Šarapovová Benešovou nešetřila a hladce vyhrála

3. 9. 2010, 08:59
Aktuality 28
US OPEN ženy - Iveta Benešová skončila na US Open v druhém kole. Česká hráčka byla v souboji s čtrnáctou nasazenou Marií Šarapovovou daleko od překvapení a Rusce podlehla 1-6 2-6.
Iveta Benešová

Vítězka US Open z roku 2006 Šarapovová začala dvojchybou, ale pak ve všem dominovala. Díky hekání byla více slyšet a hlavně hrála razantněji. Benešová si ztratila první servis po čtyřech nevynucených chybách v řadě a v prvním setu přišla o podání ještě jednou.

"Začátek mi utekl a tyhle hráčky, když jsou na koni, tak hrají čím dál líp," řekla Benešová Radiožurnálu. "Snažila jsem se do zápasu dostat, ale bohužel. Atmosféru jsem ani nevnímala," dodala.

Ne zcela zaplněné hlediště dvorce Arthura Ashe se nedočkalo v prvním večerním utkání dne dramatické zápletky ani ve druhé sadě. Benešová jen "přihlížela" nátlakové hře Šarapovové podpořené dobrým servisem. Levou rukou hrající Češka se za celý zápas nedostala ani k jednomu brejkbolu a duel prohrála za hodinu a šest minut.

S Šarapovovou, bývalou světovou jedničkou, hrála Benešová potřetí v kariéře a do třetice nezískala ani set. Předchozí dva duely ale byly vyrovnanější. "Minulý zápasy jsem měla vždy v jednom setu čtyři tři a servis, ale hrála jsem mnohem líp, no," pronesla Benešová.

Do 2. kola US Open postoupila sedmadvacetiletá Benešová potřetí v kariéře, dále se ale ve Flushing Meadows nikdy nedostala. "Je to těžký tady, rozhodně s tím spokojená nejsem," řekla Benešová.

Poslední Češkou ve dvouhře na US Open tak zůstala Petra Kvitová, kterou dnes čeká v 3. kole obhájkyně prvenství Belgičanka Kim Clijstersová. Všichni čeští muži vypadli už v prvním kole.

Šarapovovou ve třetím kole čeká domácí senzace Beatrice Capraová, jež senzačně vyřadila i nasazenou Francouzku Rezaiovou.

- US OPEN ženy (USA - New York, tv. povrch) -
čtvrteční výsledky českých tenistek (02. 09. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Šarapovová (14-Rus.) - Benešová (ČR) 6-1 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (4-ČR/Slovin.) - Kvitová/Vögeleová (ČR/Švýc.) 6-1 6-2
Dulková/Pennettaová (1-Arg./It.) - Parraová-Santonjaová/Voráčová (Šp./ČR) 4-6 6-1 6-2
Raymondová/Stubbsová (5-USA/Austr.) - Kondratěvová/Uhlířová (Rus./ČR) 6-1 6-2

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Oudinová/Harrison (USA) - Hlaváčková/Mertiňák (ČR/SR) 6-1 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sledovala jsem zápas a byla jsem z Benešové dost nešťastná. Byl to od ní dost katastrofickej výkon, na to co umí. Dokázala porazit před tímto turnajem Jankovičovou a hrála super. Problém u ní je, že je dost psychicky nevyrovnaná a jak nechytne začátek, tak se položí a kazí jednoduchý míče. Na to se nedalo koukat. Šarapovové to taky moc nešlo, ale Benešová byla bohužel ještě horší.
Reagovat
smazaný uživatel
Porazit Jankovič není žádné velké umění v momentální její formě, nicméně Iveta v tom zápase hrála dobře, teď bohužel se setkala s daleko silnější hráčkou nejen co se herního projevu týče. Masha je jedna z těch hráček, co umí vyhrát, i když se jí ne zcela daří.
Reagovat
smazaný uživatel
On je ten centrální kurt ve Flushing Meadows opravdu obrovský a večerní zápasy na něm mají (soudím podle vyprávění jiných, sám jsem tam nebyl) elektrizující atmosféru. Benešová není na takové zápasy rozhodně zvyklá, Sharapova ano. Myslím, že se Ivetě rozklepala kolena.
Osobně si tedy myslím, že by jí Sharapova porazila i v poledne na jedenáctce, ale asi by se na vítězství musela víc nadřít... :)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím, že Šarapovová je bojovnice a jen tak zápas nevzdává, ikdyž se jí nedaří :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo souhlas, že by s ní asi stejně prohrála, ale ne takto poměrně hladce :)
Reagovat
smazaný uživatel
ta benesova ma hroznej oblicej ...
Reagovat
smazaný uživatel
i tak jí může závidět 70% žen
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že jsi jeho charakteristiku vystihl naprosto přesně. Absurdních blábolů zde od uživatele lopata43 bylo dost, třeba pod články o Berdychovi je celé jejich muzeum. :)) A na vapeta popis opravdu sedí. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, mělo být dole.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel ano, každým svým příspěvkem "odvapetovává" (dle vzoru odkopává) svou pravou identitu stále více... :)
Reagovat
smazaný uživatel
šarapova se dala snadno porazit. Vůbec jí nefungoval servis. V prvvním setu měla úspěsnost prvního podání snad pod 20%. Benešová přesto nepochopitelně dostala 6:1
Reagovat
smazaný uživatel
vapet?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud je lopata vapet, tak to mnohé vysvětluje. :))
Reagovat
smazaný uživatel
já se narozdíl od vás na ten zápas díval. sice jen na první set a pak už sem šel spat protože to bylo prohraný.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem si tím jist, ale společných rysů mají celou řadu - přidávají komentář ke všemu, plodí pokud možno co nejabsurdnější bláboly a používají velmi bizarní pravopis... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na tebe je ztráta času reagovat, experte, ale nedá mi to...
Úspěšnost prvního podání:
1. set - Sharapova 43 %, Benešová 39 %
2. set - Sharapova 64 %, Benešová 70 %
Reagovat
smazaný uživatel
mám na mysli pravděpodobnost že se jí podání podaří a ne to jestli z něj udělá bod. lojzo
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to já taky. :-D
http://www.usopen.org/en_US/scores/stats/day10/2204ms.html (a rozklikni si sety)
Ty jsi vskutku unikátní hlupáček...
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato podívej se prosímtě ještě jednou na statistiky tohoto zápasu a pak nějak rozumuj..
http://www.usopen.org/en_US/scores/stats/day10/2204ss1.html
Reagovat
smazaný uživatel
já ten zápas viděl a vím co říkám. Nebyla schopna dát 1. servis. Možná si statistiku napravila v posledním gamu na 6:1 kterej už sem neviděl. Ale kdo ten zápas viděl ví že nebyla schopna prvního podáni.
Reagovat
smazaný uživatel
vapet jak couvá najednou, když ví, že nemá až tak pravdu :DD nejdříve viděl celý zápas, nyní již jen do posledního gemu v prvním setu, co přijde dále? Nakonec neviděl ani gem, jen si pustil sestřih a přišlo mu, že Sharapova má 20% úspěšnost servisu :DD lopato nebo vapete, ať jsi kdo jsi, máme z tebe srandu a děkujeme za pobavení :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Proč mě tady nikdo nemá rád?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože píšeš neobjektivní blbosti.
Reagovat
smazaný uživatel
TO není pravda! Píšu že šarapova byla k poražení!
Reagovat
smazaný uživatel
Ano? Já viděl něco jiného :DD Nevím proč soudíš podle servisu, taková hráčka jako Sharapova se nepoloží, když netrefí pár servisů.
Reagovat
smazaný uživatel
netrefila skoro všechny servisy
Reagovat
smazaný uživatel
přeto její druhej servis fungoval bravůrně a hra od základní čáry téměř bezchybná.. pokud by zlepšila servis tak už se nedá spekulovat o lepší hráčce na US open.. Sem zvědavý na její souboj s Carolin, bude to pěkná podívaná..
Reagovat
smazaný uživatel
přesto*
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist