Šalková ovládla akci W75 v Mariboru. Po největším triumfu si zajistila debut v TOP 200 pořadí

24. 3., 11:50
Aktuality 4
Dominika Šalková (19) ovládla halový podnik kategorie W75 ve slovinském Mariboru a získala svou nejcennější trofej. Jedna z řady talentovaných českých teenagerek přehrála 6:2, 6:4 Taliu Gibsonovou (19) z Austrálie a zvládla i své páté kariérní finále na profesionální tour. V žebříčku se posune o více než 30 míst a bude debutovat v nejlepší dvoustovce.
Profily hráčů
Šalková v Mariboru získala svůj největší titul a posune se do TOP 200 žebříčku (© Profimedia)

Šalková – Gibsonová 6:2, 6:4

Dominika Šalková zahájila letošní sezonu nezdarem ve finále kvalifikace Australian Open a až na šestém podniku ITF se dokázala probojovat přes čtvrtfinálovou fázi. Na halové akci W75 v Mariboru to nakonec dotáhla až ke svému zatím největšímu triumfu mezi dospělými.

Ve slovinské metropoli ztratila set pouze ve druhém kole s krajankou Nikolou Bartůňkovou, šanci naopak nedala Ya-Yi Yang, Jekatěrině Maklakovové, Jeleně Pridankinové ani Talii Gibsonové ve finálovém utkání. Jedna z řady talentovaných českých teenagerek sice třikrát přišla o servis, nicméně si vypracovala celkem 20 brejkbolových šancí a šest z nich proměnila.

Bývalá světová čtyřiadvacítka juniorského pořadí zvládla i své páté profesionální finále. Trofej pro šampionku přebírala také předloni na W25 v Osijeku a loni na pětadvacítkách v Seville a Loulé a na W40 ve Funchalu. Tři tituly má z tvrdých povrchů, dva z antukových dvorců.

V březnu se českým tenistům na nejnižším okruhu ITF náramně daří. Kromě Šalkové, která se v žebříčku posune o více než 30 míst a bude debutovat v TOP 200, se radovali také Linda Klimovičová, Anna Sisková a Tereza Valentová a hned dvakrát Jakub Nicod.


Výsledky turnaje ITF W75 v Mariboru

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
V žebříčku mladých hráček U20 je Dominika na 14.místě ...
Z našich jsou lepší jen Linda Nosková, sestry Fruhvirtovy a Sára Bejlek ...
Reagovat
Fransoas
Je to úžasné,že další z řady našich mladých nadějných hráček získala dosud svůj největší titul.Gratulace k tomuto úspěchu.
Reagovat
Dobry-den
Gratulace.

Dominika by se letos mohla prokousat aspoň ke kvaldám WTA turnajů. ::
Reagovat
tommr
Cennej úspěch ...
Dominika finále turnajů umí podobně jako Brenda Fruhvirtová a zůstává v nich i nadále neporažená ...
V žebříčku se posune na 172.místo a protože do konce dubna obhajuje jen 31 bodů má už jistotu že si zahraje kvalifikaci na FO ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist