Samson se v Číně probila do finále Turnaje mistryň. O titul se utká se světovou jedničkou

DNES, 13:28
Aktuality 10
JUNIORSKÝ TURNAJ MISTRYŇ - Laura Samson (16) si zahraje v čínském Chengdu finále juniorského Turnaje mistryň. Jedna z největších náctiletých nadějí českého tenisu zdolala v semifinále 6:1, 5:7, 6:3 Belgičanku Jeline Vandrommeovou (16) a ve finále vyzve svou australskou vrstevnici a světovou jedničku Emerson Jonesovou (16).
Laura Samson zabojuje o titul z juniorského Turnaje mistryň (© ČTK / imago sportfotodienst / Paul Zimmer)

Laura Samson začala v letošním roce mnohem více hrát profesionální turnaje a dosáhla už na tři triumfy na podnicích ITF W15. Na juniorském okruhu sice v aktuální sezoně žádný titul nezískala, ale i díky finálové účasti na French Open se kvalifikovala na prestižní Turnaj mistryň.

V čínském Chengdu nezačala vůbec dobře, když v úvodním zápase skupiny schytala výprask a kanára od Američanky s českými kořeny Kristiny Penickové. V dalších dvou utkáních skupinové fáze však nepovolila set Mice Stojsavljevicové z Velké Británie ani Američance Tyře Caterině Grantové.

O postup do finále se utkala v souboji 16letých talentů s Jeline Vandrommeovou, která v tomto roce dvakrát kralovala na větších podnicích J300. Samson v úvodním dějství dominovala a povolila Belgičance jen jeden game. Ve druhé sadě však pořád dotahovala a rozhodujícímu setu se nevyhnula. V něm získala převahu až od stavu 3:3.

V nedělním finále bude Samson čelit světové jedničce Emerson Jonesové. Stejně stará Australanka na turnaji ještě neprohrála, nicméně Vandrommeovou ve skupině i Stojsavljevicovou v semifinále zdolala až v tie-breaku rozhodující sady.

V Chengdu se hraje také juniorský Turnaj mistrů. Jan Kumstát a Maxim Mrva skončili už ve skupinové fázi.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
aligo
Koukám, že tam bylo narváno , myslím, že kdyby byl dívčí TM v ČR, tak byl byl rozhodně větší zájem no jo no... peníze až na prvním místě Zájem diváků přeci není důležitý....
Reagovat
Mony
profesionálům jde o peníze především..ty bys pracoval raději doma za málo?
Reagovat
aligo
Koukám, že tam bylo narváno
Reagovat
muster
dobrá práce, ještě jeden krok...
Reagovat
tommr
Nenapadlo mě že bude ze zápasu přímej přenos a tak jsem Lauřino semi prošvih. Snad bude stream i zítra z finále ...
Reagovat
GaelM
Je možné se podívat i ze záznamu https://www.youtube.com/@ITF.Tennis/streams
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jj, můžeš ze záznamu klidně přes to video, co je v článku, stačí si najít tu pasáž :)
Reagovat
muster
já myslel, že v tom videu je jen to druhé semi, díky za upozornění
Reagovat
tommr
díky za dobrou radu. Pěknej obraz ...
Reagovat
muster
a taky ta pozápasová moderátorka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist