Safinová znovu obrátila zápas, je v semifinále

4. 6. 2008, 17:01
Aktuality 3
V ženském finále French Open proti sobě nastoupí ruská a srbská tenistka. Dnes o tom rozhodla Světlana Kuzněcovová, která ve čtvrtfinále porazila 7-5 a 6-2 Estonku Kaiu Kanepiovou. Čtvrtá nasazená hráčka se v semifinále utká s krajankou Dinarou Safinovou, která dnes proti Jeleně Dementěvové předvedla další neuvěřitelný obrat.
Dinara Safinová

Už včera bylo jasné, že v boji o grandslamový titul nastoupí zástupkyně Srbska. V semifinále totiž proti sobě stanou Jelena Jankovičová a Ana Ivanovičová. Po dnešku je jasné, že její soupeřka bude z Ruska.

Světlana Kuzněcovová v dnešním prvním čtvrtfinále nepřipustila překvapení a poradila si s Kaiou Kanepiovou z Estonska. Poražená finalistka z roku 2006 sice prohrávala v prvním setu 2:4, pak už ale přebrala otěže zápasu a ukončila pouť estonského překvapení. Kanepiová, jež byla první hráčkou své země ve čtvrtfinále grandslamového turnaje, v osmifinále vyřadila poslední českou naději Petru Kvitovou.

Kuzněcovová, která se v případě triumfu v Paříži stane poprvé v kariéře světovou jedničkou, si zahraje semifinále Roland Garros podruhé během posledních tří let.

V cestě do finále jí nyní stojí krajanka Dinara Safinová. Mladší sestra Marata Safina měla namále už v předchozím zápase s Marií Šarapovovou. Se světovou jedničkou prohrála první set a ve druhé sadě musela odvracet setbol.

Dnes museli mít diváci v Paříži pocit déja-vu. První set totiž vyhrála nasazená sedmička Jelena Dementěvová 6-4 a ve druhém dějství pak za stavu 5-2 podávala na vítězství v zápase. K němu ale nedošlo. Safinová prolomila krajance dvakrát servis, svůj udržela a set tak dotáhla až do zkrácené hry. V ní zvítězila 7-5 a od té doby na kurtu dominovala. Soupeřce už nedovolila uhrát jediný game a po dvou a půl hodinách postoupila poprvé v kariéře do semifinále grandslamového turnaje.

Výsledky  -French Open - ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kuzněcovová (4-Rus.) - Kanepiová (Est.) 7:5, 6:2, Safinová (13-Rus.) - Dementěvová (7-Rus.) 4:6, 7:6(5), 6:0.
    
Čtyřhra - semifinále:
Medinaová, Ruanová (10-Šp.) - Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) 6:4, 7:6 (7:2), Dellacquaová, Schiavoneová (Austr./It.) - A. Bondarenková, K. Bondarenková (7-Ukr.) 6:2, 6:1.

Výsledky  -French Open - smíšená čtyřhra:
2. kolo:
Azarenková, B. Bryan (3-Běl./USA) - Uhlířová, Fyrstenberg (ČR/Pol.) 7:6 (7:5), 6:3.

Výsledky  -French Open - juniorky:
Čtyřhra - 2. kolo:
Burdetteová, Oudinová (4-USA) - Linhová, Luknárová (ČR/SR) 6:3, 7:6 (7:2).

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak jak jsem jí neměl rád, tak teď smekám. To je bojovnice! Přál bych jí finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím,proti Šarapovové a Dementěvové předvedla vynikajíćí tenis a vždy dokázala nepříznivý stav otočit.
Reagovat
smazaný uživatel
Je občas vidět,že je segrou Marata:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist