Sakkariová ve Washingtonu zlomila semifinálové nezdary a zahraje si o druhý titul

5. 8. 2023, 22:22
Aktuality 24
WTA WASHINGTON - Světová devítka Maria Sakkariová (28) ve Washingtonu i přes komplikace zvládla semifinále, v nichž má mizernou bilanci a letos v něm uspěla až na šestý pokus. Řecká tenistka porazila 6:3, 4:6, 6:2 domácí nasazenou jedničku a bývalou šampionku Jessicu Pegulaovou (29) a poosmé v kariéře postoupila do finále. O teprve druhý a dosud nejcennější titul si zahraje s americkou dvojkou Coco Gauffovou, jež vyřadila obhájkyni titulu Ljudmilu Samsonovovou.
Maria Sakkariová (Profimedia)

Maria Sakkariová je už čtyři roky členkou TOP 30, od září 2021 stabilní hráčkou TOP 10 a několik týdnů ve světovém žebříčku strávila na 3. místě.

Přesto má na kontě jediný titul a to ještě z podniku nejnižší kategorie WTA 250. Osmadvacetiletá Řekyně totiž často nezvládá víkendová vyvrcholení turnajů.

A že má ze semifinálových či finálových duelů psychický blok málem potvrdila i dnes ve Washingtonu. Proti domácí nasazené jedničce Jessice Pegulaové předváděla skvělý tenis a vedla 6:3, 4:1 a 30:0 při svém podání, než se rychle se přibližujícího vítězství 'zalekla' a předvedla nečekaný zkrat.

Sakkariová si přestala věřit, ztratila koncentraci a naopak Pegulaová se několika povedenými údery vrátila do hry. Američanka získala pět her v řadě, vynutila si třetí sadu a rázem byla psychická výhoda na její straně.

Řekyně se ovšem dokázala uklidnit, vrátit zpět ke své hře z první poloviny zápasu a nakonec šampionku z roku 2019 přeci jen zdolat. Po zisku posledních čtyř her zvítězila 6:3, 4:6, 6:2 a vzájemnou bilanci upravila na 5:3. Soupeřku přestřílela na vítězné údery 36:14 a přitom udělala jen o dvě nevynucené chyby více.

"Když jsem ztratila to vedení, tak jsem si jen řekla, že se to stáá každý týden. Že nejsem první, ani poslední. Dál jsem chtěla hrát agresivně, protože to na začátku fungovalo. Byla to pro mě výzva překonat sama sebe," komentovala Sakkariová.

V semifinále uspěla poprvé od loňského října a sérii šesti nezdarů. Celkovou bilanci v nich mírně vylepšila na 8:22.

Ještě o něco horší úspěšnost má v zápasech o titul (1:6). Finála hrála sedmkrát a vyhrát dokázala pouze v roce 2019 na antukové akci WTA 250 v marockém Rabatu.

O druhý titul a první na turnaji kategorie WTA 500 si dvojnásobná grandslamová semifinalistka Sakkariová zahraje s aktuálně druhou nejlepší Američankou Coco Gauffovou, s níž ve vzájemné bilanci vede 4:1. Na tvrdém povrchu vyhrála všechny tři duely ve dvou setech a prohrála v nich dohromady pouhých 17 gamů.

Devatenáctiletá Gauffová v semifinále porazila dvakrát 6:3 loňskou šampionku Ljudmilu Samsonovovou a po sedmi měsících ukončila čekání na 5. finále. Dosud v něm neuspěla jen na loňském Roland Garros.

"Jsem moc spokojená s tím, jak jsem dnes hrála. Čelit obhájkyni titulu není nikdy jednoduché a ona je hráčkou s velmi razantními údery," radovala se Gauffová, jež ve třech duelech ve Washingtonu prohrála jen 14 gamů. Samsonovová jí pomohla 50 nevynucenými chybami.

• WTA 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 780.637 dolarů
sobotní výsledky (05. 08. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Sakkariová (3-Řec.) - Pegulaová (1-USA) 6:3, 4:6, 6:2
Gauffová (3-USA) - Samsonovová (8) 6:3, 6:3
• Čtyřhra - finále •
Zvonarevová/Siegemundová (-/Něm.) - Niculescuová/Guarachiová (Rum./Chile) 6:4, 6:4

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Krisboy
Klid, Coco tý špíně titul nenechala smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Chudák Máňa, mějte s ní slitování, tolikrát už odešla poražená. Když nejde o tenis, je docela sympatická a je ze země, kterou miluju.
Reagovat
Mony
Ale z té na druhe strane už je hotová ženská..Myslím, že brzy s ní bude i sranda
Reagovat
Kandinsky1
Jak se tahle loserka může tři roky držet v desítce smile
Reagovat
tommr
ve Washingtonu došlo na nejhorší možný finále z pohledu fanouška českých hráček. Gauff a Sakkari jsou totiž největší konkurentky českých hráček v boji o letošní TM ...
V průběžným žebříčku je Gauff sedmá a Sakkari osmá. Hned za nimi jsou pěkně srovnané naše hráčky Kvitová, Vondroušová a Krejčíková na 9.,10. a 11.místě. S menším odstupem je ještě na 17.místě Muchová ...
Reagovat
com
a ve hre je stale i Karolina Pliskova na 23. miste.. Az vyhraje US Open, tak vystreli vzhuru pred vsechny nase smilesmile
Reagovat
tommr
máš pravdu. Naděje pořád žije ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
Zahlédl jsem periferně v nadpisu "zlomila" a první co mě napadlo bylo, že si zlomila nohu.
Reagovat
Alien
Parádní výkon M.Sakkari. A kromě toho jí to i neskutečně slušelo! Velká gratulace a hodně štěstí ve finále.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Podvodnice si titul nezaslouží.
Reagovat
paddy
Nebuď pokrytec, prezident nedodržuje zákony (jezdí bez helmy a jiné výbavy) a všichni ho omlouvají
Havel se musí obracet v hrobě smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nerozumím řeči tvého kmenesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Havel taky neměl helmu.
Reagovat
Krisboy
Argument jak od Babiše smile
Reagovat
Alien
Ale zaslouží.smile
Reagovat
tenisfan178
smile Souhlas,ať jde zpátky do semifinále,podvodnice jedna.
Reagovat
paddy
V Polsku by řekli "chuj złamany" smile smile

Było po chuju, kurwa smile
https://www.youtube.com/watch?v=0uQjdcOpj4s
Reagovat
frenkie57
Samson,Mistake...
Reagovat
frenkie57
Sekyrka zlomila prokletí SF. Tak snad jí Sosna nebo Coco nedovolí turnaj ovládnout.smile
Reagovat
hanz
Cože, Sakčo, cos to provedla?! Ty máš být Numbr Van ve vypadávání semíček, takhle by to jako nešlo!smilesmilesmile
Reagovat
com
ne ze bych ji konecne ten druhej titul nepral.. Ale nepreju smilesmile
Reagovat
asgard33
Tak já jí ten druhý a největší titul na rozdíl od zatrpklých Plechomilů přeju a dokonce si myslím,že ho tady udělá.Ve finále nemůže dostat nikoho z dominantní Big 3 a Čoko ani Samsonka nejsou lepší než Pegula.Záleží jenom na ní,jestli to ustojí mentálně...
Reagovat
com
hele asgarde, abych na tebe nezavolal replikatory smilesmile
..tak ona Gauff tech titulu taky moc nema, tak by se ji nakej hodil.. Hnalo by ji domaci prostredi a pomsta kamosky Pegči, takze sanci tam teda vidim velikou smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist