Šarapovová bude hrát o třetí letošní titul proti Azarenkové

1. 8. 2010, 15:32
Aktuality 34
WTA STANFORD - Ruska Maria Šarapovová se na prvním přípravném turnaji na US Open na americkém betonu dostala letos už počtvrté do finále. O třetí titul, celkově 23., se utká s Běloruskou Azarenkovou.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová s Agnieszkou Radwaňskou v pěti vzájemných zápasech jen jednou prohrála. To se o pořádný šok před třemi lety na US Open postarala tehdy teprve osmnáctiletá Polka, mezi ženami ještě méně známá, byť úspěšná juniorka. 

Také ve Stanfordu začala utkání mnohem lépe o dva roky mladší tenistka z Polska. Třiadvacetiletou Rusku v prvním setu smetla 6-1 a měla nakročeno do prvního letošního finále. Šarapovová však zcela překopala svou hru, začala si více věřit a v dalším průběhu už jen jednou neudržela své podání. Nakonec přesně po dvou hodinách zvítězila 1-6 a dvakrát 6-2.

"Během chvíle jsem změnila plán hry. Přestala jsem dělat hromadu nevynucených chyb a do zápasu jsem se vrátila. Ona (Radwaňská) mnoho svých zápasů vyhraje utaháním soupeřek, spoustu míčků vám vrátí. Musíte počítat s tím, že vám prostě každý úder vrátí," komentovala někdejší světová jednička. 

Šarapovová letos postoupila už do čtvrtého finále. Tituly získala v hale v Memphisu a na antuce ve Štrasburku. Tento týden mohla zkompletovat sbírku titulů ze všech povrchů během jedné sezony, na trávě v Birminghamu však ve finále podlehla Číňance Na Li. 

O celkově již třiadvacátý titul bude bojovat proti jednadvacetileté Victorii Azarenkové, se kterou před třemi lety prohrála první vzájemný duel na koberci, loni však setkání na rychlém povrchu po třísetových bitvách vyhrála. 

Běloruska, známá svým hlasitým vystupováním, v semifinále hraném v den svých 21. narozenin porazila hladce 6-2 6-3 nasazenou jedničku Samanthu Stosurovou z Austrálie. Tu porazila snadno ve dvou setech i v předchozích třech soubojích.

Azarenková vracela míčky okamžitě odskoku a držela agresivně hrající Stosurovou daleko za základní čárou. "Dobře jsem podávala, returnovala a dařilo se mi i při hře od základní čáry," pochvalovala si Azarenková. "Sam je skvělá hráčka, letos má fantastické výsledky. A právě proto mi výhra nad takovou soupeřkou dodá spoustu sebevědomí. Navíc jsem vyhrála na své narozeniny," dodala. 

Hráčka, jež už si pobyla i nějaký čas v top 10, se dostala do jubilejního 10. finále. Všechny své tři tituly získala na rychlém povrchu v loňské sezoně - triumfovala v Brisbane, Memphisu a Miami. Letos prohrála finále v Dubaji a na trávě v Eastbourne.

- WTA PREMIER STANFORD (USA, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
sobotní výsledky (31. 07. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Azarenková (8-Běl.) - Stosurová (1-Austr.) 6-2 6-3
Šarapovová (5-Rus.) - A. Radwaňská (3-Pol.) 1-6 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
Boože to je utrpení, dneska som si púšťala zápas Maruš vs Zvonareva na AO 2007 a teda rozdíl je neskutečný..... kolko času ešte potrebuje?? :-(
Reagovat
smazaný uživatel
chjo.. na to se vážně nedá koukat, a já myslel že už půjde jen nahoru..
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť to je v televizi na eurosport 2, ale musím počkat, až matce skončí ptáci v trní :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:DD :D "půvabný příběh" :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na mně je vše půvabné :D
Reagovat
smazaný uživatel
treba ten tenisak zahledneme:
http://www.pazdera.name/tennis-live-stream
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám v kvalitní zápas, fandím Marii, Vikinu moc nemusím =/ a tak nějak jsem jí ani nevěřil, překvapila, Stosur byla moje velká favoritka v souboji s ní. No koukám aby ale vydrželo počasí, Washington prší a to jsem si koupil speciální satelit pro tento podnik... =// pevně věřím, že další dva co mám na zbylých oknech bytu splní dnes svou funkci a budu nerušeně užívat kvalitního přenosu bílého sportu.
Reagovat
carolyn
Tak satelit ti nepomůže k tomu aby neršelo :-D
Máš jen tři? To je slabota :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že ne, ale když právě jsem si koupil ten třetí, chystám se naladit Brož TV a zrovna prý začalo v D.C. pršet... =( jinak no mám tři, jednám se sousedem, jestli bych si ho nemohl dát k němu na okno- ten čtvrtý a občas se mohl přijít mrknout... jinak mám možnost si dát dalších 6 na chatu, jen nevím jaký tam bude signál
Reagovat
smazaný uživatel
Skotte, tak nám to dneska pěkně vyšlo. V 21h finále Stanford a 23h Andy, konečně se budu moct podívat, na Adnyho se Samem se moc těším, snad předvedou pěkný zápas, totéž Maria v Victorií.
Reagovat
skott
jj, taky jsem koukal, prijatelny cas nastesti, kdyz to nebude na tri hodiny;)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad ne, ať stihnu obojí, nerad bych třeba vypínal koncovku ženského zápasu, nebo zase neviděl úvod mužského.
Reagovat
smazaný uživatel
Na čom to budete kukať? Na Eurosportu dávajú len zestrih.. a na Bete to nedávajú.. :-( nejaký slušný live stream?
Reagovat
smazaný uživatel
Murrayho na bete dávají, včera jsem tam sledoval Querreyho a Tipsareviče. No a ženy, něco se najde, až to budu sledovat, tak tu pak hodím odkaz.
Reagovat
smazaný uživatel
dík brácho :) snad najdu neco aj ja, tak uvidíme ;-)
Reagovat
carolyn
Jakto že ještě nemáš satelit?!?!! Čtyři satelity!!!! Nebo klidně i víc!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDD neviem si predstaviť že by som vyliezla na strechu a upevňovala tam nejakú .. parabolu či co to je :) Inak chytám len Eurosport1, STV3, ČT4 SPORT a Sport1... takže moc toho teda neni ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš kolko satelitov? :-)))
Reagovat
carolyn
no mám jich už 7 a přemýšlím ještě že si aspon 2 dokoupím :-D:-P
A heč tv mám větší než mulťák v praze :-D
Reagovat
smazaný uživatel
To fakt? Tak Broz musí mať z teba veľkú radosť :-)))) To teda čumim :D A možem sa k tebe nasťahovať???? :DD prosíímm. som čistotná :P
Reagovat
carolyn
Já nevím, přítel mi pořád říká že ten starý pán tady má v celku pravdu, tak pořád dokupujem nooo :-/
Nastěhovat k nám? A tobě se nebude stýskat po slovensku??? :-))
Reagovat
carolyn
Zachvilku nám NASA bude závidět :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to musíte mať doma zapnutý len tenis co, z tých všetkých programov ;-)) No jo, NASA to može celé zabalit :D A nebude sa mi stískat, tu na Slovensku neni ani pes dobrý, bohužel je to tak, všade je lepšie než tu.... :)
Reagovat
carolyn
Jasně že jen tenis, proč myslíš, že jinak mám tolik talířů na tý střeše :-D
Tak ráno dojed, nebo už radši ted večer at stihneš to finálko :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Aby ste si nemuseli navječit strechu aby sa vám to tam všecko dalo :P Fúúú no to aby som už vyjela, ale nebude to tvojmu feši doma vadit? :)))
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.fromsport.com/c-4.html
na fromu to pojede.
Reagovat
smazaný uživatel
No to bude super HEKANÁ, nebo tenis?
Reagovat
smazaný uživatel
sice hekají, ale předvadějí dobrej tenis, Maria sice kupí chyby, ale už dotoho neřeže jako předtím a snaží se více běhat a chodit na síť myslím si, že souboj s Victorii bude velkej.. a myslím si že se bude i na co koukat.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To se ani neda nazvat hekanim..
Reagovat
smazaný uživatel
ale pořád Maria když hekne tak to není příjemný ale příjde mi to přirozenější než to co dělá azarenka.. ona doslova piští kdež to Maria vážně hekne hlasitě..
Reagovat
smazaný uživatel
Maria podlehla Na Li ve finále v Birminghamu. No doufám, že se dnes bude dařit a vyhraje. Má před USOpen co obhajovat.. titul by jí určitě zvedl náladu..
Reagovat
LubosZabloudil
Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Od 16 hodin jde finále WTA Istanbul na programu Super Tennis. Zadarmo na satelitu 13 stupňů východně, frekvence 11178 MHz, symbolrate 27500, polarizace H. V noci pak ještě budou dávat finále turnaje ATP z Los Angeles (stejně jako včera semifinále).

Kdo není úplně technicky neschopný, příjem tohoto specializovaného tenisového kanálu si snadno zajistí, stačí parabola 60 cm. Naši "tenisoví fandové" ovšem vezmou notebook a pokusí se na otřesných streamech občas uvidět i tenisák.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist