Samson v Chengdu na juniorském Turnaje mistryň prohrála ve finále se světovou jedničkou

DNES, 08:57
Aktuality 1
JUNIORSKÝ TURNAJ MISTRYŇ - Laura Samson (16) v čínském Chengdu postoupila do finále juniorského Turnaje mistryň. Jedna z největších náctiletých nadějí českého tenisu v souboji o titul prohrála se svou australskou vrstevnici a světovou jedničku Emerson Jonesovou (16) 4:6, 4:6.
Profily hráčů
Laura Samson v čínském Chengdu prohrála ve finále Turnaje mistryň. (@Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Paul Zimmer)

Laura Samson začala v letošním roce mnohem více hrát profesionální turnaje a dosáhla už na tři triumfy na podnicích ITF W15. Na juniorském okruhu sice v aktuální sezoně žádný titul nezískala, ale i díky finálové účasti na French Open se kvalifikovala na prestižní Turnaj mistryň pro osm nejlepších juniorek.

Ve finále česká naděje podlehla 4:6, 4:6 aktuální světové jedničce Emerson Jonesové, která si letos na juniorských grandslamech zahrála finále na Australian Open a ve Wimbledonu. Stejně stará Australanka na turnaji neprohrála neprohrála ani jeden zápas a do juniorského žebříčku získala 850 bodů.

Bývalá juiorská jednička a aktuálně pátá hráčka žebříčku ITF v čínském Chengdu nezačala vůbec dobře, když v úvodním zápase skupiny schytala výprask a kanára od Američanky s českými kořeny Kristiny Penickové. V dalších dvou utkáních skupinové fáze však nepovolila set Mice Stojsavljevicové z Velké Británie ani Američance Tyře Caterině Grantové a ve skupině skončila na druhém místě. V semifinále přehrála ve třech setech Jeline Vandrommeovou, která v tomto roce dvakrát kralovala na větších podnicích J300.

V Chengdu se hraje také juniorský Turnaj mistrů. Jan Kumstát a Maxim Mrva skončili už ve skupinové fázi, přesto na turnaji ještě bojují o celkové umístění mezi 5. až 8. místem.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
Škoda tý porážky ve finále ale hlavní je že se Laura zase dostává do formy kterou měla před tím nešťastným zraněním ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist