Šafránek si v Bratislavě připsal druhý skalp hráče Top 100, v osmifinále je i Pavlásek

19. 6. 2019, 15:49
Aktuality 4
CHALLENGER BRATISLAVA - Václav Šafránek na antukovém challengeru v Bratislavě zdolal 2-1 na sety Francouze Corentina Mouteta a připsal si druhý skalp hráče Top 100. Do třetího kola postoupil také bývalý šampion Adam Pavlásek.
Václav Šafránek

Václav Šafránek v Bratislavě vyřadil už dva Francouze. Po Hugu Grenierovi dnes zaskočil 89. hráče světa Corentina Mouteta, který v neděli triumfoval na domácí půdě v Lyonu.

Český tenista zvítězil 4-6 7-6 6-3, přestože soupeř ve druhé sadě podával na vítězství, a připsal si druhý skalp hráče Top 100. O první letošní čtvrtfinále si 25letý Šafránek zahraje s Portugalcem Ferreirou Silvou Fredericem (
h2h 1-0).

Adam Pavlásek ve slovenské metropoli vyhrál teprve potřetí v sezoně dva zápasy po sobě. Po Srbovi Serdarušičovi si poradil 7-6 6-2 i s Francouzem Elliotem Benchetritem a postoupil mezi šestnáctku nejlepších.

O čtvrtfinále, v němž šampion z roku 2015 nechyběl na žádném ze čtyř předchozích ročníků, si zahraje s domácím Andrejem Martinem.


Mezi šestnáctkou nejlepších jsou tak v Bratislavě tři Češi. Už včera se do osmifinále dostal Zdeněk Kolář, kterého čeká Maďar Attila Balasz.

• CHALLENGER BRATISLAVA •
Slovensko, antuka, 69.280 dolarů
středeční výsledky (19. 06. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Pavlásek (ČR) - Benchetrit (Fr.) 7-6(3) 6-2
Šafránek (ČR) - Moutet (3-Fr.) 4-6 7-6(4) 6-4
Ignatik (Běl.) - Forejtek (ČR) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
EllNino
Celkem fajn výsledky, Jonáš hrál vrovnaně s daleko zkušenějším, uhrál si tu 3 body ... není to moc, ale někde se začít prostě musí :)

Adam se herně trochu zvedá, Vašek porazil unaveného Corentina, ale i to se počítá :)
Reagovat
Haitik
Škoda Jonáše, hrál dobře, hodně vyrovnaně, škoda toho ztraceného gemu ve druhém setu.. dvojchyba na 30:30 a pak vyhozený FH.. :-/ Ale jak píšeš, někde se začít musí..

Jen škoda, že další česká naděje Tomáš Macháč je zdá se zraněný.. :-/ Nehrál ani v Prostějově už..
Reagovat
makro99
Šafránek vyhrál od loňského července do 23. dubna na challengerech jediný zápas; teď od toho slavného průlomu v Nanchangu už jich má 7 :)
ale je až s podivem, jak na tu naši challengerovou špičku padly chmurný série - Pavlásek, Šátral, Kolář se zablokoval z té dvoustovky...
Reagovat
makro99
Safranek jede jak pila! Zato nebohý Jirka...:(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist