen doufám, že Dinara titul získá, opravdu si ho zaslouží. Věřím Cíbě, že Šarapku porazí, ta už měla víc štěstí než rozumu, měla ohromné štěstí na los, Petrovová, ta nemá formu.
Reagovat
skott
Konecne je zaptky hracka, ktera ¨vi¨ jak zvitezit.Za stavu 2-4 uz jsem ani nedoufal...Maria musela byt unavena k smrti, presto opet nasla cestu k obratu, posledni tri gemy hrala vazne fantasticky.Takove agresivni returny za stavu 30-15 jako v devatem gemu 3.setu, to dokaze jen ona.Stale vic a vic neuveritelny turnaj, jsem opravdu zvedavy, kde az se zastavi.
Reagovat
smazaný uživatel
cibulkova is the answer
Reagovat
smazaný uživatel
Každý postup s inkasovaným kanárem a dalšími vyrovnanými sety je v zásadě nespravedlivý. Na gemy hekna prohrála, asi i na míče. Li nedotáhla za stavu 4-2 set do úspěšného konce. A to ještě musela mít psychickou výhodu díky předchozímu výsledku setu 6-0. Co chce víc?
Reagovat
skott
Videl jsi dneska Cibulkovou?Jak byla na konci nervozni...s tim podle me nema proti Marii sanci.
Reagovat
smazaný uživatel
hmm potila se brutálně, ale tý nervozity sem si nevšimnul, jen se o ní docela mluví. Ale i tak zahrála závěrem cibulice výborně. A máša i vzhledem ke svý výšce to tam moc netluče sem dneska koukal.
Reagovat
smazaný uživatel
Nervozní byla a servis na mač zvládla až na druhý pokus. Jenže za favoritku byla díky předchozímu výsledku pasována Szavay. Takže úspěch. Jsem optimista a doufám, že Marija příště skončí. Dnešní výhra sloveny byla docela suverénní.
Reagovat
skott
Bohuzel, Azarenka sebrala Dinare tresnicku z dortu:(
Reagovat
smazaný uživatel
ale ta Azarenka neni spatna TENISTKA ale těší se až jí Dinara vypráší!
Reagovat
smazaný uživatel
*těším*
Reagovat
smazaný uživatel
ančí to se.. poslední dobou. Nějak nám zvlčela.
Reagovat
smazaný uživatel
Dinara skvělí ještě Maria a bude to úplně nejlepší!
Reagovat
smazaný uživatel
Ivanovičová zatím nic moc...
Reagovat
smazaný uživatel
Cibulkovej držíím palce, myslím že semifinále je možné. Ale poraziť Safinovú v ňom je velmi nepravdepodobné :) Dinara je proste super :) a Serenka Wiliamsová si može strčiť tie svoje výroky, že ona je pravá svetová 1 :)
Reagovat
smazaný uživatel
safinu dominika už dala letos na hopman cupu přímo v moskvě.
Reagovat
smazaný uživatel
Musim Te poopravit, kamo, ptze Hopman Cup se pravidelne hraje v Australii, tak co sem pletes Moskvu? :-)) opravdu se vyznas v tenise? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
no ja sem videl zaver akorat letos a byl tam marat i safina a ja myslel ze je to v rusku, vypadalo to jako nejaký domácí turnaj safinovic :-) je možný že je to u klokana, ja nevim.
Reagovat
smazaný uživatel
úklona mademoiselle ,)
Reagovat
smazaný uživatel
Cekame na prvni prispevek pana Broze, nebo mistra skotta, tak kdo bude prvni? :)
Reagovat
carolyn
:-D takže skott, byl první :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist